Reacties voor: Nieuwe voorraad Belgische iPhone 3G toch met simlock?

De nieuwe iPhone 3G's die in België zijn aangekomen bij het Mobistar Center in Bree zouden voorzien zijn van een simlock.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. zal wel foute levering zijn zeker?
    anders zal het niet lang duren aleer ze een proces hebben.
    heb in de namiddag een mailtje gestuurd naar Het Laatste Nieuws,maar nog geen antwoord gehad.
    zal vanavond ook niet veel meer over te vinden zijn.
    morgen gaan in Bree de telefoons alvast roodgloeiend staan volgens mij :-s

  2. Zeker en vast foute levering want de andere providers proximus en base hebben eigen iphone tariefplannen.

  3. knoeiers

  4. Ik heb een bestelling van een x aantal iPhones lopen daar en heb gisterenmiddag nog een keer navraag gedaan bij mijn APR in Belgie en zij hebben mij gegarandeerd dat er geen simlock en geen countrylock op de iPhone3G zit.

  5. De iphone is unlocked op alle belgische providers, dus je kan er geen buitenlandse simkaart insteken…

  6. @JJ: De Apple Premium Reseller verkoopt aan hollandse klanten die er een Vodafone SuperSim in steken.

    Lees het verhaal over het lekkere patatje:
    http://www.vodafone.nl/prive/favorieten/Super_SIM_Only

  7. @JJ, Bullshit! Heb zelf een Belgische 3G en werkt gewoon met mijn NL Vodafone simkaart. Dat is alleen maar een smoesje zodat niet alle Europese inwoners België gaan overvallen.

  8. ja, en maar goed ook toch ?
    zijn genoeg Belgen die op een Iphone wachten 😉

  9. Ter info: dat ene Mobi* center heeft op eigen houtje een simlock toegevoegd, legaal voor de belgische wetgeving, maar mobistar zal dat niet zomaar aanvaarden van zijn verkooppunt, wees maar zeker dat die vandaag nog een brief via deurwaarder krijgt.
    (ik ken mobistar en hun politiek al langer, de dealers zijn geen baas meer in hun eigen winkel) mobistar bepaald dat de winkelpunten nog geen 5€ verdienen per Iphone, maar zelf zal mobi* er wel meer aan verdienen.
    Tuurlijk geven de winkels voorrang aan degene die een abo nemen.

  10. @iphonegirl: enne hoe kom jij dan aan die info?

  11. @ stijn, wie geeft er zijn bronnen nu vrij? i’m qn insider?, maar k ga mijn naam hier ook ni schrijven hé 😉

  12. Het klopt niet helemaal, uit mijn ervaring en wat ik in mobistar shops te horen kreeg, is hij perfect te gebruiken met alle belgische operators, ik ben namelijk van proximus naar mobistar overgstapt uit gemak voor mezelf, en heb eerst mijn proximus ( op het proximus netwerk gekoppelde ) simkaart gebruikt, en die werkte perfect.

    In de winkel zeiden ze trouwens na een aantal vragen dat hij wel gesimlocked is naar buitenlandse simkaarten toe.

  13. ik kan wel janken

  14. @ philippe : hij werkt met alle belgische simkaarten,
    alsook met buitenlandse hoor !

  15. Is dat nu echt???

  16. IK heb er een paar weken geleden eentje gekocht in het mobistarcenter in wijnegem van hun nieuwe lading (waren juist binnen gekomen,had zelfs niet gereserveerd en heb mij ook geen abonnement laten aansmeren).Deze werkt perfect met een kaart van proximus.

  17. voor iedereen. De belgische iPhone is tot op heden simlock vrij. En Zal zo blijven werk zelf in de branche in belgie en nee helaas wij verkopen de iPhone niet mocht hij er toch opzitten dan mag je de verkoper vriendelijk vragen de lock er af te halen zo niet is hij strafbaar dus succes alleen met jullie dagje winkelen in belgie

  18. Spijtig dat de iPhoneclub niet een beetje slimmer is.

    Overal in België proberen we de Nederlanders buiten te houden in de shops die iPhones verkopen. Sorry maar het is zo. De voorraad hier is nog niet zo groot en de wachtlijsten zijn meestal nog boven de 4 weken.

    Het smoesje van de lock of de simlock voor enkel de Belgische operatoren is gewoon om de toevlucht van Nederlanders (en eventuele andere nationaliteiten) te stoppen. Op die manier hebben wij hem eerst 😉

    Aangezien het nieuws binnenkwam op een blog van Nederlandse origine zegt al genoeg.

  19. jpc jij bent in ieder geval wel een lekker patatje ja.

    Wij zullen hier wel met wachtlijsten zitten van hier tot ginder. Echt frisse praktijken allemaal.

  20. Toevallig komt mijn iPhone uit Bree ( de 4de wat er verkocht is geweest 🙂 ) Ik kan tot nu toe getuigen dat hij werkt met mobistar, proximus en T-mobile uit eigen ervaring. Voor de rest weet ik het niet, het is natuurlijk ook een iphone uit de 1ste levering.

    Nu moet ik er wel uit ervaring bij zetten dat de verkoper ter plaatse redelijk anti-iphone overkomt 😀

  21. Het kan niet anders of dit is een fabeltje.
    En wat de simlock betreft: die is niet toegelaten in België. Dat staat zelfs los van het verbod op koppelverkoop. Daar zijn al genoeg rechtsuitspraken over geweest.

    http://ipim.delrue.com

  22. @pwain, het is een excuus, maar toch strafbaar. Ik heb zelfs iemand aan de telefoon gehad die zei dat ze niks mogen verkopen aan Nederlanders. Dat is door het Shengenverdrag strafbaar. Doet die nog één keer zo’n uitspraak, kan hij/zij een brief uit Brussel verwachten. Ze mogen het niet weigeren, ook niet door smoesjes.

  23. iPim kan je eens een vb geven van zo rechtspraak? Een simlock is in België wel toegestaan. Alleen koppelverkoop niet.

  24. Er zit een simlock op, maar enkel werkend voor Belgische SIM-kaarten (lees SIM-kaarten van Belgische operatoren.

  25. Aan allen!
    Op de iPhone3G die in België verkocht wordt
    zit geen SIM-LOCK
    zit geen COUNTRY-LOCK

    Er is geen officiele bron te vinden die dit beweerd.
    Het betreft alleen maar angst en ontmoediging.
    Het zou mij niet verbazen als de koppelbazen T-Mob achter deze geruchtenmachine zit.

    Ik denk zelfs dat Apple het zo wil houden. Op deze manier kunnen die vrije Hollanders kiezen en genieten en worden zodoende niet opgezadeld met de – per ongeluk – verkeerde contractkeuze tussen T-Mob en hunzelf.

    Overal waar ik met mijn iPhone komt test ik het netwerk. Gisteren was ik bij mijn zus in Ederveen (dicht bij Veenendaal). En weet je: GEEN SERVICE. Een week daarvoor was ik bij mijn zus in Katwijk aZ en ook daar: GEEN SERVICE. Een paar dagen later een avondje in Maartensdijk en: GEEN SERVICE. In mijn kantoor op de zolder van mijn huis vlak aan de A2: GEEN SERVICE.

  26. Hallo
    is er iemand die weet hoe ik moet inlogen op mijn iphone 3g met WinSCP
    ik neem als gebruikersnaam ‘root’ en als wachtwoord alpine of 2.0.1
    en ik krijg als foutmelding Netwerkfout: Verbinding-out opgetreden.
    hoop dat er iemand mij kan helpen

    alvast bedankt

  27. Nu ben ik bang dat het ook deels aan de iPhone ligt qua bereik. Mijn Samsung Soul heeft vol 3G bereik in mijn woonplaats en als ik de iPhone op dezelfde locatie houdt dan heeft ie zo goed als geen bereik.

  28. @ Pwain:

    De rechter verwerpt de kwalificatie van de feiten door het Openbaar Ministerie, door te stellen dat er geen Belgische wetgeving is die specifiek het verwijderen van een simlock verbiedt, en dat artikel 54 van de wet van 14 juli 1991 op de handelspraktijken, dat het gezamenlijk aanbod verbiedt, het hanteren van een simlock illegaal maakt in België. Dit is onbetwistbaar zo.

    URL

    http://ipim.delrue.com

  29. @Kyhd: Met een SIM van dezelfde provider?

  30. @Martin:

    Toevallig komt mijn iPhone uit Bree ( de 4de wat er verkocht is geweest 🙂 ) Ik kan tot nu toe getuigen dat hij werkt met mobistar, proximus en T-mobile uit eigen ervaring. Voor de rest weet ik het niet, het is natuurlijk ook een iphone uit de 1ste levering.

    Nu moet ik er wel uit ervaring bij zetten dat de verkoper ter plaatse redelijk anti-iphone overkomt 😀

    Toevallig toch dat het niet waar is wat je zegt :).
    Ik, men broer en een vriend hadden de 2de,3de,4de in Bree. Wij stonden er al voor de winkel opging, en een half uur na de iPhones waren binnengekomen waren we buiten met 3 iPhones.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.