Reacties voor: Nieuwe iPhone met dure extra’s: de lol gaat er snel vanaf

Mensen overschatten de lol die een nieuwe aankoop oplevert: voorafgaand aan de aankoop denken ze dat een product lang plezier zal opleveren, maar in de maanden daarna kijken ze er toch iets realistischer tegenaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Niet om de fanboy-bitch uit te hangen… maar ik ben nog altijd hartstikke blij met mijn iphone 3G :)..

    alleen niet met t-mobile die ik erbij kreeg

  2. ik kan zowel de iphone en t-mobile niet meer uitstaan, van mijn bang en olufsen en 8900 was ik wel 2 jaar fan van, enige 2 foons die het gewoon de hele periode zonder problemen deden

  3. Ik heb nog steeds een 1e generatie iPhone en ben er zeer tevreden mee. 3G mis ik niet, ik heb EDGE, iets trager maar het werkt ook. GPS mis ik zeker niet aangezien echte navigatie niet mogelijk is. Locatiebepaling via GSM masten werkt eigenlijk goed genoeg (dit is wel afhankelijk van streekt tot streek)

  4. Ik had een 1e gen, toen MOEST ik de 3G hebben. Maar heb er voor dr bij maar weer een 1e gen gekocht. Toch een mooier model 🙂

    Tja, en ik ben waarschijnlijk ook weer gek genoeg om de nieuwe te kopen zodra die er is.

  5. ik ben zeer tevreden met mijn 3G en t-mobile(ik lijk wel de enige die tevreden is met t-mobile is)

  6. Vindt de geweldigheid van de Iphone wel weer een beetje normaal momenteel, niet zo super speciaal meer :S Wordt er alleen niet vrolijker op als ik me bedenk dat ik nog anderhalfjaar aan T-mobile en me Iphone vast zit 😛
    Ben er wel blij mee, maar niet zo blij als in het begin indd

  7. Nee hoor. Ik ben ook zeer tevreden.

  8. Nou, ik heb de iphone3g al vanaf juli vorig jaar en ben nog steeds zeer tevreden en doe er nog steeds heel veel mee.
    Tuurlijk, er zijn zat apps die even leuk lijken, maar vervolgens na een tijdje niet meer gebruikt.
    Maar er zijn ook apps die ik vrij veel gebruik, en dat is voor iedereen verschillend natuurlijk.
    Telefoon zelf vind ik ook nog steeds mooiste die ik ooit gehad heb, zou niet meer terugkunnen naar een nokia ofzo…

  9. Ik heb nu anderhalf jaar een 1rst gen iPhone 2G met 16gb. Ik ben eigenlijk toch nogsteeds heel blij met mijn telefoon, alhoewel ik ook mensen ken die er na 2 maanden weer op uitgekeken waren. Dat is denk ik het voordeel van een iPhone 2g je zit niet aan een duur abbonemen vast, en alsje wel blij bent met je abbonement en je provider maar even niet met ie telefoon, kan je makklijk wisselen (als je daar geld voor hebt) en tijdelijk een andere telefoon nemen totdat je weer zin hebt in je iphone. Zelf heb ik nooit gewisselt doordat het gewoon een leuk ding is, alleen denk ok als je geen internet abbonement hebt, is het veel minder leuk en minder practies. Overal voor mij een erg leuke telefoon

  10. Leuk, daar zijn zelfs hele mooie formules voor….

    B = BI = w_1\sum_{i=1}^k a_i * b_i + w_2\left(\sum_{i=1}^knb_i * mc_i\right)

    Alle gekheid op een stokje, zelf was ik ook een gadget freak maar kom er steeds meer en meer achter dat hoe nieuwer het product of hoe hoger het gadget gehalte des te sneller de aandacht weg-ebt.. Volgens mij gewoon menselijk?

  11. 3g, geen 3G, of gps, het maakt eigenlijk bitter weinig uit, en de foto kwaliteit…. Dan koop je toch gewoon een goede camera? Ik heb een 3G omdat het een must was in die tijd, maar eerlijk gezegt zou ik net zo tevreden zijn met het oude model, en of het nu een 8 of 16GB is…. wat maakt het eigenlijk allemaal uit. Het maakt me allesinds in het algemeen niet een gelukkiger persoon

  12. Hoe gewoner de iPhone is hoe steeds leuker het wordt. Ik heb het liefst dat een groter groep gebruikers een iPhone heeft(dus dat iedereen die je kent een iPhone heeft; net als nu met de iPod). Want dan kun je de maximale uit de functionaliteit en mogelijkheden van de iPhone halen.

    Dus hoe gewoner hoe leuker!!

  13. Ik begrijp wat ze bedoelen. Ik ben zeker nog tevreden met m’n iPhone (1st gen), heb em sinds mei vorig jaar, maar ik kijk al lange tijd uit naar iets wat echt beter is. (Dus niet een iPhone 1st gen + gps en sneller internet wat je batterij super snel leeg zuigt)

  14. Ik ben ook zeer tevreden met mn 3G en Tmobile MAAR… wat me wel opvalt de laatste tijd m.b.t. 3G bereik: ” in het display staat het 3G icoon maar als je dan een internetapplicatie start valt het icoontje weg en blijkt dat je geen 3G bereik had. Er gingen destijds geruchten dat na een FW update niet het bereik verbeterd was maar gewoon het icoon sneller zichtbaar is…. Ik geloofde dit niet maar nu ga ik twijfelen…
    Wie heeft ook deze ervaring?

  15. Origineel geplaatst door kd
    Ik heb nog steeds een 1e generatie iPhone en ben er zeer tevreden mee. 3G mis ik niet, ik heb EDGE, iets trager maar het werkt ook. GPS mis ik zeker niet aangezien echte navigatie niet mogelijk is. Locatiebepaling via GSM masten werkt eigenlijk goed genoeg (dit is wel afhankelijk van streekt tot streek)

    We hebben in Nederland geen edge (meer). Al jaren niet meer. Je hebt GPRS.

  16. Ik heb de 1e gen. Had die onverwachts ineens gekregen op kerstmis 1,2 jaar geleden.

    Wel om eerlijk te zijn het is de enige “Gsm” waar ik echt tevreden mee ben.
    Batterij begint soms wel sneller plat te geraken. Maar meestal na 2 dagen steek ik hem toch in de docking station dus dat maakt niet veel uit.

    Daarbovenop heb ik mesch geen 3g en gps.
    Maar gps heb ik niet direct nodig want heb er al 1 ingebouwd in de wagen. en stappen doe ik niet echt vaak en als ik ergens naartoe stap weet ik wel waar het is.
    En 3g ja in belgie kost dat nog te veel vindt ik dus gebruik ik toch niet … (nog niet)

    Momenteel ben ik Zeer tevreden met mijn iphone 1e generatie 😀

  17. Ik heb mijn Iphone net een week al een verjaardags cadeau voor 7 Maart yessssssss kan ik al spelen.Ben heel tevreden maar de stelling is wel juist,je went aan alles en dat komt omdat mensen toch nog steeds mee willen gaan in trends maar van de andere kant je leeft maar een keer!!:)

    Als je het leuk vindt meldt je dan aan op mijn facebook groep gemaakt op 24-02-2009 Iphonefreaks,ik hoop veel leden te krijgen en van gedachte te wisselen,maar we blijven ook hier want dit is een top website waar ik iedere dag opzit dank je wel Iphoneclub!!!Veel plezier met jullie Iphone guys and girls!

  18. Ik heb me Iphone 3G met T-Mobile vanaf augustus en ben nog steeds tevreden. Ik volg deze telefoon al vanaf het eerste moment en het blijft leuk om er mee te spelen. Nieuwe spellen, Apps, en klote met de Jailbreak blijft leuk. Mis nog wel de basic dingen zoals copy/paste, maar ja, teveel geluk mag ook niet 😉

  19. Ik ben nog altijd zeer tevreden met mijn 3G. Ik ben zelfs nu meer tevreden dan in het begin.
    Ik denk dat dat vooral te wijten is aan de hoge aankoopprijs in het begin, en nu ik die som betaald heb, krijg ik meer en meer het gevoel dat ik een goeie investering gedaan heb. Hout vasthouden en hopen dat Apple mijn iPhone nog ettelijke jaren wil supporteren.
    Het feit dat de App-store rond de iPhone gecreëerd is, vind ik al helemaal de max.
    Eén ding zou ik graag zien op mijn toestel: een zoekfunctie op mijn contacts…

  20. Ach ja, ik heb ook nog een eerste generatie iPhone. Dat ding is prima. Mis GPS een beetje en 3G helemaal niet. Mis wel de bekende copy paste en dergelijke zaken. Maar ik gebruik naast deze iPhone ook een G1 om mee te spelen en een Samsung WM6.1 om mee te demo-en aan klanten. Ze hebben allen goede punten maar geen van alle heeft alles.

  21. Ben tevreden met me iPhone, mis alleen de 3G verbinding op Texel :S dus moet met edge leven.. verder maakt het mij niet uit, vind hem prachtig en prima, als er een nieuwe uitkomt, koop ik hem denk ik wel.. (als ik geld heb :P)

  22. Ben nog steeds zeer tevreden met m’n 3g, natuurlijk moet die langverwachte update maar eens uit komen. Het ontbreken van bepaalde functies geven ruimte en creativiteit voor een nieuw model. Voor mij is het in ieder geval nooit meer terug naar een WM mobiel. Nooit. Meer.

  23. Origineel geplaatst door john
    Ik ben ook zeer tevreden met mn 3G en Tmobile MAAR… wat me wel opvalt de laatste tijd m.b.t. 3G bereik: ” in het display staat het 3G icoon maar als je dan een internetapplicatie start valt het icoontje weg en blijkt dat je geen 3G bereik had. Er gingen destijds geruchten dat na een FW update niet het bereik verbeterd was maar gewoon het icoon sneller zichtbaar is…. Ik geloofde dit niet maar nu ga ik twijfelen…
    Wie heeft ook deze ervaring?

    Dit heb ik ook idd.. Erg vervelend! Heb er sinds een aantal weken last van.. Zit nog wel op firmware 2.1.. Misschien dat dat ermee te maken heeft..?

  24. Origineel geplaatst door janmorren
    Eén ding zou ik graag zien op mijn toestel: een zoekfunctie op mijn contacts…

    Ik denk toch dat dit al mogelijk is (als dit is wat je bedoelt): Gewoon je contacten openen en helemaal naar boven gaan en daar vind je toch een tekstvakje waarin je je contacten kunt intypen die je wilt zoeken…

  25. Het grote probleem is dat Apple met alle finesses ook verwachtingen schept. De functionele “tekortkomingen” van de iPhone zijn soms luxe, soms concreet en soms elementair/stuitend.
    Je verwacht dan dat “Apple dit wel zal fiksen” maar op een aantal gebieden laat ze het vreselijk zitten.
    Het lijkt wel of er nooit naar gebruikers geluisterd wordt
    pleasefixtheiphone.com

  26. ben ook zeeer tevreden met mijn iphone. Het is mijn eerste abbonnement telefoon en had nog nooit gebruik gemaakt van mobiel internet, merk nu ook egt dat ik niet meer zonder me iphone kan. Ben er altijd mee bezig, 3G werkt perfect en camera is goed genoeg. Voor mij hoeft nog cker geen nieuwe te komen.

  27. @Eduo: pleasefixtheiphone.com is ook domweg tijdverspilling. Je kunt met suggesties beter hier terecht: http://www.apple.com/feedback/iphone.html

  28. @janmorren:

    Bovenaan je contacts kun je zoeken, of met de Google app! Werkt goed!

    Ik heb de 2G gehad, was al geweldig. Wat een interface verbeteringen en gebruiksgemak!
    De 3G is nog beter, Gps vindt ik toch handig, & 3G is stukken sneller! En omdat ik Vodafone netwerk heb ben ik helemaal tevreden!! 🙂
    Besteld via 2call.nl, echt top!

    Nee, bij mij komt er geen Nokia of ander merk meer in, dit is de ultieme Internet-telefoon!
    Probeer eens op een Win Mobile telefoon een app via store / internet te installeren! Haha wat een lachertje! Nu nl. Maar in 2 kliks… 😉

  29. Ik had persoonlijk niet verwacht zo tevreden te zijn met de iphone. Voor mij is dit de eerste mobiel die echte waarde heeft en kan al niet meer zonder. Normaal ben ik vrij snel uitgekeken op de gadgets maar geldt dus niet voor de 3g. Verder al jaren klant bij T en altijd zeer tevreden …

  30. Ik denk dat het artikel tot op zekere hoogte wel hout snijd… Iphone is zooo 2007 volgende foon wordt android

  31. Gaaaaap, hij doet wat die moet doen bij mij.

  32. Ik ben nog steeds blij met mijn iPhone, en dit in tegenstelling tot mijn eerdere mobieltjestik (altijd ‘t laatste model willen hebben) T-mobile daarintegen kan me gestolen worden, alsof ik 300 smsjes verstuur, duh (diefstal dus).
    Ik denk dat de charmes zitten in de interface, die steeds mee verandert na ‘n update. Kortom je hebt steeds ‘t gevoel een nieuwe telefoon te hebben, en dat verklaard ook gelijk de reden, dat mensen nog zo tevreden zijn met hun 1e generatie iPhone.

    Ps. Alleen het geheugen is nooit groot genoeg, haha

  33. De Iphone 3G werkt soms niet echt goed hoor, en wanneer ik drinken ben kan ik heb niet zo eenvoudig bedienen, want overal staan iconen.

  34. Dus je bent dronken.

    Maar ik kan mezelf wel in het artikel vinden. Ik heb een drang om steeds het nieuwste te kopen. En daarna kan ik er spijt van krijgen. Bij de iPhone is dat niet het geval. Voor mij geen andere meer!

  35. Sinds kerst in het bezit van 3G en nog iedere dag fan. Mijn partner zei: ik kan je ondertussen uittekenen met dat ding in je hand… Ik mis alleen de zoekfunctie wel erg, maar verder zou ik noooit terugwillen naar windhoos

  36. ik vind het nog steeds een perfect dingetje hoor, tuurlijk zijn er wat gebreken, maar er is geen toestel waarvoor meer spelletjes zijn dan de iphone

  37. Hoi allemaal,

    Ik ben 1 van de early adopters van de 3G.
    Heb er toen voor in de rij gestaan ook.

    Ik ben er nog steeds enorm blij mee, en hier volgt waarom(zomaar een voorbeeld)

    Ik was opzoek naar een andere auto, en heb alleen de iPhone hiervoor gebruikt,opzoeken, reviews lezen, gegevens checken, e-mailen,bellen etc. etc. ik was met de aankoop van mijn iPhone erg gelukkig en ben dat nog steeds !

    Ook voor mij nooit windhoos meer 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.