Reacties voor: Nieuwe onbeperkt houdbare belbundel van T-Mobile geldt niet voor iPhone-abonnementen

T-Mobile heeft de abonnementenstructuur aangepast: de MyFaves- en Flex-abonnementen verdwijnen en maken plaats voor één Relax-abonnement, waarbij je belminuten en sms-berichten onbeperkt kunt meenemen. Voor iPhone-abonnementen geldt dat niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Wat voor argumenten zijn er om dit niet door te voeren in iPhone-abonnementen?

  2. @Prana.

    Ik denk dat ze bang zijn dat dan teveel mensen gaan opzeggen wegens wijziging van de voorwaarden (dat mag toch ook als het wijzigt in je voordeel?)

  3. Jammer dat het Flex abonnement weg is. Dat was mijn favoriete vorm. Het liefst had ik die gehad maar miste ik VV op mijn iPhone.
    Het liefste had ik gezien dat ze een “iPhone databundel” hadden gemaakt met VV, WiFi etc voor de iPhone er in die je dan kan koppelen aan een willekeurig ander abo. Voordeel van Flex is dat alle kosten van je bundel afgaan en dus dat dat tegoed onbeperkt houdbaar is.

  4. En ik baalde al dat ik geen Flex abonnement bij m’n iPhone kon krijgen. Nu maken ze bellen in het buitenland voor iedereen duurder.
    Toen ik nog bij Orange zat kon ik de niet opgemaakte belbundel mooi in het buitenland opmaken. Nu kost het me twee keer geld, 1x de niet gebruikte minuten die niet op komen en vervallen en ook nog eens 1x de kosten die ik in het buitenland maak…

  5. Ik heb er niets aan. Want ik maak mijn belminuten eigenlijk altijd wel op. Maar eigenlijk is dit best wel bizar. Ik denk dat t-mobile een beetje met het verkeer van de iPhone in zijn maag zit.

  6. @Prana

    Ik verwacht vanwege de monopolie positie die ze hebben. De iPhone abonnementshouders zitten meestel 2 jaar vast en zijn bovendien gebonden aan een fantastische telefoon. Ik denk dat ze geen aanleiding zien om die tegemoet komen. m.u.v de simlockvrije blijven deze toch wel bij T-Mobile.

  7. Origineel geplaatst door Eddy
    @Prana.Ik denk dat ze bang zijn dat dan teveel mensen gaan opzeggen wegens wijziging van de voorwaarden (dat mag toch ook als het wijzigt in je voordeel?)

    Onzin.. Er veranderd niks voor de bestaande abonnementen, tenzij je zelf aangeeft dat je gebruik wilt maken van de nieuwe voorwaarden. Kosteloos opzeggen is er dus niet bij.

  8. Misschim handig om het iPhone abo met Relex te vergelijken? Via de tmobile site kun je namelijk switchen, maar dan is het wel handig een duidelijk overzicht te hebben van de verschillen tussen deze 2 abo’s

  9. Het is overigens (nogsteeds) van de zotte dat iedereen betaald voor een ‘x’-aantal minuten, en dat een provider deze gewoon na 1 a 2 maand ‘over de datum’ laat gaan. Uiteindelijk betaal je voor deze minuten, en heeft naar mijn idee zo-ie-zo niemand het recht deze af te pakken!!!

  10. Dus met andere woorden; als je een Relax-300 hebt en je belt 6 maanden niet heb je uiteindelijk 1800 minuten?

  11. Hey goed gedaan jongen. Fijn dat er niet zomaar een persbericht klakkeloos is overgenomen en gepubliceerd, maar dat het eerst verder goed onderzocht is. Goede journalistiek!

  12. Ben benieuwd hoeveel mensen er gaan overstappen als KPN ooit de iPhone gaat aanbieden..

  13. @Henko

    Er is dus geen relax 300 meer verkrijgbaar, voor meer info check even die PDF.

    Overgens is het voor bestaande klanten die nu flex hebben wel nog mogelijk om met de “oude flex bundel” (geintroduceerd op 19/10/2009, met lagere tarieven dan de oude) te verlengen.

    Tevens is opgespaard beltegoed van oude flex bundels overdraagbaar naar een nieuwe relax 2010 bundel.

    Edit:
    @ Martijn
    Het is dus wel degelijk zo dat een aantal voorwaarden in negatieve zin zijn veranderd. Heb het al intern nagevraagd en je schijnt dus te kunnen opzeggen door een aantal prijswijzingen.

    Ik hang momenteel in de wacht met opzeggingen, laat het zo wel even weten.

  14. Origineel geplaatst door Justevo
    Ben benieuwd hoeveel mensen er gaan overstappen als KPN ooit de iPhone gaat aanbieden..

    Meteen. Ik hoop dat die dag snel mag komen.

  15. Ik heb met iPhone met een relax abonnement. 🙂

  16. @Justevo:

    Overstappen tijdens contractperiode weinig denk ik (je moet je abo afkopen en betaalt dan dus feitelijk twee keer)

    Maar ik verheug me nu al op de dag dat mijn abo bij T-Mobile afloopt…. 🙂

  17. Het is me nog niet echt duidelijk waarom dit niet geldt voor de iphone?Mag dit wel volgend de wet?Ik voel dit als pure discriminatie voor de iphone bezitters .

  18. Origineel geplaatst door Justevo
    Ben benieuwd hoeveel mensen er gaan overstappen als KPN ooit de iPhone gaat aanbieden..

    Ik weet niet waarom men KPN zo verheerlijkt. Ik ben nu sinds 4 maanden overgestapt op KPN vanaf T-Mobile en heb hier spijt van.

    T-Mobile heeft veel betere klantenservice en veel sneller mobiel internet. KPN belooft 7,2 mb, nou maximale wat ik kan halen is 600kb, bij t-mobile was dat altijd rond de 3 mb. Mijn TM gprs was vaak sneller dan het 3g van KPN.

    Ook de dekking van KPN hier in Amsterdam is slechter dan T-Mobile.

    Nee ik ga gewoon weer terug naar TM na dit contract.

  19. Ik heb nu een Relax-300 met 100 sms’jes gratis en web and walk plus. Dus samen 26 euro’s.

    Bij de nieuwe Relax abonnement zou ik dus voor de Relax 45 moeten kiezen om op iets vergelijkbaars te komen. Dat is dus 22.50 + web and walk 15 = 37.50.. Voor een simonly?

    Heb ik het goed, dan gaat dit werkelijk nergens over.

  20. Ik moet zeggen dat ik de titel wat misleidend vind. Het wekt de indruk dat er een nieuwe belbundel is waarmee je onbeperkt kunt bellen.

  21. Origineel geplaatst door Taco
    Ik moet zeggen dat ik de titel wat misleidend vind. Het wekt de indruk dat er een nieuwe belbundel is waarmee je onbeperkt kunt bellen.

    Er kan beter staan nieuwe onbeperkt houdbare belbundel

  22. Ook is de helpdesk niet meer gratis, meen ik gelezen te hebben. Een van de weinige positieve services die ze boden.

  23. T-Mobile had het bij mij sowieso al verbruid met die beroerde dekking. Zit nu alleen nog te wachten tot het abo afloopt en tot KPN of Vodafone ook visual voicemail gaan bieden, want dat is toch wel erg geweldig.

  24. @ScoeS:

    Betekent dit dat ik met een Flex abonnement mijn abonnement op kan zeggen??? Ik zit nu in het buitenland en dit zou zeer mooi uitkomen…

  25. Wat een onzin, hoezo niet voor iPhone? Wat is uberhaubt de reden van het beperkt houdbaar zijn van minuten en smsjes? Je hebt er toch voor betaald?

  26. Origineel geplaatst door Tsjaap
    @PranaIk verwacht vanwege de monopolie positie die ze hebben. De iPhone abonnementshouders zitten meestel 2 jaar vast en zijn bovendien gebonden aan een fantastische telefoon. Ik denk dat ze geen aanleiding zien om die tegemoet komen. m.u.v de simlockvrije blijven deze toch wel bij T-Mobile.

    Maar wat is dan de rede geweest om het bij de andere abonnementen wel onbeperkt te maken?Dan moet er op dat gebied een verschil zijn tussen normale en iPhone-abonnementen. En wat die verschillen zijn snap ik even niet. Waarom de rest wel en iPhone niet?

  27. Het zou een mooi gebaar zijn richting de iPhone gebruikers om ze dit voordeel ook te gunnen, zeker nu het bereik op drukke plaatsen (incl. Utrecht CS) steeds slechter wordt.

  28. De dekking van T-Mobile is nog net zo slecht als twee jaar geleden, ondanks alle beloftes. Ik kan de iPhone op vakantie net zo goed thuislaten: Terschelling, Friesland, de Achterhoek, Z-Limburg, Walcheren: overal is het bereik zo beroerd dat je niet kan internetten en vaak is er in het geheel geen dekking. Interresant is wel dat mijn vriendin met een 3G bij Vodafone met dezelfde dekking (2G en alle streepjes aan) wél naar hartelust kan internetten. Dan heb ik met mijn 3GS het nakijken… Knijpt T-Mobile dat af?

  29. Jezus wat een boel negatieve reacties weer!!

    @ RubenJnl activeer Grenzeloos
    @ Martijn exact!
    @ Sral, DUS springt TMO daar handig op in, door de enige te zijn.
    @ Henk Correct
    @ ScoeS Indien je contract afloopt kan je bij elke provider opzeggen. Aan je bestaande contract is niets veranderd
    @ KRASH Dit is te denken aan de mensen die zinloos bellen met de klanten service. 60% belt om onzin reden. (algemeen onderzoek te vinden op internet) Om kwaliteit te kunnen garanderen en borgen, voor mensen die het wel daadwerkelijk nodig te hebben, kan ik me voorstellen dat een provider dit doet.
    @ thomas1 blijven lezen, staat nergens, je kan het zo wijzigen via My-Timobile.
    @ Pakito EXACT!!!
    @Boeiend nee want er is niet gebeurd met jouw abonnement, tot dat je gaat verlengen
    @ Prana Welkom in de business world
    @ HenkO Wat dacht je van een sms verdubbelaar of voor €9,95 1000 smsjes

    Sorry hoor dit haal ik direct van de site van T-Mobile af. 1 persoon roept wat en de ander reageert zonder te checken wat er wel of niet klopt! Op elke provider is wel wat aan te merken. Ik heb liever een provider die geen beltegoed AFPAKT omdat ik het eens niet op krijg.

  30. Voor de mensen die denken dat ze per direct op kunnen zeggen omdat de voorwaarden wijzigen. Nee dat is niet zo.
    Je houd je eigen voorwaarden totdat je zelf de keuze maakt om eventueel over te stappen op het Relax 2010 prijsplan.
    Overigens klopt het idd dat je bij de relax 2010 een betaalde klantenservice krijgt (Wat alle andere providers al wel hebben), bij een iphone prijsplan blijft de klantenservice gewoon gratis.
    Mensen die al een flex hebben kunnen gewoon een flex blijven houden, ook als ze weer vernieuwen.
    Mensen die van flex naar relax 2010 willen overstappen behouden ook hun opgespaarde tegoed.

  31. En wat denken jullie eigenlijk over het feit dat je met een iphone abbo alleen kan kiezen hoeveel belminuten je wilt en daar automatisch hetzelfde aantal smsjes bij moet kopen??
    Ik zou graag een bundel zien waar je kan kiezen voor meer belminuten en minder smsjes.
    500 minuten bellen lukt nog wel maar daar heb ik geen 500 smsjes bij nodig ( max 150 per maand ).
    Is dus gewoon weggegooid geld!!

  32. Tja iPhoneclub is leuk om wat iPhone nieuws vandaan te halen, maar voor journalistieke kwaliteiten en zinvolle opbouwende reacties hoef je hier niet te komen.

    De kop van dit artikel slaat nergens op. Onbeperkte belbundel? Dat klinkt heel misleidend. En alles is weer vanuit een negatief perspectief geschreven. De zinnen in het artikel die wel gewoon neutraal geschreven zijn, zijn direct gekopieerd uit het persbericht.

    Jammer.

  33. @Tommy: Voor iemand die graag positieve reacties en verhalen wil lezen, kom je zelf behoorlijk knorrig over.

    Onderbouw even je standpunt wat er misleidend is aan de titel. Zijn de iPhone-abonnementen dan toch onbeperkt en hebben we dat helemaal verkeerd gezien?

    En ik heb ook even het persbericht van T-Mobile ernaast gelegd: er is toch geen enkele zin die overeenkomt. Dus eerst even beter je huiswerk doen Tommy, voordat je klaagt! By the way: wij hebben al meermaals benadrukt dat iPhoneclub voor ons geen journalistiek project is, dus dat je het wel op die manier beoordeelt beschouw ik maar als een compliment. NU heeft trouwens een soortgelijke titel en ik zag ‘m bij nog wel meer websites dus je kan het nog druk krijgen.

  34. Ik heb mijn iPhone met een relax 300 web and walk plus gehaald.

    Is mijn relax abbo nou wel of niet onbeperkt belminuten. Of geldt dit alleen voor nieuwe klanten of alleen voor oude flex gebruikers.

    Is niet helemaal duidelijk in tekst.

  35. @GeNeRaL: Als ik de helpdesk bel, dan komt dat vrijwel altijd door een fout van T-Mobile. En daar brengen ze dan ook nog geld voor in rekening… Ik weet het, andere providers doen het ook, maar dat wil nog niet zeggen dat het daarom dus logisch is.

  36. “Belminuten en sms’jes zijn 2 maanden geldig vanaf de aankoopdatum”.
    Is dit eigenlijk niet tegen de wet? Je koopt een produkt maar na 2 maanden raak je het kwijt, terwijl je er voor betaald hebt ?

  37. Nog 5 maanden toch? Dan krijgen we nieuwe abo’s en iPhones.

  38. Origineel geplaatst door KRASH
    Ook is de helpdesk niet meer gratis, meen ik gelezen te hebben. Een van de weinige positieve services die ze boden.

    Kan iemand dit bevestigen? Dat is een van de redenen om bij T-mobile te zitten. Over klantenservice hoor je mij niet klagen, maar ook omdat het ‘kostenloos’ is (zeg: verdisconteerd in je maandelijkse bijdrage).

  39. Origineel geplaatst door Mig
    Nog 5 maanden toch? Dan krijgen we nieuwe abo’s en iPhones.

    Geruchten, meer niet…..het zou best kunnen, en ik hoop het ook, want een iPhone 4G bij KPN klinkt als de hemel…..;-)

  40. @Tom: onbeperkt belminuten zal je hoe dan ook niet krijgen (Er moet staan belminuten onbeperkt HOUDBAAR). Op dit moment heb je nog steeds het abbo zoals je hebt aangeschaft. Pas als je bij T-Mobile aangeeft dat je deze wil wijzigen naar het nieuwe Relax ga je over naar de nieuwe voorwaarden, waaronder onbeperkt houdbaar.

    Wat betreft de iPhone abbo’s vind ik nog niet zo vreemd dat deze niet meeveranderen. Dat zijn abbo’s op zichzelf. Heel wat anders dan Relax, Flex enz..

  41. In mijn ogen is dit pure discriminatie.
    Daarbij is het altijd al een doorn in mijn oog geweest, dat providers je eerst een beltegoed laten kopen om vervolgens het restant weer af te pakken.

    Als ik dit in een winkel doe, wordt ik aangehouden voor diefstal.

    Is het misschien een optie om gezamelijk actie te ondernemen tegen deze vorm van discriminatie?

    Want discriminatie is nog steeds strafbaar volgens de wet!!

    ‘Art 1. Allen die zich in Nederland bevinden , worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’

    Artikel 1 Grondwet verwoordt het gelijkheidsbeginsel en het discriminatieverbod. Alhoewel het artikel net als andere artikelen in de Grondwet in beginsel de verhouding overheid burger regelt en dus een verticale werking heeft, heeft dit artikel ook steeds meer een horizontale werking. Indien men discriminatie met juridische middelen wil bestrijden en indien het discriminatieverbod in andere wetgeving nader is uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld in het Wetboek van Strafrecht art 137c e.v. of de Algemene wet gelijke behandeling, is een beroep op deze specifieke wetgeving aan te bevelen. Indien deze specifieke wetgeving geen mogelijkheden biedt kan een beroep op artikel 1 Grondwet bij de rechter zinvol zijn.

    Artikel 310 | Sr, Boek 2, Titel 22
    Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

  42. @vuurvreter

    Nu wordt het een interessante off topic! :0 Ik ben er gek op als er wetsartikelen worden overgenomen! Misschien kun je ook even de jurisprudentie induiken 😉

    Ik ben zelf niet zo thuis in NL recht, maar discriminatie zie ik niet. Alle iPhone abbo houders hebben hier toch last van. Dit zou anders zijn als je geen iPhone MAG hebben van T-mobile vanwege je geloof. Of bepaalt dat meisjes geen iPhone mogen.

    Artikel 310…..is dat diefstal? Ik denk dat de rechter je dan naar huis stuurt met de mededeling dat hier geen sprake is van wederrechtelijkheid…..Je hebt immers een handtekening gezet op een contract dat zegt dat je je bundel maar 1 maand mee mag nemen.

    Huiswerkopdracht: kijk even in het BW of het Europese Recht.

    Ik denk dat we onze hoop op de opvolger van Nelie moeten vestigen.

    Maar ik geloof dat we afdwalen…….

  43. Origineel geplaatst door Tsjaap
    @vuurvreterNu wordt het een interessante off topic! :0 Ik ben er gek op als er wetsartikelen worden overgenomen! Misschien kun je ook even de jurisprudentie induiken Ik ben zelf niet zo thuis in NL recht, maar discriminatie zie ik niet. Alle iPhone abbo houders hebben hier toch last van. Dit zou anders zijn als je geen iPhone MAG hebben van T-mobile vanwege je geloof. Of bepaalt dat meisjes geen iPhone mogen. Artikel 310…..is dat diefstal? Ik denk dat de rechter je dan naar huis stuurt met de mededeling dat hier geen sprake is van wederrechtelijkheid…..Je hebt immers een handtekening gezet op een contract dat zegt dat je je bundel maar 1 maand mee mag nemen.Huiswerkopdracht: kijk even in het BW of het Europese Recht. Ik denk dat we onze hoop op de opvolger van Nelie moeten vestigen.Maar ik geloof dat we afdwalen…….

    Het gaat vooral om het eerste gedeelte van Artikel 1
    “‘Art 1. Allen die zich in Nederland bevinden , worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.” en daar is hier geen sprake van, toch?

    En dan Artikel 310:
    Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen.

    Het is ons bel tegoed, en waar blijft dat dan? wie wordt daar beter van? Wij niet, kan je het net zo goed in het water gooien, dan ben je het ook kwijt maar dan doe je het zelf 😉 , en daar wringt de schoen.

  44. Zojuist contact gehad met T-mobile ik wou mijn iphone 300 omzetten naar een flex omdat ik weer een telefoon van de zaak krijg en ik daardoor privé niet veel meer bel.
    Dan is flex interessant om je tegoeden op te sparen totdat je weer in het buitenland bent.
    Nu is dat niet meer mogelijk ????
    Ik zij dat dat een van de redenen was waarom ik destijds bij t-mobile ben gegaan. Ik heb aangegeven dat ze niet zonder meer de voorwaarden kunnen aanpassen zonder mij daarvoor op de hoogte te stellen .
    Dit is eenzijdig een contract veranderen !!!
    Nee dat is niet zo ,flex bestaat niet meer !!

  45. Ik vind het schandalig dat de overheid het vervallen (jatten) van beltegoed toestaat; je hebt immers voor de sms-jes en belminuten betaald; het is dus volkomen belachelijk (ofwel gewoon ordinair jatwerk) om waarvoor betaald is gewoon niet te leveren!

    Stel je voor dat je gewone bank je geld inpikt omdat je het binnen een x-periode niet gebruikt; ik zou helemaal over de rooie gaan!

    Maar een telecomaanbieder kan gewoon voor ongebruikte diensten geld achterhouden?

    Mafia. Geen ander woord voor. En de overheid die dat toestaat zit te maffen ja, of IS mafia.

  46. @Pete: In elk geval zal T-Mobile in de zomer wel met iPhone sim-only abbonementen moeten komen voor de mensen die bij de officiele introduktie van de iPhone in Nederland een abonnement hebben genomen (incl. Visual voicemail).

    Tenminste, er zal dan ook wel een levendige handel in 2e hands iPhones onstaan…

  47. @Prana:
    inderdaad, dit zou niet moeten kunnen, ik zeg geld inzamelen via de iphonclub en naar de rechter !!!!!!!

  48. pff wat denkt iedereen nou??? dat als je je beltegoed verliest dat dat niet mag?
    wat about levensmiddelen kopen bij de super. na een bepaalde datum kan je die ook niet meer gebruiken, zou je dan alles en iedereen willen aanklagen…..

    bovendien gaat dit artikel erover dat t-mobile er juist voor zorgt dat je tegoed onbeperkt kan meenemen. dus wat dat betreft props voor t-mobile.

  49. Origineel geplaatst door Zwaul
    pff wat denkt iedereen nou??? dat als je je beltegoed verliest dat dat niet mag?wat about levensmiddelen kopen bij de super. na een bepaalde datum kan je die ook niet meer gebruiken, zou je dan alles en iedereen willen aanklagen…..bovendien gaat dit artikel erover dat t-mobile er juist voor zorgt dat je tegoed onbeperkt kan meenemen. dus wat dat betreft props voor t-mobile.

    Een vergelijk van beltegoed en levensmiddelen gaat niet op. Na het verlopen van de datum heb je je levensmiddelen nog en je beltegoed is weg.

    Als ik € 10,00 in een ouwe sok stop en op zolder leg, dan is er over 10 jaar nog € 10,00 in mijn bezit.

    Geef ik die € 10.00 aan T-Mobile, dan ben ik dit na 2 maanden al kwijt, en daar gaat het om.

  50. @vuurvreter:
    Ligt eraan hoelang je wacht, anders is je eten vanzelf weggelopen 😉

    En als je een abonnement hebt op de sportschool en je gaat een maand niet, dan ben je die dagen dat je had kunnen gaan ook kwijt. Zo is dat ook met een abonnement op de bieb, of de bios. Daar krijg je ook geen geld terug.

  51. ik moet mijn t-mobile abb. verlengen en ga niet meer voor sim-only maar voor abb. met nieuwe telefoon.
    kies voor een iphone.
    wat is nu precies het verschil tussen een iphone abb. en een relax met web and walk standaard behoudens belminuten en of sms.
    mijn vraag is dus of er verschil zit in snelheid, wel of niet onbeperkt internet e.d.
    bedankt (degene die mij informeert)

  52. @dorien: Iphone abo heeft sneller internet en visual voicemail, maar beltegoed wat je niet gebruikt vervalt na 2 maanden.
    Relax heeft dus houdbaar beltegoed, iets trager internet en geen visual voicemail. Maar je kan bv wel sms maximaal afsluiten (1000 SMS voor 9,95), kan bij iphone abo’s niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.