Reacties voor: Nieuwe Apple TV: online opslag, iPhone OS, 99 dollar

De volgende generatie Apple TV ziet eruit als een iPhone zonder scherm, gaat 99 dollar kosten en heeft maar 16GB opslag. Bestanden haal je uit de cloud.

Reacties: 47 reacties

  1. Klinkt interessant.

  2. klinkt nog waarschijnlijk ook.
    Maar goed, niks voor WWDC, misschien een special event oid later.

    Als ik voor 99$ 1080p (of i) kan streamen tegen een goede prijs zal ik waarschijnlijk veel minder illegaal gaan downloaden qua films.

    Maar ik wil wel een SPDIF uitgang!

  3. Zaaalig!!!
    Jep. Release op WWDC….

  4. 99 dollar is niet duur. Maar het lijkt me wel dat je op jaarlijkse basis voor die online opslag moet betalen. Net zoals bij Mobile Me waar we in Europa 20 GB opslag bij hebben. Films en series streamen via de opslag van Mobile Me gaat bij mij prima op de iPhone, zowel via 3G als via WiFi.

  5. Zou de OS van de huidige Apple TV’s dan ook geüpdatet worden?

  6. Heb al jaren het 40GB model, erg tevreden over. Ben benieuwd of ie gewoon mee kan blijven doen in deze ontwikkelingen door een simpel updeetje. Het ziet er wel naar uit, dus laat maar komen…

  7. De Time Capsule heb ik al, en die zorgt nog wel voor wat problemen met streaming HD video’s op mn oude Windhoos laptop. Een Apple TV voor $100 wordt erg interessant (ook voor de import). Jammer wel dat er alleen een video uitgang is, of is het de nieuwe MD poort die ook HD audio vervoert? Dan is er niets aan de hand natuurlijk 🙂

    Vraag me alleen af, wat in Nederland nu precies voor voordelen zitten aan een Apple TV. Hebben ze bij ons al content, of moet je echt op een Amerikaans iTunes account zitten voor de films (gehuurd of niet) etc?

    Overigens verklaart het misschien wel enkele andere onbekende apparaten die in eerdere artikelen genoemd werden…
    Windhoos? Zullen we niet zo kinderachtig zijn?

  8. Doe mij die ma

  9. @Dennis de Jong:

    Origineel geplaatst door Dennis de Jong
    Jammer wel dat er alleen een video uitgang is, of is het de nieuwe MD poort die ook HD audio vervoert? Dan is er niets aan de hand natuurlijk

    Wat bedoel je daar precies mee?

    Zie artikel, alinea 1:

    “…met alleen aansluitingen voor HD-video (1080p)…”

  10. Nice, dit is zo ongeveer het engie apparaat van apple dat ik niet heb. Ik zag er nooit zo de toegevoegde waarde van. Maar voor 99 dollar haal ik hem zeker.

  11. Eindelijk, ik wacht al tijden op een fatsoenlijke oplossing om content op een tv te kunnen kijken! Het dan natuurlijk het liefst een van Apple 🙂

  12. Zullen vast wel slimmeriken komen die dat online opslag weten te omzeilen, zodat je thuiscomputer als opslag kan dienen. 99 dollar / 100 euro (?). Ik wil hem dan zo graag!!!! Iphone 4/HD en Apple TV. Muhahaha 😉

  13. Dit heeft potentie om de goedkoopste htpc oplossing te gaan worden. Zodra XBMC hier op draait is de aanschaf voor mij vrijwel zeker 🙂

    Als XBMC niet snel geport kan worden is het trouwens ook niks voor mij. Het ziet er niet strak genoeg uit en het is niet uitbreidbaar genoeg (althans de oude versie :)).

  14. Nu lees ik zo het artikel en de reacties, 1 vraag:
    Dat ding zou als een iphone zonder scherm zijn, maar hoe goed werkt een iphone os zonder touchscreen?
    Lijkt mij niks iig, iphone menu’s doorbladeren met een afstandsbediening

  15. @Moofnor: Misschien gaat het wel net zoals de WII werken 🙂

  16. Het lijkt mij juist extreem onwaarschijnlijk, maar we zullen zien.

  17. Leuk en aardig allemaal maar hier kleven heel veel nadelen aan. Online opslag? Dat betekent streamen. Streamen betekent problemen met data doorvoer. Geen internet verbinding, vette pech, ook geen films. En hoe krijg ik mijn films online? Zeker alleen keuze uit Apple’s collectie (dus geen ondertiteling en geen Nederlandse films). Als je de films opslaat op een Time Capsule ben je alsnog veel duurder uit dan bijvoorbeeld een Popcorn mediaplayer (en daar kan je tenminste nog een BluRay module in stoppen).

    Nou ja, eerst maar eens zien wat er van waar is.

  18. Origineel geplaatst door Moofnor
    Nu lees ik zo het artikel en de reacties, 1 vraag: Dat ding zou als een iphone zonder scherm zijn, maar hoe goed werkt een iphone os zonder touchscreen? Lijkt mij niks iig, iphone menu’s doorbladeren met een afstandsbediening

    Nu kan je de Apple tv ook met je iPhone bedienen(ook met je iPad trouwens) dus het lijkt mij dat dat ook wel op z’n Apple’s geregeld wordt.

  19. mischien ook een jailbreak app voor je iphone of itouch te gebruiken als opslag

    Origineel geplaatst door Wheppoe
    Zullen vast wel slimmeriken komen die dat online opslag weten te omzeilen, zodat je thuiscomputer als opslag kan dienen. 99 dollar / 100 euro (?). Ik wil hem dan zo graag!!!! Iphone 4/HD en Apple TV. Muhahaha

  20. Ik denk juist dat dit iets is voor het wwdc, dit is een nieuwe bron van inkomsten samen met een nieuwe sdk.
    Dit wordt voor de developer een fantastisch nieuw concept om voor te programeren.
    Te denken valt aan 720p apps of games, zelf zou ik zo al een aantal ideeen kunnen opnoemen, wat ik natuurlijk niet ga doen aangezien ik zelf de eerste dan wil zijn 😉

  21. Niet alles van Apple is beter dan de concurrentie. Zelf heb ik een WD TV live. Met in feite onbeperkte opslagruimte. Daar kan Apple Tv met z’n cloud-principe ( ook nog eens extra betaald) natuurlijk nooit tegenop

  22. Erg tevreden met mijn 160GB AppleTv. In combinatie met nieuwsgroepen vindt ik het een super apparaat !

    Het is natuurlijk ook leuk om op het apparaat video podcast te kijken of je vakantie foto’s op je mooie tv-tje te laten zien.

    De appletv wordt weleens de hobby van steve jobs genoemd dus ik sta wel te kijken van het nieuws van een nieuwe appletv ?

  23. Is dit dan de mysterieuze iprod in de iPhone OS

  24. Origineel geplaatst door Wim
    Niet alles van Apple is beter dan de concurrentie. Zelf heb ik een WD TV live. Met in feite onbeperkte opslagruimte. Daar kan Apple Tv met z’n cloud-principe ( ook nog eens extra betaald) natuurlijk nooit tegenop

    WD tv live is niet draadloos te bereiken, een erg groot nadeel in mijn huis. Wat ik dan echter weer super irritant vind is dat de Apple TV geen srt (ondertiteling) ondersteund.

  25. @Joost:
    de wd tv live is wel degelijk (via netwerk) draadloos te bereiken

  26. 16 gig ruimte.. de 160 gig is voldoende voor 200 uur dus deze zou inclusief software ruimte moeten hebben voor minimaal 10 uur..? Klinkt goed toch?

    Hebbedingetje:D

    Alleen als ik kijk naar de prijs van de standaard die is 230 dollar oftewel.. 270 euro? 😐 zal deze ook wel 120 euro worden.. agja ook niet extreem 😉

  27. @Jasper: Lijkt mij niet genoeg. Als je een mkv film hebt op 1080 zit je zo op de 8 of 9 gb. Dus er zullen andere opties dan interne opslag moeten komen.

  28. Oja, helemaal gelijk.. ben benieuwd hoe ze het dan gaan doen..

    Zouden hier ook games voor uitkomen? Misschien dat nintendo daarom apple als bedreiging ziet.. apple tv + iPhone als controller = wii achtig?

  29. Het gaat natuurlijk erom dat je met zo’n ding streamend kan kijken ipv alles erop te zetten. En dan natuurlijk met XBMC ipv de eigen software. Voor opslag heb je natuurlijk een NAS of iets anders lokaals 🙂

  30. interessant als er flex op kan (en mkv kan afspelen).

  31. Ik gebruik m’n huidige AppleTV bijna dagelijks. Al je foto’s, video’s, muziek en films bij elkaar. YouTube kijken en films online kopen met een US account. Werkt allemaal perfect. Super apparaat.

  32. Apple TV is ook het enige apple apparaat dat ik niet heb. Ik geef liever meer uit dan een Apple TV waar je niets aan hebt. Ik snap niet dat er niemand iets zegt over Plex App. Ik heb daar speciaal een extra mac mini voor gekocht en plex speelt
    Echt alles af en de
    Plugins zijn echt mind blowing!

  33. Ik ben zeer tevreden met de zojuist aangeschafte appletv! Flink prijzig in de aanschaf, maar nu wel helemaal geintegreerd in het netwerk. Foto’s, muziek, internet en met een beetje ‘gepersonaliseer’ zelfs alle soorten films kijken! Ik het alleen jammer vinden als hij nu alweer afgeschreven wordt…Zou er voor de oudere versie ook een update komen?

  34. En waarom niet met ipone besturen? Want daar is remote voor!

  35. Inderdaad hebben. Zeker ideaal voor op de slaapkamer. Een time capsule heb ik toch al en dan met bediening via de iphone.

  36. @micha: Plex is een ripoff van XBMC, dus dat werd idd al wel besproken iig door mij 🙂 Plex draait echter niet op Apple TV (althans er is geen support voor en er zijn ook geen plannen voor) en XBMC draait gewoon wel.

  37. Europa kan nog steeds geen gebruik maken van de movies in itunes dus wat is de nut hiervan voor de ons? Moeten we 1080p helemaal uit US streamen als we zin hebben om een film te kijken?

  38. Bediening met de iPhone lijkt ideal, kan me niet voorstellen dat Apple daar niet aan werkt.

    Ook handig: Vesa-mount, dan kun je hem achter je televisie plakken, dan staat ie niet in de weg (zicht).

    Voor 99 dollar denk ik er zeker over na!

  39. Als Belg zal ik dan maar zien dat ik het duurste internetabbonnement neem, waar geen limiet op staat… (maar wel een fair use policy).

  40. Hoop mog dit de waarheid zijn dat de huidige Apple TV’s geupdate kan worden.

    En dat ik dan eindelijk zonder een hack de USB aansluiting kan gebruiken, het zit er op maar niet officieel te gebruiken.

  41. @Joost: ATV ondersteunt srt ondertiteling

  42. Ik zie het voordeel niet van een AppleTV tegenover mijn PlayStation 3 ?

  43. Nee. Dat kan. Dus waarom zou je je dan druk maken. Lekker je PS3 blijven gebruiken toch?

  44. Oei, voor deze prijs is het zeker aantrekkelijk !

  45. Is er al meer bekend?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.