Reacties voor: Nieuwe Sony-camera geeft iPhone 20-megapixelcamera

Twee nieuwe Sony-camera's kunnen aan de iPhone bevestigd worden, waardoor je met een 20-megapixelcamera kunt fotograferen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Dit is natuurlijk niks waard….
    Maar wat ik mis op de iphone camera is:
    Slow motion video.
    Handmatige focus.
    En meer megapixel altijd welkom omdat je dan meer kan zoomen. Optische zoom hoeft niet als ze de megapixels flink opschroeven.

    Ohja en zoiets als htc zoe zou ook welkom zijn^^

  2. Ben ik nu de enige die hier niets in zit? Wat heb je hier nu aan? Koop dan gewoon een losse camera en Bluetooth of wifi functionaliteit.

  3. Origineel geplaatst door Rop
    Ben ik nu de enige die hier niets in zit? Wat heb je hier nu aan? Koop dan gewoon een losse camera en Bluetooth of wifi functionaliteit.

    Je bent de tweede reactie, dus nog geen idee of je de enige bent ;). Ik vind het persoonlijk wel heel interessant. Alles wat je nodig hebt voor de besturing van de camera heb je altijd toch al bij je in de vorm van je telefoon. En een goede lens plus sensor zijn te groot om in een telefoon te bouwen waardoor je op een losse camera aangewezen was. Door deze oplossing wordt die losse camera vervangen door iets wat je makkelijker in je zak steekt. Ik ga er dan wel vanuit dat je hiervoor minder betaald dan voor een hel camera

  4. De 8 pix camera van de iphone, en daar op nog een ander vastklikken? Dat kan niks worden… Dat is zeker. Je kan de eerste lens niet op deze manier verbeteren.

  5. Origineel geplaatst door boxerip
    De 8 pix camera van de iphone, en daar op nog een ander vastklikken? Dat kan niks worden… Dat is zeker. Je kan de eerste lens niet op deze manier verbeteren.

    Kijk nog eens goed naar de eerste afbeelding. Het is geen lens op een lens om de eerste lens te verbeteren. Maar het werkt meer als vervanging van de ingebouwde lens

  6. @Erwin: Ik begrijp wat je bedoelt, maar in de praktijk vind ik dit soort extensions toch erg onhandig. Ik heb ooit van die opzet lensjes gekocht. Die passen ook in je zak, maar ik heb ze nooit bij me als ik ze nodig heb. Ook hier, eerst moet je dat ding op je camera zetten, daarna app opstarten en dan kan je foto’s schieten. En hopen dat je ondertussen niet gebeld wordt… 😉 Dan is een losse compact camera een stuk handiger. Maar da’s persoonlijk natuurlijk.

  7. @boxerip: Je hebt duidelijk niet goed gelezen…..

  8. Daar was Will.i.am toch eerder mee? Die had ook zoiets bedacht.

  9. @Borgqueenx: Vooral een goede lens heb je nodig.een canon met 6 mp zal zuiverder blijven als je inzoomt dan de iphone met 8 mp. Al blijft de iphone camera zeker een goede. Ga niet te zot op die megapixels. Met 6mp van goede kwaliteit kan je al fameus grote afdrukken van laten maken.

  10. Dit is GEEN opzet lens. Dit is in feite een complete camera maar dan zonder bedieningselementen en scherm.

    Het ding heeft zelf een sensor en alles erop zitten.
    Wat ik mij afvraag met de besturing is hoe snel deze reageert. Zodra ik op mn dSLR de sluiterknop indruk is de foto ook eigenlijk al gemaakt… Soms kun je echt 0,0 vertraging gebruiken. Maar goed, standaard smartphone camera’s hebben natuurlijk ook vertraging.

  11. Lekker dikke bobbel in je broekzak

  12. Het idee is leuk, maar het gaat niet werken. Sony gokt op fotografen die snelle kiekjes met hun iPhone nemen, maar af en toe ook een échte foto van goede kwaliteit willen maken. Dan is zo’n opzetstuk natuurlijk wel een uitkomst, maar… Een fotograaf die dat soort foto’s wil maken heeft al een betere camera, meestal een DSLR. En als je toch wat extra moet meeslepen voor die hoge kwaliteit foto’s, dan is het verschil tussen dit opzetstuk en bv. Sony’s eigen NEX range niet zo groot. Overigens gok ik dat de NEX lensen op dit opzetstuk gaan passen.

    Overigens heb ik voor m’n DSLR een Transcent Wifi SD kaartje waarmee je vrijwel hetzelfde bereikt, nl. foto’s kunnen bekijken op je iPhone scherm, de camera bedienen via de iPhone en foto’s rechtstreeks plaatsen op alles wat aan internet hangt.

  13. @Borgqueenx: Een redelijk alternatief voor slowmotion via je iPhone is Slopro– 1000fps Slow Motion Video’ van Sand Mountain Studios. Hiermee kun je aardige effecten bereiken.

  14. Origineel geplaatst door Eddy
    Dit is GEEN opzet lens. Dit is in feite een complete camera maar dan zonder bedieningselementen en scherm.Het ding heeft zelf een sensor en alles erop zitten.
    Wat ik mij afvraag met de besturing is hoe snel deze reageert. Zodra ik op mn dSLR de sluiterknop indruk is de foto ook eigenlijk al gemaakt… Soms kun je echt 0,0 vertraging gebruiken. Maar goed, standaard smartphone camera’s hebben natuurlijk ook vertraging.

    In iOS 7b5 zit er al nauwelijks vertraging wanneer je foto’s maakt. Zelfs aks je 10 foto’s achter elkaar maakt.
    Als Sony de app redelijk goed maakt, dan zal denk ik de vertraging liggen aan de communicatie tussen lens en de iPhone. Waarschijnlijk wordt de WiFi of Bluetooth voor gebruikt en denk ik dat de vertraging wel mee zal vallen. Misschien een aantal ms?

  15. Origineel geplaatst door Thomas
    @Borgqueenx: Vooral een goede lens heb je nodig.een canon met 6 mp zal zuiverder blijven als je inzoomt dan de iphone met 8 mp. Al blijft de iphone camera zeker een goede. Ga niet te zot op die megapixels. Met 6mp van goede kwaliteit kan je al fameus grote afdrukken van laten maken.

    Jaja i know..maar meer megapixels is meer zoom. Verder weet ik ook wel dat de rest belangrijker is.
    En nick: dat is een bagger app. Die maakt van 60fps iets traags door fade ins enzo.

  16. Doe nou maar gewoon een grotere sensor in plaats van die kut pixels opkrikken.

    Grotere sensor betekent betere kwaliteit foto qua licht etc.

  17. Dit is echt kansloos.
    Geef mij dan maar de nieuwe Nokia Lumia 1020.

  18. @Pieter: Je hebt gelijk, foutje van mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.