Reacties voor: AnandTech: ‘Nieuwe iPhone krijgt geen NFC-ontvanger’

Anandtech speculeert dat de nieuwe iPhone geen NFC zal ondersteunen. Het ontwerp zou het te moeilijk maken voor een NFC-signaal om vanuit de achterkant van de iPhone doorgelaten te worden.
Bastiaan Vroegop -

Onderwerpen

Reacties: 17 reacties

  1. Zou echt doodzonde zijn als er geen NFC in de nieuwe iPhone gezet wordt. Dat is echt iets waar ik op zit te wachten. Want als Apple eenmaal NFC ondersteund dan gaat het hele concept ook in winkels en dergelijke daadwerkelijk van de grond komen.

  2. Die achterplaat heeft sowieso functie. Wellicht zit daar de NFC spoel in verwerkt. 99% kans dat er wel NFC in komt want dat is de perfecte aanvulling op PassBook.
    Net als de antennes van iPhone 4 gaat de NFC antenne iets bijzonders worden 😉

  3. @Michiel: 2 ideeen bij jou reactie,
    Niemand gebruikt het nu en is het wel zo veilig?,

    Misschien dat er door Apple het nodige wordt uitgerold en versneld, maar Apple wacht liever een jaar zodat het echt stabiel is en kan worden gebruikt in toestellen.

  4. Hopelijk wel want zoek over 2 jaar een iPhone 6 te kopen.

  5. Geen NFC, geen volwaardige 1280×720 resolutie, Apple doet het goed ten opzichte van de hi-end Android phones die dit allemaal wel hebben…

  6. wat is er makkelijker om in de natuurlijke wijze van vasthouden de bovenzijde tegen een andere telefoon houden, houdt je tegelijk volledig zicht op je scherm, en daarbij: zo ongevoelig is een NFC ontvanger nou ook weer niet … zie ook het per ongeluk inchecken met OV. chipkaart …

  7. Een jaar geleden zou ik dit erg hebben gevonden, maar met de uitstel van mobiel betalen in Nederland is dat geen issue meer. Oorspronkelijk zouden de eerste landelijke initiatieven dit najaar beginnen, maar nu wordt het pas in de loop van volgend jaar.

    Toch heb ik nog steeds het idee dat ze het nu niet langer kunnen uitstellen en dat de volgende iPhone toch NFC zal krijgen.

  8. NFC zal nooit iets worden. Als het om betalen in een echte winkel gaat hebben we al een aantal betalingsmethodes voorbij zien komen. Vroeger hadden we cash, cheques, chipknip, noem maar op… Als je wil betalen in een echte winkel gaat er qua veiligheid en gemak niets boven PIN of Creditcard. PIN betaling wint hierin omdat meer winkels er gebruik van maken. Wat voegt NFC hieraan toe? In mijn opinie helemaal niets. Geen snelheid, veiligheid en al helemaal niet dat het overal gebruikt kan worden; ook niet in de (verre) toekomst.

  9. @ericqk: denk aan activeren coupons / kortingen die je via email (of anders) hebt ontvangen. Verder weet de winkel wie je bent (denk aan AH kaart die dan verdwijnt; ding vergeet ik altijd). Zo zijn er nog veel meer toepassingen zoals toegang via NFC etc. etc.

  10. @erik: Dat is juist het probleem. Een compleet nieuwe chip die een bonnetje activeert die je via de mail krijgt? Lijkt me echt niets toevoegen. AH bonuskaart en een Ziengs-kaart, een Gamma-Pas en een kapper-kortingskaart die overbodig worden klink fantastisch, maar Apple is een bedrijf dat winst wil maken. Dat gaat niet lukken buiten Amerika met zo’n gigantische hoeveelheid kleine winkelketens met al hun famtastische korting-passen. Ik denk dat het Apple te veel moeite (geld) kost. Uiteraard zullen een paar grote Amerikaanse bedrijven graag meedoen. De Europese Apple gebruiker zal hier echter de komde jaren geen van plezier van kunnen beleven. Ondanks dit alles koop ik die nieuwe iPhone echt wel, NFC chip of niet 😉 Ik heb echter geen hooggespannen verwachtingen wat betreft NFC…

  11. Die achterplaat heeft idd nut, namelijk het bijladen van de accu op zonne energie

  12. Ik wacht eerst tot ze iphone5 bekendmaken.

  13. @erik: Van welke site heb je het dat er voor 99% een NFC chip in zit?? Dan weet je meer als ons!!

  14. Een andere optie is dat de NFC spoel in / om het LCD scherm gewikkeld zit.
    Dan heb je een spoel ter grootte van de hele telefoon…

  15. hoop het niet! wil niet zo’n chip in mijn telefoon hebben zitten!

  16. Zou wel zware min-punt zijn voor velen als er geen NFC-chip in de iPhone zit. Omdat alle concurrenten het al aanbieden gaat Apple waarschijnlijk moeten volgen.

    NFC is niet enkel handig voor betalen. In het dossier van NFC staan genoeg voorbeelden wanneer het wel handig zou zijn. Betalingen via NFC zie ik ook niet onmiddellijk gebeuren.

  17. @poserman:
    Waarom niet? Of je het gebruikt of niet, kwaad kan het alvast niet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.