Reacties voor: Nieuwe iPhone wellicht geen AMOLED-scherm

Het Italiaanse blog iSpazio beweert het frame van de nieuwe iPhone in handen te hebben. Ook haalt het blog een bron aan die beweert dat de nieuwe iPhone níet uitgerust zal worden met een AMOLED-scherm.
Lees het complete artikel → Nieuwe iPhone wellicht geen AMOLED-scherm
Jeroen Reumkens - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Is dit een verrassing dan. Volgens mij ging Gizmodo ook gewoon uit van een LCD scherm. Apple blijft meestal ver weg van nieuwe technieken. Kunnen ze de 5G straks presenteren met een “revolutionair” nieuw scherm…

  2. Als deze echt is–> er zit een uitsparing in voor de camera 🙂

  3. Ik zie de meerwaarde van een amoled scherm niet echt in maarja..

  4. Ik ging er al niet eens vanuit.

    De meerwaarde niet? Het bespaart toch batterij?

  5. Had het toch wel verwacht. Ach ja, nu hebben ze wel iets “nieuws” om bij de 4GS te presenteren haha

  6. AMOLED is toch extreem slecht leesbaar buiten / in direct zonlicht? Hoeft van mij ook niet zo dan.

  7. Origineel geplaatst door kajlaurent
    Ik ging er al niet eens vanuit.De meerwaarde niet? Het bespaart toch batterij?

    Dat scheelt in de praktijk ook niet zo heel veel hoor.

  8. @Tim Verhoeven: Hoezo niet, het is al een hele tijd duidelijk dat het energie besparend is, helderder scherm, een stuk dunner etc. Toch vraag ik me af of Apple en anderen het wel zien zitten, zeker met die verhalen van dat er op veel telefoons met AMOLED het wit een stuk rozer is en niet eecht wit meer.

  9. oranje en rood is té opvallend aanwezig, en zoals blahbla al zegt; extreem slecht leesbaar in zonlicht (en het huidige scherm is al niet zo goed)

  10. AMOLED is binnen veel beter dan LCD. Maar buiten wint LCD het ja. Het grootste voordeel is dat zwart echt zwart is, juist bij de iPhone lijkt een AMOLED me dan heel mooi omdat het scherm dan echt wegvalt in de behuizing.

  11. Het iPhone scherm is zo goed! Als ik Apple was zou ik dat ook niet op het spel zette

  12. Diegene die roept dat het niet zo veel uitmaakt heeft volgens mij niet echt het iphone scherm met een amoled scherm vergeleken. Ik heb hier een Nexus en een iphone voor mij liggen en het iPhone scherm steekt erg magertjes af tegenover het briljante scherm van de Nexus. het wit is hagelwit en het zwart is diepzwart en niet donkergrijs zoals bij de iphone. Je kunt een nexus probleemloos als klok op het nachtkastje zetten…door het zwart schijnt nagenoeg geen licht. probeer dat maar ‘ns met een iPhone.

    Echter…..een amolodscherm is in fel zonlicht inderdaad zoals anderen al schrijven amper bruikbaar. Je moet de helderheid helemaal op max zetten om nog iets te zien. Samsung heeft, naar eigen zeggen, inmiddels een scherm (super amoled) wat dit laatste probleem ook oplost.

  13. Heb een Desire en een 3GS. In het zonlicht wint de 3GS het maar geef mij maar het scherm van de Desire, de kleuren zijn veel helderder.
    Wat het roze op wit betreft, dat is hetzelfde als de scheurtjes in de iPhone. Het valt allemaal wel mee.

  14. Waarom kunnen ze niet gewoon led-beeldscherm inbouwen. Dat is toch nu het beste techniek voor beeldweergave? (zie led tv’s)

  15. Aan iedereen die zegt dat het scherm van de N1 beter is: LCD-scherm van de iPhone beter dan de AMOLED van Nexus One
    De N1 geeft te veel kleur. En dat is ook niet goed

  16. @Génicus: Neem me niet kwalijk. Ik heb beide schermen voor mij liggen en mijn ogen liegen niet. Ok, smaken kunnen verschillen en technisch gesproken mag het scherm van de iPhone beter zijn. Optisch gesproken kijk IK 10 keer liever naar een nexus scherm.

  17. Ik heb hier een omnia hd liggen met AMOLED en dat scherm is toch wel erg relaxed. Plaatjes en films zien er een stuk levendiger en scherper uit. Daarnaast verbruikt het minder energie wat de iphone wel kan gebruiken. Met zonlicht is het idd een beetje minder goed leesbaar maar we moeten niet gaan overdrijven. Enige serieuze downside zou dan de prijs kunnen zijn.

  18. Wat een onzin allemaal!!! Dat wel misschien niet waarschijnlijk toch geen toch wel of niet misschien toch alsnog!!!! Wacht gewoon af!! Net als gizmodo alsof er iemand in een kroeg een nieuwst prototype van iPhone verliest??? Grow up!

  19. Ik heb ook een htc desire en het scherm is verbluffend mooi. Ik gebruik meestal de 3GS en heb weinig ervaring buiten met de desire.

  20. Hoe kan je aan het frame zien wat voor scherm erbij hoort?! Maarja mij maakt het niet uit want ik vind dit scherm perfect werken…

  21. Origineel geplaatst door redone
    Het iPhone scherm is zo goed! Als ik Apple was zou ik dat ook niet op het spel zette

    Precies! Ik vraag me ook af waarom ze ooit beeldbuizen hebben verwijderd en vervangen door lcd. Die waren pas goed!

    Technologie heet dat. Maar ja Apple doet daar niet zo aan mee, inderdaad. Die lopen flink wat jaren achter… en presenteren het dan nog vol trots als revolutionair… terwijl de halve wereld dan al kan wat hun stukje hardware al kan…

  22. Het iPhone-scherm is niet goed. Om meerdere redenen.

    1. Allereerst is er geen iPhone-scherm, er zijn een heleboel verschillende schermen gebruikt in iPhones die enorm kunnen verschillen onderling.
    2. Zwartweergave is bijna altijd zeer matig.
    3. Kleurtemperatuur verschilt heel erg, bijna altijd is het scherm te geel of te blauw, wit is nooit wit.
    4. Egaliteit, alle iPhones die ik heb gezien hebben een scherm wat niet egaal van kleur is, vrij hinderlijk (als je het merkt dan).

    Praktisch elke concurrerende (en niet-concurrerende telefoon) telefoon veegt de vloer aan met het scherm van de iPhone.

  23. Heb ervaring met de htc desire en de iPhone. Scherm vd iPhone wint van de desire en al helemaal buiten. De kleuren en helderheid vd desire zijn hoger maar naar mijn mening onnatuurlijker.

  24. @Marco
    Nee, das ook niet waar. De huidige schermen van de iPhone werden dacht ik door zowel LG als Samsung geproduceerd. Dit zijn twee erg vergelijkbare schermen.
    De iPhone had eerst het probleem dat het scherm wat geel was, maar dat had Apple expres gedaan voor de warmere kleuren. Apple heeft dat gecorrigeerd met een firmware upte..

    Toch goed nieuws dat we waarschijnlijk een beter scherm gaan krijgen.

  25. Gewoon een HD ips scherm aub! Veel liever dan een amoled, hoe mooi onder sommige condities ook!

  26. @ozzie: Haha trap jij ff keihard in de marketing van de tv fabrikanten.

    LEDtv’s zijn gewoon lcdtv’s maar dan met led verlichting.
    Oled tv’s zijn er nog amper (en als ze er zijn 5x zo duur)

  27. Origineel geplaatst door Carel
    @Génicus: Neem me niet kwalijk. Ik heb beide schermen voor mij liggen en mijn ogen liegen niet. Ok, smaken kunnen verschillen en technisch gesproken mag het scherm van de iPhone beter zijn. Optisch gesproken kijk IK 10 keer liever naar een nexus scherm.

    Dus je ogen doen het beter dan een onderzoek met miljoenen-euro-apparatuur?

    Het blijft een kwestie van smaak en eigen interpretatie. Zelf vind ik het iPhone scherm superieur aan hetgeen wat er nu op de markt verkrijgbaar is.

    En mensen, het sterft hier van de fanboys, dus lees je eerst even in voor je gaat gillen.

    Apple staat erom bekend hardware te gebruiken waar ze zeker van zijn dat het is doorontwikkeld en nagenoeg geen problemen kan en gaat geven bij de productie en verkoop. Ze kiezen dus voor LCD (waarschijnlijk) omdat Amoled in de kinderschoenen staat (min of meer) en de enige fabrikant die er op mobieltjes echt mee bezig is, Samsung is. Alleen kan Samsung zich het permitteren een gok te nemen, simpelweg omdat ze 8000 toestellen op de markt droppen per jaar en een poepie groter zijn dan Apple.

  28. Kost veel te veel geld!

  29. Origineel geplaatst door Cloverfield: Precies! Ik vraag me ook af waarom ze ooit beeldbuizen hebben verwijderd en vervangen door lcd. Die waren pas goed!Technologie heet dat. Maar ja Apple doet daar niet zo aan mee, inderdaad. Die lopen flink wat jaren achter… en presenteren het dan nog vol trots als revolutionair… terwijl de halve wereld dan al kan wat hun stukje hardware al kan…

    Wat apple doet IS revolutionair neem een 2mp camera op nokia en iphone op nokia veeeel eerder maar op iphone veeeeel mooier omdat apple het pas uitbrengt als de hardware en software in harmonie samenwerken en dan mogen de onderdelen oud zijn het resultaat is verbluffend

  30. Wat een muggezifterij !!! Diegene die beweren dat de iPhone geen mooi beeld heeft, is volgens mij verwaand. Ik ben geen technicus, maar zelfs ik zie dat het beeld meer dan ok is. En so what als zwart geen donkerzwart is of als buiten het scherm wat minder is ?! Als je niet tevreden bent : koop er dan geen ! Er zijn belangrijker dingen in’t leven dan het scherm van een iPhone.

  31. @blahblah:

    Absoluut waar. Dat is het grootste commentaar op bijv. De desire die qua specs een monster is maar qua leesbaarheid in daglicht ook een monster is.

  32. wel zonde, ik vond het juist cool dat apple niet met de andere telefoonmerken meeging door de videobelcamera weg te laten, helaas komt die er nu wel. Ik vind dat de Iphone zo zijn uiterlijk aan de voorkant verliest.
    Btw de nieuwe iPhone krijgt ichat, ik heb dit gezien op de voorkant van een hoesje voor mijn iPhone die ik had gekocht.

  33. Als het echt zo is dat AMOLED zo slecht leesbaar is in het daglicht mag Apple het idd van mij weglaten.
    Mn vorige gsm was nog een Samsung slider en vanaf ik daarmee buiten rondliep, moest ik altijd ergens in de schaduw gaan staan, of die gsm ergens onder houden ofzo, vooraleer ik kon zien wat er op het scherm stond.
    Zoiets wil ik niet meemaken met een kostelijke iPhone ze, mijne 3G is tenminste perfect leesbaar in perfect zonlicht 🙂

  34. achja leuke voordelen en minder leuke nadelen, we zullen het wel zien he in juni?

  35. Origineel geplaatst door Le0
    Dus je ogen doen het beter dan een onderzoek met miljoenen-euro-apparatuur?Het blijft een kwestie van smaak en eigen interpretatie.

    Wat een nonsens maar gelukkig corrigeer je jezelf in dezelfde zin.

  36. OLED verbruikt alleen minder als het scherm ‘donker’ is, dus veel pixels uit.
    Daarom heeft bijvoorbeeld de Zune een zwarte achtergrond voor de menu’s.
    Als je echter veel pixels aan hebt, zoals op een webpagina met een (bijna) witte achtergrond, dan verbruikt het tot 3 maal meer dan een LCD…
    De ‘Super’ variant van Samsung heeft een geintegreerde touchscreen layer, qua energie zal dat niet veel uitmaken in vergelijking met een ander OLED scherm, hoogstens scheelt het dat je een glaslaag minder hebt…
    AMOLED is Active Matrix OLED, dus voor iedere pixel een schakeltransistor, dit is wel snel maar kon nog wel eens meer verbruiken dan een niet-AM OLED…

  37. Origineel geplaatst door Marco
    Het iPhone-scherm is niet goed. Om meerdere redenen.1. Allereerst is er geen iPhone-scherm, er zijn een heleboel verschillende schermen gebruikt in iPhones die enorm kunnen verschillen onderling. 2. Zwartweergave is bijna altijd zeer matig. 3. Kleurtemperatuur verschilt heel erg, bijna altijd is het scherm te geel of te blauw, wit is nooit wit. 4. Egaliteit, alle iPhones die ik heb gezien hebben een scherm wat niet egaal van kleur is, vrij hinderlijk (als je het merkt dan).Praktisch elke concurrerende (en niet-concurrerende telefoon) telefoon veegt de vloer aan met het scherm van de iPhone.

    Haha, meneer heeft geen iPhone maar een Android o.i.d? xD

  38. Ik begreep dat de prijs van een AMOLED scherm nog veel te hoog ligt. Dan wordt de iPhone veel te duur en klaagt iedereen daar weer over. Apple zal afwachten tot het scherm meer gemeengoed is en dat de prijs beter ligt. Daarnaast wachten ze inderdaad altijd een ronde met het implementeren van nieuwe standaarden.

  39. Origineel geplaatst door farl
    Ik begreep dat de prijs van een AMOLED scherm nog veel te hoog ligt. Dan wordt de iPhone veel te duur en klaagt iedereen daar weer over. Apple zal afwachten tot het scherm meer gemeengoed is en dat de prijs beter ligt. Daarnaast wachten ze inderdaad altijd een ronde met het implementeren van nieuwe standaarden.

    Het is nu al verreweg de duurste normale consumententelefoon. Waar een Legend bijvoorbeeld rond de 400 kost, is een iphone al 700/800 euro. En als je dan ziet wat er daadwerkelijk aan hardware in zit, blijkt de legend even veel waard als de iphone.

    Dus dat vind ik een non-argument.

  40. Scherm van de iPad is gewoonweg fantastisch, dus ik vertrouw Apple erop dat er in de nieuwe iPhone een prima scherm komt, daar hoeft niemand zich druk om te maken.
    Apple houdt de concurrentie echt wel in de gaten en komt echt niet met een waardeloos scherm op de proppen!!

  41. Het is wel en eigenlijk ook weer geen verrassing.

    Wel:
    Verschillende fabrikanten gebruiken steeds meer AMOLED ipv LCD schermen.
    En het verschil tussen een AMOLED en LCD is duidelijk te merken, zeker met AMOLED die van de dag worden gemaakt.

    Geen:
    – Het huidige LCD scherm kan nog gewoon mee.
    – De kosten van een AMOLED zijn nog hoger dan het gebruikte LCD scherm, waardoor Apple zal moet inleveren op marges of de iPhone duurder maken.
    – Apple kennende wachten ze af en introduceren ze het als een geavanceerd nieuw scherm 🙂

    Ik denk dat Apple wel ooit een SAMOLED scherm zal gebruiken voor hun iPhone 😉

  42. Eerst zien en dan geloven!

  43. @ Michel:

    Leesbaarheid van de Desire bij daglicht is prima, je verwart daglicht met zonlicht.

    @ Dragao Cell:

    Dat inleveren op de marges valt wel mee voor Apple als je ziet wat bijvoorbeeld een Desire kost en wat een iPhone. Er zit meer dan genoeg marge op voor Apple.

    Hoe dan ook blijft het een kwestie van smaak. Ik gebruik zowel mij 3GS als mijn Desire maar wat scherm betreft toch een voorkeur voor dat van de Desire.

  44. Een LED-scherm is echt ruk. Ik heb een tijd geleden een Nokia N85 gehad met LED-scherm. Prima in de winter maar zodra het zomer is en de zon schijnt kun je echt NIETS zien. De zon hoeft niet eens direct op het scherm te schijnen maar bij een heldere dag kun je niets zien buiten. Waardeloos. Bij andere omstandigheden zijn de kleuren wel veel helderder. Goed dat Apple gewoon voor een LCD-scherm gaat en niet voor een LED-scherm, dat toch door veel fabrikanten eigenlijkt als marketingmiddel wordt gebruikt.

  45. @Tim:
    je hebt gelijk, ik bedoelde zonlicht.
    Ik vraag m af of het niet mogelijk is om een pixel qi scherm in een telefoon te bouwen, zoals in de Notion Ink Adam. Lijkt mij een goed idee.

  46. Origineel geplaatst door Joost
    Een LED-scherm is echt ruk. Ik heb een tijd geleden een Nokia N85 gehad met LED-scherm. Prima in de winter maar zodra het zomer is en de zon schijnt kun je echt NIETS zien. De zon hoeft niet eens direct op het scherm te schijnen maar bij een heldere dag kun je niets zien buiten. Waardeloos. Bij andere omstandigheden zijn de kleuren wel veel helderder. Goed dat Apple gewoon voor een LCD-scherm gaat en niet voor een LED-scherm, dat toch door veel fabrikanten eigenlijkt als marketingmiddel wordt gebruikt.

    Hey fanboy!!
    In die N85 zit gewoon eenzelfde lcd als in de iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.