Reacties voor: Nieuwe iPod touch aangekondigd: 64GB opslag en 50% sneller

Apple kondigde vandaag een nieuwe 64GB iPod touch aan, die naast modellen van 8GB en 32GB in de winkel zal liggen. Alledrie ondersteunen Open GL voor beter gameprestaties en de twee duurste modellen zijn 50% sneller geworden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Echt super nieuws, denk daarom ook dat ik hem ga kopen 🙂

  2. Jammer, geen camera?

  3. – Verwijderd, daar is Google voor bedoeld.

  4. Apple doet echt idioot: iPod nano wel camera en fm radio, iPod touch niet.

  5. Geen camera???
    Laaame!
    Heb toch een 3GS dus ik care eigenlijk niet haha

  6. Mét Voice Control voor beide nieuwe versies. Natuurlijk om te shuffelen, door te spoelen e.d.

    Géén ingebouwde mic, voor de rest tech specs helemaal ‘t zelfde (bahalve ‘t geheugen natuurlijk en de snelheid).

  7. Mooi, weer nieuw spul maar weer types Apple. Ik heb het al vaker geroepen maar nu het weer wordt aangehaald wil ik er toch weer iets over zeggen. “Concurrentie van de Sony PSP en Nintendo DS”, wat een onzin is dat zeg. 21.178 games beschikbaar voor de iPod Touch, ok mag mss waar zijn maar wat voor games zijn het? Ze gaan hierbij paper toss vergelijken met echte games als GTA liberty city? Qua graphics stelt de iPod touch (en iPhone) echt geen reet voor in vergelijking met vooral de PSP maar toch ook de Nintendo DS. Dus laat ze alsjeblieft ophouden over een gamemachine. No way, dan moeten ze echt met fatsoenlijk spul komen. De games op de iPod Touch zijn goedkoper idd maar ook veel minder waard.

    Verder is 64GB wel lekker, das eigenlijk precies wat ik nodig heb.

  8. Als zakcomputer doet de iPod touch het ook goed; met internettoegang via Wi-Fi heb je een desktop-achtige ervaring, aldus Apple. Ze toonden daarbij een foto van een man die een Dell-laptop in z’n achterzak probeerde te proppen en daarmee werd alle hoop op de aankondiging van een Apple-tablet meteen de grond in geboord. Verder ziet Apple de iPod touch als een gamesmachine. Vergeleken met de Sony PSP en de Nintendo DS heeft de iPod touch een aantal voordelen: de concurrentie heeft geen multitouch, heeft dure games, er is geen App Store en geen iPod-functie. Ooit waren de PSP en DS cool, maar sinds de Ipod touch er is maken ze geen kans meer, meent Schiller. Kijk je naar de beschikbare games, dan zijn er 607 games beschikbaar voor de PSP, 3.680 voor de DS en 21.178 voor de iPod touch. De games die je via Apple kunt kopen zijn bovendien veel goedkoper dan de $25 tot $40 die je voor een PSP- of DS-game betaalt.

    Wat een flauwekul kraamt die gast uit. De verschillen tussen de games van de App Store en échte handheld games zijn ongelovelijk groot. Tn eerste hebben de DS en PSP 1st party support. Dat wil zeggen dat Sony games als God of War exclusief naar hun platform brengt en dat Nintendo exclusief games als Mario, Zelda en Star Fox naar hun platforms brengt. Deze games zullen dus nooit op andere platforms verschijnen. Ten tweede zijn de games voor de handhelds een stuk uitgebreider en voelen ze vaak minder gimmicky aan dan die van de App Store. Die games zijn niet voor niets goedkoop, ze zijn ook slechter, minder uitgebreid en hebben een veel lagere production value. Daarnaast zijn de games voor de DS en PSP écht véél véél véél populairder bij de jongeren. Stel dat 40% van de DS en PSP games goed zijn, dan is er maar amper 10% App Store games die het waard zijn om te spelen.

  9. Yes geen tablet!

    Wat hebben we daar nu aan

  10. @CengizMan

    precies.. ze gaan hier echt veel te ver.. de iPod Touch is een leuke hebbe dingetje door z’n grote scherm, flinke opslagcapaciteit en touchscreen, maar het is totaal geen game handheld, daarvoor moet je met meer controls kunnen werken, zodat je ook uitgebreidere spelletjes ervoor kan maken.. als ze nou met een klein accesoire komen waar bv een stick opzit waar je mee loopt zoals op de psp (is klein, maar werkt goed), dan kan het nog iets worden..

  11. Deze flutcommercial geeft weer dat Think Different verleden tijd is. Een netbook die niet in je zak past.
    Wouw, maak er dan een die dat wel doet, met een vouw-of rol- of projectiescherm. Start thinking out of the Box !!
    In plaats daarvan zo’n onvoorstelbaar zielig verhaal.
    De visionair is teruggekeerd – maar niet echt.

  12. de ipod touch gaat binnen enkele maand wel met camera uitgerust worden volgens mij, aangezien er geruchten waren dat er problemen waren.
    dus gaan ze deze eerst oplossen en dan voorstellen, (in januari mss), maar dit is mijn mening.
    is er btw nog een keynote in januari, nu dat macworld verplaatst is?

  13. “Apple denkt dat het succes van de iPod touch vooral komt door ingebouwde Wi-Fi en iTunes, zodat je makkelijk nieuwe muziek kunt ontdekken.”

    Haha komt echt niet door iTunes.

  14. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen de ipod touch 2G (8GB) en de ‘nieuwe’ ipod touch 8GB?(A)

    Alvast bedankt!

  15. de nieuwe ipod heeft een groter scherm, en het belangrijkste een video camera

  16. gonny en de andere @ iphoneclub

    ik begin nu toch echt eraan te denken om mn ipod touch 1g om te wisselen voor een 3g, maar nu is het probleem, ik heb nu een 8gb, en ik wil een 8gb 3g, maar op de website van apple word alleen het woord “sneller” gebruikt bij de 32 en 64 gb versies.

    is dat sneller worden etc. nou ook bij 8gb van toepassing of niet?

  17. Origineel geplaatst door michael
    de nieuwe ipod heeft een groter scherm, en het belangrijkste een video camera

    Je weet wel dat alleen de Nano een camera heeft en een groter scherm?

  18. Nee Michael dat is niet waar. De nieuwe ipod touch 3e generatie (die nieuwste dus) 8GB heeft volgens mij helemaal niks nieuws. Al helemaal geen nieuwe video/foto-camera. De 16GB is eruit, en de 32 en 64GB zijn 50% sneller. 64GB is natuurlijk een totaal nieuw formaat, die was er voorheen niet.
    Ook nieuw is itunes 9.1
    En die nano dus met camera/video en fotocamera. En dan heb je ook nog de software 3.1, die schijnt ook wat nieuwe dingetjes te hebben.

    Mijn opinie is dat als je bij wilt blijven met die nieuwe ipod touch, je die nieuwe formaten toch wel nodig gaat hebben aangezien de applicaties veel beter gaan worden, verwacht ik.

    En dat ‘grotere scherm’ van de nano is niet te zien, volgens Apple.

  19. Origineel geplaatst door Jaap Piet Klaas
    Dat is niet het geval bij Tapulous, een bedrijf dat speciaal voor de ontwikkeling van iPhone/iPod touch-applicaties is opgericht. Dit bedrijf gaat twee populaire onderwerpen integreren: muziek en racen. De nieuwste game van Tapulous heet Riddim Ribbon, waarbij je een parcours moet rijden en daarbij moet zorgen dat je de muziek kan bijhouden.

    Dat jij nou illigaal download, er zijn heeeel veeeel mensen die alles gewoon via iTunes aanschaffen

  20. De 8GB versie is dus niet sneller geworden + je krijgt er geen oordopjes met remote bij (bij 32 en 64 gig wel)

    super stom want ik zou volgende week de NIEUWE 16 GB ipod touch voor mn verjaardag krijgen waaaaaaaaa en nu is er dus geen nieuwe waaaaaaaa en de 32 gig is kei duur waaaaaa (sorry even een klein haatmomentje)

  21. thnx koen, dan moet ik:
    A: toch nog eventjes sparen
    B: mn oude houden

  22. Geef het gewoon toe,
    qua vernieuwing is de nieuwe iPod touch een FLOP
    tegenover de nieuwe nano …

    Ik behoud toch maar mijn 2G iPod

  23. Lol we zijn dus echt geen reet opgeschoten…
    Ben ik effe blij dat ik em vorig jaar al gekocht heb.
    Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de ipod touch fm radio, meer geheugen en betere graphics zou krijgen, lijkt me redelijk logisch als je bedenkt dat ik vele mensen een ipod touch koopt voor internet ipod en spelletjes.
    Bijna geen van allen zit erin, wat raar is als je bedenkt dat apple dit als game/muziek apparaat ziet…

  24. De nieuwe geniusfunctie is een soort radiostation dat voortdurend mijn voorkeuren draait… Maar dat is toch niet zo gek, gezien dat het allemaal afspeelt op mijn iPod, die vol staat met mijn eigen muziek ? Zonder Genius speelt hij ook voortdurend mijn voorkeuren…

  25. aja idd, fout gelezen. excuses.
    ik heb wel een ander vraagje.
    wordt er in januari nu iets van keynote verwacht van apple, aangezien macworld verplaatst is van datum.

  26. Sowieso zal de Itouch nooit tippen aan de PSP/DS. Waarom? DS/PSP waren al van origine gameconsoles terwijl Itouch dit ”per toeval” werd. De PSP/DS hebben beide betere processors en kunnen meer aan. Zoals eerder is gezegd…Paper Toss vs GTA LCS (natuurlijk GTA duh..)

  27. Een iPod touch is nu echt niet duur meer ….

  28. @Thom:

    maar nog veeeeeel meer die het illegaal downloaden!!!

    Games stellen inderdaad geen ruk voor vergeleken met psp etc. Please niet naast je schoenen lopen Apple!!

  29. wat is nu behalve de snelheid de reden om een touch 3e generatie te kopen in plaats van de touch 2e gen. als je gewoon voor de 32GB zou gaan ?

  30. In de Belgische Apple Store is de prijs voor de iPod Touch 8GB €189 en niet €179 zoals in Nederland.
    Vraag me af of dit een vergissing is.

  31. Ik denk dat er een aantal behoorlijke denkfouten worden gemaakt.

    Eerst even over geen camera op de iPod touch. Ik denk dat dit een 50/50 is. Sommige zouden zeggen dat ze wel bereid waren om een extra $20 of $30 neer te leggen met een iPod touch met camera. Anderen zeggen; Wat kan mij zo’n camera nou schelen. Ik koop wel gewoon een PSP of een DS voor hetzelfde geld.

    PSP en DS vergelijking:
    Apple maakt voor het eerst een duidelijke vergelijking tussen hun iPod touch (en iPhones) en de andere game player apparaten. Mensen vinden dit onterecht omdat PSP en DS:
    – Spellen hebben een betere kwaliteit
    – Exclusieve spellen heeft
    – Een betere control mechanisme hebben. Knopjes ipv een multi-touch screen etc

    Ik denk dat al deze argumenten echt non-argumenten zijn.

    PSP en DS spellen hebben een betere kwaliteit
    Dat kan wel zo zijn maar is het ook de kwaliteit en gemak waar de consument op zit te wachten. Als ik een bordspel koop dan is dat een spel die ik regelmatig oppak en weer speel. Maar de meeste draagbare games zijn toch meer van tijdelijke aard. Als je alle levels al hebt gespeeld ga je door met de volgende. Dan maakt het misschien allemaal minder uit wat voor een kwaliteit een spel heeft en is diversiteit en de kwantiteit in spellen veel belangrijker voor de consument. Ook hoe je aan die spellen komt. Nu kun je echt spellen verslinden. Je doet er eentje. Na een paar dagen speel je het uit. Je hebt er toch plezier aan beleefd. Je koopt weer een nieuwe etc. Als de game je niet bevalt. Jammer, $5 of $7 euro “verloren”. Niet $20 of $30. En naar mijn mening wordt het kwaliteitsverschil steeds kleiner omdat de hardware van de iPod steeds beter word en omdat de game-ontwikkelaars steeds bekender en serieuzer worden met de iPod ontwikkeling.

    PSP en DS exclusieve spellen heeft:
    Dit zal ook in de toekomst veranderen. Als ontwikkelaars meer en meer gaan zien hoe makkelijk het is om een spel te ontwikkelen voor de iPod en meer en meer gaan zien hoeveel er mee te verdienen is. Zullen ook die ontwikkelaars dit soort exclusiviteits-spellen gaan ontwikkelen.

    PSP en DS een betere control mechanisme hebben. Knopjes ipv een multi-touch screen etc:
    Dit is gewoon een transitie en gewenning. De consumentenmarkt is nog niet zo heel bekent met multi-touch. Dus hier zit zeker een bepaalde gewenning bij. Ook game-ontwikkelaars weten ook nog niet de ultieme touch georiënteerde spellen te maken. Het gaat al de goeie kant op maar het kan nog beter. Ook is multi-touch niet de enige manier waarmee je spellen kan bedienen. Denk aan de accelerometer en het kompas. Dit zijn allemaal elementen waar nog veel meer mee gedaan kan worden. Er zijn natuurlijk mensen die knopjes prefereren boven multi-touch etc. Maar ik denk dat die aantallen krimpen en dat zeker de nieuwe generatie geen problemen heeft met multi-touch.

    Just my $0.02

  32. Origineel geplaatst door CengizMan
    Als zakcomputer doet de iPod touch het ook goed; met internettoegang via Wi-Fi heb je een desktop-achtige ervaring, aldus Apple. Ze toonden daarbij een foto van een man die een Dell-laptop in z’n achterzak probeerde te proppen en daarmee werd alle hoop op de aankondiging van een Apple-tablet meteen de grond in geboord. Verder ziet Apple de iPod touch als een gamesmachine. Vergeleken met de Sony PSP en de Nintendo DS heeft de iPod touch een aantal voordelen: de concurrentie heeft geen multitouch, heeft dure games, er is geen App Store en geen iPod-functie. Ooit waren de PSP en DS cool, maar sinds de Ipod touch er is maken ze geen kans meer, meent Schiller. Kijk je naar de beschikbare games, dan zijn er 607 games beschikbaar voor de PSP, 3.680 voor de DS en 21.178 voor de iPod touch. De games die je via Apple kunt kopen zijn bovendien veel goedkoper dan de $25 tot $40 die je voor een PSP- of DS-game betaalt.Wat een flauwekul kraamt die gast uit. De verschillen tussen de games van de App Store en échte handheld games zijn ongelovelijk groot. Tn eerste hebben de DS en PSP 1st party support. Dat wil zeggen dat Sony games als God of War exclusief naar hun platform brengt en dat Nintendo exclusief games als Mario, Zelda en Star Fox naar hun platforms brengt. Deze games zullen dus nooit op andere platforms verschijnen. Ten tweede zijn de games voor de handhelds een stuk uitgebreider en voelen ze vaak minder gimmicky aan dan die van de App Store. Die games zijn niet voor niets goedkoop, ze zijn ook slechter, minder uitgebreid en hebben een veel lagere production value. Daarnaast zijn de games voor de DS en PSP écht véél véél véél populairder bij de jongeren. Stel dat 40% van de DS en PSP games goed zijn, dan is er maar amper 10% App Store games die het waard zijn om te spelen.

    dus jij gelooft echt dat iest goed is omdat het duur is en er een grote gevestigde naam achter staat? Een nieuw iets kandaarbij dus nooit goed zijn en al helemaal niet omdat ze hun spullen goedkoper aanbieden?

    Droom lekker verder

    firstparty support komt vanzelf
    gameloft
    EA
    ID
    ROCKSTAR

    dat zijn al aardig wat grote studio’s en gamehuizen die ook voor de PSD & DS werk maken.

  33. Voor € 179,– goede vervanging voor mijn 3g 16gb met waterschade tot mijn abbo is afgelopen en de nieuwe generatie iphone’s er komt

  34. Mensen die een heel stuk typen om te laten zien dat de iPod touches en iPhones gelijk zijn aan een PSP/DS als gamemachine.. pff

  35. Origineel geplaatst door Jaap Piet Klaas
    Mensen die een heel stuk typen om te laten zien dat de iPod touches en iPhones gelijk zijn aan een PSP/DS als gamemachine.. pff

    Dus “pff” is je enige commentaar? haha 🙂

  36. @michael:

    nope nog steeds 3,5 inch.

  37. Heijtink, denkt er over na!
    Ik ben het er eigenlijk wel behoorlijk mee eens…!

  38. over iets anders.
    Ik vraag me af of het mogelijk zou zijn of er in kerst een nieuwe Ipod touch uit kan komen mét cam ?
    Anders is het zonde van mijn geld als ik er nu een koop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.