Reacties voor: Apple vernieuwt 12-inch MacBook: krachtiger en in roségoud

Apple heeft nieuwe 12-inch MacBooks aangekondigd, die krachtiger zijn en een betere batterijduur hebben. Voor het eerst ook in rosegoud!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Nu maar hopen dat de Macbook Pro’s ook snel de update aangekondigd krijgen…

  2. Rose Gold ziet er niet eens zo vreselijk uit als ik dat dacht dat het zou worden. Verder een verwachte update van de Macbooks, niets spectaculairs, geen reden om mijn huidige 12″ Macbook 2015 voor in te ruilen. Nog steeds heel blij ermee, perfecte compagnon voor mijn iMac (en ja, ik vind het toetsenbord wel heel fijn werken).

  3. @MLVC: Werkt dat een beetje vlot? Gezien de prijs een risicovolle investering, maar wat vindt ik hem mooi!!!

  4. Origineel geplaatst door MLVC
    Rose Gold ziet er niet eens zo vreselijk uit als ik dat dacht dat het zou worden. Verder een verwachte update van de Macbooks, niets spectaculairs, geen reden om mijn huidige 12″ Macbook 2015 voor in te ruilen. Nog steeds heel blij ermee, perfecte compagnon voor mijn iMac (en ja, ik vind het toetsenbord wel heel fijn werken).

    Helemaal mee eens (muv die iMac dan, heb zelf een MacMini ernaast 😏)

    Al ben ik stiekem wel benieuwd naar de eerste (vergelijkende) benchmarks hoeveel sneller (en zuiniger) de M3 en M5 nou ècht zijn… 🤔
    Niet dat ik iets te klagen heb over de performance, en die doodenkele keer dat het er wèl toe doet heb ik altijd nog mijn i7 MacMini 😃

  5. @Maurice: inderdaad. Zit daar echt op te wachten.

  6. Origineel geplaatst door Gurby_NL
    @MLVC: Werkt dat een beetje vlot? Gezien de prijs een risicovolle investering, maar wat vindt ik hem mooi!!!

    Ik heb nog geen enkele keer gehad “wou dat ie wat sneller was”, alles opent snel, alles werkt snel. Ik snap commentaar als “underpowered” ook echt niet, denk dat dat van mensen komt die de Macbook nooit gebruikt hebben. Het ligt er natuurlijk aan wat je ermee wilt doen, maar denk dat ie voor 95% van de mensen snel genoeg is. Toch Ferryman?

  7. @Maurice: Dan wel iets meer workstation class. Zodat je op zijn minst live multicam kan editen op 4k en ook HDR films kan editen zonder dat je stijf staat van de koffie 😁

  8. @MLVC: dank voor je reactie! Ik wacht inderdaad even de prestatieverschillen af, ben benieuwd 😉

  9. Ik heb sinds vorig jaar na lang twijfelen (wel/niet + 1.1 of 1.3 GHz) ook de Macbook 1.1 gekocht en ook ik heb nog geen moment gehad dat ik baalde van de performance. Als je na een tijd een MBP opeens vastpakt dan schrik je overigens ook van het gewicht.

    Ik gebruik hem voor office, foto’s, video kijken, mail en internet en vaak meerder vensters open.

    aanrader!

  10. Jammer dat ze de Macbook Air geen stevigere update geven… Wacht nog altijd op een exemplaar met retina. Zal dan toch maar de Macbook Pro worden dit jaar.

  11. Origineel geplaatst door Yannick
    Jammer dat ze de Macbook Air geen stevigere update geven… Wacht nog altijd op een exemplaar met retina. Zal dan toch maar de Macbook Pro worden dit jaar.

    Ik denk dat de Air er uit gaat, de MacBook 12 inch en MacBook pro wordt het uiteindelijk denk ik.

  12. Lekker dan, net een maand geleden een 13″ air gekocht 🙁 , maar zo is het leven 🙂

  13. @eva1st: als je je een beetje op internet had verdiept had je dit kunnen weten. De verwachting is dat in juni de nieuwe macbooks (pro) worden aangekondigd. Ik zit al 3 maanden met geduld te wachten

  14. 480p webcam ahahahahahahahahahahaha

    Is dit een grap ofzo?

  15. @Vincent: Die camera zat er vorig jaar ook al in, en als je een Facetime HD variant wilt, kun je beter een Macbook Pro kiezen voor dat bedrag.

  16. Zou op deze krachtigere versie Photoshop goed kunnen draaien? Bij de eerste versie van deze 12 inch Macbook was dat nog niet het geval.

  17. @Digilike: Niet? Photoshop en Lightroom gebruik ik zonder problemen op mijn MacBook

  18. Als je naar MacBook ⇒ Bestel gaat en dan op een uitvoering klikt zie je dat de achtergrondafbeelding bij de preview is verandert. (van Yosemite 3 naar El Capitan) Ook is de tekst in de menubalk (boven) nu kleiner. Het dock is kleiner gemaakt en het iTunes icoon is bijgewerkt.

  19. Echt iets voor thuis en niet zakelijk

  20. @MLVC: ik sluit me hier helemaal bij aan. Perfect voor naast een iMac. Ik glij over het toetsenbord alsof het satijn geweven Egyptisch katoen is en het typt heerlijk.

  21. Toch altijd jammer dat het in USA 1299 dollar is en hier 1449 euro.

    Verder een mooi ding voor de bedoelde doelgroep.

  22. @Tom: heerlijk die beschrijving hahahah maar beetje onderpowerd voor video editing en foto bewerking. Met normaal thuisgebruik (zegmaar wat je in principe op een iPad kan doen) zal het vast en zeker een uitstekende Mac zijn.

  23. Origineel geplaatst door MLVC
    @Digilike: niet? Photoshop en Lightroom gebruik ik zonder problemen op mijn MacBook

    Dat geeft perspectief! Alle verkopers die ik sprak geven aan dat het renderen van grote foto’s traag werkt.

  24. Origineel geplaatst door Robin
    @Tom: heerlijk die beschrijving hahahah maar beetje onderpowerd voor video editing en foto bewerking. Met normaal thuisgebruik (zegmaar wat je in principe op een iPad kan doen) zal het vast en zeker een uitstekende Mac zijn.

    Robin: begrijp ik helemaal! En daar is het misschien niet de beste Mac voor en dat doe ik allemaal op m’n iMac. Maar toch sta ik er elke keer versteld van wat hij allemaal kan en heb ik me nog nooit geïrriteerd dat het niet snel genoeg gaat. Photoshop bijvoorbeeld gaat prima bij mij. En zelfs even snel iets editen gaat tot nu toe goed!

  25. Origineel geplaatst door Stefan
    Toch altijd jammer dat het in USA 1299 dollar is en hier 1449 euro.
    Verder een mooi ding voor de bedoelde doelgroep.

    Hier zit btw al inbegrepen in de prijs. Daar kom je er bij de kassa pas achter.

  26. Ook ik gebruik de 12″ dagelijks met veel plezier. Wat traagheid betreft ben ik een enorme zeikerd, maar tot nu toe nergens last van gehad. Zelfs 4K video’s streamen geeft geen problemen. Het enige wat absoluut niet werkt is het afspelen van 8k video’s op YouTube.

  27. Origineel geplaatst door MLVC

    Origineel geplaatst door Gurby_NL
    @MLVC: Werkt dat een beetje vlot? Gezien de prijs een risicovolle investering, maar wat vindt ik hem mooi!!!

    Ik heb nog geen enkele keer gehad “wou dat ie wat sneller was”, alles opent snel, alles werkt snel. Ik snap commentaar als “underpowered” ook echt niet, denk dat dat van mensen komt die de Macbook nooit gebruikt hebben. Het ligt er natuurlijk aan wat je ermee wilt doen, maar denk dat ie voor 95% van de mensen snel genoeg is. Toch Ferryman?

    Zeker, opnieuw helemaal eens 😀

    Ben trouwens wel voor de 1,2GHz MacBook gegaan, maar dat was meer vanwege de ‘koppelverkoop’ met de (SSD) opslagcapaciteit (kon nu tenminste gewoon alles overnemen van m’n oude trouwe vorige macbook, waarbij ik idd meteen ruim over de helft heenging). Tevoren zelfs nog wel even de 1,3GHz overwogen vanwege al dat geklets over de vermeende traagheid, maar geen moment spijt gehad dat ik dat geld in m’n zak heb gehouden 😏

    Die snelle MacMini van mij staat sinds ik de 12″MB heb dan ook een groot deel van de tijd ongebruikt, ook binnenshuis werkt de MacBook (vrijwel) altijd minstens zo prettig en kan me ook niet meer herinneren ooit ècht behoefte te hebben gehad aan meer snelheid. Alleen videocapture en -bewerking doe ik nog consequent op de mini, maar dat is ook/vooral omdat die naast de TV (etc) staat en (nog) meer opslagruimte heeft…

  28. Origineel geplaatst door Rob v
    @eva1st: als je je een beetje op internet had verdiept had je dit kunnen weten. De verwachting is dat in juni de nieuwe macbooks (pro) worden aangekondigd. Ik zit al 3 maanden met geduld te wachten

    dát wist ik ook wel, alleen de 8Gb RAM niet 😉

  29. Ik heb nog altijd een MacBook Pro 15″ mid-2010, na 5 jaar een upgrade gedaan met een 250GB SSD en 8GB RAM, optical drive eruit gegooid en een tweede harde schijf erbij. Het werkt even snel dan de huidige MacBook’s op de markt (zelf getest)

    Verder heb ik nog een iMac 21″ van 2015.

    Als je voor een nieuw product gaat zou ik toch wel voor de nieuwe MacBook gaan, het toetsenbord is veel prettiger, want je glijdt er zo gemakkelijk over heen. De goedkoopste versie van de 2 is dan ook een aanrader, zoals velen hiervoor al zeiden: het is heel snel, je kan er gewoon niet over klagen, het is super licht, wat misschien voor velen de iPad’s overbodig maakt… en de batterijduur is super!!

    – MacBook Air zou ik meteen afschrijven, mijn verwachting is dat ze uiteindelijk die uit de MacBook reeks halen.
    – MacBook Pro zou ik nog mee wachten, misschien dat ze die ook een leuk kleurtje gaan geven.

    Kortom: once a Apple always a Apple (*.*)

  30. Weet iemand of de upgrade naar Core M7 voor 180 euro nuttig is voor normaal gebruik?

  31. Sinds vandaag heb ik ook de Macbook (2016 versie). En die draait soepeltjes Photoshop CS6. Zo te zien wordt het een ideaal reisgenootje voor mij.

  32. Origineel geplaatst door Gurby_NL
    @MLVC: Werkt dat een beetje vlot? Gezien de prijs een risicovolle investering, maar wat vindt ik hem mooi!!!

    Origineel geplaatst door MLVC

    Ik heb nog geen enkele keer gehad “wou dat ie wat sneller was”, alles opent snel, alles werkt snel. Ik snap commentaar als “underpowered” ook echt niet, denk dat dat van mensen komt die de Macbook nooit gebruikt hebben. Het ligt er natuurlijk aan wat je ermee wilt doen, maar denk dat ie voor 95% van de mensen snel genoeg is. Toch Ferryman?

    Ik ben toch echt niet van plan om teveel achteruit te gaan. Ik werk nu op een MacBook Pro uit 2011 met Core i7, 1TB SSD en 16GB werkgeheugen. Zo nu en dan heb ik virtuele Windows, Linux en BSD systemen nodig, soms bewerkt ik video. Volgens mij gaat dit domweg niet op een Core Mxx processor. Wel jammer want een meer handzame laptop voor onderweg had me wel iets geleken. Nu moet ik maar naar Windows/Linux equivalenten van Lenovo, HP of Dell kijken waarop ik dan ook een Virtuele Mac draai. Ach ik kan van ook wel aan Windows 10 wennen zolang de laptop in kwestie maar een uitstekende trackpad heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.