Reacties voor: Nieuw voorstel voor ePub-boeken met lichtgewicht DRM

Er wordt gewerkt aan een lichtgewicht DRM-variant voor ePub-boeken. De organisatie achter ePub heeft daarvoor een voorstel gedaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Ik zou er helemaal voor te vinden zijn. En dan natuurlijk ook zelf de keuze kunnen hebben waar voor gekozen gaat worden. iBooks of Kindle, etc. Maar goed, het idee is perfect! Of het te realiseren is? Afwachten maar.

  2. Van mij mogen ze dat hele DRM afschaffen, het helpt toch niet (heel erg makkelijk te verwijderen) en het bied geen extra’s voor de eerlijke koper.

    Bv Pottermore gebruikt ook geen DRM.

  3. Eerste wat ik doe als ik een boek koop, is de DRM er af te halen. Zodat ik ze gewoon in Calibre kan zetten en niet van dat gedrocht van Sony gebruik hoeven te maken (prima e-reader, daar niet van, maar de software is om te huilen) en zodat ik zeker weet dat ik mijn boeken altijd overal op ieder apparaat kan lezen.

  4. De (een van de) redenen dat ik geen ebooks koop is drm. Bij Apple ben je redelijk veilig (koppeling met je Apple id ipv apparaat), maar bij de rest?! Ik weet niet hoe het werkt en ik wil het eigenlijk ook niet weten. Voor mij moet het gewoon werken, ook als ik besluit een ereader te kopen, dan moeten de gekochte boeken wel mee kunnen.

  5. Vandaag een ebook gekocht.
    Wat een gedoe met dat DRM.
    Weer een apart account (bij Adobe ) maken met wachtwoord.

    De aankoopervaring is echt veel slechter dan illegaal iets downloaden. Dat kan nooit een succes worden zo.

    Als je legaal iets doet, moet het m.i. lekker soepel en vlot gaan.
    Dat een dief altijd (met moeite) iets kan stelen, dat is nooit helemaal te voorkomen, maar nu wordt je als klant als een potentiële dief behandeld.

    Wat teleurstellend dat de boekenindustrie nog steeds geen afdoende oplossing heeft weten te bedenken.
    Triest, diep triest.

  6. Steeds meer boekverkopers stappen juist af van DRM. Met DRM benadeel je namelijk uiteindelijk alleen de legale gebruiker, die zijn boek bijvoorbeeld alleen op een bepaalde ereader kan lezen of geen back-up kan maken. Diegenen die niet van plan zijn om voor boeken, muziek, films of software te betalen zullen dat toch niet doen en hun spullen in het illegale circuit halen.

  7. Ik koop ook nooit electronische boeken met beveiliging. Bovendien zijn de meeste electronische boeken nog veel te duur! Eur 3 is voor mij wel het maximum voor een e-book. Langzaam zie je wel dat ze goedkoper worden, maar het grote publiek zal met die hoge prijzen en omslachtige beveiliging niet bereikt worden.

  8. Helemaal begrijpen doe ik het niet, maar het schijnt dat de marges op gedrukte boeken toch hoger zijn voor de uitgevers.
    Het verschil in laag btw en hoog btw tarief (6% voor boeken en 19% voor eboeken) verklaart een deel, maar niet alles.

    Daarnaast schijnt ook mee te spelen dat een echt boek eerst duur in hard cover verschijnt, daarna goedkoper in softcover en/of in pocketuitgave, en tenslotte in de aanbieding als het bijna niet meer verkocht wordt voor de laagste prijs.
    Op die manier kunnen ze meer verdienen aan een echt boek (de marges worden steeds lager) dan aan een ebook dat je nl maar 1 keer int verkopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.