Reacties voor: Nieuwe Amazon Kindle-commercial valt opnieuw iPad aan

Amazon maakte eerder een commercial waarin ze de slechte leesbaarheid van de iPad in direct zonlicht op de hak namen. Nu is er een nieuw filmpje, waarin de iPad het opnieuw zwaar te verduren krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Appels met peren vergelijken.
    Ontvangt de Kindle mail?
    Kan je er YouTube op kijken?
    Navigeren?
    Angry birds spelen?

    iPad – Kindle 29-1

  2. Ja, leuke vergelijking. Kan de Kindle Apps draaien, youtube bekijken en op internet surfen met dat heerlijke iPad gevoel. Nee, Kindle maakt zichzelf een beetje belachelijk met dit reclamespotje.

  3. Ach, maak je niet zo druk 🙂 Ik heb een tijdje geprobeerd om boeken te lezen op de iPad. PDF’s bekijken gaat gewoon fantastisch vanwege de snelheid op de iPad.

    Maar de normale ‘leesboeken’ lees ik liever op de Kindle. Het is handzamer, het Pearl scherm is voor lezen van boeken gewoon perfect!

    Een minder reflecterend scherm voor de iPad zou zeker een must zijn, ik merk het tijdens de vergaderingen ook goed dat de lampen in het plafond soms storend werken…

  4. Inderdaad, appels met peren vergelijken. Alleskunner iPad is toch niet te vergelijken met alleen het lezen van een boek.
    En met een anti-glare-screentje op de iPad kun je prima lezen in de zon en onder lampen. Scheelt ook nog eens een heleboel vieze vingers, want die zie je nauwelijks op de anti-glare!

  5. Meeste mensen lezen bovendien in bed, en dan is de kindle weer lastig lezen in het donker als je partner al wil slapen.

  6. Naar mijn mening is een e-reader perfect voor boeken. 98% beter dan een Ipad. de 2% niet omdat het in het donker niet fatsoenlijk werkt.

    Verder is een e-reader natuurlijk geen tablet en slaat die reclame dus helemaal nergens op.

    Ipad wint dan ook op alle vlakken behalve het lezen van een boek. (lezen van een boek is ook fijn op een ipad hoor. Maar de E-inkt is gewoon superieur voor een simpel zwart wit boek)

  7. Heb getwijfeld tussen Ipad en BeBook. Door toeval bij Ipad gekomen. Heb een folie over het scherm geplaatst en zal niet ook nog voor een ereader gaan want Ipad voldoet voor mij. Mij pa heeft een BeBook en ziet er ercht waanzinnig uit, maar ik vind het te beperkt, met name omdat ik niet met te veel apparatuur wil lopen.

  8. Hier moet ik op reageren want zoals al meerdere mensen zeggen dit is appels met peren vergeljken. Ik type dit bericht op me ipad, kan dat met die kndle. Ik bekijk dat joutube filmpje op me ipad, kan dat met die kindle. Ik bekijk of men haar goed zit in het scherm van me ipad als ie uit staat, kan DAT met die kindle 😉

  9. De strekking van het filmpje is dat het lezen van boeken op een Kindle3 prettiger is. Ze komen echt niet aan de rest van de superieure eigenschappen van onze iPad…

    Neem het toch niet zo serieus… Misschien dat ik nog niet lang genoeg een Apple liefhebber ben om ook hier zo fel op te reageren 😉

  10. Tja dit is inderdaad geen vergelijking. Als je alleen boeken wilt lezen koop je inderdaad geen iPad. Maar wil je internetten, gamen of foto’s e.d. bewerken dan ben ik bang dat de Kindle tekort schiet.

  11. Euhm ze vergelijken het apparaat Kindle op zich toch ook niet direct met de iPad? Ze zeggen enkel dat de Kindle geen glimmend scherm heeft en dat zou een voordeel zijn voor dat apparaat. En daar hebben ze gelijk in. Dat het meisje aan tafel een iPad vast heeft valt enkel óns op in deze commercial, omdat we de home button herkennen en een eventueel eerdere commercial gezien hebben. In de huidige setting zou het een sneer naar ieder apparaat met glimmend scherm kunnen zijn waar je op wil lezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.