Reacties voor: Nieuwe MacBooks blokkeren jailbreak

Verschillende gebruikers melden problemen met Pwnage tool op de nieuwe aluminium MacBooks. De gebruikers geven aan dat de MacBooks de iPhone of iPod Touch niet meer herkennen als deze in DFU mode wordt verbonden.
Lees het complete artikel → Nieuwe MacBooks blokkeren jailbreak
Christiaan Widdershoven - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. en hoe zit het dan met quickpwn? Deze tool is specifiek gemaakt voor ‘t snel jailbreaken zonder een hele firmware te hoeven bakken

  2. Zoo dat is wel mooi gedaan door apple.

    Maar ik denk dat dat ooit ook weer gekraakt wordt.

  3. dfu mode woord niet meer herkend, dus quickpwn werkt niet meer.
    als je namelijk quickpwned moet je je iphone in dfu mode zetten.

  4. Misschien is het niks maar een aantal weken geleden toen ik mijn iPhone opnieuw wou installeren lukte bovenstaande ook niet op mijn MacBook (niet de nieuwste generatie).

    Toen via mijn Winhoos machine gepwnd en ging wel alles naar behoren.

  5. hmm, jammer dat er niks bij staat over Quickpwn als alternatief.

  6. Grappig, hebben de echte appel liefhebbers alsnog een windhoosje nodig 🙂

  7. wat zijn dfu en pwn… even voor ons, onalphabeten…

  8. De moraliserende schoolmeesters regeren bij Jepple.
    Tjhoehoe, belangrijk om hier developer time aan te spenderen.

  9. DFU = Herstelmode (home knop ingedrukt houden bij het opstarten)
    PWN = ‘pwnen’ een van de kraak manieren

  10. Wat als je nou Windows laat draaien op je Mac (met bootcamp), werkt ‘t dan wel?

  11. Mocht ik nou nét die nieuwe Macbook hebben. ik wou ‘t nog doen, maar nu doe ik het maar via Windows (bootcamp). Weet ik zeker dat ‘t lukt:-)

  12. Het zou wel zo sympathiek zijn als iPhoneclub eens zou beginnen met refereren. Ik heb hier zelden een bronvermelding zien staan, terwijl dat vaak wel op zijn plaats zou zijn.

    Bovenstaande artikel is bv. een vrijwel letterlijke vertaling van een artikel op Gizmodo.com.

    Ik lees deze site altijd met heel veel plezier, maar vind het toch jammer dat originele auteurs hier niet de ‘credit’ krijgen die ze verdienen.

  13. Wat ik niet helemaal uit het artikel haal is of Apple dit met opzet heeft gedaan of dat het toevalligerwijs/bug is dat het pwnen niet lukt.

  14. Apple zit wel op een hellend vlak met dit bevoogdende gedoe.

  15. maar idd werkt het met bootcamp wel of niet??

  16. Het probleem doet zich niet alleen voor op de nieuwe Macbooks, ook de nieuwe Macbook Pro heeft er last van.

  17. Hmmm wat is er bij een Macbook dan gelockt dat het gejailbreaked moet worden. Wat ik me voorstel bij een macbook is dat het draait op een besturingssysteem als windows en dat je dus gewoon alles kan aanpassen kan installeren en bij al je files kan.

    Maar dit is dus niet het geval?

    Het is zonde dat apple tijd steekt in het voorkomen van jailbraken, ze zouden beter op een gecontroleerde manier dingen open moeten stellen dat wij onze iphones kunnen customizen enzo.

  18. apple moet zich gewoon niet zo aanstellen

  19. @ Giel

    Apple denkt helaas met de App Store de iPhone genoeg open te stellen voor anderen. Naar mijn mening lang niet genoeg.

  20. “Nieuw is echter dat Apple niet alleen de iPhones gebruikt in deze strijd, maar nu ook de nieuwe MacBooks moeilijk doen” beetje raar gezegd, maar de rest van het artikel is ook stemmingmakerij.

  21. Ik verdenk apple er nogsteeds van dat ze zelf de unlock/jailbreaks en alle hackelaardij mogelijkheden zelf gecreeerd hebben als marketing tool. alle hackers gebruiken de iphone net wat intensiever door de nieuw verworven mogelijkheden na de jailbreak.

    en ondertusse diennen die mensen als wandelende reclame zuil.
    Zelfs de T-mobile op de lijnbaan heeft een gejailbreakte iphone als display model liggen.

    Maar apple moet ook zaken doen en partners hun inkomsten garanderen dus hebben ze ook een zakelijker model. Keuze is aan de klant jailbreak en een hoop extra lol maar je garantie kwijt of geen jailbreak en nogsteeds een heel leuke telefoon.

    Ik denk dat de iphone nu inmiddels wel gevestigd is en apple het jailbreak gedoen niet meer nodig heeft als Marketing tool. en nu draaien ze het de nek om.

    Hoe lang het stand houd weet ik niet maar het blijkt nu redelijk te werken. De Verwachte 3G Unlock is er ook nogsteeds niet en die werd een week na de release verwacht. We zijn nu 4 maanden verder.

    Apple timmert nu ook de andere kant dicht in hun laptop lijnen. En straks itunes en langzaam bettje bij beetje kan je straks alleen nog wat apple wil dat je er mee kan. Je krijgt er wel een strak product voor terug.

    Ik hoor van vele dat de iphone nutteloos is zonder jailbreak. Ik heb nog nooit zo’n geweldig nutteloos product gehad.

  22. @Shoogstar – Bij berichten die door andere auteurs geschreven zijn voeren we geen ‘vertaalplagiaatcheck’ uit. Dit is inderdaad niet de bedoeling, we zullen er wat beter op gaan letten.

  23. misschien moeten ze niet schrijven” dit artikels is geschreven door bla bla” maar ” dit artikel is vertaald en herschreven door :”.

    of “dit artikel is in zijn geheel gepikt van :bron” :LOL

  24. @Absrnd – Jajaja, duidelijk. Ik zal de auteur erop aanspreken.
    Overigens wordt nu een beetje de indruk gewekt dat het standaard praktijk is dat we de originele auteur geen credits geven, maar dat is natuurlijk onzin. In het ene zeldzame geval waarin het gebeurt, zoals nu, wordt het even breed uitgemeten, terwijl we vrijwel altijd een nette bronvermelding doen.

  25. Haha, waarschijnlijk is dit softwarematig en is de iTunes build net even wat nieuwer op deze machines. Zal vast wel wat op gevonden worden. Ik heb trouwens het idee dat de meeste jailbreakers MS klanten zijn dus zo erg lijkt me dit niet. Als Apple gebruiker wil je meestal alles origineel houden omdat je stabiliteit prefereert boven functionaliteit.

  26. iTunes deinstalleren en een oudere versie installeren (versie 8.0) en klaar is kees. Geprobeerd op nieuwe MacBook Pro en jailbreaken maar.

  27. Origineel geplaatst door Azamc
    iTunes deinstalleren en een oudere versie installeren (versie 8.0) en klaar is kees. Geprobeerd op nieuwe MacBook Pro en jailbreaken maar.

    Ja voor zo lang het gaat straks heb je voor firmware 2.5 of zo Itunes 8.5 nodig en dan gaat het niet meer door..

    achja Wat te beveiligen is. IS OOK TE KRAKEN

  28. @fasty
    Zorg dat je altijd oudere versies van iTunes op je laptop/computer hebt. Is altijd handig. Zeker voor dit soort ongein van Apple.
    Je hebt gelijk dat alles te kraken is, nu maar wachten op een backdoor van DevTeam en dan weer upgraden naar laatste iTunes versie.

  29. Origineel geplaatst door alex
    Grappig, hebben de echte appel liefhebbers alsnog een windhoosje nodig 🙂

    Of ze houden hem origineel HIHI

  30. De meest voor de hand liggende reden lijkt misschien de nieuwe hardware in de aluminium MacBooks, met waarschijnlijk een kleine verandering in iTunes.

    Dat is ook nog eens een slechte vertaling van het origineel:

    Though the hardware is where one sees the most conspicuous changes in the new MacBook, this problem most likely stems from a subtle software modification.

    De goede vertaling is: “Hoewel de meest in het oog springende veranderingen aan de nieuwe MacBooks in de hardware zitten, wordt dit probleem waarschijnlijik toch veroorzaakt door een subtiele verandering in de software.”

  31. WOW dit is nog erger dan Bill ooit heeft gedaan…

  32. Origineel geplaatst door Giel
    Hmmm wat is er bij een Macbook dan gelockt dat het gejailbreaked moet worden. Wat ik me voorstel bij een macbook is dat het draait op een besturingssysteem als windows en dat je dus gewoon alles kan aanpassen kan installeren en bij al je files kan.

    ik heb het nog niet getest, maar ik neem aan dat je op windows op je macbook wel gewoon DFU mode hebt want ze kunnen niet de windows drivers uitschakkelen die de DFU iphone bruikbaar maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.