Reacties voor: Zo ziet de nieuwe Philips Hue-app eruit

De nieuwe Philips Hue-app krijgt een ander uiterlijk, zo blijkt uit de eerste screenshots van de betaversie, die momenteel wordt getest.
Lees het complete artikel → Zo ziet de nieuwe Philips Hue-app eruit

Reacties: 10 reacties

  1. Hier in het begin vh jaar ben ik in mijn woning volledig overgeschakeld naar Philips Hue (LED)-lampen en (dim)-schakelaars. Het instellen naar wens was wat moeilijk maar eens dit gedaan werk alles perfect.

    Er zijn altijd verbeteringen mogelijk dus kijk ik uit naar de nieuwe app. Hopelijk kan men nu de 4 knoppen op de dimschakelaar apart programmeren.

    Verder gebruik ik op de iMac Hue Menu wat tot op vandaag één van de betere programma’s is om op de desktop te gebruiken.

    Hopelijk duurt het beta-programma niet tot 2019 🙂

  2. Mooi ontwerp! Dat werd tijd zeg. Ik werd echt moedeloos van het huidige ontwerp.

  3. Per kamer! Dat is handig! Ik heb Hue in mijn woonkamer, maar gebrek aan het besturen per kamer maakte dat ik geen nieuwe lampen meer heb gekocht.

  4. Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe App. De huidige app is niet heel goed, dus het zal er vast beter op worden. Het gaat mij vooral om het instellen van scenes en automatisering. Ik gebruik de app niet om de lichten aan en uit te zetten. Daarvoor gebruik ik de Tap en Dimmers.

    @William: Waarschijnlijk wist je het al, maar dimmer instellen zoals jij dat wilt (en zelfs uitgebreider) kan met iConnectHue.

  5. iConnectHue is voor de TAP-remote denk ik. Alvorens voor de app te betalen wil ik wel zekerheid dat deze ook voor de Hue Dimmer werkt. Anders wacht ik wel eventjes op de nieuwe (gratis) Hue app.

  6. Hebben ze bij Philips al het licht gezien vwb automatisch aan gaan bij schemer in de nieuwe app?

  7. @William: iConnectHue werkt met Dimmer en Tap. Ik heb de app lang geleden al gekocht (nog voor er sprake was van dimmers en taps) en heb nog geen moment spijt gehad. Wat Philips nu aankondigt, kan al jaren met iConnectHue. Verschillende kamers, groepen maken, timers, acties kiezen bij knoppen (je kan meerdere acties per knop, of opeenvolgende acties: bvb druk op 2 = lichten in de gang aan, nog een druk op 2 = lichten in de gang uit), je kan bij de dimmer verschillende acties instellen voor lang drukken en kort drukken, je kan acties maken aan de hand van zonopgang en zonsondergang én daarbij ook een offset instellen,…

  8. Origineel geplaatst door Karst
    Hebben ze bij Philips al het licht gezien vwb automatisch aan gaan bij schemer in de nieuwe app?

    Wil je zeggen dat dat dan niet kan? lijkt mij een basisfunctie voor een intelligente lamp, nee?

  9. @tom: via https://ifttt.com/hue wil het wel. Echter moet je er rekening mee houden, dat zulke dingen leuk zijn. Maar je lichten niet automatisch aangaat wanneer het gaat regenen of enorm bewolkt is.

    Ik heb zelf een stukje software geschreven, dat wanneer ik film ga kijken en de film afgelopen is of op pauze is gezet dan via de webcam een foto wordt genomen van de kamer (muur dus). Om de belichting van de kamer te meten, op het moment dat het onder een x percentage zit, gaan de lichten automatisch aan 🙂

    Maar helaas zitten zulke dingen er niet standaard in. Je zou zoiets ook zelf kunnen maken met homewizard geloof ik

  10. Origineel geplaatst door Karst
    Hebben ze bij Philips al het licht gezien vwb automatisch aan gaan bij schemer in de nieuwe app?

    Origineel geplaatst door tom
    Wil je zeggen dat dat dan niet kan? lijkt mij een basisfunctie voor een intelligente lamp, nee?

    Dat kan ook met een halogeenlampje van IKEA of Praxis. Er zijn zat lampen met een lichtsensor of bewegingsensor. Dat maakt een lamp niet intelligent. Je kunt Hue wel koppelen (IFTTT) aan de weerapp om er voor te zorgen dat je lampen aan gaan bij zonsondergang.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.