Reacties voor: Nieuwe tweak Quasar maakt multitasking op iPad mogelijk (jailbreak)

Quasar is een nieuwe jailbreak-tweak, waarmee je kunt multitasken op de iPad. Quasar is voor 10 dollar te installeren, maar bevat nog wel een aantal bugs.

Reacties: 21 reacties

  1. Op zich wel handig. Ik zou op school en op het werk soms wel eens een PDF naast een Excel bestand van Quick Office Pro willen openen en hiermee lukt dat wel denk..
    Probleem is alleen dat ik nu niet kan jailbreaken (5.1) en dat ik ook niet wil betalen voor Jaikbreak apps omdat ik de support (mbt comptabiliteits updates) over het algemeen nogal slecht vind.
    Tijd dat Apple het zelf mogelijk maakt om 2 schermen naast elkaar te openen 🙂

  2. Twee iPads naast elkaar levert toch de beste ervaring op mijns inziens ;P

  3. @jD: En de duurste XD

  4. @jD: @iPieter: Hahahahahahahaha

  5. Jammer dat het niet kan op een ipad, het is nl een vd grootste irritaties op de ipad, op het ontbreken vanflash na…

  6. Juist omdat het niet kan is het apparaat zo lekker eenvoudig te bedienen.

  7. @Kasuja: Alsof het bedienen perse zo moeilijk moet zijn..
    Moet je eens in Safari pinchen.. Dan zie je naast de webpagina een groot grijs vlak. Mooie gelegenheid om de pagina links of rechts te docken lijkt me..
    Volgens mij kan dit redelijk gemakkelijk toegepast worden op andere apps, alleen moet het dan wel vrijblijvend zijn voor ontwikkelaars om het toe te passen, want sommige apps gebruiken pinchen al voor andere functies.

  8. @Brian: Nee serieus… De enige reden waarom de ipad wel een doorslaand succes is is het gebruiks gemak.

    Helaas is die voor een aantal van ons te beperkt in functionaliteit en gellukkig is er voor jullie de jailbreak scene.

    Geef een andoroid tablet aan een bejaarde of een kind van 3 en hij weet niet wat ie moet doen. Geef je een ipad dan spelen ze vrolijk op los.

  9. Idd wel een van de beste tweaks voor de ipad.
    Ik heb hem zelf vandaag geïnstalleerd en gebruikt. Wat mij alleen opviel is dat de ipad erg vaak crasht en het scrollen niet meer zo soepel gaat. zelfs in fullscreen mode.
    Opzicht het concept zelf vind ik wel erg goed, dit laat wel zien dat de ipad wel qua hardware het multitasking aan kan maar in software matig gebied wel achterloopt.

  10. Hoor ik nou serieus het prehistorische woord Flash voorbij komen…. Anno 2012 met HTML 5 en tal van Tools in Ajax is flash echt niet meer nodig…

    Het is juist de beheerder van de website die niet mee wil groeien met de techniek.

    En als je beweerd dat “de” websites nog flash gebruiken dan denk ik dat je op verkeerde websites rond hangt want zoals de website in elkaar steekt (waardeloos) zal de content van niet veel betere kwaliteit zijn.

  11. @Masoud: Ik ben bang dat de multitasking gewoon crap geprogrammeerd is. In plaats van dat het aan de rest van de apps of iOS ligt. 😉

  12. @Gino: Daar is er weer eentje die niet weet waar hij het over heeft. Veel kan vervangen worden door HTML5 maar nog veel meer totaal niet. Maar gelukkig kan Flash ook exporteren naar een iOS app. Zodat jij fijn -zonder het te beseffen- wel degelijk Flash content zit te gebruiken op je iPad met als leuke bijkomstigheid dat je daar wel geld voor mag betalen…

  13. @Kasuja: Klopt. Daarom kwam ik ook met een oplossing die niet moeilijk aan te leren is en naar mijn mening ook best intuïtief. Je kan toch niet voor altijd zeggen dat er geen nieuwe functionaliteit bij kan komen omdat je dan een extra /nieuwe handeling moet uitvoeren.

  14. Is dat multitasken zonder extra app niet eenvoudig te doen met de iPad zoals hij is, door met meerdere vingers naar links of naar rechts te vegen?

  15. @Brian: Ik ben voor nieuwe functionaliteit net als jij. Alleen moet het wel goed gebeuren en ben ik bang dat het vol stoppen met functies het gebruik van het product niet altijd ten goede komt. denk aan windows android.

    Maar als je kijkt naar WebOS en Windows Mango dan is dat juist een voorbeeld waarin dat juist weer heel goed gaat.
    Ze moeten de balans zien te vinden tussen functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

    Het lijkt er op dat ze bij appel niet willen verzanden in een iOS dat werkelijk Alles kan en juist daardoor niet te bedienen valt net als Android en en windows mobile.

    Dat is ook de reden waarom je met Apple producten vaak net ff wat minder kan maar dat wat je er mee kan werkt byzonder gebruiksvriendelijk. Apple bewaakt dat soms net iets te streng.

    Wat multitasking aan gaat. Wat moet je tegelijkertijd kunnen op zon klein scherm? twee of meer apps naast elkaar inzien terwijl je maar in 1 tegelijkertijd bezig kan zijn is precies wat je windows of apple computer nu ook doet. kan handig zijn. Maar goeie voorbeelden kan ik mij niet bedenken.

    En daarom kan ik dus ook niet echte de meerwaarde van multitasking met meerdere vensters open inzien op zon klein scherm van een apparaat als de iPhone en iPad?

    je ziet al hoe hij aan het kutten is met re-sizen inzoomen en afsluiten van… dat gaat nu zonder multitasken toch handiger. alles op jet juiste formaat en de juiste oriëntatie. Wisselen tussen de apps kan met een 4 vinger swipe naar rechts/links of dubbel tap op de home button. Dat werkt sneller en is makkelijker in mijn ogen.

    Waar ik wel voor ben id dat de apps gewoon moeten blijven draaien in plaat van een pauze staat aan nemen.

    Ik snap heus wel dat dan de batterij duur achteruit gaat. maar als je in iMovie iets aan het renderen bent mag dat van mij op de achtergrond door gaan terwijl ik al weer iet anders aan het doen ben. het maakt mij dan geen drol uit of ik het venster van imovie nog in beeld heb of niet. liever niet zelfs. die fullscreen ervaring vind ik juist zo vet op de iPad.

  16. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Brian: Nee serieus… De enige reden waarom de ipad wel een doorslaand succes is is het gebruiks gemak.Helaas is die voor een aantal van ons te beperkt in functionaliteit en gellukkig is er voor jullie de jailbreak scene.Geef een andoroid tablet aan een bejaarde of een kind van 3 en hij weet niet wat ie moet doen. Geef je een ipad dan spelen ze vrolijk op los.

    Heb je empirisch onderzoek gedaan naar het gebruik van Androidtablets door bejaarden en kinderen van drie, of ben je op de hoogte van dergelijk onderzoek?

    En waarom de gelijkstelling van een “bejaarde” (wanneer ben je dat eigenlijk?) en een kind van drie?

  17. Ja natuurlijk! Het is nog op versie 1.0.1, maar ik bedoel meer het concept zelf. Als Appel echt serieus hiermee was begonnen was het wel mogelijk, want dit laat zien dat de Ipad meerdere apps naast elkaar (tot een limiet) wel aankan. @Kasuja:

  18. @Masoud: Het gaat niet altijd om dat het hardware matig kan.

    De iPad is wel tot meer dingen in staat die apple uit heeft gezet.
    Kijk maar naar bluetooth, een file systeem en het niet kunnen lezen van bepaalde bestandsformaten omdat apple weigert er support voor in te bouwen.
    Dat zijn allemaal keuzes van apple om het gebruik van de iPad en iPhone zo eenvoudig mogelijk te maken.

    Dingen die voor computer gebruikers normaalste zaak van de dag zijn kunnen niet op de ipad of er word adners over na gedacht.
    Dat zijn dingen die voor ons al zo ingeburgerd zijn dat we begrijpen hoe een file systeem werkt en dat we begrijpen dat we zo af en toe plugins binnen een programma moeten updaten.
    Dat zijn allemaal dingen waar je als N00b niet mee geconfronteerd wil worden.
    Mensen shieten in de paniek modus als de computer te veel vragen steld.

    Het gebrek aan dat soort gedoe is voor heel veel kids en bejaarde de reden van instap met een iPad.
    Dit snappen ze wel en hiermee kunnen ze wel zelfstandig het internet op en dingen gedaan krijgen.
    Wij als ervaren gebruikers moeten daar genoegen mee nemen dat het (nog niet) kan.

    Ik snap dat er behoefte is en dat die behoefte wordt vervult via programmeus die hun werk aan bieden via de jailbreak hoek.
    Daar moet je het maar mee doen ben ik bang.

    Gebruikers accounts een file systeem plugins voor diverse dingen. Ondersteuning voor meer bestandsformaten zijn allemaal dingen die ik ooit hoop terug te zien in de ipad.
    Maar dat zijn allemaal haakjes om mij bij de volgende aankoop misschien te laten kijken naar een nieuwe laptop of desktop van apple (of misschien een grotere misschien ooit nog uitkomenden tablet van apple)

  19. het lijkt me sterk dat apple het bij 1 soort tablet (iPad) laat.

    Ik verwacht in de toekomst wel grotere broertjes of een iMac met soortgelijke functionaliteit maar dan niet io iOS zoals we het nu kennen maar een hybride tussen OSX en iOS. Met Lion en Mountain Lion zijn daar de eerste stappen toe gezet wat besturings systeem aan gaat. met icloud zijn de eerste stappen gezet wat een platform onafhankelijke synchroon file systeem aangaat.

    helaas staat dat nog in de kinderschoenen. Maar het werkt al wel.

    bekijk deze youtube eens en dan begrijp je waar apple heen wil met de iPad en iCloud.
    http://www.youtube.com/watch?v=yE3Ta_NK4-I

    ze zijn al over de helft met dit concept. de laatste stap is het volwassen krijgen van het (mac/i)OS en iCloud

  20. ontopic: hele gave grafische implementatie van multitasking. Maar is het ook zo aangepast dat alles door blijft draaien?

    Of is het gewoon een window manager en een andere kijk op welke apps (die nu weer vinsters hebben) er open staan???

    Met vensters raak ik persoonlijk de weg kwijt waar apple het eerst juist zo helder had gemaakt. je laatste gebruikte app is maar 1 vier vinger swipe naar links van je verwijderd en de daar na gebruikte nog een verder.

    Wil je overzicht dan swipje je met 4 vingers omhoog voor de app iconen. Maaar dan moet wel alles door blijven draaien. Dat zou een mooie verbetering zijn.

  21. @Ben Scheelings: Nee, de Apps sluiten zich af of herstarten dan opnieuw. Als ze open blijven op 1 scherm is dat verholpen.
    Het idee is een aanvulling, maar laten we de iPad nu niet als ‘windows’ degraderen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.