Reacties voor: ‘Nieuwe privacy-opties iOS 6 zitten gebruikers in de weg’

In iOS 6 zijn een aantal nieuwe opties om privacy mee te waarborgen toegevoegd. Volgens privacy-expert Andrew Storms van nCircle zullen deze switches gebruikers echter alleen maar in de weg zitten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Zeikerds heb je altijd. De privacy instellingen zijn juist erg handig. Laat ‘m Android gaan gebruiken als die zo zonder toestemming al z’n data/gegevens wil doorsturen.

  2. “steal your data”.. ja en dan verwachten jullie dat iedereen ja zegt? Weet niet hoor, maar ‘steal’ is een woord met negatieve flow.

  3. Dus het is beter dat we apps installeren die gelijk toegang hebben tot al je gegevens. Wat een zeikerd zeg die Andrew Storms.

  4. @Nick:

    je snapt dat dat niet echt is hè 😉

  5. Wat Steve er nou van vond… http://youtu.be/39iKLwlUqBo

  6. Dit heb ik ook opgemerkt in iOS6 beta. Wat ik er vervelend aan vind is dat nu ineens duidelijk wordt hoeveel gegevens bedrijven van je gebruiken ook al ‘doen’ ze er ‘niets’ mee. Dus zodoende heb ik vaker voor ‘nee’ gekozen.

  7. Niet waar! Je hoeft die maar 1 keer in te stellen bij opstart van een App. Het is waardevol! Ik wil geen android omdat iOS beter beveiligd is!

  8. Erg kortzichtig. Heb er absoluut geen problemen mee. Draai iOS 6 beta 1. Verbazingwekkend hoe stabiel beta 1 al is.

  9. LOL ik heb die steal data ding als achtergrond

  10. beter te vaak gevraagd dan ongevraagd

  11. Heb nu zelf vanaf het begin de iOS 6 in gebruik. Vind het voor een beta 1 al super gaan. Wat me opvalt, je gaat inderdaad makkelijk akkoord op zo’n bericht. Maar dan nog vind ik de conclusie nergens op slaan aangezien je bij de instellingen een nieuw menu hebt “privacy” waar je ook weer je besluit kan aanpassen door de app geen toegang meer tot gegevens te geven. En als je er last van blijft houden is het 1 minuutje werk om de app ff opnieuw te downloaden en de optie te weigeren. Dus wat is hier dan zo verkeerd gaan? Ik vind iOS 6 tot nu toe in alle opzichten een verbetering en een grote vooruitgang!

  12. Het word een probleem als ELK programma dit gaat vragen terwijl 9 van de 10 er niks mee doen. Dan word je als consument gewoon gepest totdat je op ja drukt, en dan is het hek van de dam qua privacy.

    Hetzelfde met al die TOS verklaringen enzo bij het installeren van software. NIEMAND leest dat en iedereen klikt op JA of ACCEPT en gaat door. Dat weten ontwikkelaars heus wel, dus het word gewoon een stok achter de deur om achteraf te kunnen zeggen “ja, dat wist je toch?”. Hier zijn dus gewoon mark regulerende wetten voor nodig, want als consument tegen zo’n bedrijf sta je gewoon te zwak in de schoenen.

    Je hoopt dat Apple hier als tussenpersoon de consument voor kwaadwillende developers in bescherming neemt, maar de dollars lonken nou eenmaal en dit soort info is kostbaar….

  13. Tot nu toe 4 of 5 keer zo’n melding gehad van applicaties waarbij ik het verwachtte, en ik vind het geheel niet irritant, juist fijn dat je die melding ook pas krijgt op momenten waarbij zo’n actie uitgevoerd wordt. Prima oplossing!

  14. Ik vind het altijd erg interessant als een volledig ongerelateerde app gaat vragen om mijn locatie. Wie weet nu wat zo’n app nog meer ongevraagd ophaalt uit je prive-data; met iOS 6 weet iedereen het dus.

    Als je 2 of 3 keer voor Nee hebt gekozen bij de locatie blijftie toch ook weg dacht ik? Dus even doorzetten en al je apps zijn fatsoenlijk ingesteld; alleen in het begin zal het even vervelend zijn als je elke app nog moet doen.

  15. In plaats van een pricacybeleid dat mogelijke problemen opvangt

    Sinds wanneer helpt een “beleid”, tegen het stelen van gegevens? Dat is er nu namelijk ook gewoon, je mag niet ongevraagd gegevens versturen. Toch wordt het gedaan. Dus tis juist goed dat er opties voor zijn in iOS6. Dat het af en toe even vervelend is, ach…

  16. Wat Apple en veel app bouwers doen is nog niet goed genoeg naar EU privacy maatstaven. Er wordt namelijk aleen verteld -welke- informatie door een App via iOS opgevraagd wordt, maar niet wat ermee gebeurd, wie de informatie (allemaal) krijgt (doordat de info bijvoorbeeld ergens heen gestuurd woordt via internet), hoe lang die informatie daar blijft en hoe je dat ongedaan kunt maken.
    Om de via iOS gestelde vraag goed te kunnen beantwoorden noet je dat eerst weten, anders blijft het raden en “leap of faith”.

    En verder ben ik het er wel mee eens dat de meeste mesen gewoon ja klikken uit goed vertrouwen (of desinteresse), maar je moet toch op zijn minst in staat gesteld worden te achterhalen wat er met je gegevens gebeurd en degene die ze krijgt te kunnen houden aan wat ze met je afspreken.

  17. Ik kan me best voorstellen dat deze popups gaan irriteren, maar in plaats van zonder nadenken op accepteren klikken ram ik zonder nadenken op weigeren.

    De app mag dan niets gebruiken van prive gegevens, en als ik daarna in het gebruik merk dat de functionaliteit van de app beperkt wordt door de verminderde rechten kan ik altijd nog 1 of 2 ‘vinkjes’ aan zetten via het settings scherm.

  18. geef mij maar een knop allow all ipv domweg op ok te klikken omdat ik geen zin meer heb om het te lezen. dan is het tenminste een bewuste keuze dat ik alles deel.

  19. Denk dat ik maar is een telefoon ga uitbrengen met de naam IPRIVE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.