Reacties voor: Nieuwe beltonen-shop en trilpatronen in iOS 5

In iOS 5 is een nieuwe functie toegevoegd: via de iTunes Store kun je terecht in een speciaal gedeelte met ringtones. Je betaalt €0,99 voor een alert en €1,29 voor een gewone ringtone op basis van een populair muzieknummer of bijvoorbeeld geluidjes uit Star Wars. Ringtones met muziek van Armin van Buuren en Madonna worden […]
Lees het complete artikel → Nieuwe beltonen-shop en trilpatronen in iOS 5
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Ik zou toch zweren dat ik al eerder ringtones direct op m’n iPhone kon downloaden vanuit iTunes.

  2. Ringtones kopen vanaf je iPhone kon allang al.

  3. Is niet nieuw hoor, al diversen keren ringtones gekocht via iTunes op de telefoon

  4. Zou dit dan ook betekenen dat je via een andere site ringtones direct op je iPhone kan krijgen?

  5. Hallo dan, €0,99 voor een alert en €1,29 voor een gewone ringtone.
    Een gemiddeld muzieknummer in iTunes kost slechts €0,99, je zou denken dat een ringtone iets van €0,20 max. zou zijn.

  6. Direct ringtones plaatsen in MP3 formaat gaat nog steeds niet lukken. De iPhone pakt alleen het m4r formaat. Ik kan me herinneren dat iPhoneclub ooit een handleiding heeft gemaakt over hoe je zelf een ringtone kunt maken.

  7. @Peter: Klopt, 100% zeker. Vanuit de iTunes app op de iPhone was het voorheen ook al mogelijk om ringtones aan te schaffen.

  8. Heb een hele idiote trilopname gemaakt. Vlgende week leg ik mn iphone op het werk op die ene houten kast.

    Ik denk dat iedereen opkijkt 😛

  9. Heb je nu ook meer keuze bij geluiden voor de kalender reminders en zo? Of is dat nog steeds dat trieste bliepje?

  10. alleen jammer dat je de ringtones die al gekocht hebt niet terug kan downloaden net zoals bij de apps

  11. Wat nu nieuw is in iOS5 is dat je ook je eigen tonen voor o.a. email en sms kan instellen. Voorheen moest je je toestel jailbreaken hiervoor. Zelf een ringtone maken kan heel eenvoudig. Laad een muziekbestandje in iTunes. Ga naar geavanceerd en converteer naar aac. Daarna renamen naar *.m4r en je bent klaar.

  12. @orion: Als ik dat doe zoals jij zegt en ik zoek dan op mijn iphone tussen de beltonen staat mijn nieuwe zelf aangemaakte er niet bij? Ben je zeker dat dit mogelijk is?

  13. Origineel geplaatst door orion
    Wat nu nieuw is in iOS5 is dat je ook je eigen tonen voor o.a. email en sms kan instellen. Voorheen moest je je toestel jailbreaken hiervoor. Zelf een ringtone maken kan heel eenvoudig. Laad een muziekbestandje in iTunes. Ga naar geavanceerd en converteer naar aac. Daarna renamen naar *.m4r en je bent klaar.

    Ik zie wat over t hoofd denk ik: een toon maken vind ik geen punt, maar hoe/waar kan ik instellen dat-ie voor sms kan worden gebruikt?

    (bij contactpersoon zie ik wel eigen beltonen, maar geen eigen meldtonen (als dat sms is); waar ga ik de mist in?)

  14. Origineel geplaatst door orion
    Wat nu nieuw is in iOS5 is dat je ook je eigen tonen voor o.a. email en sms kan instellen. Voorheen moest je je toestel jailbreaken hiervoor. Zelf een ringtone maken kan heel eenvoudig. Laad een muziekbestandje in iTunes. Ga naar geavanceerd en converteer naar aac. Daarna renamen naar *.m4r en je bent klaar.

    AHA! Leg me dan aub eens even uit hoe ik een eigen sms-toon kan instellen/toevoegen? Ik heb hier al rot achter gezocht maar nog niets gevonden. :-/ Volgens mij kan het niet zonder een JB en/of zonder uw rootfolder te gaan wijzigen met DiskAid of zo. Maar ik ben benieuwd naar uw uitleg! 😉

    @Bram: volgens mij kan dat nu wel.

  15. @minosvdb: Eigen sms-tonen kan je zonder JB niet toevoegen, belonen wel.

    Heb je overigens Mac? Dan kun je simpelweg Garageband gebruiken. Voor een ander programma dat (niet geprobeerd) schijnbaar op zowel Mac als Windows draait, klik hier. Stel je wilt een muziekstuk als beltoon. Dan kun je simpelweg via Garageband of dit programma max. 40 seconde ervan uitknippen (anders wordt het niet herkend als ringtone) en het exporteren naar iTunes. Vervolgens komt het terecht in de map Beltonen (pas zichtbaar als je er 1 hebt).

    Zo heb ik 19 custom ringtones (o.a. Nyan cat :D) toegevoegd.

  16. Meh, zo te zien heb ik niet goed gelezen en was dat je vraag niet. Maar mijn bericht is onzichtbaar dus aanpassen gaat niet 😛

  17. Origineel geplaatst door Patrick Heiloo
    Direct ringtones plaatsen in MP3 formaat gaat nog steeds niet lukken. De iPhone pakt alleen het m4r formaat. Ik kan me herinneren dat iPhoneclub ooit een handleiding heeft gemaakt over hoe je zelf een ringtone kunt maken.

    Hier kan je ringtones downloaden, en direct via iTunes van Computer naar iPhone zetten.

  18. Als je de toon hebt gemaakt en gerenamed naar *.m4r dan klik je erop en dan zie je hem bij de beltonen tab erbij staan. Daarna moet je natuurlijk wel je iPhone koppelen en aangeven welke beltonen je wilt synchroniseren. Daarna kan je (als je iOS5 hebt) naar instellingen->geluiden->sms-toon of elke andere toon die er maar in te stellen is. Succes.

  19. iringtonemaker in de appstore op de mac, kun je heel gemakkelijk ringtone’s mee maken. werk heel simpel

  20. Origineel geplaatst door orion
    Als je de toon hebt gemaakt en gerenamed naar *.m4r dan klik je erop en dan zie je hem bij de beltonen tab erbij staan. Daarna moet je natuurlijk wel je iPhone koppelen en aangeven welke beltonen je wilt synchroniseren. Daarna kan je (als je iOS5 hebt) naar instellingen->geluiden->sms-toon of elke andere toon die er maar in te stellen is. Succes.

    Man-man-man! Wat een eenvoud zeg! Ik heb het net geprobeerd en het lukt idd wonderwel, ik heb dit nooit eerder geprobeerd omdat ik dacht dat je geen ‘beltoon’ als sms-geluid kon instellen. Ik wist al wel langer hoe beltonen te maken en/of toe te voegen maar dit is EINDELIJK een o zo simpele maar wel goede oplossing! THANK YOU orion!!! :-))

  21. Origineel geplaatst door orionAls je de toon hebt gemaakt en gerenamed naar *.m4r dan klik je erop en dan zie je hem bij de beltonen tab erbij staan. Daarna moet je natuurlijk wel je iPhone koppelen en aangeven welke beltonen je wilt synchroniseren. Daarna kan je (als je iOS5 hebt) naar instellingen->geluiden->sms-toon of elke andere toon die er maar in te stellen is. Succes.

    En daar ging ik de mist in, dank voor deze mss simpele maar zeer duidelijke uitleg. top!
    Enneh, nu heb ik eindelijk de tourtoeter als sms 🙂

    Origineel geplaatst door orionAls je de toon hebt gemaakt en gerenamed naar *.m4r dan klik je erop en dan zie je hem bij de beltonen tab erbij staan. Daarna moet je natuurlijk wel je iPhone koppelen en aangeven welke beltonen je wilt synchroniseren. Daarna kan je (als je iOS5 hebt) naar instellingen->geluiden->sms-toon of elke andere toon die er maar in te stellen is. Succes.

    Dat had ik dus gemist. Dank voor deze simpele, maar zeer duidelijke uitleg: top!
    Enneh, heb ik eindelijk die tourtoeter als sms, veel te laat of veel te vroeg 🙂

  22. je kan gewoon imTOO iphone ringtone maker downloaden die zet het in mr4 formaat en ook gelijk in je bib van itunes

  23. Ik heb geen iTunes meer op mijn iPhone staan. Ik gebruik de app ook nooit, maar nu ik er naar zoek is de app ook verdwenen. Geen jailbraik. Is iTunes nog wel standaard geïnstalleerd in iOS5?

  24. Ik gebruik Nakko.com voor mijn ringtones. Account aanmaken, gratis ringtones downloaden, toevoegen aan map ‘Beltonen’ in iTunes en hoppa: duizenden beltonen gratis.

  25. Nou hebben we het allemaal over de ringtones, maar klopt het dat je op een 3gS niet je trilpatroon kan aan passen. Want waar ik het doe op de 4 kan mijn broer het niet op de 3gS. Ik ga naar instellingen> geluiden> trilpatronen. Maar bij hem staan de trilpatronen er niet bij.

  26. Origineel geplaatst door joel
    Nou hebben we het allemaal over de ringtones, maar klopt het dat je op een 3gS niet je trilpatroon kan aan passen. Want waar ik het doe op de 4 kan mijn broer het niet op de 3gS. Ik ga naar instellingen> geluiden> trilpatronen. Maar bij hem staan de trilpatronen er niet bij.

    uhmm ik heb precies het omgekeerde… ik kan de functie “trilpatronen”juist op de 4 nergens vinden en op de 3gs juist wel… wat is hier aan de hand mensen????

    Ik heb nog ff verder gegoogled en kwam op dit uit, voor diegene die dit nog niet wisten dit werkt!!!:

    Een ondergewaardeerde functie in iOS is de mogelijkheid om zelf je eigen trilsignalen te componeren. Nadat je de opname start, kun je zelf een trilritme drummen op het scherm. Vervolgens kun je per contactpersoon je eigen trilpatroon kiezen. Zo weet je zonder je iPhone uit je broekzak te halen wie er belt. Om deze optie zichtbaar te maken moet je hem eerst activeren: Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste trillingen. Vervolgens vindt je hem bij Instellingen > Geluiden > Trilling > Maak nieuwe trilling

  27. @PeerSientje: Ik heb dit ook geprobeerd, maar ik zie het m4r-bestand niet in tabblad beltonen verschijnen. Iphone ziet ‘m gewoon als muziekbestand als ik ‘m overzet, terwijl Info Itunes ‘m wel als beltoon ziet. Hoe krijg ik het bestand als beltoon op de Iphone, zie ik iets over het hoofd? Ik heb ook geen ringtonetabblad….

  28. @brattt:
    Heb je in iTunes wel onder Bibliotheek een mapje beltonen?
    Dan wellicht t volgende?: zoek in iTunes je beltoon op. Versleep deze naar de Bibliotheek in map Beltonen. Zorg dat bij syncen je deze beltoon ook meeneemt.

    noot: ik weet niet of dat uitmaakt, maar mijn beltonen heb ik bijna allemaal <30 seconden en een 38 seconden

    noot2: (Windows) indien je bij Bibliotheek geen Beltonen ziet; ga naar Bewerken – Voorkeuren – Algemeen – en zorg dat Beltonen is aangevinkt

    Hoop dat dit je helpt.

    Edit: helpt dit je niet: plaats t even op t forum. Daar krijg je vaak snel en goed antwoord op dit soort vragen.

  29. Ik heb van alles geprobeerd, ik heb Iphone 4s en Itunes geinstalleeerd maar wanneer ik bij bewerken, voorkeur, algemeen kijk zie ik echt geen beltonen staan… 😡 HELP!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.