Reacties voor: Nieuwe generatie Apple Peel 520 krijgt GPRS-datafunctie

De Apple Peel 520 is straks in een nieuwe variant verkrijgbaar, waarbij ook dataverkeer mogelijk is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Koop een iphone, of is dat heel erg raar!

  2. Ik begrijp niet helemaal waarom dit er nu pas in zit. Het bedrijf had namelijk al verteld dat dit in de ‘eerste generatie’ van de Apple Peel zat. Echter, na een tijd zoeken bleek dit dus pas te kunnen na een software update, welke niet komt.

    De software lijkt sterk op de software van de iPhone in iOS. Echter, MMS berichten kunnen niet ontvangen worden en het geluid wat uit het hoesje komt tijdens een gesprek is zeer beroerd.

    Ik raad de Apple Peel niet aan, alhoewel het wel in het begin even leuk was om te testen 😉

  3. Origineel geplaatst door patric van Beek
    Koop een iphone, of is dat heel erg raar!

    Ik dacht precies hetzelfde. Kan iemand mij de voorkeur voor een iPod Touch maar toch willen bellen uitleggen?

  4. Het is goedkoper dan een iPhone.

  5. Wel willen maar niet kunnen.

  6. Onzin dit ding. Als je iPod Touch met belfuncties en GPRS/3G wil dan kan je gewoon een iPhone kopen en hoef je niet met zo een lelijk hoesje rond te lopen.

  7. dit is een beetje achterlijk… koop dan gewoon een iphone zeg… geen idee waar dit op slaat.

  8. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Origineel geplaatst door patric van BeekKoop een iphone, of is dat heel erg raar!Ik dacht precies hetzelfde. Kan iemand mij de voorkeur voor een iPod Touch maar toch willen bellen uitleggen?

    Goedkoper?

  9. Ach ja.. misschien voor de mensen die een iPhone te duur vinden en dit een goedkope oplossing vinden.
    Niet iedereen is zo rijk genoeg om een iPhone te kopen,
    maarja.. toch een rare gadget dit. Met een koelkast in je zak lopen, kijken andere mensen je raar aan.

  10. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Origineel geplaatst door patric van BeekKoop een iphone, of is dat heel erg raar!Ik dacht precies hetzelfde. Kan iemand mij de voorkeur voor een iPod Touch maar toch willen bellen uitleggen?

    Ja, wat zou daar nou toch is ‘s hemelsnaam de reden voor kunnen zijn? Goede vraag zeg! Ik zou het ook wer-ke-lijk niet kunnen verzinnen.

    Mijn god. Toen je laatst bij die ketchup-app vroeg naar de vegetarische variant, dacht (lees: hoopte) ik dat je een grapje maakte. Inmiddels bekruipt het bange gevoel me dat ook dat serieus was…

  11. Origineel geplaatst door Cryptopsy
    Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-KlünderOrigineel geplaatst door patric van BeekKoop een iphone, of is dat heel erg raar!Ik dacht precies hetzelfde. Kan iemand mij de voorkeur voor een iPod Touch maar toch willen bellen uitleggen?Ja, wat zou daar nou toch is ‘s hemelsnaam de reden voor kunnen zijn? Goede vraag zeg! Ik zou het ook wer-ke-lijk niet kunnen verzinnen.Mijn god. Toen je laatst bij die ketchup-app vroeg naar de vegetarische variant, dacht (lees: hoopte) ik dat je een grapje maakte. Inmiddels bekruipt het bange gevoel me dat ook dat serieus was…

    Mijn vraag is oprecht, ik ben niet bekend met de iPod Touch behalve dat deze lijkt op een iPhone.
    Je reactie bevreemd mij dan ook, al zegt deze natuurlijk veel meer over jou dan het ooit over mij kan zeggen.

  12. Origineel geplaatst door Joppe
    Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-KlünderOrigineel geplaatst door patric van BeekKoop een iphone, of is dat heel erg raar!Ik dacht precies hetzelfde. Kan iemand mij de voorkeur voor een iPod Touch maar toch willen bellen uitleggen?Goedkoper?

    Ik heb het zojuist even bij Apple bekeken en het is inderdaad goedkoper. Maar dan ga ik wel uit van minstens dezelfde Gb (32) aangezien 8Gb niet bijzonder veel is. Maar wordt de Touch dan ook echt overwogen in plaats van een iPhone terwijl je er van oorsprong niet mee kunt bellen? Dat zou ik graag eens lezen van iemand die vanwege kostprijs deze keuze maakt.

    En nogmaals: puur uit interesse.

  13. Mooie uiteg van gonny, ik vind het maar triestig dat er mensen zijn die de functie hiervan niet snappen.

    Zo zie je maar hoeveel winst apple maakt op de iPhone, iets ander design als de ipod, gps en een antenne enzo;
    +€400.

    Terwijl je met een ipod van €200 en een hoesje van €40 bijna hetzelfde kan.

    Enkel het design doet wat af..

  14. Ik koop gewoon de iPod Touch bellen of sms’en doe ik nooit alleen internet mis ik wel eens maar ben toch van plan om een MiFi te kopen.

  15. Ik zou liever een hoesje hebben met toevoeging van GPS functie. Niet gedacht dat ik dat zo ging ‘missen’ toen ik de iPod Touch aanschafte. Voor de rest vind ik het eigenlijk best wel handig een iPod te hebben en een gewone gsm. Men gsm gaat namelijk stukken langer mee dan men maat z’n iPhone.

  16. @Gonny van der Zwaag: Bedankt voor je uitleg!

    Dat de aanschaf goedkoper is, is iets dat voor veel mensen een goede reden kan zijn. Ik kon mij echter niet voorstellen dat dit de reden is als je er in eerste instantie niet mee kunt bellen of SMS-en. Daar liep voor mij de vergelijking vast.

    Enfin, fijn dat het kan.

    Origineel geplaatst door Sascha
    Wel willen maar niet kunnen.

    Hahaha! In mijn optiek gaat dat meer op voor Daihatsu Gino-rijders die eigenlijk Mini willen rijden en Kia Sportage/Dacia Duster-rijders die het liefst een BMW X5 voor de deur willen hebben. Dus dan zou het in het geval van iPhone opgaan voor Samsung-bezitters?

  17. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Origineel geplaatst door CryptopsyOrigineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-KlünderOrigineel geplaatst door patric van BeekKoop een iphone, of is dat heel erg raar!Ik dacht precies hetzelfde. Kan iemand mij de voorkeur voor een iPod Touch maar toch willen bellen uitleggen?Ja, wat zou daar nou toch is ‘s hemelsnaam de reden voor kunnen zijn? Goede vraag zeg! Ik zou het ook wer-ke-lijk niet kunnen verzinnen.Mijn god. Toen je laatst bij die ketchup-app vroeg naar de vegetarische variant, dacht (lees: hoopte) ik dat je een grapje maakte. Inmiddels bekruipt het bange gevoel me dat ook dat serieus was…Mijn vraag is oprecht, ik ben niet bekend met de iPod Touch behalve dat deze lijkt op een iPhone. Je reactie bevreemd mij dan ook, al zegt deze natuurlijk veel meer over jou dan het ooit over mij kan zeggen.

    Mijn excuses. Er bestaan natuurlijk geen domme vragen, alleen domme mensen antwoorden.

    Wat je vraag mij over jou vertelt, is dat je blijkbaar zo volslagen los staat van de financiële realiteit van gemiddelde mensen in Nederland (om nog maar te zwijgen van andere landen). Dat je blijkbaar zelf niet kunt verzinnen dat €600,- voor velen nogal een stevig bedrag is om uit te geven aan een telefoon. En dat een alternatief dat de helft kost dan best interessant wordt. Het blijft immers een enorm aantrekkelijk apparaat.

    Je komt dus nogal wereldvreemd over. Zou ik je in het echt kennen dan zou ik je nu de bijnaam ‘Paris Hilton’ hebben gegeven.

    Begrijp me goed, ik heb ook een iPhone en hoef ook geen iPod met een ‘Peel’. Maar ik besef wel terdege dat ik als alleenstaande man met een fulltime baan en geen kinderen wat meer aan niet-essentiele dingen kan uitgeven dan veel anderen.

    Je begrijpt dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en daarom vraag ik jou nu dus wat mijn reactie over mij vertelde? Helemaal off-topic, maar ik wil het wel erg graag weten aangezien je suggereerde dat het nogal wat was.

    EDIT: Ah, ik zie dat de discussie gezellig verder is gegaan sinds ik begon met typen. Beetje mosterd na de maaltijd dan.

  18. sommige mensen kunnen geen iphone abbo betalen of uberhaupt eentje kopen zoals ik daar wil ik wel zo ding

  19. Kan iemand uitleggen hoe dit dan werkt? Staat Apple dit dan wel toe? Je krijgt toch niet zomaar dat belicoontje in het display zonder hem te jailbreaken lijkt me….

  20. leuk ding had ik dit maar eerder geweten had me een hoop geld bespaard voor een iphone

  21. Origineel geplaatst door zzeekop
    Ik zou liever een hoesje hebben met toevoeging van GPS functie. Niet gedacht dat ik dat zo ging ‘missen’ toen ik de iPod Touch aanschafte.

    je kan met een jailbroken iPod Touch gebruik maken van roqyBT! 😉
    daarmee kan je een bluetooth gps-ontvanger koppelen aan uw iPod Touch! 😉
    op dealextreme kan je er verschillende handige kopen, ik heb deze gekocht SKU 45357, dit samen met de licentie van roqyBT kostte me nog geen €30 en sindsdien heb ik gps op mijn iPod Touch 🙂

    dit is voor mij één van de redenen waarom ik een jailbreak heb: ik heb nu ook gps op mijn iPod Touch, ik wil mijn agenda op mijn lockscreen zien, ik kan mijn iPod nu gebruiken tijdens synchronisatie, met dit toestel kan ik binnenkort overal surfen met mijn iPod als er geen wifi beschikbaar is (de bel/smsfunctie ga ik niet gebruiken, daarvoor heb ik mijn gsm),…

  22. Jammer dat jailbreak vereist is 🙁

  23. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Het verschil zit hem denk in de kosten iPod 270 euro plus het hoedje 60 dollar en de iPhone zo rond de 700 euro zou het zelf niet zo snel doen geloof er niet zo in.

  24. Er bestaan ook tweedehands iphones dus dit met de iPod doen is zwaar overdreven.
    Maarja gekken moeten er blijkbaar zijn.
    Volgende keer toch even nadenken.

  25. Goed
    Tijd dat ik eens wat uitleg ga geven over waarom een simpele iPod gebruiker als ik hierin intresse zou KUNNEN hebben..

    1. Als student heb ik niet elke maand het geld om ook maar te denken aan een iPhone! Dit is een goed alternatief.
    2. M’n iPhone is dood gegaan en ik wil een tijdelijk goedkoop alternatief met het gebruiksgemak van een iPod.
    3. Het ken me geen ene hol schelen of het een iPhone is of een iPod zolang ik maar kan bellen.

    Persoonlijke mening:
    Leuk, maar niets voor mij.

  26. Mee eens met je Gonny!! Mensen moeten verder kijken dan hun iPhone lang is. ;P
    Ik had eerder mijn neefje van 10 een iPod touch gegeven en nu dat ie ouder wordt, is het tijd voor een hoesje zodat ie kan bellen. Lees 60$ tegen 600$. Hoe moeilijk is dat om te begrijpen?
    (Red.) Reactie aangepast.

  27. Origineel geplaatst door Bart274
    je kan met een jailbroken iPod Touch gebruik maken van roqyBT! daarmee kan je een bluetooth gps-ontvanger koppelen aan uw iPod Touch! …

    rogyBT was ik al eens tegen gekomen. Wat ik me afvraag is of de iPod dan niet veel batterij verbruikt met zo constant bluetooth aan? Had liever iets betaalbaars (heel speciale vis :p) gezien à la XGPS251 (deze mag om weet ik welke reden niet ingevoerd worden in europa) of die van megellan ( ToughCase) (al vind ik deze laatste nogal lomp ogen :p). Meer een ‘hoesje’ lijkt me praktischer bij vb lopen.

    Origineel geplaatst door Bart274
    …met dit toestel kan ik binnenkort overal surfen met mijn iPod als er geen wifi beschikbaar is (de bel/smsfunctie ga ik niet gebruiken, daarvoor heb ik mijn gsm),…

    weet niet of je er wat aan hebt, maar in cydia staat iBluever. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar daarmee zou je in staat moeten zijn om je internet verbinding van je gsm te delen met de iPod Touch. Er is ook een trialversie beschikbaar.

  28. Werkt ie op de 4g

    iPhone met 64gb–> primeur 😉

  29. Kunnen ze beter de Nano nuttiger maken. Dat is een iPixy met een laagje iOS er overheen. Als ze daar nou iets mobiels (mobiel van verplaatsbaar, niet bellen) aan toevoegen heeft dat ding meer nut dan muziek horloge.

  30. @dennis (2.0): ik ben ook een student (16j) en heb me een iPhone 4 gekocht met een abbo van 60 euro per maand bij mobistar. Studenten kunnen dus wel een iPhone betalen!

  31. Origineel geplaatst door timothy
    @dennis (2.0): ik ben ook een student (16j) en heb me een iPhone 4 gekocht met een abbo van 60 euro per maand bij mobistar. Studenten kunnen dus wel een iPhone betalen!

    LOL

    Je bent waarschijnlijk geen economiestudent als ik het zo lees.
    Bereid je er maar op voor dat het leven wat gaat veranderen als je niet meer bij papa en mama thuis woont. 🙂

  32. @timothy
    Gefeliciteerd
    Zelf ben ik 18 en moet een hbo studie en me eigen ziektekostenverzekering enzo betalen. Een middelbare school opleiding is een stuk goedkoper dan de opleiding van mij.

  33. @Baas: Koop dan een Huawei E5830. Zoek maar eens met Google.

  34. Origineel geplaatst door zzeekop
    rogyBT was ik al eens tegen gekomen. Wat ik me afvraag is of de iPod dan niet veel batterij verbruikt met zo constant bluetooth aan? Had liever iets betaalbaars (heel speciale vis :p) gezien à la XGPS251 (deze mag om weet ik welke reden niet ingevoerd worden in europa) of die van megellan ( ToughCase) (al vind ik deze laatste nogal lomp ogen :p). Meer een ‘hoesje’ lijkt me praktischer bij vb lopen.

    zo’n hoesje was ik nog niet tegen gekomen. als je met zo’n bluetooth ontvanger werkt zoals mij, dan verbruik je niet zoveel batterij hoor! 😉 als ik een uur rij met muziek en tomtom aan dan heb ik na dat uur nog meer dan 80% van mijn batterij over 😉 en dan verbruikt mijn ipod nog eens meer doordat er een FM-zender aan hangt om mijn audio op mijn autoradio te horen 😉

    Origineel geplaatst door zzeekop
    weet niet of je er wat aan hebt, maar in cydia staat iBluever. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar daarmee zou je in staat moeten zijn om je internet verbinding van je gsm te delen met de iPod Touch. Er is ook een trialversie beschikbaar.

    hmm, dat is interessant, ik zal dit ook zeker eens bekijken 😉 bedankt voor de tip 😉

  35. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: ik had dus het geld niet voor iphone 4 en wel voor de ipod touch 4 dus dan neem ik die……
    ik vind dit hoesje wel wat want mijn nokia is vreselijk

  36. @ cryptopsy en dennis (2.0): lol, maar ik studeer net wel economie, net daardoor besef ik dat het leven veel duurder zal worden op unief of hogeschool en vanaf mijn 18 jaar. Dit vindt ik dan ook een leuk alternatief voor een iPhone, maar zolang ik het kan betalen zal ik toch bij iPhone blijven 🙂

  37. Het wordt inderdaad duurder, maar waar ik ook op doelde was de suggestie dat je met €60,- per maand goedkoop uit bent. In de loop van je contractsduur, betaal je natuurlijk gewoon nog steeds die telefoon. Die €60,- moet je toch opbrengen, naast huur, eten, enz.

  38. Klopt. Ik blijf profiteren van het feit dat ik nog geen ‘echte’ kosten heb en zal dat zo lang mogelijk proberen doen 😉

  39. Ik ben 15 en heb sinds kort een iPod touch 4g en dacht dat een iPhone z’n geld echt niet waard was en ik beter n iPod touch en een andere smartphone kocht voor dat geld. Maar ik ben echt onder de indruk van de iPod en nu m’n gsm kapot is kijk ik toch uit naar een iPhone. Dus nu heb ik wel spijt dat ik niet van in het begin n iPhone heb gekocht. Ik vraag me dan wel nog iets af: is er een gat aan de achterkant voor de camera van een 4g.

  40. Origineel geplaatst door minijcw
    Ik vraag me dan wel nog iets af: is er een gat aan de achterkant voor de camera van een 4g.

    als ik mij niet vergis ging de tweede generatie idd een gat voorzien voor de camera van de ipod touch 4g.
    de eerste generatie had dit niet omdat er toen nog geen sprake was van een camera op een ipod touch.
    ik heb mij net de iSky Apple Peel besteld ipv de Apple Peel 520. de belangrijkste reden waarom ik dit wil is omdat ik overal wil kunnen surfen met mijn ipod touch. bij de eerste generatie van de apple peel 520 zeiden ze dat er gprs in zat, maar deze optie was niet beschikbaar, ze zeiden dat die er ging komen via een software update maar daar is het nog altijd op wachten. in plaats daarvan zijn ze met een nieuw toestel afgekomen, maar ik weet niet of gprs daar dan nu wel op zou werken :s

  41. Ik zie veel vragen van mensen, die zich afvragen waarom je niet gewoon een iPhone koopt. Als je uitgaat van je eigen situatie, is dat misschien wat moeilijk voorstelbaar. Maar verplaats je eens in andere mensen:

    • Je hebt al een iPod touch liggen en hebt geen zin om voor 600 euro een losse iPhone aan te schaffen. Die 60 dollar is dan weinig geld.
    • Je bent verplicht om voor je werk een Blackberry of ander soort telefoon te gebruiken. Je hebt geen behoefte aan een extra privételefoon ernaast, maar een nummer om af en toe wat privésms’jes te kunnen sturen is wel handig.
    • Je mag van je ouders geen iPhone kopen.
    • Je hebt nog een lopend abonnement en hebt geen zin om een iPhone met nieuw abonnement aan te schaffen. Met een duosim erbij heb je toch een iPhone-achtige oplossing.
    • Je woont in een land waar je de iPhone alleen met verplicht abonnement kunt kopen. Je hebt daar geen zin in.

    Kortom: redeneer niet alleen vanuit jezelf. Zeker in landen waar de iPhone nog via exclusieve operators wordt aangeboden, kan het een uitkomst zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.