Reacties voor: ‘Nieuwe ultradunne 13- en 15-inch MacBooks verschijnen in juni of juli’

Apple had tijdens het Apple-event van 21 maart geen tijd voor MacBooks, maar toch lijken er nieuwe modellen onderweg. Geruchten beweren dat er in juni of juli een nieuwe 13- en 15-inch MacBook op de markt verschijnt.
Lars Paymans -

Reacties: 23 reacties

  1. Jaja, kom ik weer 😉
    Hoop dat ze dan ook weer eens met een nieuwe router komen. Die andere is nu al weer weer aan vervanging toe. Zou toch mooi zijn als Apple daar eens mee komt.

  2. Ik haak al af bij het ” ultradun “.
    Geef mij maar een MacBook van 1 cm dik en een dikke accu. Maar goed, Apple denkt de laatste tijd met meer dingen anders dan ik 🙂

  3. het lijkt me aannemelijk dat de MBA verdwijnt uit de line-up. was slechts een tijdelijk model dat in eerste instantie onvoldoende krachtig was om een MBP te zijn en te duur (om te maken) voor de macbook line-up. Nu de laatste MB qua vorm weer een nieuwe lijn is voor de komende jaren en er krachtigere processors in kunnen, kan ook de MBP weer aangepast en dunner/lichter worden. Komt er weer wat overzicht in het portfolio en wordt het weer ouderwets eenvoudig: een macbook voor gewone mensen en een macbook pro voor de veeleisende gebruiker

  4. Als het een krachtige, ultradunne MacBook pro wordt dan ga ik die wellicht aanschaffen. Ik ben op zoek naar een opvolger van mijn MBP midden 2011 model. En de huidige dunne MacBook vind ik gewoon niet krachtig genoeg.

  5. Ik kan echt niet wachten hierop! Hopelijk zal de nieuwe macbook pro (buiten een nieuw design) ook voorzien worden van de nieuwe skylake processor.

  6. Kom maar gewoon met een kwaliteitsMacbook, 14-16″ met dedicaties GPU, vernieuwde en verbeterde formfactor, kleinere bezels, Skylake en meerdere USB poorten. Het liefst ook HDMI. Dan ben ik uiterst tevreden.

  7. Ik hoop echt dat dit waar is want ik kan er echt niet op wachten. Ik was ook erg teleurgesteld om gisteren geen nieuwe macbooks te zien. Hopelijk wordt de nieuwe macbook pro ook voorzien van de skylake processor.

  8. En aangezien Apple de prijselasticiteit aan het onderzoeken is zullen ze vast weer een paar honderd euro duurder zijn dan bij de introductie van de vorige generatie.

  9. Waarschijnlijk worden het de nieuwe Macbook Airs die dan ook gewoon ‘Macbook’ genoemd gaan worden, waardoor deze in drie formaten beschikbaar komt. De Air gaat eruit en de Pro wordt ook vernieuwd.

  10. Als dit ultradunne en krachtige Macbook Pro modellen, dan overweeg ik de 13 inch als opvolger voor mijn huidige MBP uit midden 2011. De 12 inch versie vind ik ook heel mooi, maar die is niet krachtig. Ik wil er soepel Photoshop op kunnen draaien.

  11. Kan je op een MacBooks ook spellen spelen die je op je iPad hebt gekocht?

  12. @J@n: Nee, App Stores op de Mac en iPad zijn verschillend. Er zijn wel spellen die je met iCloud en gamecenter kunt laten syncen tussen de twee. Maar die zul je dan wel apart aan moeten schaffen.

    De app store op de Mac stelt overigens (nog) niet zo veel voor vergeleken met de iOS app store. Dit vooral omdat je op een Mac je software gewoon van het internet kan halen.

  13. @J@n: iOS en OS X zijn 2 verschillende besturingssystemen dus dat gast nooit lukken.

  14. En dan graag een waar de hdd of sd vervangen kan worden! Het is toch te zot voor woorden dat de levensduur van de MacBook afhankelijk is van de levensduur van de hdd!!
    En dan ook graag fatsoenlijke prijzen voor de upgrade van de hdd. Ipv €600 extra voor 512 Gb.
    Ik dacht meer aan €200 extra voor 1tb.

  15. @peer: Goedkoper zou misschien kunnen, maar je moet niet overdrijven.
    Sas vervangen zou natuurlijk leuk zijn. Maar draagbaarheid is ook ontzettend belangrijk. Ik verkies bijvoorbeeld een hele dunnen MacBook boven de MacBook pro zonder retina, waarvan misschien iets meer vervangen kan worden.

    Verder doen de meeste mensen dat soort dingen toch niet en gaan ze over het algemeen lang genoeg mee zodat het niet eens nodig is.

  16. @peer: Er zitten geen hdd’s meer in de macbooks maar ssd’s. Die hebben geen last van mechanische slijtage en zullen de levensduur van een macbook makkelijk mee kunnen.

  17. Kom maar gewoon met een nieuwe MacBook, 14-16″ met dedicated GPU, betere formfactor, vernieuwd design en kleinere bezels en uiteraard Skylake chips. Graag een beetje behoorlijk competitief met andere laptops qua specs (dus zeker een 65xx/66xx serie.

    Dan ben ik uiterst tevreden!

  18. Als het een vlotte 15″ laptop is met Skylake en i7, met magsafe en goed toetsenbord maar zonder discrete GPU dan wil ik ‘m. De discrete GPU leverde enorme problemen op bij mijn MBP 2007 en ook mijn huidige hires MBP 2010 heeft een discrete GPU probleem: kernel panics. Een snelle integrated GPU zou prima zijn. Nog liever een vervangbare GPU.

  19. Ik heb het gevoel dat de Macbook een flop is.

    Ik werk zelf bij de Media Markt 9 van de 10 mensen kiest toch liever een Macbook Air of een Macbook pro zeker als je gaat kijken naar de prijs van de Macbook.

    De Macbook heeft ook niet echt voordelen het ziet er alleen maar mooier uit qua kracht verliest hij het van de Air en Pro.

  20. Origineel geplaatst door peer
    En dan graag een waar de hdd of sd vervangen kan worden! Het is toch te zot voor woorden dat de levensduur van de MacBook afhankelijk is van de levensduur van de hdd!!

    SSD kun je niet vergelijken met een HDD. De levensduur van een SSD ligt bij normaal consumentengebruik op ongeveer 120jaar. Zelfs als je een hele zware zakelijke gebruiker bent zal de SSD altijd de laptop overleven. Dus laten ze die SSD maar lekker ergens diep goed vast zetten. 😉

  21. Origineel geplaatst door Bram
    @peer: Er zitten geen hdd’s meer in de macbooks maar ssd’s. Die hebben geen last van mechanische slijtage en zullen de levensduur van een macbook makkelijk mee kunnen.

    Beetje erg kort door de bocht, en bovendien niet waar als je een SSD intensief gebruikt. Omdat flash geheugen juist relatief snel ‘elektrisch’ slijt, vooral bij schrijven, hebben SSD’s drivers en/of firmware met speciale wear-leveling features om te voorkomen dat dezelfde delen steeds opnieuw beschreven worden. Als je een SSD intensief gebruikt – veel schrijfacties of voor een groot deel vol zet – zijn de mogelijkheden om niet te vaak dezelfde segmenten te beschrijven echter beperkt, en valt juist een kortere levensduur te verwachten dan van een ‘ouderwetse’ harde schijf mèt bewegende delen. (Zoek maar eens op wear leveling voor meer info)

    Bovendien kan voor flashdrives veel makkelijker een simpel en toch compact vervangingssysteem bedacht worden, omdat ze inherent kleiner kunnen zijn. Denk maar aan het verschil in omvang tussen een μSD kaartje of een HDD met dezelfde capaciteit. μSD wordt door veel (andere) fabrikanten zelfs al gebruikt in tablets en hybrides als (aanvulling op de ingebouwde) opslagcapaciteit. Zelfs met de snellere SSD’s die Apple in iDevices en Macs gebruikt hoeft vergelijkbare flexibiliteit niet veel extra ruimte te kosten…

    Het zou mooi zijn als Apple een beter compromis tussen ultieme draagbaarheid en upgradability (opwaardeerbaarheid?) zou zoeken, ipv zijn huidige monomanie tav dun-dunner-dunst. Hoe fantastisch bv de 12″ MB ook is op dat punt, met marginaal meer dikte zou veel meer flexibiliteit mogelijk zijn.

    Maar de onvervangbaarheid heeft helaas nog een voordeel voor Apple. Vroeger was het aantrekkelijk een Macbook (of iMac of Mac Mini) met bescheiden opslagcapaciteit te kopen, en zelf het geheugen (RAM en HDD) te vervangen of uitbreiden. Nu die mogelijkheid er niet meer is kunnen ze nog makkelijker ongestraft exorbitante meerprijzen vragen voor meer opslag…

  22. @Bram: Dat is mooi. Maar probleem is dan wel dat je niet kan upgraden als je eenmaal de MacBook hebt gekocht. Alle bestanden ect worden alleen maar groter. Dus dat kan wel een probleem worden.

  23. @peer: Bestanden groter valt behoorlijk mee. Steeds meer wordt gestreamd en in de cloud gedaan. Hiermee wil ik niet zeggen dat je aan 128 Gb genoeg hebt voor een macbook, dat is wel weinig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.