Reacties voor: Nieuwe dienst sms9009 levert mobiele linkjes op bestelling

Vanaf morgen gaat er een nieuwe mobiele dienst van start: sms9009. Het is een initiatief van OMI² en is gedoeld om het gebruik van mobiel internet te stimuleren.

Reacties: 22 reacties

  1. Dus dan met ik een dure sms versturen om een link te ontvangen terwijl ik die site waarschijnlijk ook gewoon in google met me phone had kunnen vinden…
    hmm wat moet ik hier nou van denken..

  2. Beetje geld klopperij lijkt mijn. En ontzettend nutteloos Gewoon iPhone -> Safari -> Google -> iPhone -> http://www.iphoneclub.nl etc. etc. etc. etc. Via WiFi zelfs gratis anders internet kosten. Ik denk dat dat gedeelte met sms duurder is dan dat je zelf via GPS even googeld. Achja, sommige mensen trappen er wel in.

  3. Origineel geplaatst door nielss
    Dus dan met ik een dure sms versturen om een link te ontvangen terwijl ik die site waarschijnlijk ook gewoon in google met me phone had kunnen vinden…
    hmm wat moet ik hier nou van denken..

    Je hoeft niets te betalen staat er:
    Normaal gesproken zit je voor dit soort acties aan dure sms-tarieven vast, maar bij 9009 kost het de gebruiker helemaal niets. Alle mobiele operators in Nederland doen mee.

    Misschien dat dit wel een handige dienst kan zijn…

  4. Echt super nutteloos…

  5. @Bjab: De dienst kost inderdaad helemaal niets. Het is ook niet bedoeld voor simpele linkjes, maar voor URL’s die heel lang zijn. Probeer maar eens naar een bepaalde pagina op de website van Microsoft te linken, dan zit je wel even een halfuurtje te tikken.

  6. Haha, voor de mensen die denken dat het echt gratis is niet dus. Ik heb het even geprobeert. Toevallig is mijn BTG op (morgen nieuwe kopen) Ik stuurde een smsje naar 9009 met tekst 9292 zoals in het nieuwtje. Krijg ik een sms terug dat ik te weinig beltegoed heb maar heb hem wel verstuurt. Het erheen smsen kost niks maar het smsje die je krijgt kost geld. Dus alsnog niet gratis. Was eigenlijk ook al onlogisch.

  7. Ik ben vooral huiverig voor commercieel misbruik.

    Als ik nu snel betaal en dus reclame maak voor mijn site, aan het steekwoord “iPhoneClub”, is het snel nutteloos.

  8. Okee dat had ik niet begrepen, dat het een gratis dienst is.
    goed voorbeeld Gonny… Microsoft op een apple iphone site.. ahah. wie gaat er op z’n iphone naar een microsoft link? haha.. maar snap je punt. 🙂

  9. @Gonny van der Zwaag: Ik denk dat je dan als bedrijf beter kan gaan investeren in een kortere domein naam 🙂

  10. @PIET Paulusma: Nee, dat is onzin. Dan zou Microsoft voor elk onderwerp een aparte domeinnaam moeten doen? Betere oplossing is: goede mobiele website maken waarmee je alle info snel kunt vinden.

    Ik denk ook niet dat deze dienst bedoeld is voor de mobiele internetfreaks die hier rondhangen, maar voor mensen die nog in hun SMS-fase zitten en geen idee hebben dat er uberhaupt een browser op hun mobieltje zit.

  11. @Jean-Paul Horn: Ik denk het niet. Als ik te weinig BTG heb dan stopt die ongeveer op 1cm aan het einde van de laat balk als je een smsje verstuurt. Toen ik dit deed ging die helemaal door. En paar sec later toen ik dacht dat ik smsje kreeg met een URL erin bleek het een sms te zijn dat ik te weinig BTG heb.

  12. Dit soort zaken heeft de toekomst.
    Ik heb het nu niet over deze specifieke dienst (heb ff geen tijd om me er in te verdiepen of het iets is), maar over dit soort diensten, die te maken hebben met mobiel internet, in het algemeen.
    Denk bijvoorbeeld aan navigatie, het is toch eigenlijk van de zotte, dat als je bijvoorbeeld naar een bepaalde winkel wil, dat je dan eerst moet opzoeken wat het adres is, dat je dan dat adres in je navigatiesysteem moet intypen, en dan pas daar naar toe kunt rijden. Op de website van die winkel zou een linkje moeten staan wat, wanneer je er op klikt, vanzelf je navigatieprogramma start en dit adres als einddoel invult. Een telefoonnummer op een website zou aan te klikken moeten zijn zodat je telefoon dat nummer gaat bellen, etc.
    nou zijn er al wel van dat soort ontwikkelingen natuurlijk, maar ik ben er van overtuigd dat degene die dit soort zaken goed in de markt zet een fortuin binnen kan halen de komende jaren. Mobiel internet gaat véél groter worden dan de meeste mensen nu nog in de gaten hebben…

  13. @sredlums: inderdaad. Gouden Gids in Nederland (heb ik hier niks aan) heeft dat al begrepen. Die geven in een mooie interface linkjes die meteen een nummer bellen, of een Google maps openen.

  14. @ Gonnnie:Dit gaat nooit een link opleveren op een iPhone.
    Er wordt namelijk een Wap Push bericht gestuurd.
    En dat wordt niet ondersteund op de iPhone

  15. @Peter: Waar haal je dat vandaan? Ik heb de hele site doorgelezen, maar zie nergens ‘wap push’ of een opmerking dat het op bepaalde toestellen niet zou werken.

    Als het zo is wat je zegt, is dat een mooie blunder… als je aan zo’n initiatief begint moet je ook zorgen dat het op alle toestellen werkt.

  16. @ Gonnie: Ben zelf jaren werkzaam geweest in de mobile branche…de techniek die gebruikelijk is om dit te gebruiken is omdat wappush wel op alle gebruikelijke toestellen geschikt is. Dit zijn zogenaamde OMA (Open Mobile Alliance) toestellen. Waar de iPhone niet onder valt.
    Wappush wordt meestal gebruikt omdat je dan een link kan sturen in een sms…deze is dan clickable…als je dit stuurt als een normale sms, met een link is die op veel toestellen niet clickable.
    Voor de consument is een wappush vaak ook een gewoon smsje.

  17. Als je toch al mobiel internet hebt lijkt het me net zo handig om ff te googelen ??????

  18. Ik vind het inderdaad ook een nogal nutteloze service. Stel inderdaad dat een bedrijf een lange url heeft, zoals Gonny zei. => Hoe heb je deze dan onthouden?

    Dingen die belangrijk zijn om te kunnen bezoeken, hebben de meeste mensen gebookmarkt.
    Daarnaast kan ik me geen situatie verzinnen, waarbij 500 euro per drie maanden voor 1 keyword beter of goedkoper is dan 9euro per jaar voor een domeinnaam.
    En een keyword verzenden is zeer simpel, google gewoon het keyword, desnoods met de betaalde adwords…

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @PIET Paulusma: Nee, dat is onzin. Dan zou Microsoft voor elk onderwerp een aparte domeinnaam moeten doen? Betere oplossing is: goede mobiele website maken waarmee je alle info snel kunt vinden.

    Dan bookmark/google/email/hupeldepuppel je toch die mobiele website. Daarnaast kan dat dus met 1 domeinnaam, zelfs ook heel kort, bijvoorbeeld pocketms.com

  19. Wat is de meerwaarde hiervan?
    Google…?

    Oeps, google was al een paar keer genoemt vertelde appeltje+F mij

  20. Wat ‘n idioot idee – als ik slagerij Jansen naar 9009 stuur hoeveel hits komen er dan terug.
    Je wilt toch de context / regio er minimaal bij.
    Daarvoor heb je toch apps als Nearby, Maps, Google, Mapsbuddy, SearchMe e.v.a.

  21. misschien wat voor jou Patrick…

    😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.