Reacties voor: Nieuwe Apple TV bevat geen internetbrowser door ontbreken webview

Het nieuwe besturingssysteem tvOS voor de nieuwe Apple TV biedt geen ondersteuning voor WebViews. Hierdoor zijn apps niet alleen sneller, maar vooral ook een stuk veiliger.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Dat vind ik erg jammer. Ik ga vaak naar een hotel en neem dan mijn apple tv mee. Een tv met hdmi is altijd aanwezig en ook wifi. Alleen wifi werkt meestal niet op apple tv omdat je eerst in een browser ok moet indrukken om akkoord te gaan met de voorwaarden. Zou daar nu niets op te vinden zijn?

  2. Geen FB & Twit, ik heb ze beide maar op de tv hoef dat van mij ook niet gelukkig geen stortvloed aan games ala candycrush enz

  3. Jammer van safari , mocht je de Apple tv gaan gebruiken op een lcd als een soort losse smart tv oplossing

  4. Waarom zou je dit sowieso willen. Het is al bewezen dat het op consoles ook niet lekker werkt en dat bijna niemand het gebruikt.

  5. Als je een browser op “het grote scherm” wil gebruik je toch gwn AirPlay met iPhone/Mac..?

  6. Apple verbiedt adware op de atv, als ze dit nou ook eens op al de andere apparaten doen zouden we misschien minder overspoeld worden door die irritante reclame cultuur.

  7. Dat is slecht nieuws… Geen phonegap apps!

  8. Oh Apple zoooooo doorzichtig. Dit heeft niets te maken met webview comptabiliteit etc etc. Dit is om te zorgen dat apps a la Popcorn, Plex, Infuse geen toegang hebben tot het internet en geen verbinding kunnen maken om illegale content te streamen/downloaden. Alsnog een jailbreak nodig straks om apps als Plex te draaien, let maar op. Geen ramp voor mij, Netflix en TV gemist bieden genoeg content momenteel. Toch geen tijd meer over 🙂

  9. Origineel geplaatst door Nick: Dat is slecht nieuws… Geen phonegap apps!

    Stiekem hoop ik dat dit sarcasme is. Die phonegap apps zijn zo dramatisch qua performance. Apple filtert zo de “echte” programmeurs en de web/javascript ontwikkelaars er een beetje tussen uit.

    Ik gebruik zelf al amper webviews in mijn apps dus zal voor mij in ieder geval geen probleem zijn

  10. Was een garage projectje en blijft een garage projectje. Tegen de tijd dat Apple het licht ziet lopen ze mijlen ver achter op tv gebied.

  11. @Henk: Het is ook geen vervanging voor je tv bedoeld, het is gewoon als extra bedoelt.

  12. Gelukkig, hopelijk blijft het ook zo!

  13. @Phthisicus: als narrowcasting systeem? Een Apple tv is goedkoper dan een console, of een volwaardige computer, tevens vergt een raspberry pi ook wat instellend vermogen.

  14. Fijne troost dat surfen zonder keyboard ook weinig soeps is

  15. De app Airweb werkt super. Hiervoor heb je wel een idevice nodig.

  16. Zolang infuse gewoon werkt, zie ik het probleem niet ;-).

  17. ik als “Apple”-fan zie hier, zoals verwacht (maar niet gehoopt), dat deze nieuwe Apple tv, waarschijnlijk weer niet het gene is waar ik al die tijd op zit te wachten.
    Ik heb nu een Apple tv3 thuis staan die ik nauwelijks gebruik. En om mijn eigen filmcollectie af te spelen vanaf mijn QNAP-nas, gebruik ik m’n WD TV Live hub.
    dat werkt maar niet ideaal.
    Streamen van HD-content en series e.d. vanaf het internet zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn (zoals WvB22 al meldt in zijn reactie).

    Ben zeker geen Andriood-fan, maar ik zit toch heel sterk te denken aan
    de MINIX NEO 8-H met Kodi (XMBC) geïnstalleerd.
    die doet het allemaal!!!

  18. Origineel geplaatst door WvB22
    Oh Apple zoooooo doorzichtig. Dit heeft niets te maken met webview comptabiliteit etc etc. Dit is om te zorgen dat apps a la Popcorn, Plex, Infuse geen toegang hebben tot het internet en geen verbinding kunnen maken om illegale content te streamen/downloaden. Alsnog een jailbreak nodig straks om apps als Plex te draaien, let maar op. Geen ramp voor mij, Netflix en TV gemist bieden genoeg content momenteel. Toch geen tijd meer over

    Plex heeft al aangegeven dat ze met een app komen voor tvOS, infuse ook,.. En het zou me niet verwonderen dat KODI dit ook sterk overweegt. En dan kan je vermoedelijk ook gewoon de kodi addons installeren voor popcorn time, icefilms, whatever.. Dus ik zie het probleem niet? Geen ondersteuning voor webview is nog iets anders dan geen verbinding kunnen maken met (illegale) streams…

  19. Ja, ook ik ben geen echte Android-fan. Maar voor een scheet en een knikker hebben we een paar van deze dingetjes besteld.
    Wél 4K, en open voor alles. Misschien is het niks, maar het is het proberen waard.

  20. @WvB22: Denk dat je hier twee dingen verwart: geen webview betekent geen webpagina’s tonen, betekent helemaal niet dat apps het internet niet kunnen gebruiken om online inhoud te gaan ophalen (zoals bvb videostreams). Dus zolang plex en dergelijke geen webview gebruiken in hun grafische user interface zullen deze perfect functioneren op de apple tv.

  21. Origineel geplaatst door c87
    @WvB22: Denk dat je hier twee dingen verwart: geen webview betekent geen webpagina’s tonen, betekent helemaal niet dat apps het internet niet kunnen gebruiken om online inhoud te gaan ophalen (zoals bvb videostreams). Dus zolang plex en dergelijke geen webview gebruiken in hun grafische user interface zullen deze perfect functioneren op de apple tv.

    ik help het je (van harte) hopen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.