Reacties voor: Nieuwe iPhone SDK suggereert mogelijkheden voor videobellen op de iPhone 4G

Enkele ontwikkelaars hebben de nieuwe iPhone SDK weer eens goed onder de loep genomen en hebben weer aanwijzigingen gevonden die aan geven dat de nieuwe iPhone 4G de mogelijkheid gaat ondersteunen voor videobellen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Laat maar komen zou ik zeggen 🙂

  2. Laat maar komen :)!

  3. Ben benieuwd 😀

  4. mmm de foto bij dit bericht klopt ook niet echts:S

  5. Ik hoop het. toch leuk zo’n iChat achtig iets op de iPhone..

  6. Zou eens tijd worden. Ik hoop alleen dan wel dat het videobellen dat gratis is en over internet gaat. Want als je kijkt wat je normaal betaald voor videobellen is dat 0,50 euro cent per minuut.

  7. Ja weet je hoe duur! Wanneer komt de G-phone?

  8. Origineel geplaatst door iSneaker
    Zou eens tijd worden. Ik hoop alleen dan wel dat het videobellen dat gratis is en over internet gaat. Want als je kijkt wat je normaal betaald voor videobellen is dat 0,50 euro cent per minuut.

    Fijn, 0,0 % van de mensen video-belt al met andere telefoons! En iedereen vroeg er de afgelopen tijd om!!

    NOT!! :S

  9. Nou nou gaaf hoor. Zat al op nokia’s 8jaar geleden.

    Ik persoonlijk heb nog nooit “video bellen” gemist op me iPhone. Dat is iets wat je dan 2x doet en daarna links laat liggen naar mijn idee.

  10. Idd, het hele videobellen op gsm’s is zo ongeveer de grootste flop die er is geweest waarom zou je dat nu wel op de iPhone willen.

    Net zoiets als het overbodige mms, wat na veel aandringen op de iPhone kwam.

    Ik zou zeggen stop R&D in functies waar de meerderheid van de gebruikers wel op zit te wachten.

  11. Zit ik niet echt op te wachten videobellen/iChat, heb ooit een webcam gekocht en 2x gebruikt.

    Dus ik zeg nutteloze functie op de iPhone.

  12. @ Donstil en RJ,

    Ik denk dat jullie mis zitten, als apple een goede video chat functie inbouwt in de iPhone en het bellen via het internet gaat, via de data, dan zal het meteen aanslaan. Apple staat er voor mij om bekend om hele normale features die vanzelfsprekend zijn, zo in hun apparaten te implementeren dat ze zo revolutionair lijken dat iedereen het wil hebben en wil gaan gebruiken.

  13. De reden waarom het zo’n flop is, is omdat het niet gebruiksvriendelijk is en te duur is. Apple zou hier wel eens verandering in kunnen brengen.

  14. Misschien is het niet bedoelt voor de nieuwe iPhone. Ik denk dat deze optie veel logischer is voor de iPad

  15. @ Dongen:

    Voor meelopers als jij zeker:D!

  16. Als het gratis wordt dan voorspel ik een stormloop op de 4G iPhone.

  17. Ik zie wel veel mensen dit met Skype gebruiken op hun iPhone als het echt gaat gebeuren 😉

  18. Video bellen is de toekomst.
    Vooral als je het via internet kunt gebruiken.
    Dus laat maar komen…

  19. Lijkt me juist erg handig. Vooral met apps als Skype.

  20. @Luuk van Dongen: bullshit dat gaat helemaal niet aanslaan. Je bent wel erg kortzichtig als je denkt dat het aanslaat “omdat Apple het op de iPhone brengt”

    (ik denk dat) Niemand gaat dit gebruiken (als het komt) en dat Apple er niet echt in gelooft blijkt wel uit het feit dat het er na drie generaties nog steeds niet inzit.

  21. IK heb met mijn Nokia N95 regelmatig gebruik gemaakt van videobellen. Het vervelende is alleen dat het redelijk wat kost en dat je afhankelijk bent of de andere telefoon van de tegenpartij dit ondersteunt. Met de komst van een nieuwe Iphone zal dit dus breed ondersteund worden omdat ze verkopen als warme broodjes. Toepassingen in telefoneren/chatten en spellen lijken me erg handig.

  22. Lijkt me wel leuk. In sommige landen wordt het veel gebruikt. Alleen in Nederland is het nog niet echt aan het doorbreken, maar wie weet. MMS werd ook veel om gezeikt, en het wordt niet echt veel gebruikt maar de mensen die het gebruiken doen dit dan ook best vaak.

  23. Origineel geplaatst door Tom
    Video bellen is de toekomst.
    Vooral als je het via internet kunt gebruiken.
    Dus laat maar komen…

    Videobellen is al 25 jaar of zo de toekomst, maar is nooit aangeslagen…
    Het was een van de paradepaardjes voor ISDN, toen dat geïntroduceerd werd.
    ISDN is uit 1986…

  24. leuk om te skypen met mijn zoon als ik later thuis ben omwille van het werk. Mis dit nu wel binnen iphone skype

  25. Ik ben laatst gebeld door tmobile met de aanbieding van een gratis, 3gs bij contractverlenging. Het vreemde aan het gesprek is dat ze te verwachten 4g totaal omlaag praatte. Als ik dit zo lees ben ik blij dat ik vriendelijk bedankt heb 🙂

  26. @Sebastiaan: ja ze gingen mij ook al bellen maar ik zei dus dat ik wel wacht op de 4G waarop zij zij dat hij pas over 2 jaar uitkomt 😛

  27. Videobellen is fun. Je houdt de telefoon op een halve meter van je gezicht zodat die ene vriend die toevallig ook een 4G heeft jouw goed kan zien en ondertussen roep je met elkaar. En verder sta je helemaal niet voor lul als je zo staat te bellen.
    Vodafone heeft dit een aantal jaren geleden ook gehad, je hoort er niets meer van.

  28. MMS wordt hier als voorbeeld aangehaald, maar het ligt denk ik aan de manier waarop operators een MMS behandelen, wanneer ik met mijn iPhone een MMS stuur, krijgt de ontvanger een link naar een internet site waar die de foto kan zien, beetje nutteloos lijkt mij. Kan je net zo goed mailen.

    Wat betreft video-bellen, leuk maar geen must-have wat mij betreft. 3x en dan is het leuke er af

  29. Videobellen heeft in mijn ogen geen meerwaarde. maargoed innovatief is een front camera ook weer niet, eigenlijk werd het ook wel eens tijd.

  30. Het lijkt mij super, zeker nu voip ook via 3g mag. Hopelijk kan videobellen dan ook via 3g (en tzt 4g). Ik mis het nu regelmatig, al verwacht ik het ook weer niet heel veel te gaan gebruiken. Mss dat in de toekomst al het mobiele bellen via het internet gaat en dan zal het helemaal standaard worden…

  31. Origineel geplaatst door iSneaker
    Zou eens tijd worden. Ik hoop alleen dan wel dat het videobellen dat gratis is en over internet gaat. Want als je kijkt wat je normaal betaald voor videobellen is dat 0,50 euro cent per minuut.

    Via skype en de 3G verbinding lijkt me ook een goede optie om te videobellen.

  32. Videobellen lijkt mij gaaf maar dan in rustige/prive omgeving. Een reden waarom het weinig aan zal slaan in mijn mening is dat (zonder oordopjes) iedereen dan kan meeluisteren toch (dus ook overlast)?

  33. Natuurlijk stoppen ze er niet alles in 1 generatie in, ze moeten ook wat voor de volgende generatie hebben. Bovendien moet je maar eens kijken wat er met het aantal youtube uploads gebeurde toen apple video op de 3GS mogelijk maakte, dit kwam doordat apple het maken van video en het uploaden daarvan zo makkelijk maakte! Ik denk dat als ze een manier met dezelfde makkelijkheidsgraad als het video maken vinden, het video bellen enorm aanslaat!

    Origineel geplaatst door Donstil
    @Luuk van Dongen: bullshit dat gaat helemaal niet aanslaan. Je bent wel erg kortzichtig als je denkt dat het aanslaat “omdat Apple het op de iPhone brengt” (ik denk dat) Niemand gaat dit gebruiken (als het komt) en dat Apple er niet echt in gelooft blijkt wel uit het feit dat het er na drie generaties nog steeds niet inzit.

  34. Je kan wel zeggen dat het niet aanslaat, maar is het mobiel internetgebruik niet ook explosief gestegen sinds de introductie van de iPhone? Zou dus ook nog wel eens met videobellen het geval kunnen zijn 🙂

    (Zelf verwacht ik het niet, maar het kán!)

  35. Origineel geplaatst door Léon Dekkers
    Misschien is het niet bedoelt voor de nieuwe iPhone. Ik denk dat deze optie veel logischer is voor de iPad

    Klinkt mij ook logischer in de oren. Maar wie weet komt het zowel op de iPhone als op de iPad.

    Zelf zou ik het op mijn iPhone niet zo vaak gebruiken denk ik.

  36. Mesh denk niet dat het aanskaat… Heb Dan liever een horde film camera Erin die HD jan opnemen:D

  37. @stefano:

    misschien wel een topic waard op het forum. De hele wereld weet dat er iig in de zomer weer een nieuwe iPhone komt, tmobile verkoopt gewoon onzin aan de telefoon! Bijna voorliegen kun je het noemen!

  38. Dit zal dan waarschijnlijk werken met iChat?

  39. Origineel geplaatst door Thomas
    Mesh denk niet dat het aanskaat… Heb Dan liever een horde film camera Erin die HD jan opnemen:D

    Volgens mij heb jij eerder een toetsenbord nodig die jou begrijpt…

  40. Origineel geplaatst door Donstil
    dat Apple er niet echt in gelooft blijkt wel uit het feit dat het er na drie generaties nog steeds niet inzit.

    welke Apple bronnen heb jij die deze opmerking kunnen onderbouwen ? heeft Apple het gedaan om dat het niets zou worden of ligt het veel meer het gesteggel over data verbruik en het dicht slibben van ons trage 3G netwerk. Providers staan er echt niet om te springen als dit een iChat-AV oplossing gaat worden of via Skype of wie dan maar ook. Alleen als de provider extra laat betalen voor normaal video-bellen zullen ze blij zijn

    in essentie: @Donstil… vinden en denken en hopen mag allemaal, maar dat is wat anders dan brengen als of je weet waarom Apple zaken geregeld heeft zoals het voorlopig is gegaan

  41. @Luuk van Dongen:
    Die Youtube uploads (die helemaal NIETS met dit onderwerp te maken hebben) zijn wel helemaal ingekakt.

    @Sebastiaan: Hij zal heus komen maar er is nog helemaal niets bevestigd. Dus misschien komt hij wel later of dit jaar helemaal niet (ivm de iPad)

    @phoenix: Nee want de Vraag is zo “ongelooflijk groot” dat Apple wel moet. Ik blijf erbij dat Apple het wel al gedaan had als ze er in hadden gelooft. Videobellen is iets wat al JAREN voor de iPhone kon en het lijkt me sterk dat ze er toen voor hebben gekozen dit uit te stellen tot de “4g”.

  42. Joepie! Kan niet wachten tot de 4g uitkomt 🙂
    Of eigenlijk wel, tot juli..

  43. Zomaar een gedachte: als de ipad wel videobellen zou hebben, waarom nog een iPhone kopen als je toch alles kan dien op de ipad. Scheelt een duur contract aangezien je toch alleen belt met een telefoon en de rest op de ipad doet. Als je de iPhone en ipad duidelijk onderscheid dan willen we ze beide.

    Als deze gedachte klopt dan heeft Apple mij in elk geval zover gekregen om ze beide te hebbm dit jaar.

  44. Waarom wil iedereen zo graag kunnen videobellen? Ik heb op mijn oude telefoons dat nooit gebruikt en wil het ook niet gebruiken.

  45. Origineel geplaatst door Michel
    Zomaar een gedachte: als de ipad wel videobellen zou hebben, waarom nog een iPhone kopen als je toch alles kan dien op de ipad.

    Eeuh, omdat een iPad niet in m’n broekzak past en een iPhone wel.

  46. Leuk, maar absoluut geen must. Ik heb het nooit echt gebruikt. 1x op een ander toestel geprobeerd, was destijds zo slecht en haperend, snapte toen niet dat er mee geadverteerd werd. Waarschijnlijk zal ik de video-bel functie nu ook niet gebruiken. Wel zie ik andere voordelen in een front-camera.

  47. Dit lijkt mij een vrij duidelijke aanwijzing dat ze er mee bezig zijn. Als apple besluit deze feature te implementeren zullen ze dit uiteraard goed doen en ik denk dat apple is staat is om video bellen mainstream te maken.

  48. Niemand gelooft hier in videobellen, maar op de iPad zit geen camera en iedereen spreekt er schande van?!?!

  49. Ik denk dat videobellen nog moet beginnen. Volgens mij is het over een paar jaar gewoonte. Als we allemaal razendsnel internet op de iPhone (met LTE) hebben. Aankomende niet, maar de generatie daarna zal toch wel LTE moeten ondersteunen.

  50. Het gaat erom dat videobellen helemaal niet handig is… Het komt alleen van pas als je niets te doen hebt en gewoon wilt praten over koeien en kalven tegen iemand die hetzelfde wilt…
    En zeg nou eerlijk, hoe vaak doen we dit?

    Je gaat echt niet ff naar je werk videobellen dat je ziek bent of wat dan ook…

    Gewoon bullshit, net als mms… Maar een frontcamera is wel chill:)

    denk eigenlijk dat Apple een frontcamera wilde en dus moeste ze wel videobellen implementeren… Want dat “hoort erbij”

  51. En welke andere telefoons onderstunen dit? Want het os allemaal wel leuk en aardig, maar als de andere persoon jou niet kan zijn. Of jij hem niet, heb je er nog weinig aan.

  52. Inderdaad is Een frontcam en de mogelijkheid om videoconferencing gesprekken te voeren niet echt vernieuwend, maar als het goed werkt kan het veel tijd schelen en erg handig zijn. Het heeft mij in het verleden behoorlijk wat reistijdvergoeding gescheeld met vergaderingen ed. Beeld maakt Eea toch vaak net wat duidelijker…

  53. Voor mij geen videobellen maar Een frint cam heeft meerdere voordelen dan alleen video bellen denk maar aan Skype of MSN appkes

  54. Ik denk dat die front camera wel meer bied dan alleen video-bellen, ik dacht meteen ook aan wat Nintendo heeft gedaan met zijn DSI

  55. Erg leuk allemaal maar ik zie hier meer iets in voor ichat op iPhone. Ookal zal ik dat niet echt in openbaar gebruik van maken 🙂

  56. Het zou handig Zijn om beeldbellen te kunnen op de iPhone voor de enkele keren dat ik wil skypen.
    , de nadelen van beeldbellen op je telefoon als t veel gebruikt gaat worden. je vriendin vraag aan je waar je bent ??dag kleine leugentjes:-)

  57. Videobellen zal voor het zakenleven best toegevoegde waarde hebben. Daarna volgen de particuliere- en entertainment sector vanzelf..

  58. Juist, dat heb je mooi gezegd! Kijk maar eens naar de internet mogelijkheden op Nokia, die heb ik ook nooit gebruikt. En nu is internet de belangrijkste functie van mijn mobiel geworden.

    @Luuk van Dongen:

  59. Aan alle negatieven, had je wel behoefte aan het versturen van kleine berichtjes m.b.v. je telefoontoetsen voor SMS kwam?
    Als we de discussie gaan voeren wat we wel en niet nodig hebben zijn we nog wel even bezig. Tegenwoordig is bijna alles marketingdriven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.