Reacties voor: Nieuwe anti-diefstalkabel in Apple Stores aangetroffen

Er zijn nieuwe beveiligingskabels opgedoken in Apple Stores. Deze kabel moet de iPod touch, iPhone en iPad beschermen tegen diefstal.
Rick Stevenhaagen -

Reacties: 18 reacties

  1. Dit zag ik een tijdje geleden al in de Apple Store in Oberhausen. Dacht dat het al lang en breed uitgemeten was, maar nu schijnt het nieuw te zijn. Ik kreeg ze overigens met geen mogelijkheid los.

  2. Deze kabels gebruiken ze al in Amsterdam sinds de opening van de store. Kan me niet herinneren dat die splitste.

  3. Ben ik de enige die graag wilt weten hoe dit werkt?
    Zowel hardware- als softwaretechnisch?

  4. @BasZ: Het lijkt me logisch dat ze dat niet gaan vertellen. Is ook niet echt boeiend tenzij je van plan bent iets te gaan stelen in de Apple store en daarom graag de werking ervan wil weten.

  5. @BasZ: ik ook!

  6. Snap het niet helemaal. ik begrijp juist dat alle devices een smallere dock aansluiting krijgen… Een maandje wachten zou dan misschien handiger zijn geweest. Want wie gaat er nu een oude iphone stelen als je ook de nieuwe kunt jatten :-))

  7. Ik neem aan dat er inderdaad een alarm afgaat als je de kabel doorknipt, anders is die hele beveliging waardeloos. Maar gebruiken op iPads die vlak bij de uitgang liggen? Dan is het een kwestie van knippen en rennen. Lijkt me niet zo handig.

    Nog een hersenspinsel, die oude kabels waren dus gewoon een combinatie van een standaard USB kabel in het apparaat en een beveiligingskabel die met een plakding aan de achterkant van het apparaat is vastgemaakt? En geen alarm als je de USB eruit haalt? Dan is het stelen van een iPhone 4/4S kinderspel: gewoon de twee schroefjes uit de onderkant halen, achterkant eraf schuiven en klaar is Boris Boef. Die heeft dan wel een iPhone zonder achterkant, maar die achterkantjes kun je voor belachelijke bedragen kopen.

  8. Heb dit ook gezien in amsterdam apple store
    De kabel ging los en het alarm ging af.

  9. Deze heb ik vorige maand al gezien in de apple store in parijs, dus niet echt nieuwe

  10. Beetje vreemd dat ze daar nu mee komen, slechts weken voordat er een nieuwe 8 pins connector komt die de 30 pins gaat vervangen. Misschien dat er daarom zo weinig zijn?

  11. Vooral aandacht eraan geven in de media, zodat dieven alerter worden.

    Dit soort dingen moeten nooit in het nieuws komen.

  12. Deze hebben ze inderdaad al een tijdje in Amsterdam, was een tijdje terug daar, dacht ik even snel mijn iPhone op te laden. Dat opladen ging prima, kreeg daarna echter mijn iPhone niet meer los! Apple medewerker heeft hem er vervolgens even vanaf gehaald.

  13. Origineel geplaatst door Ranald
    @BasZ: Het lijkt me logisch dat ze dat niet gaan vertellen. Is ook niet echt boeiend tenzij je van plan bent iets te gaan stelen in de Apple store en daarom graag de werking ervan wil weten.

    Dat vindt jij. Ik vind het wel degelijk interessant, simpelweg omdat ik altijd wil weten hoe technologie werkt. En samen met mij vele anderen.

  14. Ik zag het inderdaad in de eerste week van juli al in de Apple Store 5th Ave. en degene in Grand Central. Niet zo nieuw dus…

    @Rop: @BasZ: in de zijkant zit als men goed kijkt een zilver gaatje dacht ik. Ik denk dat men een soort simkaartslot opener moet gebruiken, deze in dat gaatje te duwen en dat dan twee haakjes open gaan waarna men de kabel uit de iPad/iPhone/iPod kan halen. Want in de normale kabel zitten aan de zijkant ook van de haakjes maar die veren mee als je hem erin doet of eruit haalt. Zo denk ik dat het is 🙂

  15. ios 6 funcationaliteit? In combinatie met zo’n kabel..
    Alleen beschikbaar voor iphone 5.. Zodat ze weer een verkoop archument hebben voor verkoop van de iphone 5.. Zie de presentatie in September al helemaal voor me.

  16. Kun je zon kabel kopen? Of is het alleen voor de kiosk modellen?

  17. Deze kabel zal met een soort weerhaken in de iPad klikken, hij zal simpel aan te brengen zijn, maar eruit trekken niet (voor wie het principe achter weerhaken kent weet wat ik bedoel, one way only). De toestellen zullen ook een apart soort iOS hebben lopen die weet dat ze onbruikbaar moeten worden van zodra deze kabel verwijderd wordt, op zich weer iets dat heel simpel te doen is in de dockconnector van de kabel, net zoals Apple flikte met hun AV kabels die opeens niet meer herkend werden, door vermoedelijk een kleine ID chip oid in de connector aan te brengen.

  18. @Basz: ik denk dat het met stroom werkt als er geen contact met de iPad word gemaakt gaat er een alarm af. En om het te verwijderen moet je ren sterk magneet gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.