Reacties voor: Nieuwe mock-ups en foto’s van iPad mini

Ukrainian iPhone beweert foto's te hebben van mockups van de iPad mini. De foto's tonen een zwarte achterkant van geanodiseerd aluminium, vergelijkbaar met de Nexus 7.
Lees het complete artikel → Nieuwe mock-ups en foto’s van iPad mini
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik weet niet wat ik moet denken van de iPad mini. Steve Jobs zei zelf dat hij de 9.7 inch de beste maat vond (en dat alles kleiner niet handig was), maar daar hecht ik niet zo veel waarde aan. Op zich is een iPad in een lagere prijsklasse wel slim, maar het brengt ook problemen met zich mee. De consument moet nóg een keuze maken en bovendien moet alle app developers opnieuw hun software aanpassen. Toch zie ik er wel de voordelen van in. Als de iPad mini inderdaad rond de 300 euro gaat kosten, zal het sowieso een hit worden.

  2. @bobbax1:

    dat ligt eraan. als ze de resolutie van de ipad 1 en 2 gebruiken hoeft er niets veranderd te worden 😉

    daarnaast schijnt dat steve jobs op zijn mening was teruggekomen.

  3. @bobbax1: er hoeft helemaal niets aangepast te worden. Dat is nu juist het slimme van de iPad mini (vanuit Apple’s oogpunt dan). Scherm is gewoon zelfde resolutie als iPad 2 (geen retina scherm dus en mogelijk hetzelfde scherm als de iPhone 3GS gebruikte (hoewel je op veel leest over IGZO schermen). Kortom kosten (vooral ontwikkel) zijn er nauwelijks. De aanpassingen voor ontwikkelaars nihil (draait alles wat de iPad 2 ook kon) en de prijs zal dus drastisch omlaag kunnen. Vraag blijft alleen hoe je die tablet positioneert. De iPad 2 was al een budget model. Als deze iPad mini daar nog eens 200 euro onder gaat zitten zeg rond de 199 euro dan lijkt mij de verkoop van de iPad 2 zo’n beetje kansloos.

  4. @WvB22:
    Als de geruchten kloppen, dan gaat deze in november de verkoop in, de ipad 2 zal rond die tijd sowieso al uit productie gaan omdat de ipad 4 3 maanden later aangekondigd gaat worden en de ipad 3 het “budgetmodel” gaat worden.
    Dus zo raar is de redenering niet.
    En door de ipad mini zal je over een jaar ook meer mensen hebben die dan toch voor een “gewone” ipad gaan.

    Persoonlijk zal ik alleen een ipad mini kopen als deze in m’n binnenzak van m’n jas past.

  5. Persoonlijk wacht ik al jaren op een kleinere iPad. Puur omdat het voor gebruik onderweg is. In de trein bijvoorbeeld. Via 9.7″ net te groot. Wat ik nu zie: achterkant van iPhone 5 op iPad zou ik absoluut geweldig vinden. Heb de achterkant van iPad 1,2 en 3 nu wel gezien en is gewoon saai. Maar helaas zie ik van die versie meer geruchten.

  6. De broer van mijn buurman werkt bij een behuizing fabrikant in Californië.

    Van hem hoor ik het gerucht dat een SVP van Apple gisteren in haar maandagochtend video op Appletube heeft gezegd dat alle geruchten op Oekraïnse websites daadwerkelijk een gerucht zijn.

    Waar hebben we het hier nou toch over ?

  7. iPad mini?
    Waarom geen iPod maxi :p

  8. Dat de iPad 2 versie van apps direct kunnen worden naar dit kleinere scherm, al zou de resolutie gelijk zijn. De groottes van interface elementen zijn namelijk gebaseerd op grootte in points (gebaseerd op cm), niet op pixels. Als je de apps klakkeloos overneemt, zullen de knoppen dus te klein worden, waardoor de app niet meer prettig functioneert.

  9. Origineel geplaatst door bobbax1Ik weet niet wat ik moet denken van de iPad mini. Steve Jobs zei zelf dat hij de 9.7 inch de beste maat vond

    Het schijnt dat Jobs inmiddels dood is, nieuwe ideeën kunnen ontstaan.
    Met alle respect.. Een geniaal man, maar een kleine iPad zou voor heel veel mensen een plus zijn.

  10. Origineel geplaatst door Dennis
    Origineel geplaatst door bobbax1Ik weet niet wat ik moet denken van de iPad mini. Steve Jobs zei zelf dat hij de 9.7 inch de beste maat vondHet schijnt dat Jobs inmiddels dood is, nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Met alle respect.. Een geniaal man, maar een kleine iPad zou voor heel veel mensen een plus zijn.

    Inderdaad, zeker als deze maar een honderd of 3 gaan kosten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.