Reacties voor: Nieuwsapps anno 2014: drie initiatieven pakken het anders aan

In 2014 verschenen al 3 spraakmakende nieuws-apps die nu of binnenkort naar iPhone en iPad komen. Wat betekenen ze voor de journalistiek?
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Wil je een Amerikaans Apple Store account en weet je geen adres? Pak het adres van een willekeurige Apple Store!

  2. Erg mooi stuk en een uitstekende analyse van de verschillende nieuwsapps. Ben benieuwd wat nou uiteindelijk het juiste format zal zijn. Ik volg het op de voet!

  3. Lisa, mijn complimenten!

    Ik vind dat Facebook Paper een erge vernieuwing is in het huidige nieuws beeld. Zo heb je jouw nieuws die je normaal op Facebook hebt, allemaal mooi als een foto/artikel weergave in je broekzak 🙂 Dit vind ik erg praktisch.

    Blendle:
    Blendle is gewoon een klein Nederlands wonder, naar mijn mening. Het is vernieuwend, strak en het fijne is dat het op elk platform te gebruiken is.

  4. De correspondent zit inmiddels al op 40.000 leden.

  5. Origineel geplaatst door maz
    De correspondent zit inmiddels al op 40.000 leden.

    Ik dacht 30.000, maar wel significant meer dan de 15.000 die nodig waren voor de start. Bovendien hebben ze een grote financiële injectie gekregen. De Correspondent gaat het nog wel een jaar redden. Ik verleng in elk geval mijn abbo.

  6. @maz: Nu zijn het er meer inderdaad, maar hier bedoelde ik de 20.000 leden die in september een jaarlidmaatschap namen. Heb het nu iets duidelijker opgeschreven!

  7. @Andre: @Lisa van der Velden: Klopt, was idd 30.000, zat er een kleine 10.000 naast 🙂 ook ik ga weer mijn jaar abbo verlengen!
    Ik denk dat de correspondent wel zal blijven toenemen, enthousiasme om mij heen is iig groot!

  8. Blendle wordt volgens mij pas een succes als ze het Spotify of Netflix model hanteren. Dus niet zoals iTunes, betalen per artikel (ook al is het weinig), maar voor een vast bedrag ‘all you can read’. Wel een interessant initiatief.

    Ben zelf erg te spreken over De Correspondent. Hoge kwaliteit en niet het gevoel dat ze op zoek zijn naar page-views voor adverteerders. Ik mis wel de native iOS app en de bijbehorende user interface. Facebook Paper ken ik niet, maar de verhalen over de user interface maken me nieuwsgierig. Jammer dat het van Facebook is 😉

    Bedankt voor dit fijne artikel. Goed overzicht!

  9. Het is goed om te zien dat er zoveel initiatieven zijn die het lezen van artikelen online mogelijk maken, op verschillende manieren, goed omschreven! We zijn gewend dat alles online gratis is en dat gaat nu snel veranderen, ik ben erg benieuwd welke impact dat gaat hebben. Zal een belangrijk jaar worden!

    Overigens wil ik graag toevoegen dat Myjour meer dan de NRC heeft; ook 12 titels van Sanoma (waaronder Panorama, Viva, Autoweek, De Telegraaf, Wall Street Journal, The Times en Vrij Nederland staan in het platform. Je abonneert je niet op de tijdschriften of auteurs maar volgt ze, zodat je makkelijk losse artikelen van ze kunt kopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.