Reacties voor: Nieuwe Sonos ZonePlayer S5 is voorbereid op iPhone-bediening

Sonos heeft de Sonos ZonePlayer S5 geïntroduceerd, waarmee geen afstandsbediening wordt geleverd. Het idee is dat je het muzieksysteem via de gratis iPhone-applicatie of via je desktopcomputer bedient.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. 350 euro voor een afstandsbediening !!!!!!!
    dat kan niet kloppen

  2. Zot zijn doet geene zeer.

  3. Origineel geplaatst door Nynerva
    350 euro voor een afstandsbediening !!!!!!!
    dat kan niet kloppen

    Denk het ook niet..

    PC is trouwens pc, zit hier op school verplichte taaloefeningen te maken 😉 ( zeik modus uit )

  4. Origineel geplaatst door Robin
    Origineel geplaatst door Nynerva350 euro voor een afstandsbediening !!!!!!!
    dat kan niet kloppenDenk het ook niet..PC is trouwens pc, zit hier op school verplichte taaloefeningen te maken ( zeik modus uit )

    Nou ik snap niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar het klopt dus blijkbaar wel sonos.com dat is bijna net zo duur als de speakers zelf. Voor die prijs kun je beter een 32GB iPod touch (€279) kopen en daar de app op installeren

  5. Met mijn iMac > AirportExpress > iPhone met Remote app ben ik net zover. Ook hoef ik geen apparaat met ethernet te verbinden en kan de prijs/kwaliteit van de speakers-set zelf bepalen.

  6. Tsja, Sonos is niet voor iedereen. De S5 is niet echt iets nieuws en houdt dus niet per se meer rekening met Iphone bezitters, die kunnen de al bestaande Zone Players ook prima bedienen. De S5 is de eerste geintegreerde streamer + versterker + luidsprekers. Voorheen kon je alleen losse luidsprekers (eventueel via een versterker) aansluiten. Dat biedt goede hifi kwaliteit maar is voor ruimtes die niet op een hifi systeem ingericht zijn (keuken, badkamer) niet handig. De S5 is daarvoor bedoeld.

    Overigens heb je bij Sonos de keuze uit 4 manieren van bediening, allemaal twee weg (dus je kunt op de controller zien wat afspeelt, playlists en radiostations kiezen etcetera): PC of Mac applicatie, Iphone/Ipod Touch applicatie, CR100 controller of CR200. De CR200 is het meest luxe, biedt net als de Iphone versie een touchscreen bediening en daarnaast enkele relevante hardware knoppen (volume, mute). Belangrijkste in het gebruik is dat de controller aanschiet direct als je ‘m uit de cradle pakt, dat is wel fijn als je even naar het volgende nummer wilt skippen. Bij de Iphone ben je een seconde of 5 verder (home button -> slide to unlock -> applicatie starten -> verbinding maken met Sonos). Je moet voor jezelf afwegen of je het extra gemak de extra uitgave waard vindt; Sonos richt zich op het hogere segment, dus mensen die voorheen al honderden Euro’s uitgaven aan universele afstandbedieningen en multiroom audio systemen.

    Een ander Iphone gerelateerde misvatting over Sonos die ik veel aantrof is dat het een soort dock is. De S5 kun je niet gebruiken om muziek vanaf je Ipod te spelen. Je eigen muziek dient op een computer of netwerkschijf te staan, en daarnaast kun je direct vanaf Sonos diverse online services gebruiken om online muziek te consumeren. Het nut van Sonos en de S5 kun je beter vergelijken met de Remote app van Apple, waar je met iTunes & Airport Exrpess ook muziek in verschillende ruimtes kunt bedienen. In mijn ogen biedt Sonos enkele substantiele voordelen tov die opzet, maar als je erg tevreden bent met iTunes en de computer waarop dat draait 24/7 aan hebt staan dan is de Apple manier ook een optie.

  7. @RoB: onze berichten kruisten elkaar, maar laat ik als (voormalig) gebruiker van jouw opzet en huidig Sonos gebruiker de verschillen aangeven:

    – Met Sonos kun je in elke zone aparte muziek op hebben staan
    – Sonos biedt de keuze uit 4 controllers, waaronder ook een spatwaterdichte controller
    – Voor Sonos hoeft je computer niet continu aan te staan, een NAS (bijv time capsule) is voldoende
    – Sonos biedt niet alleen een kastje waar een audio output opzit (waarbij je dus zelf ook prijs en kwaliteit van versterker en speakers kunt bepalen), maar ook een versie met geintegreerde versterkers en, nu dus, met geintegreerde luidsprekers
    – Op elke plek waar je een Sonos apparaat hebt staan, kun je ook een geluidsbron aankoppelen. Dus bijvoorbeeld in de woonkamer je TV audio op je Sonos, en dan kun je op de Sonos in de slaapkamer naar de voetbalwedstrijd luisteren
    – Je zit niet aan iTunes vast, en de keuze aan online muziek services is groter en diverser dan Apple biedt. Ook worden meer bestandsformaten (bijvoorbeeld FLAC) ondersteund.

    Maar het belangrijskte: Sonos is ontzettend gebruiksvriendelijk, robuust en het is het eerste van vele systemen die ik geprobeerd heb die mijn vriendin ook graag gebruikt. En voor mij het belangrijkste: ik ben door Sonos vaker en langer naar m’n muziek gaan luisteren, en dat vind ik wel wat waard.

  8. Super!
    Zat al een poosje te dubben welke Sonos ik op m’n slaapkamer moest zetten (ter uitbreiding van m’n andere Sonos apparaten), maar dit apparaat maakt aan dat dubben een eind. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.