Reacties voor: Nieuwe nano-simkaart wordt officiële standaard, 40 procent kleiner dan microsim

ETSI heeft een nieuw formaat voor de simkaart gekozen. De nieuwe nanosim is 40% kleiner dan de microsim die we in de iPhone 4 en 4S gewend zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ze zullen passen in de bestaande simkaart standaarden staat er. Als het is zoals nu met die plastieke adapters zal het rap stuk zijn.
    Die adapters deugen voor niets, ze zouden er moeten maken in alminium die sterker zijn.

  2. Origineel geplaatst door FreBo
    Ze zullen passen in de bestaande simkaart standaarden staat er. Als het is zoals nu met die plastieke adapters zal het rap stuk zijn.
    Die adapters deugen voor niets, ze zouden er moeten maken in alminium die sterker zijn.

    Hier kun je er 1 printen op je 3D printer. Werkt prima bij mij.

  3. Beetje artikel door de Apple-bril. Motorola en RIM hebben Apple geholpen de uiteindelijke simkaart te ontwerpen. Ook zijn er aspecten uit Nokia’s ontwerp in het ontwerp van Motorola en RIM, op basis van dat van Apple, terechtgekomen.

  4. Pfff, een hele opluchting zeg.
    Ik was dat zeulen met zo’n simkaart echt helemaal zat.

  5. Origineel geplaatst door hoi
    Beetje artikel door de Apple-bril. Motorola en RIM hebben Apple geholpen de uiteindelijke simkaart te ontwerpen. Ook zijn er aspecten uit Nokia’s ontwerp in het ontwerp van Motorola en RIM, op basis van dat van Apple, terechtgekomen.

    Uch, who gives a crap? Links- of rechtsom, maakt niet uit, als er maar een standaard ligt waar iedereen (vrij) gebruik van kan maken.

  6. @Roelf: Ja, en dan heb ik nog het geluk dat ik een micro-sim heb, stel je voor, moeten zeulen met zo’n grote ouderwetse sim, je zou je nog kunnen vertillen…

  7. @Roelf: De eerste sim kaarten hadden toch echt de grote van een creditcard. toen was verkleinen ook nuttig waarom nu niet.

  8. Origineel geplaatst door Roelf
    Pfff, een hele opluchting zeg. Ik was dat zeulen met zo’n simkaart echt helemaal zat.

    😀

    De nano-simkaart zal terugwaarts compatibel zijn met bestaande simkaart-standaarden.

    Zou het? Mijn 1e generatie iPhone herkent de microsimkaart die ik erin wil hebben niet. En een nog kleinere simkaart zou wel werken?

  9. Van creditcard formaat naar losse sim, dan naar microsim nu nanosim… Valt iemand het op dat ze alleen maar nutteloos plastic om de chip zelf verwijderen? Het metalen oppervlak blijft even groot… Dus hup, schaar erin 🙂

  10. Als ze nu ook al mijn creditcards, bankpassen, loyalty cards etc. op dit formaat gaan maken hou ik weer eens plaats over in mijn portemonnee….

  11. @Mark: Ja, mijn hele rug is er al aan 🙁

  12. Origineel geplaatst door Patrick
    Zou het? Mijn 1e generatie iPhone herkent de microsimkaart die ik erin wil hebben niet. En een nog kleinere simkaart zou wel werken?

    Dat zit hem meer in de voedingsspanning van de simkaarten. De oude simkaarten hadden 5V nodig, de nieuweren werken op 3.3V of zelfs 1.8V. Als het toestel de simkaart niet correct herkent, zul je problemen krijgen met de werking.

  13. (Red.) Verwijderd i.v.m. copyrightclaim.

  14. Krijg je er een vergrootglas bij?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.