Reacties voor: Nieuwe TomTom-carkit met ProClip voor de iPhone

TomTom heeft een nieuwe carkit voor de iPhone geïntroduceerd, in samenwerking met ProClip. Daarmee kun je je iPhone-houder aan het dashboard vastmaken, met een beugel die is afgestemd op jouw type auto. Je moet de houder en beugel los bestellen.
Lees het complete artikel → Nieuwe TomTom-carkit met ProClip voor de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. absurd dure prijs voor een plastic houdertje met verminderd GPS ontvangst.

  2. Ik bevestig de houdige houder ook al aan mijn dashboard hoor, dankzij die plastic pad die er bijgevoegd is.

  3. Handig maar erg duur word tijd dat ze em is afprijzen naar 80 ofzo, vind 100 nog steeds te duur..

  4. Jammer dat TomTom er niet voor heeft gekozen om een voucher bij te leveren voor de proclip. Zoals bijvoorbeeld als je een Brodit houder besteld. Feitelijk heb je dus minder mogelijkheden (vorige houder had meer toepassingsmogelijkheden) voor hetzelfde geld.

    Ik houd het dus maar bij de navigatie die standaard al in mijn auto zit.

  5. Inderdaad absurd duur die houders van TomTom. Ik begrijp dat je gps ontvangst versterkt en dat je kabeltjes gemakkelijk kan aansluiten, maar ik heb een prima gps fix op mijn 3g.

    Ik heb een universele carkithouder gekocht bij de Gamma en een aanstekerlader voor de iPhone en het werkt heerlijk.

    Dit alles voor € 15,-

  6. Ik vind de prijs niet belachelijk en had me al lang een tomtom kit willen aanschaffen, ware het niet voor het feit dat het ding niet aanpasbaar is.

    Binnenkort komt er waarschijnlijk een grotere 4G en dan is de tomtomkit goed voor de vuilbak.

  7. Ik heb er al mee gereden en er is geen sprake van verminderde ontvangst. Verder een prima oplossing die je met behulp van de Move-clips nog universeler kunt maken.

  8. Erg slechte info op de pro-clip site !! En meteen een vaste stroomaansluiting leveren was ook een meer proffesionele
    oplossing geweest.

  9. Origineel geplaatst door nomad
    Ik heb er al mee gereden en er is geen sprake van verminderde ontvangst. Verder een prima oplossing die je met behulp van de Move-clips nog universeler kunt maken.

    Ze zeggen ook dat het KAN..niet iedereen heeft dezelfde auto en niet in iedere auto zal het vlak onder het raam kunnen.

  10. Tja, op zich wel mooi zo’n houder. Maar wat men al zegt, redelijk aan de prijs. En een carkit heb ik uiteindelijk al.

    Ga er nog maar eens over nadenken.

  11. Ik snap niet dat mensen hun wagen molesteren door er een houder als dit in het dashboard te schroeven, interessant als je later je wagen wil doorverkopen als er 4 gaatjes in het dashboard aanwezig zijn.

  12. Eerst even de info lezen he Runaque…
    Ik heb een houder van Brodit met een ProClip en ik moet niks gaten maken in mijn dashboard. Voor elk type hebben ze een aparte clip. Voor mijn Vectra Break bijv. past de clip perfect tussen twee de spleetjes van mijn airco en dan moet ik de houder zelf op die clip vast schroeven. Dus niet op het dashboard zelf!

  13. @Runaque:

    Dan moet je de moeite eens doen om naar de proclip website te surfen, dan zal je zien dat juist die proclips bedoelt zijn om niet te schroeven. Voor elke type wagen hebben ze een clip die klemt of op één of andere manier zich vastzet op je dashboard. Dit zonder schroeven-boren of wat dan ook.

  14. @Runaque: Die vier gaatjes zijn er ook niet. De houder (zoals op het plaatje in dit artikel) heeft idd vier gaatjes (universeel volgens mij). Dit bevestig je vervolgens op de clip die in het dashboard (tussen de naden van twee dashboarddelen of luchtventilator) waar ook de kabeltjes tussen verdwijnen. Dit is verwijderbaar, mocht de nieuwe koper van een auto er geen gebruik van willen maken.

  15. De carkit van TOMTOM is van bijzonder slechte kwaliteit. Het mechanisme wat je I-phone laat kantelen in liggend of staan is zwak afgesteld en bij mij na 2 weken al kapot.’

    Hoop geld voor rotzooi

  16. Over de 4G had ik idd ook nog niet nagedacht, als die niet gaat passen zou dat wel heel lullig zijn..

  17. Ik heb mezelf een GPS Bluetooth dongle (€20) gekocht, 2G iPhone + RoqyBT (€8) en ik heb een perfecte gps:) Een iPhone houder vind je voor €10 op ebay..
    Super tevreden van!

  18. Dus om duidelijk te zijn, ik bedoel dit algemeen en niet alleen op dit systeem, ik heb al mensen zulk proclip systeem zonder de bijhorende beugels op het dashboard weten monteren en dit zie je enorm vaak ongeacht welk merk mobiel toestel het ook mag wezen.

  19. Absurd duur! Werkelijk belachelijk. Bedenk eens TT Software 99 Euro, Carkit 99 euro, Clip 30 = 230 Euro!!! De carkit gaat idd erg snel kapot als je hem op de ruit plakt en af en toe er weer af of draait….dit zal wel zijn ontstaan om dat probleem te tackelen c.q. te maskeren…

  20. Origineel geplaatst door Daejji
    Origineel geplaatst door nomadIk heb er al mee gereden en er is geen sprake van verminderde ontvangst. Verder een prima oplossing die je met behulp van de Move-clips nog universeler kunt maken.Ze zeggen ook dat het KAN..niet iedereen heeft dezelfde auto en niet in iedere auto zal het vlak onder het raam kunnen.

    Bij mij zit ie naast de radio en dus een behoorlijk stuk naar beneden en dat maakt echt niks uit voor de ontvangst.

  21. Net eergisteren het “oude” tomtom systeem aangeschaft.
    Dus de bevestiging op het raam.

    Hmm als ik dit had geweten had ik wel even gewacht.

    Is dit een beter systeem of alleen andere manier om in je auto te bevestigen?

  22. @Vincent Verbist:
    Hi Vincent.
    Is je telefoon jailbroken? Dat RoqiBT lukt toch niet zonder? Ik heb een bluetooth GPS maar deze wordt niet herkend door mijn iPhone,
    Graag reaktie

  23. Zou het echt joh, dat die 4g straks niet past?
    Blij da’k nog niets heb aangeschaft ….

  24. Ben wel een beetje klaar met tommie.
    Heb de software voor 99 euro, wordt alleen maar goedkoper en updates ho maar. Bijv de aparte car kit app kan beter ingebakken worden.
    Heb de houder, waarom kan ik daar niet een vaste verbinding op monteren?
    Volgens mij heeft TT geen aandacht voor bestaande klanten. Zou dat ze nog eens gaan opbreken?

  25. Hmmmm.. Leuke info maar of het practisch is?
    1. Komt er nog test van iphoneclub om het ontvangst te testen etc?
    2. Als ik dat ding bevestig, en ik hb mijn blazer op warmste stand staan, wat gebeurt er met de iPhone aangezin de zelf ook al wat warmte genereerd als TT gebruikt wordt?
    3. Wat is de meerwaarde van dit ding op de kabels na?

  26. @ponsioen
    roqybt werkt idd alleen maar op jailbroken devices

  27. Ik heb de TT carkit en ben er zeer tevreden over!
    zij het dat ie inderdaad aan de prijs is!
    ik heb wél gezien dat je die carclips goedkoper kunt krijgen bij Carkit stunter (scheelt toch weer € 9,=)
    over de kwaliteit van de TT iPhone houder ben ik zeer tevreden heb ‘m de eerste dag direct aangeschaft en werkt nog steeds prima! goede fix en tevens erg handig als je je route wilt filmen!

  28. @Runaque: ik zit nog steeds met een kapotte oude TomTom carkit waarvan de geluidsplug het binnen een week begaf en enkele dagen later kwam de melding: dit ascecoire is niet voor de iPhone bedoelt. De helpdesk eiste van mij dat ik de TomTom iPhone app zou aanschaffen voordat ze me verder zouden helpen. Ze kunnen me wat. Dus als je de carkit met Navigon gebruikt geen service en geen garantie. Schandalig.

  29. Origineel geplaatst door marco: De carkit van TOMTOM is van bijzonder slechte kwaliteit. Het mechanisme wat je I-phone laat kantelen in liggend of staan is zwak afgesteld en bij mij na 2 weken al kapot.’Hoop geld voor rotzooi

    Klopt was bij mij ook zo.

  30. Ik heb de “oude” houder ook vanaf het begin en ben er toch wel tevreden over. Idd, de prijs voor zo’n stuk plastic ligt aan de hoge kant en ze mogen nu wel eens wat vaker met software updates komen.

    @ Bertje: Filmen vanaf de TT-houder op je dashboard geeft dan ook nog een soort “Wegmisbruikers”-beeld 🙂

  31. Lomp groot ding. Heb nu een adapt actieve houder voor de iphone en daaronder hangt een actieve brodit voor de blackberry bold.

    Navigeren doe ik wel op de carpc…. Op de iphone is het toch crappy, en te schandalig voor woorden dat er een extra gps nodig is omdat de iphone hier te zwakjes voor is…. De gemiddelde bejaarde nokia met interne gps kan het nog beter.

  32. Tja, dit is al beter dan het eerste type, maar nu wacht ik toch maar even de volgende iPhone af, het zal me toch niet gebeuren dat die net wat groter of kleiner is.

  33. 130€ voor een houder 100€ voor TomTom app kun je beter een normale TomTom kopen

  34. Grappig. We hebben een dure telefoon en dan gaan sommigen hier simpel doen over deze volgens hun zwaar overprijsde iPhone houder.
    Ik heb goede auto telefoon houders in de loop der tijd zeer weten te waarderen en ga deze zeker halen.
    Resume:
    Simpel plaatsen met 1 hand.
    De telefoon zit dan ook al direkt aan een stroomaansluiting.
    Verbeterde GPS ontvangst. Met een hand van verticaal naar horizontaal te zetten en dat voor minder dan 100euro.

  35. Muziek luisteren gaat prima, maar bellen gaat niet via luidspreker. Wat doe ik fout?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.