Reacties voor: Nieuwe iWebkit 4.0 maakt iPhone-websites 25% sneller

Er komt een nieuwe versie van iWebkit aan, de toolkit waarmee je makkelijk een iPhone-geoptimaliseerde website maakt. Er zijn optimalisaties doorgevoerd waardoor websites sneller laden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Het omgekeerde zou natuurlijk mooier zijn: standaard websites die tijdens het browsen naar iPhone formaat geconverteerd worden.
    Is dat niet “The-Real-Internet In Your Pocket” zoals beloofd door Apple?
    Ik kan me niet voorstellen dat de onderhoudbaarheid van grote websites gedoemd is met een soort schaduw-internet.
    Over deze “ffalse claim” lopen dan ook nogal wat rechtzaken.
    Hoe staat het daarmee ?

  2. Was het idee van de iPhone nu niet JUIST dat je geen baby-internet meer aan hoeft te zien? Maak je website volgens W3C normen en hij doet het ook gewoon op een iPhone. (Flash uitgezonderd).

  3. Het klopt inderdaad dat de iPhone ‘normale’ websites ‘normaal’ kan weergeven maar het blijft in verhouding tot een normale computer een verdomd klein scherm! Vandaar dat een aangepaste website makkelijker te browsen is en meestal ook sneller laad (vooral via 3G!).
    Een alternatief voor Mac-gebruikers is het programma Rapidweaver waarbij met de volgende thema’s gemakkelijk websites gebouwd kunnen worden: http://www.jonasthemes.com/iphone

  4. Klinkt als bruikbare verbeteringen!

    Hopelijk hoeven we niet gelijk de bestaande code om te gooien, maar is er grotendeels te volstaan met het updaten van de javascript en stylesheet.

    Voordeel van een specifieke iPhone site zie ik inderdaad ook voornamelijk in snelheid en gemak. Het is al uitstekend surfen op een normale website met de iPhone, maar een specifieke iPhone site maakt het toch net weer een stapje soepeler.

  5. Ik snap niet hoe ze zo laat opeens bedenken: Hee als ik dit zo doe en dat zo, gaat alles 25% sneller :’)

    Nouja petje af danmaar.

  6. Wie gaat er in deze tijd nog een device dedicated website maken? Het is 2008, een “wap-site” is erg 1995.

  7. Ik heb per ongeluk, zonder te weten, een screen foto gemaakt van het beginscherm van iPhone. Weet iemand hoe ik dat gedaan heb?

  8. @henry joseph

    Ja, je hebt heel kort de sleep button en de home button ingedrukt.

  9. Ik vind mobiele websites van een zeer groot nut. Deze blog bijvoorbeeld is lastig te bekijken in normaal formaat en het duurt ook lang om de pagina te laden. De iPhone versie van hun site maakt dit veel beter.
    De iPhone probeert een Computer experience na te boorden maar het blijft een telefoon.

    Jammergenoeg zal je niet direct je website kunnen updaten maar moet je je text overzetten naar de nieuwe en veel betere structuur.

    De 25% snelheid komt ook meerendels door het verminderen van het aantal geladen plaatjes, dus HTTP requests, ook de maat die veel kleiner is. De css is ook veel kleiner en er wits meer css3 gebruikt. Ik heb de laadtijden gemeten met een stopwatch.

  10. Ik vind het jammer dat de RSS versie van de iPhoneclub maar zulke korte berichten geeft, vaak moet je dan toch nog doorklikken naar het originele bericht, dus dan laat ik het maar. Een site als tuaw.com heeft dat bijvoorbeeld veel beter geregeld.

  11. Ik denk niet dat iWebkit voor standaard sites gemaakt is, maar voor op zichzelf staande webapplicaties e.d. Als fatsoenlijke webdeveloper kun je de iPhone aanspreken met aangepaste CSS, daar hoef je geen gehele tweede site voor te maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.