Reacties voor: Nieuwe Apple TV heeft 8 GB opslag en 512 MB werkgeheugen

Wat zit er in de nieuwe Apple TV? Een gebruiker van het XMBC-forum maakte hem open en vond meer wijzigingen dan alleen de processor.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Tof, eentje besteld al 🙂

    Blij dat er nog paar onverwachte dingen bijkomen!

  2. kwam tot de ontdekking dat er geen NBA ondersteuning is voor.de nederlandse accounts. Er zijn ook minder apps in het beginscherm voor Nederlandse Apple-id’s (besteld bij MyCom en was zaterdag binnen)

  3. Maar de opslag in de ATV kan je toch wel gebruiken (bij JB) om tijdelijk wat in op te slaan?

    Streamen van 1channel o.i.d. wil namelijk tussen 19:00 en 23:30 niet echt soepel verlopen. Dan is voor downloaden wel een optie.
    (Red.) Reactie aangepast.

  4. Extra antenne wellicht voor 5Ghz netwerken? Las op een ander forum dat de nieuwe hiermee kan verbinden..

  5. Half uur geleden bij iFactors een Appletv aangeschaft, leuk weetje dit.

  6. iFactors Bergen op Zoom heeft ook gewoon voorraad

  7. De nieuwe Apple tv werk soepeler.
    Scrollen gaat beter,alles laad sneller en met 1080p nog beter beeld.
    Je merkt duidelijk het verschil t.o versie 2!

  8. Origineel geplaatst door arjan
    De nieuwe Apple tv werk soepeler. Scrollen gaat beter,alles laad sneller en met 1080p nog beter beeld. Je merkt duidelijk het verschil t.o versie 2!

    alleen je kan er op dit moment veel minder mee, omdat de nieuwe nog niet te JB-en is… 🙁

  9. De “oude” kan ook met 5Ghz netwerk overweg. Met 2e antenne kun je (maar alleen bij de nieuwste routers) tot 50% hogere snelheden halen namelijk tot 450 i.p.v. 300.

    Overigens zit er tussen de nieuwste en de vorige eigenlijk te weinig verschil om over te stappen want het verschil tussen 720P en 1080P komt voornamelijk tot uitdrukking in de veel grotere bestanden want in beeldkwaliteit is het verschil te verwaarlozen. behalve dan voor die enkeling die graag grassprietjes wil kunnen tellen.

  10. Dit zijn dus leuke item om te lezen…
    Geen rumors of patent oorlogen.

    Denk er zekers over na om er een te kopen. Die dingen zijn zeker cool…

  11. Ik denk dat we lang gaan moeten wachten op een jailbreak voor de ATV3. De ATV2 jailbreak maakt gebruik van de limera1n exploit die niet meer in de ATV3 zit en in tegenstelling tot de iPad 2 heeft de ATV3 nauwelijks software draaien waar exploits in kunnen zitten (safari, etc).

    Tijd om een fatsoenlijke tool te maken om MKV (AC3/DTS) naar MP4 (AAC) om te zetten.

  12. Origineel geplaatst door RDG
    Ik denk dat we lang gaan moeten wachten op een jailbreak voor de ATV3. De ATV2 jailbreak maakt gebruik van de limera1n exploit die niet meer in de ATV3 zit en in tegenstelling tot de iPad 2 heeft de ATV3 nauwelijks software draaien waar exploits in kunnen zitten (safari, etc).Tijd om een fatsoenlijke tool te maken om MKV (AC3/DTS) naar MP4 (AAC) om te zetten.

    Die tools zijn er volop en het formaat is niet het probleem. Het grote probleem is de verplichting om via iTunes te werken en dat levert veel te veel beperkingen op.

    Firecore (de makers van aTVFlash) zien overigens weinig problemen om de nieuwe aTV te Jailbreaken.

  13. Origineel geplaatst door Anfroy
    Extra antenne wellicht voor 5Ghz netwerken? Las op een ander forum dat de nieuwe hiermee kan verbinden..

    De ‘oude’ ATV2 kon dit ook, via mijn TimeCapsule zit de mijne al een tijdje op 5 GHz

  14. Origineel geplaatst door Anfroy
    Extra antenne wellicht voor 5Ghz netwerken? Las op een ander forum dat de nieuwe hiermee kan verbinden..

    Hij kan er inderdaad mee verbinden maar of dat nu bij de vorige kon weet ik niet maar kan wel bevestigen dat het mogelijk is op de nieuwe apple TV.

    Ben sinds gister trotse bezitter van de apple TV en heb er geen spijt van!

  15. Een tweede antenne doelt toch op een wireless N ondersteuning of niet ?

  16. @viermaal raden en @Arjan mijn fout, dacht echt dat ik iets nieuws gevonden had haha.
    Bedankt voor de opheldering 🙂

  17. Ben sinds gisteren ook de trotse bezitter van de ATV3, lekker apparaat. Werkt vloeiend. Ben benieuwd wanneer ze hem gaan JBen, kan dan alleen maar beter worden.

  18. Heerlijk, heb nu een ATV 2 en wil echt wat extra snelheid dus zit met smart te wachten tot ik de ATV 3 ga halen. Maar eerst wil ik dat de jailbreak uit is dan haal ik hem direct.

  19. De 2012 ipad kan niet airplay mirrorren naar de apple tv 2 (getest), dus daarvoor heb je ook minimaal apple tv 2012 nodig…

  20. Wat er ook in zit of niet. Hij werkt prima!
    Lag vrijdag gewoon op het schap @ ASA!

  21. @ikke: dat zou diep triest wezen als de iPad (3) niet kan streamen naar oudere AppleTv’s, lijkt me sterk eigenlijk.

    Misschien ook handig om het AppleTv forum aan te passen, staat nu alleen nog de 1ste en de 2de.
    Ik ben tot nu toe erg te vrede met mijn vandaag aangeschafte Appletv 3! Kan niet wachten op de jailbreak.

  22. Origineel geplaatst door ikke
    De 2012 ipad kan niet airplay mirrorren naar de apple tv 2 (getest), dus daarvoor heb je ook minimaal apple tv 2012 nodig…

    Heb je op de appletv een JB? misschien dat het daar aanligt aangezien er ook hiervoor een nieuwe update is?

  23. Origineel geplaatst door ikke
    De 2012 ipad kan niet airplay mirrorren naar de apple tv 2 (getest), dus daarvoor heb je ook minimaal apple tv 2012 nodig…

    Klopt dit!? Kunnen andere mensen dit ook bevestigen? Dat zou echt heel slecht zijn!! Geen enekele reden lijkt me waarom dit technisch gezien niet zou moeten kunnen? Ik bedoel 1080p kan op ATV2 toch naar 720p ge-downscaled worden?

    Hoor graag reactie van andere iPad 3 met ATV2 gebruikers..

  24. @ikke: Hier werkt het anders prima. Ik vermoed een hiccup aan jouw kant.

  25. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    720P en 1080P komt voornamelijk tot uitdrukking in de veel grotere bestanden want in beeldkwaliteit is het verschil te verwaarlozen. behalve dan voor die enkeling die graag grassprietjes wil kunnen tellen.

    Daarom download ik graag HD, het kijkt echt fijner. Misschien niet echt te zien bij minder grote tv’s.

    Ik zou er wel eens 1 willen proberen maar weet nog te weinig over dit apparaatje eigelijk…

  26. Zonder jailbreak is een AppleTV ok. Mét een jailbreak super. Had nog snel de 2e generatie gekocht omdat ik bang was dat de nieuwe AppleTV radicaal anders zou worden. Waren geen aanwijzingen voor maar omdat de vorige een eitje was om te jailbreaken toch voor de oude gegaan. Heb nu echt een top mediacenter voor een prikkie.

  27. Was apple tv 2 met jailbreak ja, iphone 4s geen probleem. Nieuwe ipad gaf geen optie.. Misschien komt het door jailbreak.. Filmpjes ed ging prima vanaf nieuwe ipad, alleen mirrorring niet..

  28. Weet iemand of AirPlay mirror beter werkt met de Apple tv 3b ipv. Atv2? Vloeinder minder haperingen. Minder vertraging enz. Soms met een race spel of andere ap hapert het een beetje. Dat zou met een A5 chip naar mijn idee beter moeten gaan. Weet iemand dat. Ik heb zelf een iPad 2 en iPhone 4.

  29. @RDG: Je kunt Handbrake gebruiken om films om te zetten naar mp4

  30. @Jamal: Real Racing 2 vanaf de 4S naar Apple TV3 werkt helaas net zo ‘slecht’ als met Apple TV2. Na een tijdje schokkerig beeld en het geluid valt soms weg. HD filmpjes streamen maar TV3 is net zo n ramp. Een filmpje van nog geen twee minuten was eerst 4 minuten aan het bufferen. HD film kijken via iTunes store gaat wel super.

  31. @RDG: Met de Beamer app voor OSX Lion hoef je geen enkel bestand meer te converteren. De videofile gewoon naar het venster van de app slepen en hij begint automatisch op de Apple tv te spelen.

  32. Ben nieuw hier. In bezit van 4GS, MacBookPro en Ipad2. Vraag over de Apple TV die ik wil aanschaffen: is wat ik zie op t scherm vd MacBook met behulp van een TV met HDMI aansluiting en Apple TV ook af ste spelen 1 op 1 op m’n TV?
    Dus ook streams van Uitzending gemist etc.?

  33. @RDG: Handbrake! Werkt super.

  34. @RDG: Handbrake is super. Recentelijk heb ik iVI gedownload (Voor OSX). Niet gratis, maar voegt automatisch metadata toe aan je films en tv series. Handbrake doet dat (naar mijn weten) nog niet.

  35. Ik gebruik nu Xmedia Recode, omdat Handbrake geen optie heeft om de videostream te kopiëren. De meeste MKV’s die ik download hebben H264 en AC3 of DTS, waarvan de videostream dus 1:1 afgespeeld moet kunnen worden in een MP4/M4V container. Alleen de AC3/DTS stream moet geconverteerd worden naar een 5.1 AAC, maar dat duurt maar enkele minuten.

    Het probleem met Xmedia Recode is echter dat het ffmpeg gebruikt voor het converteren naar AAC, en ik heb liever de Quicktime of Nero AAC codec. Ik kan het ook wel handmatig doen, de MKV tracks extracten, de AC3/DTS track omzetten naar AAC via Nero/QT en vervolgens muxen in een MP4 container, maar ik zoek eigenlijk een 1-klik solution.

  36. Sinds de update van apple tv naar 5.0 staan mijn tv-series niet meer alfabetisch, bij films geen probleem, nog iemand dat probleem?

  37. Het verschil tussen 720 en 1080 is inderdaad te verwaarlozen. Een leek ziet het verschil niet. Ik hou het bij de Apple TV 2.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.