Reacties voor: Nieuwe zet van Apple in de strijd tegen jailbreaks: bootrom-update

Voor het eerst sinds de introductie van de iPhone en de iPod touch heeft Apple een zogenaamde bootrom-update uitgevoerd voor een bestaand product, namelijk voor de iPhone 3GS. Tot nu toe werd een vernieuwde bootrom altijd gekoppeld aan een nieuw product. In de nieuwe bootrom (iBoot-359.3.2) voor de iPhone 3GS is het lek waar de 24kpwn-exploit gebruik van maakte opgelost. De toekomst van een untethered-jailbreak is daarom voor nieuwe iPhones 3GS onzeker.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 129 reacties

  1. pff…controlezucht APPLE..

  2. Me 3gs wordt nu meer waard in plaats van minder.

  3. ik heb nu FW 3.1.2 erop met jailbreak
    zetten ze die nieuwe bootrom aan bij een nieuwe update?

    of bij nieuwe exemplaren uit de winkel?

  4. @redactie

    de link voor het achterhalen van de bootrom is voor apple computers.

  5. Origineel geplaatst door swen
    ik heb nu FW 3.1.2 erop met jailbreak
    zetten ze die nieuwe bootrom aan bij een nieuwe update?of bij nieuwe exemplaren uit de winkel?

    Hij word geupdate bij nieuwe exemplaren in de winkel, niet met een firmware 🙂

  6. ik heb nu FW 3.1.2 erop met jailbreak zetten ze die nieuwe bootrom aan bij een nieuwe update?
    of bij nieuwe exemplaren uit de winkel?

    “Voorlopig lijkt het er in ieder geval op dat een untethered-jailbreak voor nieuwe iPhones 3GS er niet in zit.”

    Lees de zin goed, dan heb je je antwoord.

  7. @swen: De bootrom is in principe read-only, dat wil zeggen dat deze niet overschreven wordt door een firmware upgrade. Deze zet van Apple is dan ook gericht op het tegenhouden van de jailbreak voor iPhones 3GS die nu geproduceerd worden (en dus ook al in sommige winkels liggen).

  8. Goede zet van Apple, wat wordt de wereld toch mooi zonder gevangenisbreek toestellen

  9. Hoe zetten ze die nieuwe bootrom aan dan? Via een update, voor nieuwe hardware of over-the-air?

  10. @dries6951: door deze zet van Apple wordt het jailbreakers nog moeilijker gemaakt om een jailbreak uit te voeren. Dit betekent dat het weer een stap is om de vrijheid van gebruikers van Apple’s product te beperken, om hun eigendom te gebruiken zoals zij dat zelf willen.

    Deze nieuwe generatie smartphones is in alle opzichten vergelijkbaar met moderne (pocket-)computers; iPhone OS is eigenlijk een versie van Mac OS X. Bij computers hebben gebruikers wel de mogelijkheid om hun eigendom te gebruiken zoals zij dat zelf willen, dus ik zie niet in waarom ons deze vrijheid ontnomen zou moeten worden bij een pocket-versie daarvan.

    De enige reden waarom fabrikanten van dergelijke producten deze vrijheid momenteel beperken is om meer geld aan de apparaten te kunnen verdienen. Zo verdient Apple momenteel goed geld aan de exclusieve carrier-contracten (door de sim-lock), de product exclusiviteit (een iPhone 3G camera kan in principe ook filmen) en daarnaast door 30% van de verdiensten uit de Appstore op eigen rekening bij te schrijven.

    Zo wordt er een afweging gemaakt tussen aan de ene kant meer geld voor de fabrikant en aan de andere kant de vrijheid van de gebruikers, waarbij de gebruikers uiteindelijk de dupe zijn.

  11. Ik ben benieuwd of er toch een trucje gaat komen om de bootroms te laten updaten. Wel mooi nieuws trouwens, eindelijk iets tegen de wereld van jailbreak..

  12. Origineel geplaatst door dries6951
    Goede zet van Apple, wat wordt de wereld toch mooi zonder gevangenisbreek toestellen

    Vandaag eindelijk weer kunnen genieten van telefoneren tijdens het rijden en op de achtergrond TomTom die me tijdig waarschuwde om af te slaan. En even later fijn streamed radio (Arrow Jazz FM) op de achtergrond terwijl TomTom op de voorgrond perfect werkte.

    En dat allemaal dankzij de jailbreak. Onmisbaar voor mensen die er meer mee doen dan telefoneren alleen.

  13. Origineel geplaatst door Paul Durden
    dus ik zie niet in waarom ons deze vrijheid ontnomen zou moeten worden bij een pocket-versie daarvan

    Dat is een commerciele discussie enerzijds en een filosofisch ethische discussie anderszijds. De ethiek laat ik even voor wat het is maar Apple wil op alle mogelijke manieren het platform controleren. Bij een PC is dat ondoenlijk gebleken; bij een Iphone niet.

    Maar ik maak me geen zorgen. Op het moment dat er eindelijk serieuze concurrentie is, naar ik vermoed is Android volgend jaar vergelijkbaar te noemen als platform, zullen consumenten kijken naar de voor- en nadelen. En vermoed ik dat velen van ons overstappen naar een open platform. Met als gevolg dat Apple eieren voor haar geld moet kiezen en het platform opener zal moeten maken.

  14. @Paul Durden:

    daar ben ik het mee eens!

  15. Er is een grote groep die wat aanprutst en dan met een kapot toestel naar winkel gaan. Dan ook lekker zelf laten oplossen. @Paul Durden:

  16. Geene last van,gebruik het toch niet (meer).

  17. @avdvee
    en dan gaan we klagen dat ze te warm worden en ontploffen

  18. En toen was er weer een nieuwe oplossing om te JB…. En toen had Apple weer eenoplossing om JB tegen te gaan….

    En toen was er weer een nieuwe oplossing om te JB…. En toen had Apple weer eenoplossing om JB tegen te gaan….

    And so on and so on

    iphone 3g met JB 3.0 ( durft nog niet naar 3.1 met JB)

  19. Wat is er toch tegen een jalbraik. Begin niet meteen over illegale software. Dat weet ik nu wel. Het gaat om het feit dat er heel developers zijn die waanzinnige mooie software maken maar toch door apple worden geweigerd. Sbsettings, had ik niet gehad zonder JB, Zo kan ik nog een hele lijst van applicaties noemen die ik graag op mijn iphone/ipod wil zonder bemoeizucht van apple. En believe me, apple interesseert het geen bal of jij een jailbraik hebt of niet. Het komt hun zeker zelf uit. Alleen mogen ze dit niet hardop roepen en/of zelf maar denken ivm exclusieve rechten/samewerking met fabrikanten van software. Een JB iphone/ipod, gehackte wii, xbox360, wordt sneller gekocht wanneer het voor de gebruikers iets opleverd. Kijk naar eerste xbox. Nadat ie gehackt was, gingen de verkoopcijfers omhoog.

  20. Origineel geplaatst door dries6951
    Goede zet van Apple, wat wordt de wereld toch mooi zonder gevangenisbreek toestellen

    Jij zou liever vandaag dan morgen in de wereld van Orwell (1984) willen leven! Niets mag!

  21. Hmmm ik vind het redelijk logisch dat apple jailbreakers probeert tegen te gaan? Ze verliezen er miljoenen door?!

  22. Leuk artikel, maar het betekent dus dat als ik nu een 3GS uit de winkel haal ik geen untethered jailbreak heb? En dat ik altijd mijn telefoon niet moet rebooten of leeg laten worden?

  23. Lol, wat maken we ons druk…alles wat gelocked is kan unlocked worden. Ik geef het een tijdje en dan is er weer een andere lek gevonden.

  24. @iGuido85
    Je hebt een punt… maar, is dat aanprutsen niet direct gevolg van Apples dictatuur?

  25. maar alles is toch nullen en enen? Dat is dan uiteindelijk altijd te kraken.. niets digitaal is volledig te beveiligen..

  26. Als er nooit de mogelijkheid was geweest tot jailbreaken, hadden mensen hier nooit over vrijheid gejankt!!! Apple brengt, in mijn ogen een super product op de markt met ultieme mogelijkheden. Als Ze daar controle over willen hebben/houden is dat niet vreemd. Het enige wat Apple wel zou kunnen doen is het originele besturingssysteem op de iPhone wat toegankelijker maken, en in blijven spelen opde vrag naar bepaalde mogelijkheden… Verder vind ik alle opmerkingen over gebruikersvrijheid zinloos en belachelijk!!!

  27. dus iedereen die al een iphone heeft hoeft zich geen zorgen te maken?

    ik zit nog steeds op 3.0 omdat er verder toch niks boeiends bij is gekomen, dit vind ik allemaal prima dus laat ik het lekker zo komend jaar.

    als die rotzooi dan nog steeds is bij de iphone haal ik toch ook maar iets anders in de vorm van Android, ookal vind ik de iphone super.

    @Bartos:

    Als die mogelijkheid er niet was (jailbreaken) had ik hem zoiezo niet gehaald omdat er dan weinig aan is zonder dure apps(hier ga ik écht niet voor betalen) voor de standaarddingen kan ik net zo goed een nokia 3310 halen.

  28. Origineel geplaatst door Berend44
    Hmmm ik vind het redelijk logisch dat apple jailbreakers probeert tegen te gaan? Ze verliezen er miljoenen door?!

    niet juist. mensen met een JB kopen ook apps, en hebben ook een contract met een provider, waar Apple mooi geld mee verdient.

    sterker nog, als mijn iphone morgen aan vervanging toe is, en ik weet dat hij niet gejailbreakt kan worden, dan koop ik hem niet. DAN verliest Apple geld. want ik ben niet de enige die zo denkt.

    Ik geloof trouwens dat Apple, om die reden, de deur altijd op een kier zal laten staan. het zou pas echt stom zijn dat niet te doen, en ik geloof dat ze in Cupertino genoeg boekhouders hebben om dat netjes te becijferen 🙂

  29. Origineel geplaatst door Bartos
    Als er nooit de mogelijkheid was geweest tot jailbreaken, hadden mensen hier nooit over vrijheid gejankt!!! Apple brengt, in mijn ogen een super product op de markt met ultieme mogelijkheden. Als Ze daar controle over willen hebben/houden is dat niet vreemd. Het enige wat Apple wel zou kunnen doen is het originele besturingssysteem op de iPhone wat toegankelijker maken, en in blijven spelen opde vrag naar bepaalde mogelijkheden… Verder vind ik alle opmerkingen over gebruikersvrijheid zinloos en belachelijk!!!

    Als ik een product koop, dan is die van mij! En niet van Apple. Als ik een tv koop wil ik bepalen wat ik erop kijk, en niet LG die vindt dat ik dan maar de hele dag naar een x aantal zenders moet kijken waar hun geld mee verdienen.
    En verschillende jurisprudentie geven aan dat wat je koopt jouw eigendom is, dus als ik mijn iPhone kan jailbreaken dan doe ik dat.

    Wil jij dat niet, dan doe je het niet, maar ga anderen niet lastig lopen vallen met jouw mening die nergens op slaat.

  30. Origineel geplaatst door iGuido85
    Er is een grote groep die wat aanprutst en dan met een kapot toestel naar winkel gaan. Dan ook lekker zelf laten oplossen. @Paul Durden:

    Grapjas, Een Jailbreak is software matig, dus kapot gaan door een jailbreak kan niet (buiten het backgrounden 24.7 misschien een kans van 0,01% loopt ofzo..)

    Mensen zonder jailbreak praten altijd slecht over jailbreakers, Alsof ze jaloers zijn omdat ze zelf te bang zijn ofzo.. Ben het totaal met de laatste post van Paul eens.

  31. Origineel geplaatst door iGuido85
    Er is een grote groep die wat aanprutst en dan met een kapot toestel naar winkel gaan. Dan ook lekker zelf laten oplossen.

    Een grote groep? Ik geloof dat iets van 7% hun iPhone/iPod Jailbraked.
    Daarvan weet het grootste deel heel goed waar ze mee bezig zijn.
    Laat dit de helft zijn, en de andere helft “aan het prutsen” zijn.
    Dat komt er op neer dat 3,5% van de iPhone/iPod gebruikers aanrommelt.
    Een groot deel daarvan lost het probleem zelf op door hulp van de andere helft.
    Zal de helft ermee naar de winkel gaan? (denk dat ik beide keren zwaar overdreven heb, maar ik geef je het voordeel in deze)
    Kortom, 1,75% noem jij een grote groep??

    Zelf heb ik ook een 3GS met JB.
    Een paar dingen zijn voor mij (bijna) onmisbaar.
    * Lock calender, afspraken op mijn lock scherm zonder de iPhone te ontgrendelen en de agenda app te openen.
    * SMS ontvangstbevestiging (JA dat kan WEL met een JB!)
    * Winterboard, Als ik verplicht was mijn telefoon er net zo uit te laten zien als 14 jarige scholiertjes met een krantenwijk was ik heel snel uitgekeken op de iPhone. Ik wil zelf bepalen hoe mijn telefoon er uit ziet en me onderscheiden!

    Illegale software en unlocken zal me een biet zijn.
    Ik bel gewoon met T-mobile en koop de app’s die ik echt wil of nodig acht.
    Om mensen als ik te “veroordelen” gaat mij te ver.

  32. @Liese Birdie:
    Dat is waar! Maar nu lijken de software hacks bijna onmogelijk meer voor de iPhone. De enige manier daarna zou een hardware hack zijn maar dat is vele malen moeilijker omdat je chips moet “kopieren” qua gedrag en buiten dan moet je iPhone opengemaakt worden en deze chips worden vervangen als dat uberhaupt al mogelijk is als deze chips niet gewoon versmolten zitten met je apparaat.

  33. Graag wil ik even een onderscheid maken tussen applicaties in Cydia die mogelijkheden benutten die binnen de Appstore niet mogelijk zijn enerzijds, en de piraterij van applicaties uit de Appstore anderszijds. Dergelijke piraterij wordt niet getolereerd op iPhoneclub.nl en dus zou ik iedereen vriendelijk willen verzoeken daar niet naar te refereren.

  34. Origineel geplaatst door Thomas11NL
    .@Bartos:Als die mogelijkheid er niet was (jailbreaken) had ik hem zoiezo niet gehaald omdat er dan weinig aan is zonder dure apps(hier ga ik écht niet voor betalen) voor de standaarddingen kan ik net zo goed een nokia 3310 halen.

    het gaat me niet om of je wel of niet had gekocht… Het gaat er mij om dat er mensen zijn die doen alsof de ongejailbreakte iPhone niet een goede telefoon/gadget/whatever is!! Ik begrijp heus wel dat je met een gejailbreakte iPhone meer kan, gratis, etc. En ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat jailbreakers stoute mensen zijn… Foei!;) want ik vind het zelf ook geweldig wat je met een jailreak kan. Ga alleen Geen discussie voeren over ‘vrijheid’. Want dat isren loze discussie!!

  35. Origineel geplaatst door Bartos
    Als er nooit de mogelijkheid was geweest tot jailbreaken, hadden mensen hier nooit over vrijheid gejankt!!! Apple brengt, in mijn ogen een super product op de markt met ultieme mogelijkheden. Als Ze daar controle over willen hebben/houden is dat niet vreemd. Het enige wat Apple wel zou kunnen doen is het originele besturingssysteem op de iPhone wat toegankelijker maken, en in blijven spelen opde vrag naar bepaalde mogelijkheden… Verder vind ik alle opmerkingen over gebruikersvrijheid zinloos en belachelijk!!!

    Helemaal mee eens !!
    Nogal logisch ook dat Apple JB tegen wil gaan. Kijk eens naar het verlies van de AppStore. Niemand praat erover, maar zo lopen ze een gigantische omzet mis.
    Ik heb zelf ook JB, maar als ze het voor elkaar kunnen krijgen dat JB niet meer mogelijk is… Prima.
    Apple heeft een topproduct op de markt gezet zoals ie standaard is.

  36. Als ik mijn iPhone wil jailbreaken dan doe ik dat wel, zie de meerwaarde er niet van in. Vooroordelen zijn mensen goed in. De appjes, zijn meestal maar een paar euro, kost dus net niks. Ik ken niemand die in de kroeg gaat zeuren over een pilsje meer of minder. Mag allemaal niks kosten.. Blijf wachten totdat een verkeerde jailbreaktool komt en dat iedereen de phoontjes in de soep draaien, dan ook lekker zelf fixen.

  37. Dus bij de volgende Firmware update niet updaten als je een JB wilt??? Daar komt het hier toch op neer nu?
    Want ik heb nu een 3GS met FW 3.1.2 en heb een JB dus die bootrom uodate is nog niet uit…..?

  38. Origineel geplaatst door Richard
    Mensen zonder jailbreak praten altijd slecht over jailbreakers, Alsof ze jaloers zijn omdat ze zelf te bang zijn ofzo.. Ben het totaal met de laatste post van Paul eens. p

    Ik heb geen jailbreak en zal jailbreakers nooit slecht vinden. Ik heb gewoon een simlockvrij toestel op 3.0 (dus nog tethering) al mijn wensen zijn vervuld, al heb ik wel al gejailbreak’d om mijn sms database eens ervan te halen enzo.

    Point is dat een JB sowieso komt.
    als je het kan maken, valt het te kraken, zo simpel is het.

  39. Is toch weer een typisch geval van jammer dit… Denk ook niet dat ik ooit nog een 3GS ga aanschaffen als ik weet dat hij pas gejailbreakt kan worden als de volgende generatie uitkomt.

    Snap ook niet dat apple hun platform zo wilt inperken, applicaties als SBsettings doen namelijk geen vlieg kwaad en verhogen het gebruiksgemak dat apple eigenlijk zelf zou moeten leveren.

  40. Origineel geplaatst door Paul Durden
    Graag wil ik even een onderscheid maken tussen applicaties in Cydia die mogelijkheden benutten die binnen de Appstore niet mogelijk zijn enerzijds, en de piraterij van applicaties uit de Appstore anderszijds. Dergelijke piraterij wordt niet getolereerd op iPhoneclub.nl en dus zou ik iedereen vriendelijk willen verzoeken daar niet naar te refereren.

    Tja, als je berichten maakt over hacks en jailbreaks met de ondertoon dat het mooi is dat het kan, en dat Apple slecht is omdat het niet mag, moet je niet raar opkijken als de gebruikers die software stelen ook reageren.

  41. Goh, wat een “gezellige” site is dit toch …

  42. Concreet:

    Alle nieuwe leveringen vanaf November 2009 zullen een update hebben naar iBoot-359.3.2 alles daarvoor zullen wel nog perfect te jailbreaken zijn !

    Oplossing koop nu een iphone 3GS want de kans is zeer klein dat me het kan oplossen bron: xxxx.com

    Ik ben ervan overtuigd dat dit zal leiden dat er op de 2dehands sites veel geld zal gevraagd worden voor toestellen met de 24kpwn exploit aanwezig.

    Persoonlijk zou ik nooit een iphone kopen mocht ik deze niet kunnen jailbreaken och ja bedankt aan chronic dev die dus de oorzaak is van deze UPDATE

  43. Origineel geplaatst door iphone_belgium
    Concreet:Alle nieuwe leveringen vanaf November 2009 zullen een update hebben naar iBoot-359.3.2 alles daarvoor zullen wel nog perfect te jailbreaken zijn !Oplossing koop nu een iphone 3GS want de kans is zeer klein dat me het kan oplossen bron: xxxx.comIk ben ervan overtuigd dat dit zal leiden dat er op de 2dehands sites veel geld zal gevraagd worden voor toestellen met de 24kpwn exploit aanwezig.Persoonlijk zou ik nooit een iphone kopen mocht ik deze niet kunnen jailbreaken och ja bedankt aan chronic dev die dus de oorzaak is van deze UPDATE

    Hopelijk haal ik dat… Ik heb hem vanmorgen besteld….

  44. @Paul Durden: “waarbij de gebruikers uiteindelijk de dupe zijn”

    Wat een boehoe verhaal zeg. Je kan het verhaal draaien zoals je wilt, maar het is en blijft Apples goed recht om dit tegen te gaan. Zij hebben er uiteraard een heel groot belang bij om er aan te verdienen.

    Als MS er ooit op was gekomen om ook een AppStore systeem in Windows95 te bouwen dan was dat ook een bestaand gegeven geweest.

    Apple wilt een product garanderen dat goed werkt. Dat neemt met zich mee dat bepaalde programma’s niet geschikt zullen zijn voor de iPhone.

    Waarom zijn Windows systemen bagger? Meestal omdat er diverse 3rd party software op staan die niet met elkaar kunnen werken, of net niet goed genoeg en afdoende zijn geschreven.

    Apple wilt dit voorkomen om dat goede product te kunnen verkopen. En die iPhone van mij is het eerste apparaat dat ik na een jaar gebruik alleen maar meer ben gaan gebruiken.

    Oh, en @avdvee: Android zal wellicht alle JailBreakFanboys overnemen, maar Apple zal daar geen nacht van wakker liggen. Het percentage gebruikers die een jailbreak hebben uitgevoerd is minimaal.
    Maar Apple zal de jailbreaks steeds tegengegaan om die beginnende sneeuwbal te stoppen.

    @Thomas11NL: 11 is je leeftijd, niet?

  45. @Pete: wij trekken de lijn waar de Nederlandse wet dat ook doet en verzoeken onze gebruikers vriendelijk zich daar, in ieder geval op onze website, ook aan te houden. Dat wil zeggen dat de jailbreak en de bijbehorende programmatuur hier vrij besproken mogen worden, maar de piraterij van Appstore applicaties niet.

    @iphone_belgium: ik denk dat je de 24kpwn-exploit en de recente usb_control_msg-exploit met elkaar verwart. Het Chronic Dev team heeft enkele dagen voor de release van blackra1n in een wiki-artikel een uitleg gegeven over het usb_control_lek, maar dat is niet de oorzaak voor het feit dat Apple in deze nieuwe bootrom het 24kpwn-lek op heeft gelost. Meer informatie over het lekken van de 24kpwn-exploit kun je hier vinden.

    @Joid: als er een Appstore-achtige omgeving in Windows ’95 opgenomen was geweest, was daar neem ik aan vanuit Europees verband hetzelfde op gereageerd als op de koppeling van Windows met Internet Explorer en Windows Media Player.

  46. goed zo! aan banden leggen die illegaliteit!

  47. Ik snap nooit zo goed: Als je een iPhone niet wilt, omdat t te gecontrolleerd is: KOOP HEM DAN NIET. Maar ga niet liggen zeikstralen omdat je er iets niet mee kan, omdat de fabrikant dat er nou eenmaal niet in heeft gebouwd.

  48. Origineel geplaatst door Berend44
    Hmmm ik vind het redelijk logisch dat apple jailbreakers probeert tegen te gaan? Ze verliezen er miljoenen door?!

    Dat is dus de vraag. Als jailbreaken niet mogelijk was geweest had ik nooit een iPhone gehad. Ik heb de 2G in Amerika gehaald en via jailbreak kunnen unlocken. Voor de 3G hetzelfde, omdat ik gehecht ben aan mijn huidige abonnement. Zonder jailbreak en unlock had is dus echt nog steeds nee gezegd tegen de belachelijk dure T-Mobile contracten. Maar Apple heeft dus echt wel meer iPhones verkocht dankzij de jailbreak.

  49. en verder: zoals joid het hierboven zegt

  50. Origineel geplaatst door Luc
    goed zo! aan banden leggen die illegaliteit!

    Inderdaad want onthoudt allen: wat illegaal is is ook immoreel!

  51. Origineel geplaatst door Luc
    goed zo! aan banden leggen die illegaliteit!

    Ja het is alleen jammer dat met het aan banden leggen van de illegaliteit ook de vrijheid aan banden wordt gelegd. Het volk dient te buigen voor god Apple.

  52. @Paul Durden: Wanneer, net zoals nu in de AppStore, andere ontwikkelaars een kans krijgen om hun producten aan de man te brengen? Ik denk het niet. Neelie had het waarschijnlijk juist toegejuicht!

    En denk eens aan al die programma’s die dan wel naadloos met Windows spul had kunnen werken… Wat een ellende had dat gescheeld zeg.
    En dat is dus juist de kracht van Apple en OSX. De samenwerking van apparatuur en software. En software zelf met OSX.

  53. En wat als je de bootrom weet te veranderen?

  54. Origineel geplaatst door avdveeVandaag eindelijk weer kunnen genieten van telefoneren tijdens het rijden en op de achtergrond TomTom die me tijdig waarschuwde om af te slaan. En even later fijn streamed radio (Arrow Jazz FM) op de achtergrond terwijl TomTom op de voorgrond perfect werkte.En dat allemaal dankzij de jailbreak. Onmisbaar voor mensen die er meer mee doen dan telefoneren alleen.

    Vandaag eindelijk weer kunnen genieten van telefoneren tijdens het rijden en op de achtergrond TomTom die me tijdig waarschuwde om af te slaan. En even later fijn streamed radio (Arrow Jazz FM) op de achtergrond terwijl TomTom op de voorgrond perfect werkte. En dat allemaal ZONDER de jailbreak. Jailbreak is niet nodig voor mensen die er meer mee doen dan telefoneren alleen.

  55. Damn! Ik vind Apple steeds sneuer worden! Ik heb mijn toestel ook ge’jbd maar koop nog steeds apps uit de store van apple. Ik kan alleen niet zonder backgrounder, grip, sbsettings, 3g unrestrictor etc. Als Apple naar hun gebruikers zou luisteren hadden ze die features allang in hun os verwerkt. Maar zoals eerder aangegeven gaat Apple alleen voor money en de contracten die ze met providers hebben.

  56. Origineel geplaatst door WouWieJ
    Origineel geplaatst door Lucgoed zo! aan banden leggen die illegaliteit!Ja het is alleen jammer dat met het aan banden leggen van de illegaliteit ook de vrijheid aan banden wordt gelegd. Het volk dient te buigen voor god Apple.

    Wat een Ongelofelijke Onzin met dubbel hoofdletter O. Je hebt toch zelf dat product gekocht? Je wist toch dat je daar geld voor neer wilde tellen? Je wist tohc dat het een gesloten systeem was? Heeft Steve Jobs jou gedwongen een iPhone te Kopen?

  57. Allemaal lekker een mening over het wel en niet legaal. Maar het blijft een apparaat waar ik niet zelf over kan beslissen wat ik er wel of niet mee doe. Mijn telefoon mag ik niet gebruiken bij een andere aanbieder. Ik moet mijn contract tijd met mijn telefoon uitzitten. Voel me bijna een beetje crimineel als ik naar mijn iphone kijk…..Ok de voorwaarden lagen er al voordat ik het aanschafte. Maar ik wil best een beetje illegaal zijn (jailbreak en unlock) voor zo’n geweldig toestel, al ben ik bang dat dit wel eens de laatste zou kunnen zijn ….. 🙁 Ik vertik het om de beperking te hebben niet te kunnen bellen met een provider die ik kies. Als ik in het buitenland bellen wil voor een normaal tarief wil ik er een andere SIM kaart in kunnen doen en een gelockt toestel verbied me dat….. Uiteindelijk kan een toestel na de verplichte contract datum bij de provider worden ge-unlockt maar meestal is hij dan ook wel versleten..Nou ja hij doet het lekker en op dit moment denk ik “ if it aint broke don’t fix it “ dus afblijven van de originele 3.1..

  58. Paul Durden zei op 14 oktober 2009 om 14:24
    . . . . . . Dergelijke piraterij wordt niet getolereerd op iPhoneclub.nl en dus zou ik iedereen vriendelijk willen verzoeken daar niet naar te refereren.

    Maar wel refereren aan, promoten van, verheerlijken van gevangenisbreek ??? beetje errug dubbel hoor.

  59. @iphone_belgium : hoe zeker is het, dat het pas alle nieuwe leveringen vanaf November 2009 zal betreffen ?

  60. Dames en heren… wel een beetje lief blijven voor elkaar hoor 😉 De 1 vind ‘standaard’ prima en de ander mag graag een beetje tweaken en tunen. De 1 koopt zijn software netjes en de ander trekt een kopietje. Dit forum is niet het middel om dat te veranderen lijkt mij. Aan beide kanten zitten voor een nadelen. De ‘standaard’ mensen maken de bedrijven weer wat rijker en de ‘tweakers’ helpen op hun manier diezelfde bedrijven met ontwikkeling en input over ‘wat de markt graag wil’.

    [back on topic]
    Momenteel kun je met een standaard iPhone geen verbinding meer maken met je laptop om te kunnen surfen (dat KON daarvoor wel). Is nu dichtgeschroeft omdat de providers bang zijn voor hun bandbreedte. Beetje voorbarig omdat ik ‘de meute’ dat niet zie doen. D.m.v. de jailbrake en pdaNet is het nu gelukkig toch weer mogelijk. Waar blijf je dan als ‘standaard’ liefhebber en toch graag eens in het park de tasjes van je vrouw wilt verkopen? Dan moet je wel jailbraken en pdaNet installeren op je iPhone en windhoos doos. Zo wordt er voor iedere beperking altijd wel weer iets gevonden en daar komen we met elkaar juist weer verder mee. Of blijven we liever stilstaan met z’n allen? Nee toch?

  61. WOW, volgens mij zijn hier veel gereformeerde!
    De jaloerse mensen die te dom zijn om een JB uit te voeren weten helemaal niet waar ze het over hebben!
    Ik heb een JB omdat ik graag een achtergrond plaatje wil! Omdat ik snel wil scrollen op lange pagina’s!!
    Omdat ik met 2 snelle handelingen wi-fi uit wil zetten!!
    Omdat ik apps op de achtergrond wil laten draaien!!

    Daarbij k00p ik al mijn apps. Piraterij en JB staat totaal los van elkaar!!

    Het grootste deel van Apple lijkt wel een communistische bende.

  62. @Krukje
    Amen

  63. De jaloerse mensen die te dom zijn om een JB uit te voeren weten helemaal niet waar ze het over hebben!

    Ga ik maar ff niet op in, want je kan dat niet weten.

    Ik heb een JB omdat ik graag een achtergrond plaatje wil!

    En apple wil niet dat jij een achtergrond plaatje neemt, want dat makat je iphone lelijk, onhandig, chaotisch en onherkenbaar als een iphone.

    Omdat ik snel wil scrollen op lange pagina’s!!

    Nou dat kan zonder jailbreak ook wel he…

    Omdat ik met 2 snelle handelingen wi-fi uit wil zetten!!

    systeemvoorkeuren->wifi-> uit. Wow, dat zijn er 3 ipv 2. Gefeliciteerd man.

    Omdat ik apps op de achtergrond wil laten draaien!!

    En dat wil apple niet omdat t je batterij kost en het software kan betekenen die dingen doet met je iphone ide jij niet wil. En dat gaat tenkoste van de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van het systeem. Met alle gevolgen van dien.

  64. Origineel geplaatst door Lukie
    Maar ik wil best een beetje illegaal zijn (jailbreak en unlock)

    Ik zal je even blij maken. Unlock en jailbreak zijn niet illegaal!! Dit staat allemaal vast in jurisprudentie welke na te lezen is op rechtspraak.nl

    Het toestel is van jou en jij mag er mee doen wat je wilt. Kan je hem unlocken, dan MAG je dat. Kan je hem jailbreaken, dan MAG je dat. Apple maakt hier de wet niet uit, dat doen andere instanties waaronder rechters.

    Dus degene die lopen te huilen dat we illegaal zijn. Lees je eerst eens in voordat je dat roept.

  65. Origineel geplaatst door Lukie
    Allemaal lekker een mening over het wel en niet legaal. Maar het blijft een apparaat waar ik niet zelf over kan beslissen wat ik er wel of niet mee doe. Mijn telefoon mag ik niet gebruiken bij een andere aanbieder. Ik moet mijn contract tijd met mijn telefoon uitzitten. Voel me bijna een beetje crimineel als ik naar mijn iphone kijk…..Ok de voorwaarden lagen er al voordat ik het aanschafte. Maar ik wil best een beetje illegaal zijn (jailbreak en unlock) voor zo’n geweldig toestel, al ben ik bang dat dit wel eens de laatste zou kunnen zijn ….. Ik vertik het om de beperking te hebben niet te kunnen bellen met een provider die ik kies. Als ik in het buitenland bellen wil voor een normaal tarief wil ik er een andere SIM kaart in kunnen doen en een gelockt toestel verbied me dat….. Uiteindelijk kan een toestel na de verplichte contract datum bij de provider worden ge-unlockt maar meestal is hij dan ook wel versleten..Nou ja hij doet het lekker en op dit moment denk ik “ if it aint broke don’t fix it “ dus afblijven van de originele 3.1..

    Gelukkig geef je zelf al een antwoord in je reactie voor de mensen die het niet met je eens zijn… inderdaad JE GAAT ZELF AKKOORD MET DE VOORWAARDEN!!! THAT’S THE DEAL MET ZO’N EXCLUSIEVE TELEFOON!!! Deals tussen telecomproviders en telefoonfabrikanten zijn er al JAREN!! De deal tussen t-mobile (in nl uiteraard) en Apple, is niks nieuws!! Alleen dat deze telefoon zo exclusief is, zorgt ervoor dat mensen sneller ontevreden zijn met de mogelijkheden richting andere providers/landen/mogelijkheden!

    Ik heb nog nooit iemand horen huilen over dat ze met hun nieuwe samsung telefoon die alleen de komende 2 jaar via een Hi-prepaid kaart gekocht kan worden, niet kunnen bellen via een andere provider…

  66. @iedereen ^

    En dit is waarom reacties geblokkeerd worden bij jailbreak gerelateerde onderwerpen 🙂

  67. Ik heb een JB omdat ik graag een achtergrond plaatje wil!

    En apple wil niet dat jij een achtergrond plaatje neemt, want dat makat je iphone lelijk, onhandig, chaotisch en onherkenbaar als een iphone.

    Dat is smaak, en Apple beslist niet wat ik mooi vind. Ik ben niet Steve’s robot!

    Omdat ik snel wil scrollen op lange pagina’s!!

    Nou dat kan zonder jailbreak ook wel he…

    Probeer jij maar eens op bv GeenStijl naar onder te scrollen op een pagina met 600+ comments, dan ben je uren bezig.
    Dus dat kan Zonder JB niet!

    Omdat ik met 2 snelle handelingen wi-fi uit wil zetten!!

    systeemvoorkeuren->wifi-> uit. Wow, dat zijn er 3 ipv 2. Gefeliciteerd man.

    Aardappel, ik zit op internet:
    1. sluit internet
    2. terug naar pagina 1
    3. open instellingen
    4. ga naar wifi
    5. wifi uit
    6. terug naar home
    7. terug naar internet
    8. wachten tot pagina weer opnieuw is geladen.

    Met JB
    1. slide bove balk
    2. wifi uit
    3. druk op ok en klaar is kees.

    Omdat ik apps op de achtergrond wil laten draaien!!

    En dat wil apple niet omdat t je batterij kost en het software kan betekenen die dingen doet met je iphone ide jij niet wil. En dat gaat tenkoste van de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van het systeem. Met alle gevolgen van dien.

    Omdat sommige mensen er niet mee om kunnen gaan moet je maar geen optie toelaten?

    Omdat sommige mensen niet kunnen zwemmen moet je alle zwembaden maar dicht laten?

  68. Origineel geplaatst door Bartos
    Gelukkig geef je zelf al een antwoord in je reactie voor de mensen die het niet met je eens zijn… inderdaad JE GAAT ZELF AKKOORD MET DE VOORWAARDEN!!! THAT’S THE DEAL MET ZO’N EXCLUSIEVE TELEFOON!!!…

    Er staat nergens in de voorwaarden dat ik hem niet mag jailbreaken hoor.

    Ps, je toetsenbord is kapot

  69. Hoe belachelijk wordt hier gedaan!!! Ik heb een jailbreak voor Sbsettings om te kunne filmen om mijn achtergrond te veranderen. Ik heb dan ook nog nooit een illigaal spel op men phone gezet.
    Ik ga nu zeker geen iPhone meer kopen omda ik hem ni kan jailbreake. En iedereen die hier zit te zage en slecht zit te prate over jailbreakers zijn gewoon zielige mensen

  70. Ben het helemaal met je eens maar zonder unlock wil ik geen mobile telefoon of het nu een iphone is of een Samsung….

  71. Wat bartos zegt is 100% de waarheid. En het is ook nog eens zo dat je een Samsung of Nokia niet ff kan hacken om er toch mee te kunnen filmen al kon dat officieel niet, of een appicatie te installeren die er eigenlijk niet op hoort…enz enz. En wat Lukie zegt is ook redelijk, maar dan had je geowon geen iPhone moeten kopen. Klaar.

  72. Alhoewel ik een Apple-fan ben en ook een iPhone heb, heb ik op de 3G met 3.1.2 toch een jailbreak toegepast. Daar zijn en waren nog steeds 3 redenen voor. SB settings, USB stick, nemussync en categories zijn mijn favoriete applicaties onder Cydia. Andere goede applicaties via de App-store koop ik gewoon. Ik zou het dan ook jammer vinden als Apple de zaak verder dichttimmerd. En ja, ik ben het met degene eens, die aangeeft op zeker moment naar een ander toestel te kijken als Apple deze policy verder doorzet. Het is een primair recht van gebruikers om zelf keuzes te maken. Oh ja, wat was ook weer het percentage dat een jailbreak toepast. Meen me te herinneren dat dat vrij laag was, dus ik denk niet dat Apple zich hier echt zorgen over maakt.

  73. Het lijkt wel groep drie van een basisschool die elkaar in de haren vliegen over of ze nou moeten gaan zwemmen, of naar de efteling moeten met hun schoolreisje.

    Laat elkaar toch eens in waarde, iedereen mag toch zelf beslissen wat hij of zij doet? Waarom veroordelen over het wel of niet aanwezig zijn van een jailbreak?

    En het argument “je weet wat je koopt” gaat totaal niet op. Ik verkoop zelf iphone’s en klanten gaan puur voor de “wauw” factor. Als ze de week erop terugkomen “omdat ze geen mp3 als ringtone kunnen instellen” komen ze erachter hoe bekrompen de iphone eigenlijk is vergeleken met veel andere telefoons.
    Dit lijkt mij de meest logische vergelijking als consument toch, je oude en je nieuwe telefoon vergelijken?

    Als we het kopje garantie nog eens doorlezen blert iedereen van de toren over kwaliteitsverwachtingen die je van een product mag hebben als consument, maar als het om verwachtingen van functionaliteit gaat kruipen we plotseling in een hoekje? Hypocriet..

    Ik raad iedereen aan om gewoon eens een jailbreak te proberen. Vind je het niks? Prima, gooi dr een restore overheen en stop met reageren op dit soort nieuwsitems.

    PS: Zelf eigenaar van een 3G en 3GS..

  74. Origineel geplaatst door pim
    De jaloerse mensen die te dom zijn om een JB uit te voeren weten helemaal niet waar ze het over hebben!Ga ik maar ff niet op in, want je kan dat niet weten.Ik heb een JB omdat ik graag een achtergrond plaatje wil!En apple wil niet dat jij een achtergrond plaatje neemt, want dat makat je iphone lelijk, onhandig, chaotisch en onherkenbaar als een iphone.Omdat ik snel wil scrollen op lange pagina’s!!Nou dat kan zonder jailbreak ook wel he…Omdat ik met 2 snelle handelingen wi-fi uit wil zetten!!systeemvoorkeuren->wifi-> uit. Wow, dat zijn er 3 ipv 2. Gefeliciteerd man. Omdat ik apps op de achtergrond wil laten draaien!!En dat wil apple niet omdat t je batterij kost en het software kan betekenen die dingen doet met je iphone ide jij niet wil. En dat gaat tenkoste van de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van het systeem. Met alle gevolgen van dien.

    De mogelijkheden van een jailbreak gaan veel verder dan het illegaal installeren van apps. Je kunt de simpelste dingen naar wens aanpassen, zoals een wallpaper of de volgorder/hoeveelheid icoontjes zichtbaar zijn. Maar ook dit kan veel uitgebreider mits je een beetje weet waar je mee bezig bent, denk aan het geheel uitzetten van de nike+ functionaliteit, bluetooth etc. Dit zijn allemaal dingen die per gebruiker verschillen. Via ssh krijg je toegang tot de root-folders van de iPhone waarmee je, zei het dmv een omweg, toch alles naar wens kunt aanpassen.

    De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, vooral door de mobilesubstratie extensie.(winterboard/bosspaper). Hierdoor kun je wel degelijk de standaard functies vervangen door meer uitgebreide, of simpelweg meer voor de handliggende functies.

    De jailbreak zelf kan je systeem niet onstabiel maken, de extra dingen die erna worden geinstalleerd, en meestal samen met elkaar komen te draaien, veroorzaakt problemen.

    De batterij-duur is zelfs aanzienelijk te verhogen dmv een jailbreak, je kunt namelijk de onnodige launchdemons verwijderen, zodat tijdens het booten alleen de noodzakelijke dingen in het geheugen word geladen. Er zijn ongeveer 20 processes die niets toevoegen aan het gebruik van het toestel, maar meestal syslogs onderhouden of dienen als sample. Hetzelde geld voor de beschikbare ruimte: alle onnodige .Iproj mappen (taal) kunnen worden verwijderd. NL en Eng kun je bijvoorbeeld houden, spaans, japans e.d nemen ook al ruim 200mb in beslag.

    Met jailbreaken kun je het aantal achtergrond processes heel makkelijk in de hand houden, en zoals ik zei zelfs verlagen. Dat er mensen zijn die per se alles erop willen hebben, zoals winterboard/ sbsettings / bosspaper e.d. is natuurlijk hun eigen keus, en dan zal het batterij-verbruik toenemen.

  75. Heb ik er dan nu voor het eerst voordeel aan dat ik nog steeds de eenvoudige 3G heb,… 🙂

  76. Is er dan ook bekend welke BootROM versie de klos is en welke niet?

  77. Pim,

    Ik heb hem alleen maar gekocht omdat er een jailbreak en unlock mogelijk was..

  78. @pim:

    Doe even normaal… Is dat niet een mening of dat chaotisch is of niet? Ik ben het er mee eens maar dat is ZIJN mening en die heb JIJ te respecteren. Achterlijk gewoon.

    Wifi uitzetten… Ja dat is moeilijker ja en al helemaal als je even wil switchen tussen batterij vretende 3G of GPRS, tevens moet je dan je programma afsluiten en weer aanzetten wat tijd en batterij kost… Ik bedoel ben je nou zo simple minded of trots dat je niet kan toegeven dat SBsettings handig is? Daar kan je niet om heen, of het mooi is is weer wat anders maar feitelijk is het een makkelijkere handeling en je installeerd het alleen als je het wil… Ik erger me groen en geel aan je.

    Jailbreak of niet ik vind dat iedereen de vrijheid verdiend om te kunnen kiezen of ie jailbreaked en gelukkig is dat onder de Nederlandse wet totaal legaal. Wie leest er overigens nou bij aankoop of je wel of niet je besturingssysteem mag aanpassen van de multinational… Wat een onzin…

  79. En er is geen manier om te controleren welke bootrom je gebruikt als je geen mac hebt?

    Iemand? 😀

  80. @grobke:

    heel zeker 🙂

  81. Bootrom: de bootrom is de eerste code die er na het aanzetten van de iPhone of iPod touch wordt gedraaid en is vergelijkbaar met de BIOS van een computer.

    Eigenlijk is het meer te vergelijken met een EFI van een MAC, niet met de bios van een PC.

    Verder een mooie ontwikkeling dat Apple bezig blijft met het ontwikkelen van nieuwe technieken op de iphone, of dat het jailbreaken nou tegen gaat of niet.

  82. Tja, niet zo’n slimme zet wat betreft klantenbinding.
    Want dan zeg ik gewoon doei Apple en welkom android .

    Zo dat is dan ook simpel opgelost….

  83. Origineel geplaatst door avdvee
    Vandaag eindelijk weer kunnen genieten van telefoneren tijdens het rijden en op de achtergrond TomTom die me tijdig waarschuwde om af te slaan. En even later fijn streamed radio (Arrow Jazz FM) op de achtergrond terwijl TomTom op de voorgrond perfect werkte. En dat allemaal ZONDER de jailbreak. Jailbreak is niet nodig voor mensen die er meer mee doen dan telefoneren alleen.

    Hoe doe je dat? Volgens mij kan TomTom niet blijven draaein op de achtergrond. Toch niet op mijn iPhone.

  84. @Paul Durden:

    toch fijn dat er een beetje cash binnenkomt bij Apple, kunnen ze weer een heleboel mooie, nog betere, nog snellere, nog gebruikers vriendelijkere producten ontwikkelen – oh ja Paul heeft tijd zat om zich volledig in JailBreaks te storten en doet dat ProDeo – professionele programeurs willen ook graag dat er brood op de plank komt – of is het ook verkeerd om een programma “te koop” aan te bieden op de App-Store ?

    er is HELEMAAL niets verkeerd aan het buisiness model van Apple, evenmin aan het feit dat ze dat ding voor 99,99% van alle gebruikers mooi dicht houden zodat het een fijn ding blijft en niet een brakke zak-pc

  85. ik lees deze discusie maar al te graag, maar zit dus wel met een probleempje met het langer worden van de discussie,

    hoe scrol ik vlugger na beneden, ik heb al meerdere keren gelezen da daar een app voor moet zijn, iemand die de naam weet bvd

    on topic, we hoeven ons eigen niet druk te maken dat we de telefoon niet meer kunnen jailbraiken, zolang apple der een besturingssysteem op kan gooien, kan het ook gehackt worden (anders kunnen ze der zelf niks meer aaan veranderen he) het heeft gewoon zn tijd nodig en iemand met heel veel vrije uurtjes,

    en jailbreak je telefoon, dan is dat je eigen keus
    jailbreak je je telefoon niet, dan is dat ook je eigen keus

    we leven in een vrij land he, laat daarom iedereen in zn waarde aub

  86. Bij het oude mobiele thema kon je klikken om naar het reactieformulier te gaan. Ik las altijd van nieuw naar oud. Met het nieuwe mobiele thema kan dat niet meer denk ik.

  87. @iphone_belgium :

    op http://blogs.computerworld.com/14909/iphone_3gs_jailbreak_jeopardy_apple_pwns_dev_team_24kpwn_exploit

    staat iets anders 🙁

    There is a new iphone 3GS Bootrom iBoot-359.3.2 around which has started to ship last week and is no longer vulnerable to the 24kpwn exploit.

    Ik ben n.l. afgelopen maandag gebeld, dat mijn nieuwe iPhone voor mij klaar ligt 🙁 moet w88 tot vrijdag om hem op te halen, zit in het buitenland.

  88. De wetenschap dat de 3GS nog ‘jailbreakable’ was, was bij mij toch een belangrijk punt om hem al dan niet te kopen. Ik hou er niet zo van om de gebruiker te sterk te limiteren.

    Er zijn jailbreak-‘apps’ die ik niet meer kan missen, nl:
    categories, sbsettings, backgrounder en statusnotifier.

    Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat Apple de beste smartphone van dit moment op de markt heeft, maar enkele extra tweaks zijn zeer welkom en de gebruiker die zo’n duur toestel heeft gekocht zou toch de optie mogen hebben.

    Offtopic: Iets vreemd gemerkt, nl. bij mijn iPhone 3GS stond de internet-tethering er nog bij op OS 3.1.

    (van 3.0 jailbreaked met purplera1n naar custom 3.1 via PwnageTool 3.1.3 (dus ook jailbreak).
    iPhone 3GS is een simlockvrij toestel van mobi$tar.)

    Tethering-optie was er nog kon hem opzetten op de iPhone. Dus ik test het even verbind enkel via USB met m’n mac, geeft netjes melding vraagt om netwerk voorkeuren open te doen, daar staat de iPhone-verbinding tussen die er voorheen niet stond, maar geeft daar een fout aan, apparaat niet via USB verbonden of…
    Ik probeer nog een paar keer zonder succes en beslis dan maar via bluetooth, geeft netjes melding vraagt om netwerk voorkeuren open te doen… maar mislukt ook weer ga uit m’n voorkeuren (op iPhone) ga er terug in en tethering is verdwenen…

    Na jailbreak van 3.1.2 met PwnageTool 3.1.4, staat de optie er terug, maar krijg het niet aan de praat.

  89. allemaal de iphone boycotten en andoidphones kopen…dan zullen ze vanzelf de iphone toegankelijker maken.

  90. @Stiruam

    Het gaat mij er niet om of het legaal is of niet, want da tis het inderdaad gewoon. Het gaat mij erom dat het logisch is dat apple het wil tegenhouden. En dat ik vind dat je niet moet klagen. Je weet wat je koopt, en je maakt de keuze voor de voor jou beste telefoon. En of het nu een Nokia, Samsung, of Apple betreft, je kunt m niet oneindig aanpassen naar hoe jij het wil.

  91. Ik heb net maar weer eens een mailtje gestuurd naar het iphone ontwikkel team bij apple, over het feit dat navigatie software op de iphone useless is op dit moment omdat ze niet toestaan dat deze in de achtergrond mogen werken, waardoor je dus je navigatie verliest op het moment dat je gebeld word tijdens het navigeren.

    Zolang apple dit soort zaken niet gewoon goed laat werken zal ik blijven jailbreaken, puur om te zorgen dat het ding gewoon werkt zoals het behoort te werken.

    Op vele vlakken werkt het toestel geweldig, maar op dat gebied ( en waarschijnlijk zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken zoals dat het Tmobile netwerk gewoon een stuk slechter is dan bijv.kpn en vodafone) is het op dit moment nog dusdanig slecht geregeld dat een JB nodig is voor een hoop mensen.

    Het beste wat apple hieraan zou kunnen doen is de reden tot jailbreaken wegnemen, dan gebeurt het ook niet meer, maar voorlopig lijken ze er alleen maar meer te bedenken waardoor je het juist in de hand werkt.

    Ik hoop dan ook dat de concurrentie snel een inhaal slag maakt en apple gedwongen word om hier wat aan te doen, want geloof me ik zou ook liever niet jailbreaken, maar als ik zonder jailbreak mijn peperdure legaal gekochte navigatie software niet normaal kan gebruiken dan maken ze het er echt zelf na.

  92. Origineel geplaatst door Jean-Paul HornBij elke reactie (op het mobiele thema) vind je aan de rechterkant (bij het tijdstip) twee pijltjes voor Op en Neer. Hiermee spring je snel naar de gewenste positie.

    Dat wist ik niet. Handig. Terug op de oude manier posten lezen. thx.

  93. Origineel geplaatst door Liese Birdie
    maar alles is toch nullen en enen? Dat is dan uiteindelijk altijd te kraken.. niets digitaal is volledig te beveiligen..

    Dat is niet helemaal waar, het kan wel, maar dan kost het serieus geld..
    Zoek maar eens op IBM 4758 crytoprocessor.
    Dit is een PCI insteekkaart die encryptie kan doen voor bijvoorbeeld een geldautomaat.
    Het ding is ingegoten in epoxy, inclusief zijn eigen batterij. Je kan hem niet openboren afkoelen of verwarmen, met de externe spanningen spelen of met rontgen bekijken, want dan worden de encryptiesleutels gewist… Het geheugen wordt intern steeds verplaatst om inbranden te voorkomen, etc.
    Voor deze kaart is er geen manier bekend om bij de encryptiesleutels te komen…
    Gebruikers moeten zich aanmelden op de kaart en hebben hiervoor rollen.
    (Het laden van de encyptiesleutels gebeurd bijvoorbeeld door 3 man: 1e deel laden , 2e deel laden en samenvoegen). Hierdoor heeft niet 1 enkel persoon toegang tot de encyptiesleutels.
    (Ja, ik weet het, er zat een fout in de software, maar die is in 2001 gefixt en de kaart wordt nog steeds verkocht)

  94. mijn gegevens:

    Productcode: 0x1294
    Fabrikantcode: 0x05ac (Apple Inc.)
    Versie: 0.01
    Serienummer: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Snelheid: Maximaal 480 Mb/sec
    Fabrikant: Apple Inc.
    Locatiecode: 0xfd100000
    Beschikbare stroom (mA): 500
    Vereiste stroom (mA): 500
    Extra stroom in werking (mA): 500

    nou kan ik niet zien welke bootrom er nou op zit ofwel?

  95. Zielig allemaal. Apple de inovators vrij denkers grote mond over MS in de jaren 90! Kijk welke niveau ze nu staan!

    En nee lieve mensen die de iphone willen verdedigen, daar heb ik het niet over. Over wat ze pretendeerde wat ze waren en zijn geworden daar gaat het om.

    Jailbreake is voor mij echt wel essentieel omdat ik verschillende programma’s erop heb lopen die Apple niet uit brengt! Dan houd het helaas moet ik wel zeggen echt op! Dus maw hoop echt wel op een doorbraak aan de kant van de jailbreakers!

    Maar zo ver is het nog niet en geniet ik nog steeds van mijn 3g!

  96. @Alex:

    Origineel geplaatst door Alex
    Als ik een product koop, dan is die van mij! En niet van Apple. Als ik een tv koop wil ik bepalen wat ik erop kijk, en niet LG die vindt dat ik dan maar de hele dag naar een x aantal zenders moet kijken waar hun geld mee verdienen.
    En verschillende jurisprudentie geven aan dat wat je koopt jouw eigendom is, dus als ik mijn iPhone kan jailbreaken dan doe ik dat. Wil jij dat niet, dan doe je het niet, maar ga anderen niet lastig lopen vallen met jouw mening die nergens op slaat.

    Hi Alex
    Waar je een kleine denkfout maakt is in wat je koopt. Je koopt weliswaar de iPhone (hoewel ik dat niet eens 100% zeker weet), maar wat ik wel zeker weet is dat je het iPhone OS NIET koopt. Je neemt een gebruiksrecht hier op. Als je je niet aan die voorwaarden van die licentie houdt, dan mag je het iPhone OS niet meer gebruiken. Je blijft dan zitten met een lege iPhone en ik denk niet dat er al iemand een eigen OS heeft ontwikkeld dat op de iPhone kan draaien.

    Nu weet ik niet of jailbreak wel of niet tegen de licentie voorwaarden is, maar dat staat even los van de disucssie of je wel of niet mag doen met je telefoon wat je maar wilt. Dat mag dus niet.

    Ben zelf trouwens ook Jailbreak gebruiker hoor, echt niet roomser dan de paus. 🙂

  97. Ik denk dat Apple niet zomaar alle jailbreakers in de steek kan laten zijn er wel bijna 3 miljoen hoor. En meestal zijn dit de mense die er veel mee bezig zijn en dus geven de meeste automatisch ook geld uit in de appstore. Al die zakelijke mense doen dit niet zo rap

  98. Mij lijkt het zolang apple nieuwe firmware updates uitbrengt, dat het gehackt kan worden.
    Er zal altijd wel 1 of andere manier zijn om er een custom firmware op te krijgen(jailbreak) terwijl de telefoon denkt dat ie aan t updaten is.

    Ik bedoel hoe kan Apple anders zelf der een update opkrijgen, misschien moe je iTunes ook wel hacken , maar ik geloof stellig dat het op 1 of andere manier altijd wel mogelijk zal moeten zijn.

    Dus mensen maak je nergens zorgen om, er is altijd wel iemand die heir tijd insteekt 😉

  99. Origineel geplaatst door Stephan
    Jailbreake is voor mij echt wel essentieel omdat ik verschillende programma’s erop heb lopen die Apple niet uit brengt!

    Als het echt zo essentieel is zou ik toch niet willen afhangen van iets dat ‘misschien’ werkt. Elk zijn keuze natuurlijk.

  100. hihihi wat een gezwam en gezever, kijkt wel één of ander hollands praatprogramma

  101. Origineel geplaatst door Redchilly
    Origineel geplaatst door iGuido85Er SMS ontvangstbevestiging (JA dat kan WEL met een JB

    HOE? 😀

  102. Ben ik even blij met mijn iPhone 3GS met 24kpwn exploit :p

    Tegen de tijd dat mijn contract afloopt zie ik wel weer 🙂

  103. I cannot see how people without a jailbreak can show their heads up , with winterboard you can give what is a dull old fashioned look a nice look , that crap black backround and poor grey strip bellow make an iphone look cheap and nasty , i can see next years iphone release having a sbs settings and winterboard ( all invented by apple , no credit will go to the jailbreakers ) the 3gs has now a video camera wow thats old as the iphone 3g had that with cycorder , the only new thing original to apple on the current 3gs is a faster iphone , battery is not what they claim and it now has a cheap and nasty back cover that can melt if in the sun for too long. A test just done in the uk have found using tomtom for over 2 hours in the sun can make your iphone overheat , as the phone is 100% in the sun when driving wait until next year when you find your nice iphone melted to the houder after a journey , for me i have replaced my 3gs cover with a 3g cover , which is better quality , sony still try to stop their own jailbreaking even in boottoms but get beaten all the time , apple will get the same as if it can be made by someone it can be broken by someone , maybe the real simlock remover will finally come soon , as the dev team ect look deeper into the iphone , it could backfire in apples face like it has with sony and its psp

  104. WAAROM zouden mensen blij zijn dat dit er is? Ik snap opmerkingen als “goede zet” of “eindelijk” niet.. Heb jij er last van dat mensen iets doen met hun telefoon? Of ben je bang of te dom om het zelf te doen en ben je jaloers op wat mensen kunnen?

  105. 1 – 0 voor Apple.
    Sorry maar ik ben voor Apple en tegen Jailbreakers.

  106. Origineel geplaatst door michal
    1 — 0 voor Apple.
    Sorry maar ik ben voor Apple en tegen Jailbreakers.

    Inderdaad, waarom? Ik snap dit totaal onlogische standpunt ook niet helemaal.

  107. Verwijderd, ad nauseam

  108. Apple communiceert al enige tijd naar de buitenwereld in veelvoudige reclamespotjes: ‘for everything.. we’ve got/ there’s an app for that’… Amazing!!
    De Appstore omhelst momenteel meer dan 75000 applicaties dus zou aan ieders wensen gedacht zijn en alle mogelijkheden afgedekt.

    Echter…. Geen enkele van die 75000 apps kan hetgeen dat mogelijk wordt gemaakt door de kleine community van jailbreak developpers. Helden! Onderstaand een opsomming van de voordelen die het jailbreaken aan mij heeft verschaft en die waarschijnlijk voor toekomstige iPhone bezitters een natte droom zal blijven. (Tevens ook info voor de mensen die onwetend over de JB mogelijkheden zijn en voor het gemak gelijk maar afkraken.)

    1. Een lichte swipe over het bovenste gedeelte van het scherm en zie daar: als een warme deken komt een pop-up naar beneden vallen. Die pop-up biedt mij de mogelijkheid om vanuit iedere applicatie mijn wifi/ 3G/ bluetooth/ schermverlichting/ processen/ autolock/ volume/ ipodbediening/ vibratie enz enz te controleren en aan of uit te zetten. Ik hoef niet als een applicatie vraagt om lokatieservice noodgedwongen de app af te sluiten om vervolgens een weg te banen naar mijn instellingen, daar de service aan te zetten en vervolgens weer terug te keren..pfff.
    Dat kan geen 1 van de 75000 goedgekeurde apps…

    2. Op mijn lockscreen kan ik naar eigen voorkeur een aantal iconen plaatsen. Ik zie bijvoorbeeld vanaf het lockscreen gelijk het volume van mijn mail en sms box en kom door het aan tikken van zo’n icoon gelijk in safari of welke applicatie dan ook.
    Dat kan geen 1 van de 75000 goedgekeurde apps…

    3. Toen de teller in de appstore nog op 30.000 stond bood geen enkele applicatie aldaar mij de mogelijkheid om te filmen met mijn 3G tot de dag van vandaag. Maar kijk eens Apple, dat deed -dat kan- en doe ik dus wel. Rara hoe kan dat?

    4. Een collega dacht ff stoer te zijn waar de rest bij stond. “Hee die iPhone van jou leuke gadget hé, maar je kunt er niet eens mee bluetooth zenden.. woehahaha”.
    Ik zei eerst “dat bluetooth is zo 2004 gozer”.. maareh ik zond ‘m toch gelijk over bluetooth een fotootje naar z’n Nokiatje… werd ie stil van. Rara hoe deed ik dat?

    5. Een andere collega scoorde aanvankelijk meer punten bij me. Hij had namelijk sinds 2 weken apetrots een 3Gs. Op een een gegeven moment werd ie toch ‘t binkie door naar mijn 3G te refereren als zijnde ouwe meuk. Ouwe meuk?! Oke. Liet ‘m om hem dat af te leren samen met mij Youtube op starten en tegelijk het zelfde filmpje afspelen over een 3g verbinding. Heb me kostelijk vermaakt. Filmpje starte bij mij in 5 seconden met kraakhelder beeld. Filmpje bij mij bijna afgelopen toen de zijne uiteindelijk uit de startblokken kwam met het bagger beeld die Apple ons voorschrijft over 3g. Tsja weet hij veel dat er dankzij JB zoiets bestaat als 3G Unrestrictor.

    6. Door het bovengenoemd tooltje bel ik ook gratis! buitenhuis over Skype met mijn met mijn vriendin over 3g. Ook kijk ik sedert een maand of 4 tv op mijn iPhone op welke plek dan ook. Live tv wel te verstaan dus geen uitzending gemist die door mij niet gemist werd. (Dit overigens icm met een Slingbox en een applicatie uit de appstore: Slingplayer).

    7. Op mijn springboard draait achter de iconen een diavoorstelling bestaande uit 1300 wallpapers. Om de 15 seconden kijk ik weer naar een nieuwe iPhone. Jailbreakers kennen deze applicatie als Bosspaper een applicatie die een te verwaarlozen deel van je werkgeheugen vereist.

    8. Mijn werkgeheugen is overigens onlangs door weer een andere handige tool met tientallen mb vergroot. Geheugen waar een maagdelijke 3G vaak om staat te schreeuwen voor het aanvangen van een ‘zware’ game.

    9. Multitasking is een optie die ik vaak gebruik dankzij ‘Backgrounder’.

    10. Alle andere handige door JB mogelijkheden die ik gebruik of ooit gebruikt heb. Of te wel te veel om op te noemen…

    Apple wilt ons laten geloven dat niet door hun goedgekeurde modificaties aan het OS door derden onheroepelijk tot onstabliteit van dat systeem zal leiden. Nee installeer liever 1 van de vele goedgekeurde ruft en scheet applicaties uit de store
    dat komt pas je systeem ten goede. Ik moet bekennen dat ik wel eens een foute JB applicatie geinstalleerd heb wat in het ergste geval een keer geleid heeft tot het moeten herinstalleren van mijn iPhone. Echter geen enkele JB app heeft bij mij ooit geleid tot een ‘coma modus’.

    Begrijp me goed voor mij geen andere telefoon meer dan een iPhone. Hulde aan Apple. Nooit eerder een telefoon gehad met zo’n geweldige gebruikservaring gemak en verslaafgehalte. En toen kwam het jailbreaken!! wat mijn verslaving juist meer in de hand werkte. Het is gewoon 1 groot avontuur wat het jailbreaken met zich meebrengt. Ik hoef niet een halfjaar te wachten op een nieuwe firmware van Apple die echte meerwaarde tov diens voorgangers met zich meebrengt. Nee ik bezoek liever meerdere malen op een dag Cydia voor de laatste nieuwigheden en de iPhoneclub voor al dan niet subtiele verwijzingen naar piraterij… euh sorry ik bedoel Cydia. (voor de niet jailbreakers/ onwetenden: Cydia is de illegale tegenhanger van de appstore). Een doorn in het oog van Apple want een gemis aan inkomsten? Daarom een bootrom-update?

  109. Bovenstaande argumenten komen bij over als kinderspeeltjes . . . .

  110. Origineel geplaatst door raaijkeweske
    Ik snap het standpunt weljailbreak is piraterij

    Ja en dus ?
    Als je geen J.B wil, doe je dat toch lekker niet…

  111. Ik heb mijn ongezouten mening vandaag nog niet gegeven, dus hier komt ie. Ik vind dat zowel pro-JB ers als de anti JB ers een aantal goede argumenten hebben waarom ze voor of tegen zijn!!
    Wat ik alleen werkelijk niet begrijp waarom anti JB ers maar reageren en hun berichten plaatsen. Prima dat je tegen bent, houdt je iPhone ‘clean’ en geniet van je toestel.. Aan de andere kant heb je een groep pro-JB ers die om welke reden dan verzot zijn op Cydia.. So what!! Daar heb je als anti JB er toch geen last van? Waarom dan bepaalde uitlatingen doen zoals hierboven?
    Er zijn mensen dol op darten, schaatsen en ik niet. Moet ik dan maar vertellen waarom het domme sporten zijn blabla?
    Ontlok geen onnodige reacties. De een wil het graag, de ander niet. Ik zie geen reden om hierover te discusseren, want die wint niemand, want allebei heb je gelijk, maar probeer elkaar hiervan niet te willen overtuigen!!

    Go pro-JB team :). Als het JBen straks is afgelopen hoop ik dat er nog snel een dualbootje met Android wordt gerealiseerd..

  112. Origineel geplaatst door james
    @avdvee
    en dan gaan we klagen dat ze te warm worden en ontploffen

    Wat een baarlijke nonsens. Het valt me op hoeveel mensen hier met huiliehuilie verhalen komen die niet op harde feiten zijn gebaseerd.

    Of kun jij hardmaken dat jailbreaken ‘te warm worden’ veroorzaakt? Anders dan TomTom waar mijn Iphone ook zonder JB enorm warm van wordt?

  113. Origineel geplaatst door Ben
    Vandaag eindelijk weer kunnen genieten van telefoneren tijdens het rijden en op de achtergrond TomTom die me tijdig waarschuwde om af te slaan. En even later fijn streamed radio (Arrow Jazz FM) op de achtergrond terwijl TomTom op de voorgrond perfect werkte. En dat allemaal ZONDER de jailbreak. Jailbreak is niet nodig voor mensen die er meer mee doen dan telefoneren alleen

    Wat wil je zeggen? Dat je zonder jailbreak TomTom en Tunin (of een andere stream) kunt gebruiken? Dat je zonder jailbreak uitgaand kunt telefoneren met TomTom op de achtergrond actief?

    Mag je mij uitleggen! Want je kunt wel de Ipod functie gebruiken maar je kunt niet zonder TT af te sluiten nummers skippen/ kiezen.

  114. Origineel geplaatst door Gabrie
    @Alex: Hi AlexWaar je een kleine denkfout maakt is in wat je koopt. Je koopt weliswaar de iPhone (hoewel ik dat niet eens 100% zeker weet), maar wat ik wel zeker weet is dat je het iPhone OS NIET koopt. Je neemt een gebruiksrecht hier op. Als je je niet aan die voorwaarden van die licentie houdt, dan mag je het iPhone OS niet meer gebruiken. Je blijft dan zitten met een lege iPhone en ik denk niet dat er al iemand een eigen OS heeft ontwikkeld dat op de iPhone kan draaien.Nu weet ik niet of jailbreak wel of niet tegen de licentie voorwaarden is, maar dat staat even los van de disucssie of je wel of niet mag doen met je telefoon wat je maar wilt. Dat mag dus niet.Ben zelf trouwens ook Jailbreak gebruiker hoor, echt niet roomser dan de paus.

    Sorry, maar Apple bepaalt de wet hier niet. En Nederlandse rechters hebben bepaalt dat een telefoon gekocht/gekregen via een abonnement eigendom is van de gebruiker en de gebruiker ermee mag doen wat hij wilt.

    En aangezien er geen alternatieven zijn voor het OS wat erop staat, zal ik gewoon mogen jailbreaken omdat het simpelweg mijn eigendom is. Als Apple ook nog eens de phone zo dichttimmert dat ik er niks mee mag en er zelfs geen andere OS op kan zetten omdat dat simpelweg niet kan, zal Apple wel uitkijken om hier een rechtzaak te beginnen, want dan kan het nog wel eens erop uitdraaien dat de iPhone hier niet meer verkocht mag worden ivm koppelverkoop. Vraag Mevr. Kroes maar eens hoe sterk mijn mening is 😉

    Helaas voor Apple, maar NL is USA niet. Hier is wat JIJ koopt JOUW eigendom. Niet die van Apple.

  115. Ter hereniging van allen die boos zijn op boze jailbrakers, en in hun boosheid de betekenis van jail-braken niet meer overzien:
    JAIL-braken is ontsnappen uit de gevangenis die u is toebedacht door hen die u betaalt maar u niet in staat achten de inrichting van uw kostbare apparaat te verrichten zonder dat daar schade aan ontstaat.
    Een bescherming tegen uzelf die toevallig prima samenvalt met het dichttimmeren van hun eigen business (= de appstore)
    Maar dan vooral andersom…

  116. Wat zeurt iedereen toch. Je weet hoe Apple over dit soort zaken denkt en je hebt zelf voor dit beleid gekozen door een Iphone aan te schaffen. Daarmee steun je hun beleid.
    Niet zeuren, anders moet je maar naar een ander merk die je vrijheden niet zo beperkt als Apple altijd wil doen.

  117. Origineel geplaatst door Seminifeer
    Wat zeurt iedereen toch. Je weet hoe Apple over dit soort zaken denkt en je hebt zelf voor dit beleid gekozen door een Iphone aan te schaffen. Daarmee steun je hun beleid.Niet zeuren, anders moet je maar naar een ander merk die je vrijheden niet zo beperkt als Apple altijd wil doen.

    Nee, ik ben dit niet met je eens, dit zou betekenen dat aangezien je zelf hebt gekozen voor dit kabinet en deze overheid (we leven tenslotte in een democratie) je vindt dat je niet mag zeuren! Ik bedoel dat is natuurlijk erg kortzichtig. Je hebt gekozen voor iets, dus dan ben je het er automatisch mee eens (!???) en dus moet je niet zeuren cq. niets meer zeggen….
    Ik KOOS voor mijn Iphone toen ik WEL kon JB’en. (overigens draai ik geen enkele illegale applicatie en koop ik deze gweoon in de Appstore!) Apple veranderd de regels dus KIES ik om hierover te ‘zeuren’.
    Het is MIJN iphone, dus ik mag volgens ONZE Nederlandse wet er mee doen wat IK wil en dat is MEER dan dat Apple denkt dat goed voor mij hun is!

  118. Ik probeer mijn reacti hirboven aan te passen, maar dat wil niet….IE blijft maar op opslaan staan (al 15 minuten)

  119. Je weet dat Apple niet wilt dat je jailbreakt en ook dat ze er alles aan zullen doen om het te voorkomen. Dit is een algemeen bekend feit en was dus bekend vóór dat je de Iphone kocht.

    Dit is net zoiets als de bekende pogingen tot kopieerbeveiligingen op allerlei media zoals muziek en film. Je kan het kraken, maar moet niet zeuren als het niet lukt. That’s all in the game.

    Er zijn diverse altenatieven, Android, Maemo, blackberry, Windows Mobile. Ik begrijp dat de mensen in dit forum de Iphone het bste vinden. Maar danhoop ik dat ze die Iphone het beste vinden om wat het is en niet om wat ze er van willen maken.

    Als je met een partner trouwt kan je ook proberen zijn of haar karakter/eigenschappen te veranderen. Als je dat niet lukt moet je niet zeuren, je wist van tevoren wat je binnenhaalde. Als je daar niet mee kan leven moet je er afscheid van nemen.

    Mensen die achteraf gaan piepen over iets dat ze van tevoren wisten zijn karakterloze zeurpieten.

  120. Origineel geplaatst door Alex
    Origineel geplaatst door Gabrie@Alex: Hi AlexWaar je een kleine denkfout maakt is in wat je koopt. Je koopt weliswaar de iPhone (hoewel ik dat niet eens 100% zeker weet), maar wat ik wel zeker weet is dat je het iPhone OS NIET koopt. Je neemt een gebruiksrecht hier op. Als je je niet aan die voorwaarden van die licentie houdt, dan mag je het iPhone OS niet meer gebruiken. Je blijft dan zitten met een lege iPhone en ik denk niet dat er al iemand een eigen OS heeft ontwikkeld dat op de iPhone kan draaien.Nu weet ik niet of jailbreak wel of niet tegen de licentie voorwaarden is, maar dat staat even los van de disucssie of je wel of niet mag doen met je telefoon wat je maar wilt. Dat mag dus niet.Ben zelf trouwens ook Jailbreak gebruiker hoor, echt niet roomser dan de paus. Sorry, maar Apple bepaalt de wet hier niet. En Nederlandse rechters hebben bepaalt dat een telefoon gekocht/gekregen via een abonnement eigendom is van de gebruiker en de gebruiker ermee mag doen wat hij wilt.En aangezien er geen alternatieven zijn voor het OS wat erop staat, zal ik gewoon mogen jailbreaken omdat het simpelweg mijn eigendom is. Als Apple ook nog eens de phone zo dichttimmert dat ik er niks mee mag en er zelfs geen andere OS op kan zetten omdat dat simpelweg niet kan, zal Apple wel uitkijken om hier een rechtzaak te beginnen, want dan kan het nog wel eens erop uitdraaien dat de iPhone hier niet meer verkocht mag worden ivm koppelverkoop. Vraag Mevr. Kroes maar eens hoe sterk mijn mening is Helaas voor Apple, maar NL is USA niet. Hier is wat JIJ koopt JOUW eigendom. Niet die van Apple.

    Hetleuke is dat ik mevr. Kroes al naar haar mening heb gevraagd. Je krijgt dan uiteraard antwoord van haar medewerkers. Ik kan echter wel zeggen dat zei wél antwoord geeft op vragen en dat je van politieke partijen zelden of nooit antwoord krijgt.

    In simpele woorden was het antwoord. Apple is een kleine speler op de computer en smartphonemarkt en er zijn voldoende alternatieven om iets anders te kiezen als het je niet zint.

    Ik had een aantal vragen gesteld naar aanleiding van het met meerdere maten te meten bij de aanpak van Microsoft, Apple en Google.
    Kortom, Apple mag dingen wel die Microsoft niet mag omdat Apple niet marktdominant is. . En dat blijkt ook nog in de wet vastgelegd te zijn.

  121. @Seminifeer
    Deze mensen reageren alleen op achterbannen en hypes. Ze definieren zelf wat een “markt” en “equal playground” is.
    De iPhone is een onderdeel (smartphones) van een onderdeel van de markt (mobieltjes).
    We moeten er een hype van maken…

  122. Sms ontvangstbevestiging?? Hoe dan?@Redchilly:

  123. @Pakito:
    Voeg in Cydia toe: http://iphonedelivery.advinux.fr/cydia/
    Hieruit installeer je iPhone Delivery 😉
    Werkt bij mij fantastisch (T-Mobile)
    Laatste update zet naast een bevestiging in beeld ook een vinkje neer bij de verzonden berichten als ze ontangen zijn.

  124. Thanx! t werkt !!! Nu is mijn Iphone helemaal een topper! dat miste ik namelijk nog!! @Redchilly:

  125. @Pakito:
    Leuk om te horen, enjoy! 🙂

  126. Origineel geplaatst door shake3000
    Origineel geplaatst door Luc
    goed zo! aan banden leggen die illegaliteit!Inderdaad want onthoudt allen: wat illegaal is is ook immoreel!

    Ironisch bedoelt neem ik aan? Indien niet:
    Een poosje geleden was het vreselijk illegaal om bevolkingsgroepen te helpen die van rechtswege met moord en doodslag bedreigd werden…ik ken je ouwe filosofieleraar natuurlijk niet maar een paar namen komen wel boven die dat tevens immoreel genoemd zouden hebben

  127. Inschakelen van Paul als jailbreak-expert was een goed idee. Wired schrijft namelijk dat een aantal grote nieuws-sites onjuist waren in hun berichtgeving over de nieuwe bootrom-update voor de iPhone 3GS:
     
    “Several publications on Wednesday reported Apple’s latest iPhone 3GS units came with presumably jailbreak-proof firmware. The reports were half correct: The phones do indeed ship with different firmware with a new bootrom, but they are still hackable.”
     
    Het stond fout uitgelegd op NU.nl, Engadget, Gizmodo en Macworld.
     
    … maar dankzij Paul klopte de uitleg in ons artikel wel, jippie!

  128. maar even serieus! hoe kan ik zien of mijn nieuwe 3gs uit amerika op de betreffende bootrom werkt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.