Reacties voor: ‘Nieuwe Apple TV met App Store verschijnt in zomer 2015’

Apple gaat tijdens WWDC 2015 een nieuwe Apple TV met een App Store onthullen, aldus bronnen. De nieuwe Apple TV krijgt interne opslag.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Als de oude ook maar gebruik kunnen maken van de app store dan?
    Zal wel €200 gaan kosten verwacht ik dan nu nog de oude uitverkopen met prijs verlaging straks een dure nieuwe.

  2. Jammer, heb nog geen jaar de 3. Hoop dat je die kan updaten. Ben bang van niet. Zal wel niet genoeg geheugen opzitten om apps te installeren.

  3. Origineel geplaatst door perry
    Als de oude ook maar gebruik kunnen maken van de app store dan?
    Zal wel €200 gaan kosten verwacht ik dan nu nog de oude uitverkopen met prijs verlaging straks een dure nieuwe.

    ben er ook bang voor maar als de oude het ondersteunt, waarom zou je dan die nieuwe halen?

  4. Zo zou mooi zijn als het zoals het concept word, dan zet je hem met trots op je TV meubel. Alleen word de prijs dan wel veel hoger, mja…

  5. Origineel geplaatst door diederik
    Jammer, heb nog geen jaar de 3. Hoop dat je die kan updaten. Ben bang van niet. Zal wel niet genoeg geheugen opzitten om apps te installeren.

    Zou wel grof zijn nu de 3 nog steeds verkocht wordt met minieme korting.

    Ben ook bang dat de 3, zelfs als hij wel nog geüpdate kan worden, maar een fractie van de nieuwe functionaliteit van de 4 krijgt en héél traag wordt.

    Niet alleen vanwege het (RAM èn flash) geheugen, maar vooral vanwege de processor. Het verschil daarin wordt doordat de 3 zolang niet geüpdate is vast wel erg groot, een 32 bits single core vervangen door een multicore 64 bits moet haast wel enorm veel schelen in performance…

  6. Zonder HDMI passthrough geen interesse en blijf ik bij mij Xbox One. Wel HDMI passthrough, dan wordt het interessant.

  7. @Ferryman: Minieme korting? Van 99 naar 69 dollar. 30 procent van de prijs af. Dat is nauwelijks miniem te noemen.

    Ook denk ik dat de huidige Apple tv gewoon te gebruiken blijft als nu, dus puur als media streamer. En de nieuwe krijgt dan veel nieuwe functionaliteit.

  8. …en hopelijk door al die nieuwe functies wél te jailbreaken zodat xbmc (kodi) erop kan! Zit nu nog steeds met de atv2…

  9. @Pieter: OK, in dollars lijkt het heel wat, mede omdat het verschil in de VS ook relatief groter is. Maar hier in Nederland was de gangbare prijs €89 en is die nu €79. Dàt bedoelde ik met miniem. €10 prijsverlaging wordt ik niet echt warm of koud van, zelfs procentueel kun je er hier niet meer dan 11% van maken. Maar zelfs met 30% korting blijft het vrij veel geld voor een product dat (afhankelijk van wanneer je nog een ATV3 zou kopen) binnen enkele maanden wellicht niet langer ondersteund zal worden. In het algemeen ondersteunt Apple maar één (major) iOS versie per iDevice, dus als de ATV 3 na de intro van de 4 niet langer naar de nieuwste iOS versie geüpdate kan worden blijf je voortaan ook verstoken van bugfixes en securitypatches. Hoe belangrijk dat is hebben we onlangs weer kunnen merken aan de FREAK kwestie.Maar dit is allemaal nog één grote ‘als’, obv geruchten, speculaties en aannames. We zullen zien hoe heet de spreekwoordelijke soep straks gegeten wordt 🙂

  10. Ik wilde een 2e aanschaffen voor in de slaapkamer met deze aardige korting maar wacht nu nog even. Interessante ontwikkeling!

  11. HDMI is aanwezig op de 3. Er zal weer veel appel geklap zijn zoals we van de Appels gewoon zijn met absurde schandalige hoge prijzen zoals die domme watch die geen meer waarde zal zijn, alles wat je met die watch kan is ook mogelijk met iPhone en dan heeft die Cook weer iedereen goe beet om de Appel TV aan 69 dollar te verkopen om er straks er 350 euro voor te vragen voor TV3 en 5.000 euro voor een toekomstige TV waar ze mee bezig zijn. Appel zijn tijd is gekomen om uit te doven grote dieven zijn het om de mensen te pluimen. Productie kost TV3 is 40 euro amper, Google maar even welke schandalige winst ze op strijken… Een schande is het.

  12. @Ferryman: Naar mijn weten was de prijs altijd 109 en is die een paar maanden geleden 99 geworden bij resellers. 89 heb ik m niet voor gezien.

  13. @JanMc: Waarom zo negatief? Niemand verplicht je toch iets te kopen? Gewoon je eigen keuze maken.

    Ik ben best tevreden met de huidige ATV.
    Airplay werkt super. Netflix is puur gebruiksgemak. Al is het aanbod wat mager.

  14. Wat een rant, JanMC! Het komt wat jaloers over.

    Ik heb, in jouw ogen wel schandalig veel geld over voor gebruiksgemak, bouwkwaliteit en geen-frustraties bij het gebruik. Ik vind het zijn geld waard. En als ik iets niet het geld waard vind, ook al heb ik het misschien nodig, dan koop ik het niet. De Apple Watch laat ik dan ook vooralsnog aan me voorbijgaan.

    Jammer om zo’n rant te moeten lezen. Het zegt meer over jou dan over Apple.

  15. NPO, RTL, Ziggo app? Klinkt mij als muziek in de oren!

  16. Wat mijn eerste gedachte was: kan plex connect ook hier worden toegevoegd?
    Dat is t een leuk apparaat om eventueel weer aan te schaffen.

  17. Het device is een, wat je er mee kan doen is twee (behalve naar het design kijken).
    De nieuwe ATV zal b.v. een boost geven aan het gamen (waar veel geld in omgaat).

    Lees dit zeer interessante artikel waarin staat wat  van plan is.

    Je kan met de ATV2/3 nog steeds doen wat je nu kan doen. Dit was reden genoeg om de ATV te kopen. Dus niet klagen.De ATV4 gaat hele nieuwe mogelijkheden bieden (gamen, Apple store/apps, content), naast een enorme tech. update.Je kan niet verwachten, zeker niet bij , dat je die met de oudere ATV’s krijgt.Daar is niets mis mee, zo kan je grote stappen voorwaarts maken zonder het verleden met je me te slepen.In het bedrijfsleven kennen we dit ook, dat noemen we dan ‘green field’De ATV4 zo maar eens een compleet ander apparaat kunnen worden.

    @Ferryman: Volg je de $/€ koersverhouding een beetje?
    Dat verklaart de minimale prijsverlaging bij ons

    Dit gaat ook verklaren waarom de iPhones en iPads etc straks veel duurder (in €) gaan worden, iig bij iedere product update.
    Dus ga er van uit dat de nieuwe ATV om die reden alleen al duurder zal zijn

    Amerikaanse prijzen zijn altijd zonder BTW (GST) omdat die per staat verschilt.
    Het is ondoenlijk 50 prijzen te noemen.

    Dus $100 is bij ons hoe dan ook €121. Dan natuurlijk de koersverschillen. En vergeet de extra kosten van ons garantiesysteem niet.

  18. @Pieter: Dixons, BCC, Mediamarkt en ongetwijfeld nog een aantal anderen zaten al maanden (pakweg sinds midden vorig jaar volgens tweakers) vast op die €89. Dus niet alleen maar bij obscure webshops, ook een aantal grote landelijke ‘bakstenen’ winkelketens en officiële resellers.Op de site van de eerste kun je het iig ook nog terugvinden in de ‘van’ prijs (uit de van/voor prijzen), reken maar dat ze die hoger zouden opgeven om de ‘korting’ gunstiger voor te stellen als die prijs recent nog hoger was geweest…Zo zie je maar weer, vergelijken loont 🙂 Let wel, ik heb het over Nederland. Begreep laatst van een Vlaamse iCulture lezer dat daar de prijzen duidelijk hoger waren dan hier.

  19. De iPad Air 2 heeft een A8X chip niet de gewone A8

  20. Volgens mij heeft het zo lang geduurd en ons op het verkeerde been te zetten ( hobby project

  21. Wat is duur ??? Altijd dat gezeur over wel of niet duur.
    Niemand is toch verplicht om wat te kopen ?

    Als de nieuwe AppleTV € 200,00 gaat kosten en al zou je er maar een jaar gebruik van maken dan kost het je dat € 0,54 per dag.
    Gewoon stoppen met roken wat minder bier drinken en je hebt hem er zo uit met veel plezier.
    Stop met zeiken over duur !!!!

  22. @Arjan: Ehm, dus hij is alleen duur voor niet-rokende geheelonthouders, is dat wat je zegt? 😉

  23. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  24. jaren een atv gehad maar toch verkocht hij is te beperkt in kunnen de vervanger is een little black box geworden zonder de android zooi natuurlijk werkt volledig als xbmc speler en voldoet beter als de atv
    De atv heeft nog nooit goed gewerkt met airplay ,altijd gestotter

  25. Hopelijk doen ze er een paar chips in die communiceren met Z-wave, Zigbee, Klikaanklikuit etc. zoals de Homey van Athom.nl …… Als dat niet zo is dan wordt het de Homey voor mij.

  26. Wordt eindelijk wel ‘ns tijd voor een nieuwe. Ik hoop dat ie ook (Netflix) 4K gaat ondersteunen.

  27. Als deze net zo goed is als de vorige, ga ik met een slaapzak voor de deur van de applestore liggen. LOL

    #nutteloos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.