Reacties voor: Gerucht: ‘Nieuwe iMac en Mac mini onderweg’

Nog deze maand vernieuwd?
Een eerder betrouwbare bron meldt dat Apple binnenkort met een nieuwe iMac en Mac mini komt. De details zijn schaars, maar gezien het verleden van de bron is de kans groot dat deze modellen binnenkort vernieuwd worden.
Lees het complete artikel → Gerucht: ‘Nieuwe iMac en Mac mini onderweg’
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik hoop dat ze er zo’n snelle 7200rpm harde schijf in zetten, 5400rpm kan echt niet meer anno 2000. Hier een quote van een reageerder van tweakers op 13 oktober 2001:

    “Fijn dat er zo af en toe ook nog naar de kwaliteit van HDD’s gekeken wordt. Want in deze markt lijkt het, i.t.t. de rest van de computergerelateerede markt meestal vooral om kwantiteit te gaan (aantallen GB’s).
    Het wordt tijd dat er eens wat meer geld in HDD ontwikkeling gestoken wordt, want het is toch eigenlijk schandalig dat er nog steeds zoveel 5400 toeren schijven over de toonbank gaan. Nog even en de harde schijf wordt de bottle neck in onze PC prestaties.”

  2. Hoop op een nieuw design voor de iMac met randen zoals de 16 inch MacBook. Ook zou wat hoekiger (zoals pro display) mooi zijn. Ben benieuwd of dat dit jaar al zover is.

  3. 7200 is tov 5400 wel iets beter, maar dat is maar marginaal. Een “trage” sata-ssd zou al wonderen doen in een iMac, en qua kosten moet dat echt niet lastig zijn. 256 GB kost in de winkel al niet meer dan vijf tientjes, dus voor Apple moet een SSD toch écht wel haalbaar zijn.
    Toen ik nog bij een APR werkte frustreerde het mij enorm om iMacs te verkopen waarvan je wist dat ze binnen een jaar gebruik tergend langzaam gaan worden, terwijl de rest van de hardware veel krachtiger is. Waarom zou je €1200 betalen voor een mac als die qua snelheid niet voorbij een pc uit 2010 komt? Een chromebook à €150 zal deze iMac nog inhalen…
    Afijn, on het kort samen te vatten; een hdd als primaire opslag is écht passé, zeker voor premium desktops. Ook Fusion Drives (met hun 24GB SSD voor €100 extra) zijn inmiddels achterhaald.

  4. @JK: Er is meer dan genoeg ontwikkeling in harde schijven. Deze worden hoofdzakelijk nog gebruikt voor langdurige opslag. Nee er moet gewoon een SSD inkomen. Sneller dan welke harde schijf dan ook. En mag ik hopen op een AMD processor? Meer horsepower voor je geld.

  5. Oh aub… geeeeeen HDD meer, maar SSD. Harde schijven, 7200 en 5400rpm, zijn echt, echt passé! Verder zijn iMacs echt in orde. Alleen die woekerprijzen, he, voor upgrade naar SSD bij aankoopproces!

  6. Origineel geplaatst door Ruud
    @JK: Er is meer dan genoeg ontwikkeling in harde schijven. Deze worden hoofdzakelijk nog gebruikt voor langdurige opslag. Nee er moet gewoon een SSD inkomen. Sneller dan welke harde schijf dan ook. En mag ik hopen op een AMD processor? Meer horsepower voor je geld.

    Gaat ‘m niet worden zolang Apple met kritieke onderdelen (zoals cpu’s en modems) afhankelijk blijft van 1 leverancier of 1 land (China !) – terwijl ze wel honderden miljarden in alternatieven steken die niks opleveren.

  7. Mac en iPad Pro hoop op een minder tijdrovende manier wat passwords enz: omdat er vaak geklungel is met de servers (komt niet over) derhalve code opvragen .het belemmert mij in mijn werk en snel e-mails verzenden all over the world ciao

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.