Reacties voor: Nieuwe iPhone in onderdelen: batterij neemt 50% ruimte in

Gizmodo heeft een fotoserie waarin ze de nieuwe iPhone hebben opengeschroefd. Daaruit blijkt dat de batterij 50% van de ruimte inneemt.

Reacties: 89 reacties

  1. hopelijk kan de batterij nu wel langer meegaan.

  2. hoe groter hoe beter zal ik maar zeggen…

  3. ‘Flash’-geheugen. Ha! 😉

  4. Omdat Gizmodo de behuizing niet wilde openmaken

    Dit is toch te gek voor woorden. Ze krijgen een prototype 2 maand op voorhand in handen en dan zouden ze het niet tot op de bodem willen uitspitten …

  5. beetje slap dat ze hem niet compleet openschroeven, met een beetje vak kundigheid kun je een iphone tog ook weer in mekaar schroeven….

  6. toch zou het me niets verbazen als apple juni weer een heel andere phone presenteert! hebben ze iedereen in het ootje genomen..vind de iphone wel grappig maar niet echt een wow factor hebben

    gr tom

  7. Hebben ze dat ding in handen, weten we nog niet wat voor CPU/ GPU en ram er in zit!

  8. Hij kocht het apparaat voor 5000 dollar en nu moet hij het ‘teruggeven’ dat vindt ik wel merkwaardig, apple kan verloren apparaten toch niet zomaar ‘terugvragen’ dan moeten ze eerst bewijzen dat het toestel niet weggegeven of verkocht is toch? Nou ja.. In ieder geval had hij idd het apparaat totaal moeten strippen vindt ik;)

  9. Wat voor functies gaan ze er nu nog uithalen? :S
    Alsof ze dat nu nog durven, nu de hele wereld alles verwacht wat er in dit prototype zit, dat dat ook in de 4G zal zitten….

  10. @jerry.w:
    Lokale wetgeving zegt dat de oorspronkelijke eigenaar recht heeft om het apparaat 3 jaar naar verlies terug te claimen wanneer het gevonden is. Daarnaast is dit bedrijfsvertrouwelijke informatie.
    Over die 5.000, die hebben ze betaald om een primeur te hebben. Dat hebben ze al lang terug verdiend door alle media aandacht die ze de laatste dagen hebben gekregen en de reclame inkomsten die daarmee gemoeid gaan.

  11. @Woitek:

    ‘De hele wereld’ verwachte ook dat er een camera in de ipod touch zou komen, is ook niet gebeurd en daar heeft apple het prima mee gered. Apple doet wat ze zelf willen, niet wat de pers over hun schrijft.

  12. Origineel geplaatst door Woitek
    Wat voor functies gaan ze er nu nog uithalen? :SAlsof ze dat nu nog durven, nu de hele wereld alles verwacht wat er in dit prototype zit, dat dat ook in de 4G zal zitten….

    Dat denk ik er ook van. Der zitten trouwens aanwijzingen in het nieuwe OS ook. Dus dat komt wel goed met die camera’s en flits.

  13. Origineel geplaatst door jerry.w
    Hij kocht het apparaat voor 5000 dollar en nu moet hij het ‘teruggeven’ dat vindt ik wel merkwaardig, apple kan verloren apparaten toch niet zomaar ‘terugvragen’ dan moeten ze eerst bewijzen dat het toestel niet weggegeven of verkocht is toch? Nou ja.. In ieder geval had hij idd het apparaat totaal moeten strippen vindt ik;)

    Helaas kan dit wel 🙂 omdat de telefoon bij verlies is doorverkocht, valt dit onder heling. Heling = stelen, en met Jobs ‘mob van advocaten moet je hier altijd voor opassen..

    kvind het ook jammer dat we nu niet weten of die A4 processor erop zit (op 1ghz), en hoeveel ram de telefoon krijgt. Ben wel teleurgesteld dat het scherm niet groter is geworden maar zelfs iets kleiner… had op een 4.0 of 4.3″ inch scherm gehoopt…

  14. Origineel geplaatst door jerry.w
    Hij kocht het apparaat voor 5000 dollar en nu moet hij het ‘teruggeven’ dat vindt ik wel merkwaardig, apple kan verloren apparaten toch niet zomaar ‘terugvragen’ dan moeten ze eerst bewijzen dat het toestel niet weggegeven of verkocht is toch? Nou ja.. In ieder geval had hij idd het apparaat totaal moeten strippen vindt ik;)

    Tuurlijk heeft Gizmodo de telefoon ‘gekocht’, dat is puur hun reactie om onder claims uit te komen en de telefoon gewoon terug te kunnen geven 😉

  15. Als ie dan ook 50% langer meegaat!!!! Best!!!
    Geef mij dan toch maar de inhoud van de nieuwe en de behuizing van de ouwe iPhone!!! De nieuwe vind IK te hoekig!!!!

  16. Alsof Apple zijn telefoon laat liggen, en helemaal in een Café..

    en als ze de ”nieuwe” iPhone echt hebben, dan check je het belangrijkste van de inhoud toch wel? en niet de batterij etc.. >.<

  17. “Omdat Gizmodo de behuizing niet wilde openmaken”
    Dit klinkt steeds meer als een stunt van Apple in afspraak met Gizmodo…

  18. Origineel geplaatst door jerry.w
    Hij kocht het apparaat voor 5000 dollar en nu moet hij het ‘teruggeven’ dat vindt ik wel merkwaardig, apple kan verloren apparaten toch niet zomaar ‘terugvragen’ dan moeten ze eerst bewijzen dat het toestel niet weggegeven of verkocht is toch? Nou ja.. In ieder geval had hij idd het apparaat totaal moeten strippen vindt ik;)

    Dat ook nog is. Er zit een vreemd luchtje aan dit hele verhaal

  19. Het eigendomsrecht berust (volgens Nederlandse wetgeving in ieder geval) nog steeds bij Apple. Maatgevend daarvoor is dat de telefoon te goeder trouw is gekocht en dat is in dit geval niet zo.

  20. De batterij zou volgens gizmodo “slechts” 18% langer meegaan.

  21. @Jesper van Haaren: Het woord “”behuizing”” is misleidend hier – het gaat om de EMI-shields die je slechts destructief kunt verwijderen.

    Eenieder die gelooft dat dit echt een controlled leak is heeft de afgelopen jaren niet opgelet. De controle die Apple had over de pers mbt nieuwe producten is onnoemelijk veel geld waard, die zijn ze nu volledig kwijt. Daar komt nog bij dat Apple liever zou zien dat alle aandacht deze maand uitgaat naar de iPad; daar komt komende week de 3G-versie van uit, ze zouden wel gek zijn om daar de aandacht van af te leiden. Zie ook de stille trom waarmee de nieuwe MBP”s zijn geintroduceerd.

    Een opzetje is dan ook zeer, zeer onwaarschijnlijk in mijn ogen. Het zou een complete trendbreuk betekenen, alle spanning weghalen van de keynote, nu aandacht weghalen bij produkten die deze maand in de spotlight staan. No way dat dat geplanned is.

  22. @QQleQ: Onzin, dat kan Gizmodo onmogelijk weten. Ze hebben alleen afgelezen dat die batterij meer capaciteit heeft. Over het energieverbruik van de telefoon weten ze niets.

  23. was er niet een of andere wetswijziging waardoor alle telefoons een door de gebruiker te verwisselen batterij moeten hebben? Ik herinner me dat zoiets op iphoneclub stond?

  24. @Jesper van Haaren: Het is volstrekt aannemelijk dat die telefoon eigendom is van Apple. Sterker nog, zonder een aankoopbewijs is Gizmodo hier zonder enige twijfel het haasje.
    @RichardV: Hoe vaak wordt dit fabeltje nu nog herhaald? Een accu moet verwijderbaar zijn. Lijkt me uit de foto”s vrij duidelijk dat dat het geval is.

  25. Ik zeg: een hele grote Apple-show… Alleen die brief al, ondertekent door degene die ‘m verloren was. Lijkt me meer iets voor de juridische afdeling… Wat in elk geval prima werkt is de marketing-afdeling 🙂

  26. @HJI: Waar haal je het vandaan man. Die brief is ondertekend door een van de topmensen van Apple, degene die ”m verloren heeft is een developer. Het is echt weer fantasie op hol vandaag hier he.

  27. Apple heeft baat bij buzz rondom welk product dan ook. Volgens mij versterkt het de positie van de gehele productlijn. Ook als het over iPhone 4 gaat. Het riekt hier naar een lek om het nieuwe design te testen op het publiek. Er zitten wat vreemde hiaten in het verhaal.

  28. Origineel geplaatst door HJI
    Ik zeg: een hele grote Apple-show… Alleen die brief al, ondertekent door degene die ‘m verloren was. Lijkt me meer iets voor de juridische afdeling… Wat in elk geval prima werkt is de marketing-afdeling

    En lees anders eens wat voor je wat roept?

  29. Deze marketing strategie vind ik nu wel een beetje achterhaald. Elke keer wordt deze strategie gebruikt om gratis promotie te krijgen..

    Zwak.. Volgensmij werkt die Gizmodo voor apple.

  30. @jerry.w:

    Ren gekocht product op elk moment via een simpele gerechtelijke procedure kan terug geëist worden. In Amerika zijn die wetten enorm waterdicht. Gizmodo had geen andere keus.

    Trouwens die persoon dat de iPhone verkocht heeft kan voor de rechtbank gesleept worden door gizmodo en Apple. En zo kan gizmodo zijn 5000 dollar terug krijgen 🙂

  31. Origineel geplaatst door Jesper van Haaren
    “Omdat Gizmodo de behuizing niet wilde openmaken” Dit klinkt steeds meer als een stunt van Apple in afspraak met Gizmodo…

    Dit is gewoon een schrijffout van Gonny. Ze hebben de behuizing namelijk WEL open gemaakt, alleen niet de metalen schildjes die om het geheugen en de processor zitten. Daarnaast is echt alles gedaan door Apple om maar niet te laten zien wat er in deze telefoon zit (lees het artikel op Gizmodo maar even). En bij Gizmodo zijn ze bang dat ze iets slopen als ze die schildjes weghalen, en dan heb je echt een probleem met Apple denk ik.

  32. @Pete: Lezen is een kunst, een vriendelijk comment plaatsen ook….

  33. @jerry.w:

    Als een eigendom wordt verloren/gestolen heeft de rechtmatige eigenaar, Apple in dit geval, 4 jaar de tijd de telefoon terug te vorderen/eisen. Ongeacht of de nieuwe eigenaar er veel geld voor heeft betaald

  34. @Pete: Het was Sewell vs Powell, inderdaad iets anders. Maar het verschil is kleiner dan de toon van jouw reactie t.o.v. mijn post.

  35. @HJI: Maar die brief is inderdaad helemaal niet ondertekend door degene die hem verloren was, dus kan ik Pete wel begrijpen..

  36. Wat een drollen, ik zou dat ding nog kapotgooien om erachter te kunnen komen of die A4 chip erin zit -.-”

  37. my GOD.

    Zo frustrerend, dat mensen hier nog steeds hopen op een “conspiracy theorie”

    Waarom zou Apple een contract aflsuiten met Gizmodo om iets te lekker voor hun. Je ziet gewoon maar op deze manier dat ook de mensen bij Apple maar mensen zijn, die gewoon fouten maken.

    Ik denk dat dit niet schadelijk zal zijn voor de iPhone camapagne. Mensen kopen hem toch wel.

    MAAR FOR GOD SAKE, dit is GEEN ‘raar verhaal met een luchtje’ of “hier klopt iets niet” of “Dit is het plan van Apple, no way dat ze zoiets kunnen verliezen blabla”

    Stap uit de droom van Apple.. ook zij maken fouten.

  38. Mocht apple hun nieuwe iphone in europa gaan uitbrengen moeten ze voldoen aan de europese electronicawetten. Dat houdt in;verwisselbare accu & microusb aansluiting voor gegevensoverdracht.
    Dit toestel ontbeert beiden,daarom ben ik ervan overtuigd dat dit toestel geen releasecandidate wordt voor ons continent.

  39. Was het niet zo dat het wettelijk verplicht was in Europa dat de batterij eenvoudig verwisselbaar moest zijn?

    Correct me if i’am worng

  40. Meneer Ive mag nog even in record tijd een nieuw ontwerpje maken of ome Steve kiest uit een van de vele andere prototypes.

  41. Origineel geplaatst door QQleQ
    De batterij zou volgens gizmodo “slechts” 18% langer meegaan.

    Nee.

    Ik citeer: ‘the battery is 19% larger than before’. Dat zegt niets over de lengte van de batterijduur, maar iets over de grootte, en waarschijnlijk ook (deels) iets over de capaciteit van de batterij.

    Het kan bijvoorbeeld zijn dat het nieuwe OS zuiniger met haar resources om gaat, de processor veel minder energie verbruikt, enz….

    Origineel geplaatst door G1AN
    Dat houdt in;verwisselbare accu & microusb aansluiting voor gegevensoverdracht.

    Er staat -meen ik- dat de batterij vervangbaar moet zijn door de gebruiker of door een professional (iets met die strekking iig).. Dus de batterij hoeft niet achter een klepje te zitten ofzo..

    En een oplossing voor die microUSB aansluiting is simpel: geven ze een omvormertje mee 😉

  42. Origineel geplaatst door ei
    Het riekt hier naar een lek om het nieuwe design te testen op het publiek.

    Waarom zou Apple het nieuwe model dan maskeren als of het een 3GS is? Dan zou je de 4G toch gewoon zonder bescherming laten “rondslingeren”…

  43. Origineel geplaatst door G1AN
    Mocht apple hun nieuwe iphone in europa gaan uitbrengen moeten ze voldoen aan de europese electronicawetten. Dat houdt in;verwisselbare accu & microusb aansluiting voor gegevensoverdracht. Dit toestel ontbeert beiden,daarom ben ik ervan overtuigd dat dit toestel geen releasecandidate wordt voor ons continent.

    Zoals al eerder geschreven, de accu moet verwijderbaar zijn, de regel is niet ‘achter een klepje zodat je die kunt verwisselen’.
    (Kijk ook bijvoorbeeld eens naar een TomTom of een Zune HD, die hebben ook geen klepje…)
    Over micro-USB: Het idee is daar voor opladen, niet voor gegevensoverdracht. Tevens zou dat ook mogen via een converterblokje, dus dat zal Apple wel gaan doen, want ze willen natuurlijk de iPod/iPhone/iPad accessoires blijven ondersteunen.
    Als je kijkt naar het marktaandeel van de iPod onder de mp3-spelers is de Dock-connector trouwens de standaard en niet micro-USB…

  44. @figini:
    Dit is dus de meest aannemelijke post. Een nieuwe “lek-strategie” van een van meerdere prototypes. De mediaandacht voor het café incident is weer enorm. Dat er een niewue iPhone aan zit te komen was voor iedereen duidelijk. Mijn gok; een geregiseerde actie om media-aandacht te krijgen (zeer geslaagd dus) maar niet perse het definitieve toestel.

  45. Met de batterij aan één kant vraag ik me af hoe de gewichtsverdeling is. Maar ik neem aan dat deze wel in orde is.

  46. Ik geloof er niet veel van 🙂 alles is zo ‘plots’ ..ochja wezien wel zeker?

  47. @Larss:
    Helemaal mee eens. Ik geloof absoluut niet in opzet.

  48. “sorry maar ik heb het toestel gisteren meegegeven aan een persoon die zich legitimeerde als een medewerker van Apple Inc, die mij verzocht het apparaat aan hem te overhandigen… Ik heb het apparaat dus helaas niet meer in mijn bezit……”

    Had ook gekund… Tip aan GIZMODO 😉

  49. Origineel geplaatst door Berry Tomas
    @figini:
    Dit is dus de meest aannemelijke post. Een nieuwe “lek-strategie” van een van meerdere prototypes.

    niet persoonlijk bedoeld, maar ik begrijp niet hoe mensen een ‘lek-strategie’ serieus nemen. Jaar na jaar doet Apple niets anders dan alles geheim te houden. Waarom zou dat nu ineens anders zijn? Het is wel een enorme fout, dat weer wel.

  50. Origineel geplaatst door oc-recom
    toch zou het me niets verbazen als apple juni weer een heel andere phone presenteert! hebben ze iedereen in het ootje genomen..vind de iphone wel grappig maar niet echt een wow factor hebbengr tom

    Inderdaad!
    En ook maar hopen dat dit niet het prototype van het 2011-model is…

  51. @Bomans: Man leer lezen!: Gizmodo werpt tegen dat ze een niet-destructieve teardown wilden doen, misschien om een claim van Apple vanwege vernielen van eigendommen te voorkomen.

  52. Origineel geplaatst door G1AN
    Mocht apple hun nieuwe iphone in europa gaan uitbrengen moeten ze voldoen aan de europese electronicawetten. Dat houdt in;verwisselbare accu & microusb aansluiting voor gegevensoverdracht. Dit toestel ontbeert beiden,daarom ben ik ervan overtuigd dat dit toestel geen releasecandidate wordt voor ons continent.

    Laat maar zien dan, die wetsartikelen.

    Ah, dat dacht ik al. Onzin, roddels, half lezen en napraterij. Ik zou zowieso “de europese electronicawetten” wel eens willen zien. Is het nu echt zo lastig je gewoon tot de feiten te beperken?

  53. But… Will it Blend??? That is the question…!

  54. Ik word een beetje moe van al die mensen die lopen te roepen dat Gizmodo samen zou werken met Apple, of ze dit expres gelekt hebben bla bla bla.. Ik durf te wedden dat geen van deze mensen alle inmiddels verschenen artiekelen op Gizmodo hebben gelezen, en waarschijnlijk ook geen eigen mening kunnen geven waardoor ze maar iets roepen. Lees, en denk na voordat je iets gaat lopen roepen.

  55. Origineel geplaatst door QQleQ
    De batterij zou volgens gizmodo “slechts” 18% langer meegaan.

    Gizmodo schrijft niet over dat de baterij 19% langer mee gaat, maar de afmetingen 19% groter zijn dan de 3GS. Er wordt niet gesproken over de levensduur van de accu.

    Voor de rest geloof ik niet dat dit een trucje is van Apple, Gizmodo heeft hier een heel artikel aan gewijdt. Met een aantal overtuigende (en een paar minder overtuigende) argumenten.

    Uiteindelijk blijft het afwachten wat Apple er van maakt in juni, maar hij zal er in ieder geval op lijken. Zou Steve nog een reactie geven op deze geruchten of zou hij bij de presentatie doen alsof niemand het apparaatje ooit gezien heeft?

  56. Is dit apparaat misschien op 1 april gevonden???

  57. Een verwisselbare batterij kunnen we daarom wel vergeten.

    Was er niet een (nieuwe) wet in de EU waardoor de batterij van een telefoon vervangen kan worden door de eindgebruiker zonder dat de garantie vervalt?

    Als de batterij niet door de eindgebruiker vervangen mag worden, dan mag dit toestel toch niet in de EU verkocht worden? Ik meen zoiets gelezen te hebben.

  58. @Mark:
    Kijk maar eens op gizmodo….Apple staat bekend om zijn “lek-strategie” naar bevriende media (waar Gizmodo bij hoort). De marketing van Apple is net als haar techniek: subliem

  59. @Leon: Nogmaals, beperk je ajb tot de feiten. Het is pure uit je duim gezogen onzin dat de EU eist dat “de batterij van een telefoon vervangen kan worden door de eindgebruiker zonder dat de garantie vervalt”. Dat het elke keer als er een iPhone, iPad, iPod of MacBook ter sprake komt wéér geroepen wordt betekent nog niet dat het waar is.

  60. Origineel geplaatst door Berry Tomas
    @Mark: Kijk maar eens op gizmodo….

    Dude, juist op Gizmodo staat een heel verhaal waarin wordt beargumenteerd dat dit nu juist géén gecontroleerd lek kan zijn. Oeverloos geouwehoer hier.

  61. Origineel geplaatst door Pieter
    Origineel geplaatst door G1ANMocht apple hun nieuwe iphone in europa gaan uitbrengen moeten ze voldoen aan de europese electronicawetten. Dat houdt in;verwisselbare accu & microusb aansluiting voor gegevensoverdracht. Dit toestel ontbeert beiden,daarom ben ik ervan overtuigd dat dit toestel geen releasecandidate wordt voor ons continent.Zoals al eerder geschreven, de accu moet verwijderbaar zijn, de regel is niet ‘achter een klepje zodat je die kunt verwisselen’.(Kijk ook bijvoorbeeld eens naar een TomTom of een Zune HD, die hebben ook geen klepje…)Over micro-USB: Het idee is daar voor opladen, niet voor gegevensoverdracht. Tevens zou dat ook mogen via een converterblokje, dus dat zal Apple wel gaan doen, want ze willen natuurlijk de iPod/iPhone/iPad accessoires blijven ondersteunen.Als je kijkt naar het marktaandeel van de iPod onder de mp3-spelers is de Dock-connector trouwens de standaard en niet micro-USB…

    Hier komt ook nog bij dat de micro usb pas vanaf 2012 hoeft, nu dus nog niet.

  62. Origineel geplaatst door Berry Tomas
    @Mark:
    Kijk maar eens op gizmodo….Apple staat bekend om zijn “lek-strategie” naar bevriende media (waar Gizmodo bij hoort). De marketing van Apple is net als haar techniek: subliem

    Klopt, maar daarbij gaat het nooit om hele producten, hooguit wat specs.
    Wat zou hier de reden van kunnen zijn? Je hebt inderdaad aandacht, maar wel voor een product dat nog maanden niet te koop is. Dat was bij de ipad ook, maar daar moest het publiek nog aan wennen, dat is bij de iPhone niet meer het geval. Bovendien lijkt me dat Apple nu de aandacht op de ipad wil hebben. Niet voor niks, lijkt me, dat producten zo door het jaar heen gepresenteerd worden.

  63. Ik geloof wel in opzet. Volgens mij is het zo gegaan:

    Jobs: Met Steve.
    Schiller: Met Phil. De duif is uit het hok. Ik herhaal de duif is uit het hok!
    Jobs: Ah, en?
    Schiller: Wel, gemengde reacties. Niet helemaal wat we hadden gehoopt. Flash is wel goed ontvangen trouwens.
    Jobs: WAT?!?!?
    Schiller: De… de… de… ca-ca-camera flitser?
    Jobs: Oh, natuurlijk ja. Sorry daarvoor. Ben je er nog?
    Schiller: Ja, ja.
    Jobs: Hmmm misschien moeten we nog een prototype verliezen. Stuur de knakker maar naar een wijnproeverij of zo.
    Schiller: We raken een beetje door de prototypes heen.
    Jobs: Hmmm, en dat leuke ronde modelletje met dat schattige toetsenbordje die we vorige maand aan Steve Ballmer hebben laten zien?
    Schiller: Uhm, nou ja. Laat ook maar. Er ligt nog wel wat in de kelder geloof ik. Groetjes.
    Jobs: Ok succes, hou me op de hoogte. Groetjes

  64. Dit is een hoax!

  65. lol xD

  66. @Wvb22

    geweldig ik moest gewoon lachen om dit stukje
    humor thanks

  67. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik geloof wel in opzet. Volgens mij is het zo gegaan:Jobs: Met Steve. Schiller: Met Phil. De duif is uit het hok. Ik herhaal de duif is uit het hok! Jobs: Ah, en? Schiller: Wel, gemengde reacties. Niet helemaal wat we hadden gehoopt. Flash is wel goed ontvangen trouwens. Jobs: WAT?!?!? Schiller: De… de… de… ca-ca-camera flitser? Jobs: Oh, natuurlijk ja. Sorry daarvoor. Ben je er nog? Schiller: Ja, ja. Jobs: Hmmm misschien moeten we nog een prototype verliezen. Stuur de knakker maar naar een wijnproeverij of zo. Schiller: We raken een beetje door de prototypes heen. Jobs: Hmmm, en dat leuke ronde modelletje met dat schattige toetsenbordje die we vorige maand aan Steve Ballmer hebben laten zien? Schiller: Uhm, nou ja. Laat ook maar. Er ligt nog wel wat in de kelder geloof ik. Groetjes. Jobs: Ok succes, hou me op de hoogte. Groetjes

    😛 Ach leuk verhaal
    maar denk dat als ik de media mag geloven deze toch in de buurt komt van de echt. En het verhaal dat Gizmodo met Appel zou samenwerken is zo uit de hogehoed getoverd. Hij heeft toch ook een reputatie hoog te houden als zo iets zou uitlekken gelooft niemand hem meer. het vreemde is natuurlijk wel( met opzet of niet) dat Appel nog steeds niets heeft laten horen. echt of niet speculaties te over. En een lachende Jobs op de achtergrond. Ze(Appel) hebben een geweldig jaar achter de rug en dan nu deze aandacht. Voor een product dat nog moet uit komen. Het lijkt de Iphone hype van de 2G(eerste Iphoen) wel.

    Advies wacht gewoon tot de zomer dan weet je het zeker.
    En dan weten we ook of dat dit een fout is geweest of dat ze onze bloeddruk gewoon hebben willen doen opvoeren.

  68. Origineel geplaatst door Radjinder
    het vreemde is natuurlijk wel( met opzet of niet) dat Appel nog steeds niets heeft laten horen

    . Nou ze hebben natuurlijk wel die iPhone terug gevraagd (lees geëist). Ik denk dat ze het juist stil willen houden om zo weinig mogelijk ruchtbaarheid er verder aan te geven. Voor Apple fans was dit groot nieuws en ook de gewonen media gaven er wel wat aandacht aan. Maar de gemiddelde man of vrouw heeft geen idee waar al die ophef om te doen is.

  69. Waarom gizmodo geen röntgen gebruikt heeft om niet destructief onderzoek te doen is pas dom.

  70. Iedereen kan en mag geloven wat men wilt geloven.
    Maar ik ga ervan uit dit gewoon de nieuwe iPhone is.

    Je laat als bedrijf zijnde niet een gehele prototype uitlekken. Als je ook kijkt naar de geschiedenis dan zie je dat er heel vaak informatie uitlekt over gebruikte materialen.

    Ook dat Apple het toestel ‘in the field’ aan het testen is geeft aan dat dit concept in een vergevorderd stadium is. Echter er kunnen nog kleine dingen veranderen.
    Nog 2 maanden voor een eventuele release krijgt Apple het niet voor elkaar om met een total nieuw concept te komen. Tenzij men het toestel aankondigt in juni en dat zij het toestel uitbrengen in het najaar maar dit zou om financiële redenen onlogisch zijn oa wegens de aflopen contracten over de gehele wereld die afkomen van een 3G.

    Ik denk dat de bobo’s @ Apple niet blij zullen zijn met de gehele situatie. Aangezien men zelf de media willen leiden en niet dat zij door de media worden geleidt wat nu wel gebeurt is.
    Overigens kan dit wel gebeuren, zoals men bij Gizmodo aangaf kan dit iedereen gebeuren. Echter voor de medewerker van Apple is het een dag die hij nooit zal vergeten des te meer omdat het zijn verjaardag was.

    Het enige wat ik niet netjes vind van Gizmodo is dat zij de identiteit bekend hebben gemaakt van de Apple medewerker. Die jongen zal dit nu zijn gehele leven aan horen.

  71. Origineel geplaatst door Olaf Wouters
    Ben wel teleurgesteld dat het scherm niet groter is geworden maar zelfs iets kleiner… had op een 4.0 of 4.3″ inch scherm gehoopt…

    Nog een grotere koelkast in je broekzak???

    Ben al blij dat deze net in mijn zak past.

  72. Hoort allemaal bij de marketingmachine van Apple. Doen ze goed!

  73. Als ik Steve Jobs was zou ik zeggen dat de nieuwe iPhone een uitstel heeft gekregen van een jaar lang en de schuld aan Gizmodo geven.

    Ben benieuwd wat voor reacties je dan krijgt….
    Nee maar uit alle respect..OK ze hebben de nieuwe iPhone te pakken gekregen en foto’s van op de web gezet. Gewoon hele verrassing is over en klaar. Dat betekend nog steeds niet dat je dat ding helemaal moet uitkleden. Gaat toch helemaal nergens mee over.
    Ze hadden al bijna geen verrassingen meer maar nu lijkt het helemaal over met dat..Ik krijg bijna het gevoel dat het keihard natrappen is maargoed..

    Dit is dus de reden van al dat strikt geheim houden..

  74. Origineel geplaatst door oxigel
    Dit is dus de reden van al dat strikt geheim houden..

    Apple roept het wel een beetje over zichzelf af hoor.

    alle bedrijven die al jaren van te voren vertellen wat er op de markt komen zouden een moord oen voor de aandacht die apple nu krijgt.

  75. @Pieter:

    De standaard laad kabel van de iPhone bezit al een normale usb connector. Hier zal dus nooit een probleem zijn, daar je deze in iedere pc kan prikken.

    Denk dat de standaard connector die apple nu gebruikt wordt, gewoon blijft.

  76. Is dit nou die nieuwe?
    Zijn ze lekker op tijd mee, zag ik een paar maand geleden al op twitter voorbijkomen.. http://twitpic.com/14ge1m

  77. Origineel geplaatst door gserban
    Was het niet zo dat het wettelijk verplicht was in Europa dat de batterij eenvoudig verwisselbaar moest zijn?Correct me if i’am worng

    You’re wrong.

  78. dit is allemaal een mediastunt van apple

    er wordt voor de rest geen details gegeven over de iphone

    aantal mp camera?
    kloksnelheid?
    opslagcapaciteit?

    en dat het ding niet werk verbaasd me helemaal, apple kan m softwarematig blokkeren zodat je niet meer bij de persoonlijke gegevens kan, maar met een restore of mischien een jailbreak/ zal het apparaat gewoon moeten werken,

    het is onmogelijk om een hardwarematige blokkering te doen op afstand, dus het moet absoluut mogelijk zijn om het ding aan de praat te krijgen

  79. Origineel geplaatst door r2ragent
    dit is allemaal een mediastunt van appleer wordt voor de rest geen details gegeven over de iphoneaantal mp camera? kloksnelheid? opslagcapaciteit?

    Hoe wil je daar achter komen als de telefoon het niet doet, en je de boel wel heel wilt houden?

    en dat het ding niet werk verbaasd me helemaal, apple kan m softwarematig blokkeren zodat je niet meer bij de persoonlijke gegevens kan,

    Ze kunnen ‘m op afstand wissen. Dat kun jij ook met je iPhone + MobileMe.

    maar met een restore

    Hoe wil je een restore doen zonder dat je de software hebt?

    of mischien een jailbreak/

    Hoe wil je een jailbreak ontwikkelen zonder dat je de software hebt? oe wil je die jailbreak op het toestel krijgen als je eerst moet restoren met software die je niet hebt?

    zal het apparaat gewoon moeten werken,het is onmogelijk om een hardwarematige blokkering te doen op afstand, dus het moet absoluut mogelijk zijn om het ding aan de praat te krijgen

    …spreekt de expert.

  80. Origineel geplaatst door Larss
    Hoe wil je een restore doen zonder dat je de software hebt?

    hoezo er is geen software? er zijn al beta versies van iphone os 4, beschikbaar, dus de software is er wel degelijk

  81. Origineel geplaatst door r2ragent
    hoezo er is geen software? er zijn al beta versies van iphone os 4, beschikbaar, dus de software is er wel degelijk

    Ja voor de 3g en 3gs, NIET voor de 4g/hd/g4/whatever.

  82. Dat geklaag over die batterijduur van de huidige 3GS: voor pakweg €30 koop je een kleine charger die zich nog met zonne-energie laat vullen ook. Kun je weer uren vooruit.
    Wat betreft de details van de nieuwe iPhone betreft: het valt mee, gelukkig ;-). Dus ik hoef ik err niet al te jaloers te zijn (omdat mijn huidige toestel nog anderhalf jaar mee moet).

  83. @Pieter: ipod is technisch gezien geen mp3-speler. M4a oftewel AAC van Apple was het formaat waarin de speler zou gaan handelen. Mp3 is ouderwets vergeleken met de codecs die Apple in de wereld ging gooien.
    “ken uw electronica”

  84. Larss, ik geef je +1 omdat je een avatar uit futurama hebt gejat, maar je blaast wel erg hoog van de toren in dit topic.

    Het is op dit moment echt niet mogelijk om een iphone op afstand hardwarematig te blokkeren, het is geen mission impossible 5 bij apple (this device will self-destruct in 3,2,1)! Mocht dit wel het geval zijn hadden we ongetwijfeld weer een mooie nieuwe patentaanvraag van apple voorbij zien komen hier.

    Echter blijft elke telefoon uiteindelijk gewoon een klein computertje met een cpu, die je kan laten doen wat je wilt zolang je maar met de juiste softwarematige aansturing komt. Het zou mij totaal niet verbazen als geohot of mensen van het devteam dit apparaat gewoon aan de praat hadden gekregen, ongeacht wat apple hiermee doet. Dit is inmiddels al meedere keren bewezen toch?

  85. G1AN zei op 22 april 2010 om 20:00

    De iphone is wel degelijk een “mp3-speler”. Als je sharepod gebruikt om je muziek te kopieren ipv itunes (wat iedereen zou moeten doen naar mijn mening), kun je gewoon droge mp3’s naar je iphone kopieren, en die worden prima afgespeeld.

  86. De “edit post” knop schijnt hier niet te werken.
    Ik wilde nog even toevoegen dat ik refereerde naar de post van G1AN om 20:00.

    Daarnaast is mp3 helemaal geen verouderd formaat, en hebben M4a oftewel AAC bestanden in verhouding meer opslag in gebruik dan mp3 bestanden met een gelijke bitrate, en dus eenzelfde geluidskwaliteit. Ook zit er aan het menselijk gehoor een limiet aan wat wij wel of niet aan frequenties kunnen waarnemen, hoe hoger de kwaliteit hoe meer je niet zult waarnemen, zeker niet met een normale iphone headset. You do the math…

  87. Origineel geplaatst door ScoeS
    Larss, ik geef je +1 omdat je een avatar uit futurama hebt gejat,

    Simpsons. Maar toch bedankt.

    maar je blaast wel erg hoog van de toren in dit topic.

    Tja, ik word het gepapegaai over ingbouwde batterijen die Barosso en Kroes themselves aan het huilen zouden maken nu wel een keer zat. Idem voor micro-USB. En de interessantdoenerij over de ‘planted’ iphone v4.

    Het is op dit moment echt niet mogelijk om een iphone op afstand hardwarematig te blokkeren,

    Dat beweer ik ook nergens.

    Echter blijft elke telefoon uiteindelijk gewoon een klein computertje met een cpu, die je kan laten doen wat je wilt zolang je maar met de juiste softwarematige aansturing komt.

    het zou alleen zomaar eens kunnen dat je een redelijk sterke muur van encryptie tegenkomt.

    Het zou mij totaal niet verbazen als geohot of mensen van het devteam dit apparaat gewoon aan de praat hadden gekregen, ongeacht wat apple hiermee doet. Dit is inmiddels al meedere keren bewezen toch?

    Bewezen terwijl ze de beschikking hadden over apparaten die gewoon werkten, waar ze exploits op konden testen, en waar ze in sommige gevallen redelijk diep in de hardware hebben lopen proben om exploits op het spoor te komen en cyphers op te sporen, inderdaad. Dit geval is wel een beetje anders. Met andere woorden, mij zou het wèl hogelijk verbazen (verzachtende omstandigheid zou zijn als het OS nog gecompileerd is met allerhande praktische debuggingcode, maar dan nog). Om nog maar niet te spreken van de nog veel grotere sh*tstorm waaraan Gizmodo zichzelf zou hebben blootgesteld hadden ze dat toegelaten.

  88. misschien is dit wel het ”full options” model,
    en komt er nog een iets uitgekledere versie naast.

  89. Origineel geplaatst door Tim Smeets
    my GOD.Zo frustrerend, dat mensen hier nog steeds hopen op een “conspiracy theorie”Waarom zou Apple een contract aflsuiten met Gizmodo om iets te lekker voor hun. Je ziet gewoon maar op deze manier dat ook de mensen bij Apple maar mensen zijn, die gewoon fouten maken.Ik denk dat dit niet schadelijk zal zijn voor de iPhone camapagne. Mensen kopen hem toch wel.MAAR FOR GOD SAKE, dit is GEEN ‘raar verhaal met een luchtje’ of “hier klopt iets niet” of “Dit is het plan van Apple, no way dat ze zoiets kunnen verliezen blabla”Stap uit de droom van Apple.. ook zij maken fouten.

    Een prototype telefoon laten liggen in de kroeg is geen “fout”, ik ga er vanuit dat er geen domme mensen bij Apple werken.
    Kom op. Je gaat toch niet met een prototype naar een kroeg?
    Een insiderstory over de markteting van Apple in een boek, lijkt me een geweldige aankoop. Iemand die zich geroepen voelt 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.