Reacties voor: Nieuw Vodafone iPhone 3G-abonnement: Vodafone Super SIM

Vodafone gaat in de aanval: ze bieden speciale iPhone 3G-abonnementen aan onder de naam Vodafone Super SIM. Je moet daarbij zelf voor een unlocked iPhone 3G zorgen, bijvoorbeeld uit Italië of België.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 115 reacties

  1. mooi en goedkoper,
    maar waar het juist om te doen is: de Voicemail, de Hotspots, Het onbeperkte Internet. misschien wel betere prijzen qua belminuten en smsjes maar voor de rest vind ik de t-mobile abbo’s beter

  2. Betekent dit dat T Mobile de iPhone 3G binnenkort unlocked gaat aanbieden? Ik vind dit wel een beetje raar, ik bedoel, hoe veel mensen gaan nou daadwerkelijk naar Zwitserland, Belgie of Italie om een iPhone 3G te halen die ge-unlocked is voor 1 land… er zit iets achter, anders zou Vodafone dit nooit doen. Toch?

  3. Hier kon je natuurlijk op wachten; slimme zet! Ben benieuwd hoe de ervaring is met zorgeloos internet: 10x gemiddeld…wat is gemiddeld? Met de iphone zal het gemiddelde denk ik hoger zijn dan met een 6310i bv. N95 zal denk ik ook niet ‘t gemiddelde halen van de iphone.
    Desalniettemin denk ik dat Voda niet de enige aanbieder zal worden, en dat er ook 1 jarig abb. komen…

  4. Belgie is zo ongeveer om de hoek en er zijn geen iPhones die gelockt zijn voor een bepaald land.

  5. Ik heb zelf een 2G iphone met een vodafone abonnement en ik moet zeggen dat hij prima bevalt ook het netwerk zelf en de internetbundel is ook goed , echter hierboven staat iets nieuws voor mij ik dacht ik fair usage policy had.
    Tevens heeft vodafone ook nog vodafone passport en dat bevalt mij ook prima 🙂

  6. haha mooie actie dit! Zeker interesse! Maar het is mij nog steeds niet goed duidelijk waar ik nou een unlockte iphone 3g vandaan kan halen. Kan ik in belgie nu wel of niet een iphone 3g kopen zonder abbo? Of is alleen italie een optie? Als ik in het buitenland een iphone koop en hij gaat stuk kan ik dan naar de apple store in nl om hem te laten fixen als ie nog 100% origineel is zeg maar?

  7. Er zijn mensen die de iPhone 3G al simlock vrij aanbieden blijkbaar importeren ze die dingen, nou vodafone is ook niet gek die maakt mooie abo’tjes erbij 😀

  8. Nou!

    Ben ‘t denken een Asus EEE te kopen i.p.v. een IPhone3g. Dan is dit wel interessant! (in combi met een 3G module natuurlijk)

    Vraag me alleen af, of ze VOIP toestaan op dat netwerk van VodaPhone. Dat zou weer een voordeel zijn t.o.v. T-Mobile.

  9. Volgens mij moet je er bij de aankoop in Zwitserland wel rekening mee houden dat er altijd een 24 maanden simlock op het toestel zit. Ook als je hem met een prepaid kaart koopt. Zie de website van Swisscom.
    Dat betekent dat je de eerste 2 jaar niks aan je vodafone abo hebt.

  10. Leuk om mensen binnen te halen nij Vodafone, maar als vaste (tevreden) T-mobile klant betaal ik lekker maar €768.76 (voor i150 en 16GB). Kijk T-mobile weet wel klanten te binden!

  11. Ik denk dat de mensen met vragen richting iphones uit ‘t buitenland beter naar het forum moeten bekijken op deze website. Dat staat alles duidelijk uitgelegd. Je koopt een iPhone 3G uit België en kan er gelijk een simkaart instoppen uit NL. Uit Zwitserland en Italie moet je wachten tot er een unlock vrij komt van bijvoorbeeld het iphone-dev team. Die hebben wel een simkaart lock voor het hele land, want daar kunnen alleen de providers op van dat land.

  12. Beetje vreemd. Je moet zelf zorgen voor een unlocked iPhone en vervolgens willen zij wel dat je bij hen een abo afsluit. Wat is het voordeel? Met een unlocked iPhone kun je elke Sim only abo nemen. Vodafone laat de gebruikers de hete kolen uit het vuur halen en leunt vervolgens achterover. No brainer.

  13. T-Mobile heeft wel het fijnste netwerk.
    Overige netwerken in nederland ben je bij gebruik van GPRS in gesprek, bij T-Mobile gaat je telefoon wel gewoon over.

    link naar artikel..

    NOM1 en NOM2 protocol gebeuren…

  14. @Richard:

    Voip is gewoon toegestaan bij t-mobile NL. T-mobile Duitsland verbiedt het alleen.

  15. JeroenVW, als je 3G hebt kun je bellen en internetten tegelijkertijd, met vodafone heb je een goed 3G netwerk dus helemaal toppie.

  16. ik heb de 2G iPhone met een vodafone abonnement. de 2e maand zat ik op 990 MB data verbruik. Kreeg een brief thuis met de ‘ vraag’ of het iets minder kon. zoniet, dan zouden ze gebruik in kosten gaan brengen. Hierop heb ik de helpdesk gebeld. Ze vertelden me daar dat als ik maandelijks onder de 350 MB bleef er niets aan de hand was. Dit betekent dus dat het gemiddelde verbruik 35MB per maand is.

  17. @Yoram: Dat is complete onzin. Als je een sim-only voor 6,95 per maand bij vodafone neemt, moet je er ook nog 9,50 euro bij betalen er maand voor het internet en je moet 2,50 euro per maand bijbetalen voor de dubbele sms. Je hebt dan ook nog eens minder belminuten. Veel duurder dus dan ze nu aanbieden!

  18. Het is wel een klein beetje van de dolle dat het een 2 jarig abonnement is.
    Weet iemand of het 200 belminuten EN 200 sms zijn of dat het 200 belminuten OF 200 sms zijn?
    Vodafone is wel erg sneaky als je het mij vraagt…

  19. Ik kom net uit portugal, Iphone 3g daar volop te krijgen, ook pre-paid, 8gig voor 499,- en 16gig voor 599,-. In de winkel wisten ze mij te vertellen dat er een land simlock opzat, en…… ze lieten het me zelfs proberen, ik mijn kpn sim uit mijn Iphone, en in een 3g uit portugal…… en idd nadanaka, geen service! En de jongen daar in de winkel was ook een Iphone fan, en twijvelde heel erg of er snel een unlock zou komen. Dus ik heb em ff laten liggen!

  20. Wat mij nu nog steeds niet duidelijk is: op andere artikelen zijn er reakties van mensen die het hebben over hun 3G uit Belgie die het dan hier gebruiken met een Ned. sim van bijv Vodafone. En dan zijn er andere verhalen dat ze nog steeds gelocked zijn als je het in Belgie/zwitserland haalt en moet wachten op een unlock?. Wat is nou wel waar of niet?

  21. Wat ik begrepen heb is dat de belgische iPhone alleen op landelijk niveau simlock vrij is.
    Dus ik vind het een trieste actie van Vodafone..eerst me in de winkel van hun zeggen dat de iPhone niks is enzo.. en dat de HTC beter is.. en dan met zoiets komen. Ben blij dat ik bij Vodafone weg ben!!

  22. hele rare voorwaarden hebben ze, wel een abo en controle op je imei nummer. Als je vaker dan 2 maal een ander toestel gebruikt, wordt het omgezet in een normaal abo.

    Dan maar T-mobile iets meer betalen en geen vodafone mafia op je nek ie alles checked wat je doet.

    ( ik heb ook al 2 keer een brief/sms gekregen of ik wat minder data wilde verstoken, maar ja, aan je laptop gaat het hard 🙂 )

  23. op de belgische iphones zit geen landelijke simlock

  24. in belgie is het 525 en 615 dacht ik niet 515 en 625 of ben ik fout?

  25. Ik heb nu nog een sim only contract lopen bij Vodafone, en ik wil een iPhone 3G. Maar ik wil dus absoluut niet naar T-Mobile omdat mijn ervaringen en die van vele anderen mij leren dat het T-Mobile netwerk heel slecht dekt. Ik wil natuurlijk wel met een iPhone 3G rondlopen en kunnen bellen. Dus ik ga voor een iPhone 3G i.c.m. Super SIM 13,50. En zal het een ‘Super’ SIM only abo heten omdat Super SIM een unlock methode is? 😛

  26. Ik heb nu nog een sim only contract lopen bij Vodafone, en ik wil een iPhone 3G. Maar ik wil dus absoluut niet naar T-Mobile omdat mijn ervaringen en die van vele anderen mij leren dat het T-Mobile netwerk heel slecht dekt. Ik wil natuurlijk wel met een iPhone 3G rondlopen en kunnen bellen. Dus ik ga voor een iPhone 3G i.c.m. Super SIM 13,50. En zal het een ‘Super’ SIM only abo heten omdat Super SIM een unlock methode is

    Sinds ze Orange hebben overgenomen hebben ze nu ook de 900 mhz band erbij. Dus dekkingsproblemen zal nauwlijks meer voorkomen.

  27. leuke actie maar het kan niet uit als je het gaat nabereken.heb het laast ook gedaan met sim only.was bij vodafone in verhouding meer dan 300euro kwijt over 2jaar.jammer dat ze zelf geen combinatie abbo’s aanbieden maarja

  28. @blingbling: als je goed het artikel leest, staat er dat je zelf een geunlockte iphone moet meenemen.

  29. Vodafone is een lachtertje..Zij kunnen nooit bieden wat t-Mobile wel kan; een goed abonnement met alles erop en eraan; zonder bijv; download limiet.

    Vodafone zegt eigenlijk hiermee; koop een 3g iphone los en maak deze sim-lockvrij. Zal steve leuk vinden..

  30. Vind het jammer dat T-Mobile niet een Sim Only variant heeft op hun iPhone abonnementen. Want het heeft toch wel veel meer voordelen dan wat Vodafone te bieden heeft (en eerlijk gezegd verwacht ik niets veel beters van KPN).

    Is er toevallig iemand met inside info mbt Sim Only iPhone abonnementen?

  31. @Profie:

    “Dat staat alles duidelijk uitgelegd. Je koopt een iPhone 3G uit België en kan er gelijk een simkaart instoppen uit NL.”

    Waar vind ik dat artikel?

  32. “Dat staat alles duidelijk uitgelegd. Je koopt een iPhone 3G uit België en kan er gelijk een simkaart instoppen uit NL.”

    Waar vind ik dat artikel?

  33. Heb je die voorwaarden van vodafone wel eens gelezen ?

    Over 2 jaar kunnen ze dit abonnement in alles omzetten wat ze willen en het is verboden die simkaart in een ander toestel te doen (waar bemoeien ze zich mee), dus even je oude telefoon pakken als je uitgaat en je sim er in doen zit er niet in..

  34. Als je het mij vraagt, kan dit wel eens een heel grote en grove fout zijn die Vodafone nu maakt. Ze begonnen al met het afbranden van de iPhone en alles daaromtrent en nu met deze abonnementen met voorwaarden die rieken naar je reinste waanzin…

  35. zie het bericht ook al niet meer op vodafone.nl.
    Hebben er nou al spijt van?

  36. @Michel:

    Je kan een iPhone best uit België halen alleen dan wordt er 1 ding vergeten; toestel is misschien simlock-vrij maar wel alleen voor Belgische netwerken. Wil je een buitenlandse simkaart erin doen; gaat het niet werken..

  37. Misschien moet je ook dekking en kwaliteit van het netwerk meenemen in je vergelijk tussen de abo’s. Is toch niet geheel onbelangrijk. Ik heb T-Mobile gehad, kwaliteit was vooral in de auto en thuis slecht als ik al verbinding had. Toen Orange erbij kwam ging het van 1x nix naar 2x nix…

    Vodafone heeft misschien niet zo’n dikke abo maar je kunt iig bellen…

  38. Sorry hoor maar volgens mij is dit fabeltje, net op de vodafone site gekeken, maar er staat niks over.
    Volgens mij zou t-mobile dit ook niet pikken, wat ze hebben een contract om de enige aanbieder te zijn in Nederland.

  39. van de iphones ja, kerel. Vodafone mag een abo maken voor wat ze maar willen..

  40. ik vind het top 🙂

    geen gezeik met tmobile overzetting etc, gaan die maar meer dure iphone feestjes geven 🙂

    en belgische iphones hebben geen belgie lock, dat is onderhand nu wel 10 keer getest…

    en bij tmobile mag je je sim van je iphone ook niet in een laptop ofzo gebruiken, vandaar de imei…

    +200 min. is al meer dan 150 🙂

  41. Als ik dit zie dan voel ik mij zo rot, … ik belgie betaal je bij proximus alleen al 15 euro voor 50mb internet per maand :S

  42. Maastricht is een grote ramp! Mijn vriendin heeft t-mobile, en buiten heeft ze bereik maar binnen in wat voor gebouw (openbaar gebouw), of cafe of restaurant dan ook, valt vanaf de voordeur het bereik weg. Terwijl mijn Vodafone het tot in de kelder op de wc van een restaurant nog doet! Super ideetje van Vodafone, maar waar zit de adder onder het gras? We wonen op 15 minuten afstand van Luik of Hasselt, dus kan morgen een unlocked 3G iPhone kopen. Doen of niet doen? is ie echt helemaal sim-vrij?

  43. Een 1 jarig abonement , daar zit op te wachten, ik wil als over een jaar precies de nwe iPhone uitkomt deze direct kunnen aanschaffen en niet nood gedwongen eerst nog een 2de jaar met me oude door moeten ivm abonementen die nog een jaar doorlopen.

    2 jarige contracten is toch niet meer van deze tijd of ligt dat nou aan mij, en dan wil ik overigens best meer bij betalen voor de telefoon.

  44. met T-mobile hoef je daar niet op te wachten want die komt toch niet. in elk land duurt het contract 2 jaar. maar als je het 2-jarig abonnement van Vodafone niet wilt dan kan je toch een andere abbotje nemen. als je sirieus er over nadenkt om een simlockvrije iPhone te kopen dan kan je er toch elk abbotje instoppen

  45. Precies dat is dan ook waar ik op wacht , dat ik gewoon op niet al te ingewikkelde manier aan een unlocked toestel kan komen in combi met het abo dat ik wil, en dan zie ik wel hoeveel ik er dan nog bij moet betalen voor de Phone.

  46. @Iphone85: als je het niet helemaal zeker weet, moet je in de winkel vragen of je ‘m eerst mag testen of ie het doet;)

  47. Kijk zo zie ik het graag, ga binnenkort naar Italie, maar lees hierboven dat deze nog gelocked zijn? Is daar al een bewijs van net zoals ze met de belgische telefoons hebben geprobeerd? Maar één ding moet me echt van het hart. WAAROM ALLEMAAL ZO MOEILIJK???!!!! Apple alsjeblieft, gooi die telefoons de winkel in!!!

  48. “Zorgeloos Internet twv € 9,50 per maand inbegrepen” met die bundel was het tot nu toe dat zodra je over de 50 mb bent toch echt een rekening kreeg.

    Daarnaast vind t-mobile het niet erg dat je je sim kaart in je laptop zou steken voor data. Ik zit nu in 1 week op ruim 100 mb aan data (zelfs bij 350 mb zou ik dus een extra rekening krijgen).

  49. Ik snap het nut niet zo van deze abo’s. Ze zijn misschien iets goedkoper dan de gewone abo’s van vodafone, maar verder is er toch niet veel anders aan? Of hebben de gewone abo’s niet zulk snel internet?
    Ik heb nu een vf 35 met zorgeloos internet en zorgeloos sms. Volgens mij kan ik dit beter zo houden ipv een iphone abo te nemen.

  50. Daarnaast vind t-mobile het niet erg dat je je sim kaart in je laptop zou steken voor data.

    Volgends de kleine lettertjes in de Algemene Voorwaarden van T-Mobile mag dit dus ook niet.

  51. Verdienen jullie nu echt zo veel minder dan ons, Belgen, of zijn onze providers gewoon afzetters?
    Wij betalen 15€ voor 50 MB internet alleen?!
    Jullie 13,5 voor 200 SMS, 200 minuten+onbeperkt internet?
    Komaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan zeg, ik word hier gek!

  52. Net even gebeld met Vodafone. Klantenservice wist weerst nog van niets maar na een paar minuten kwamen ze toch met wat antwoorden. Het gaat zowiezo om minuten of sms’jes. Je hebt dus bij het goedkoopste abonnement 200 minuten of 200 sms berichten en niet zoals bij T-Mobile minuten en sms’jes. Zoals het in het artikel hierboven staat klopt het dus niet. Verder moet je met je iPhone 3G naar een Vodafone winkel en mag je alleen dat toestel gebruiken bij je abonnement anders wordt je omgezet naar een normaal abonnement.

  53. Niks van deze actie te vinden op NL vodafone

  54. Ook net vodafone gebeld. Ze knijpen niet in hun data abonnementen. Dus ook hun gewone zorgeloos internet abo heeft de volledige snelheid. Ik hou dus lekker mijn oude vf abo en ga geen iphone abo voor 2 jaar nemen. Dat heeft dus blijkbaar helemaal geen nut.

  55. ik wacht wel op kpn, zij die geloven haasten zich niet….

  56. al met al dus duurder dan bij T-mobile wanneer je de aanschaf van de iPhone erbij rekent.

  57. het is een leuk speledingetje, maar de lasten van bijna 800 euro, dat gaat wel erg ver. Daarnaast komt er ook nog een update van Apple waar je volgens de website van Apple nog eens 90 dollar voor moet betalen. de kosten van 30 euro per maand exclusief verzekeren, behalve natuurlijk de fabrieksgarantie betekend dit 37,95 per maand. de aanschaf kosten van 89,00 voor de 8G en 160 euro voor de 16G bekend, omgerekend naar 24 maanden (in geval van de 8G) nog eens belasting van 3,70. dat is dus 41,65 per maand. je betaald ook nog eens 26 euro voor de aansluitkosten. komt er maandelijks nog eens 1,08 bij. zit je op 42,73. de update kosten komen daar nog bij als je dit wilt dan komt dat ongeveer neer op 45 euro per maand. Ik zeg halllo? 45 euro per maand weet je wat dat is in guldens. jaaaa guldens 100 piekies per maand ik zeg het langzaam dan lijkt het misschien wat minder honnnnnnnnddeeeerdddd gulden. Nee het lijkt nog steeds veel.
    goed je krijgt er een geweldige gimmik voor terug. Ik weet genoeg ik ga nog even een jaartje voor 6,95 een abbo’tje doen en wacht even wat de Iphone gaat doen dit jaar.

    Voor de rijke en gelukkige bezitter, top voor je dat je hem hebt. voor de mensen die een eigen huis hebben en volgend jaar nog op vakantie willen zou ik nog even wachten met de Iphone.

  58. @MacManiac:

    Ik ga je niet vertellen hoe maar ik heb hier zwart op wit door VF geschreven dat een PrePaid iPhone3G van Vodafone-Italie in NL met een Vodafone sim werkt zonder een unlock. Vodafone = Vodafone.

  59. Heel mooi deze aanbieding ik laat mijn iPhone 3g gewoon unlocken bij tmobile. 120 eutjes, en dan kan ik gewoon bellen op alle netwerken. Kosten per maand 29,95 (tmobile) + 13,50 (vodafone). Nu nog een dual sim module … zijn deze er voor de iPhone 3g?

  60. @stig:
    Begrijp ik helemaal en KPN heeft een goed netwerk.
    Mijn kinderen zitten bij Simyo en die draait op het KPN netwerk en hebben overal bereik.
    Hun grote Pa (ik) heeft natuurlijk de nieuwste iPhone3G met T-Mobile en heeft vrijwel nergens waar hij moet zijn voor zijn werk op zijn schermpje: “geen service”.

    Lang leve Vodafone en KPN.
    T-Mobile ga aub vandaan iets doen aan je netwerk, of ga anders heel snel failliet.

  61. @Rutger:
    Unlocken is uiteraard te betalen, maar hoe wikkel je dan je 2jr abo bij TM af?

  62. Beste JPc ;
    Ik herken het probleem van het slechte netwerk van T-Mobile. in ons huis hebben we matig tot geen ontvangst. Buiten op straat daar in tegen komen alle signalen goed binnen. Ik woon in een bosrijk gebied waardoor de onvangst van T-mobile binnen slechter is. Maar dit geldt ook voor KPN. Door slechte ervaring met deze Provider, op het gebied van zeer slechte service op een kapotte telefoon, ga ik niet meer terug naar hun winkel. Ook vindt ik de kosten van hun abbo’s, hoog in vergelijking met T-mobile. Maar goed je krijgt er mogelijk wel een betere dekking door. Ik zou in iedergeval even naar de winkel van T-mobile gaan om een klacht in te dienen over de slechte bereikbaarheid. zij kunnen waarschijnlijk zo een kleuren codering kaart oproepen met de bereikbaarheid van hun gebieden. mocht jij in het rode gebied zitten net als ik, dan is er niks aan te doen. misschien even rond de tafel en misschien kun je het abbo nog stop zetten.
    Als bllijkt dat er niks aan de hand is met het bereikgebied tja misschien is er iets met de Iphone aan de hand.

    je kunt overigens het Iphone abbo overdragen aan een nieuwe gebruiker. je verkoopt je phone met abbo aan een nieuwe gebruiker welke direct de kosten op zich neemt. voor meer info kun je terecht in de Store van T-mobile. Als je echt ontvreden bent is dit misschien een oplossing?

  63. @jpc En hoe zit het met de voorraad aldaar?

  64. ik heb nu vodafone en dagelijks gebruik ik internet, bijna dagelijks foto’s uploaden en streaming tv. Maar nog nooit te veel data gebruikt! Dus dat data limit valt wel mee.

  65. als iets irritant is is het wel geen bereik, daarom hou ik lekker mijn 2G met data abo bij kpn, 0653 hoort nou eenmaal bij kpn:P Straks een 2.0 jailbreak en dan wens ik iedereen met een T-mobile abo veel plezier!

  66. @Sweet en Sour:
    Ik ben al heel lang een VF klant en heb nog nooit meegemaakt dat ik niet bereikbaar was.
    T-Mobile heeft gezegd dat het contract ontbonden kan worden als ze hun belofte niet konden waarmaken.

  67. @MacManiac:
    De voorraad in IT zal op dit moment niet veel beter zijn dan de voorraad in NL.

  68. @Eric:
    Ik begrijp dat je nog even wilt wachten met de G3 maar er is al een jailbraik 2.5 die je kunt uploaden via deze site. Ik ben niet een compWiz maar je kunt je phone dus via deze weg dus upgraden. http://www.talkiphone.com/iphone-114-jailbreak-ziphone-281/

  69. @jpc:
    Ik heb geen ervaring met VF, alleen met BEN en KPn en TMobile.
    ben blij te horen dat VF een beter bereik heeft. misschien ook wel iets voor mijn dan.
    Als tmobile zich niet aan de afspraken houdt heb je dus een goede mogelijkheid om aan je Abbo te ontkomen.
    Maar er zijn altijd de kleine letters. Ik hoor graag hoe het gegaan is als je de keuze hebt gemaakt.

  70. @Eric:
    Inderdaad!
    Met mijn Sony ben ik met VF altijd bereikbaar.
    En mijn iPhone kan ik gebruiken als ik WiFi in de buurt heb.
    Zo heb ik mijn zakken toch vol en wordt mijn zakie goed bestraald.

  71. Nicee..

    Is de Iphone in Zwitserland en belgie (enz) dan gewoon simlock vrij??
    En ook met Nederlandse simkaarten te gebruiken??

  72. @Sweet en Sour:
    Over die kleuren-dekkings-kaart… geloof me, zij hebben een andere kaart dan degene die wij kunnen zien op internet! Als ik die kaart van te voren had mogen inkijken dan hadden wij niet een hele vrijdag besteed om aan de iPhone te komen. Met de toen al toegezegde belofte van VF was ik deze vakantie zakelijk naar Rome gevlogen om VF iPhone’s te halen.

  73. @jpc

    Ik heb precies hetzelfde probleem met de ontvangst op mijn werk EN thuis “No Service”. Ik heb bij tmobile een klacht ingediend dus misschien kan ik het contract laten ontbinden. Als dat niet gaat ga neem ik gewoon een tweede vodafone abonnoment van 13,50 erbij.

  74. Vanaf wanneer is dit beschikbaar jongens????

  75. @ravioli:
    vanaf wanneer is wat beschikbaar? de phone is al in de store

  76. En verder…

    Wij kunnen met z’n allee uiteraard het leven van T-Mobile moeilijk maken zodat ze eens voor 100 miljoen euro aan hun netwerk vespijkeren… maar vergis je niet in de enorme miskleun die Apple begaat om met dit bedrijf in zee te gaan.

    Welke Apple-Onverlaat heeft zijn handtekening gezet onder het contract Apple-TMobile?

    Kan iedereen aub Apple spammen met het verzoek om het contract met T-Mobile te ontbinden?

    Kunnen we Nelie Kroes inschakelen bij de EU?

  77. @Sweet en Sour

    ik bedoel natuurlijk van 1.1.4 naar 2.0 zodat je met je 2G appstore e.d. kan gebruiken

  78. @Eric:
    misschien heb je hier iets aan ik weet niet of het voor de 2G ook werkt, moet je maar even kijken. http://www.talkiphone.com/iphone-114-jailbreak-ziphone-281/

  79. @Sweet en Sour

    nee beste man daar heb ik niets aan, maar bedankt voor je bezorgdheid

    ik wacht, met miljoenen, hier op: http://blog.iphone-dev.org/post/42583223/safe-code#disqus_thread

  80. ach mensen,

    Ik denk dat het ook 2 jaar lang drama wordt met Tmobile…..NIET dus!!!
    het geklaag van het slechte bereik zal ook Tmobile bereiken.
    en als ze ergens bang van zijn is dat wel: klanten die weggaan!

    dus ik heb er alle vertrouwen in dat Tmobile (samen met Orange) heel erg goed gaat
    worden, en heel erg goed bereik gaat krijgen.

    Vodafone liefhebbers ik denk dat jullie over een poosje heel erg spijt gaan krijgen!!!!
    en KPN? daar wil ik never nooit meer mee te maken krijgen.
    bloedzuigers!

  81. na al deze berichten begin ik toch wel ernstig te twijfelen over t-mobile …. ik heb natuurlijk niets aan een telefoon/inet welke geen of nauwelijks bereik heeft. Met vodafone heb ik nooit klachten over geen bereik (zelfs op zee uitstekend bereik !!) .

  82. @Jefferson:
    Ik zie dat jij ook slechte ervaringen hebt met de KPN. toevallig ook voor de geweldige service die ze verlenen? of omdat het ze nog steeds denken dat ze het alleen recht hebben en daarom de kosten van hun abbo’s zo hoog houden?

  83. Weet iemand of dit ook voor de iPhone 1.0 geldt?

  84. @Jefferson:
    Het zal met T-Mobile alleen goed komen als elke iPhone3G gebruiker blijft zeiken.
    Aub zeik bij Apple NL en bij Apple US en bij T-Mobile.

  85. @ed:
    Waarom niet?
    Je hebt alleen geen UMTS/HSDPA, maar internet op oude snelheiden!

  86. Zou je het abonnent ook met de eerste generatie iPhone kunnen krijgen? Zullen ze erin trappen, of zou je beslist een 3G nodig hebben?

    Heb namelijk nu een Sim Only van Vodafone voor €10,50 (100 minuten of smsjes)
    Het €13,50 abbo is dus wel erg aantrekkelijk voor mij…

  87. @Werner: probeer het

  88. @Jefferson: Wel goed komt met T-mobile?? laat me niet lachen. Hoe moet het dan uiteindelijk goedkomen? het is geen fase waar ze doorheen gaan. Ze hebben gewoon slecht bereik, dat komt niet uiteindelijk vanzelf goed..wat een onzin weer hier..en hoezo gaan we spijt krijgen als we vodafone nemen? Nooit problemen mee gehad en met Hi (KPN) ook niet.

  89. @Werner: Heb Vodafone al gemaild of dit ook in combinatie kan met een 1e generatie iPhone…heb nog geen mail teruggehad…to be continued
    Heb zelf net 4 dagen geleden een 10,50 abbo + data van 9,95 afgesloten…grrr
    Als er mensen zijn die dit voor mekaar hebben (gekregen) laat het ff weten hierzo

  90. Wat heb je aan iPhone van t-Mobile als je haast geen bereik hebt? Misschien een idee om dit bij Apple aan te kaarten?
    Persoonlijk heb ik ook veel liever een Vodafone abonnement.

  91. Dus gewoon een iPhone á €385,- kopen en dan een Vodafone abo afsluiten. Maar kan je gewoom de iPhone simlock kopen in Zwitserland?????????

  92. Is het een goed idee om mijn 2-jarige T-Mobile abo alvast op te zeggen?

    Kan hier zo een brief uitprinten
    http://www.telecomvergelijker.nl/cat/7/gsm_opzegbrief_generator.html

  93. @tsjawiedan

    heb je nog geen iphone? anders kan je je abbo verlengen..scheelt een hoop op de prijs van de iphone..

  94. @michel: ga naar het iphoneclub forum! check Iphone 3G in zwitserland kopen.

  95. @ sweet en sour

    Egwel!! kpn heb ik zooooveel problemen mee gehad. niet kwa bereik hoor want dat is prima, maar wel kwa klantenservice, en die irritante houding van ze omdat ze ooit het alleen recht hadden in NL.
    die tijdsgeest zit er nog steeds in bij hun.

    @ jpc

    inderdaad!!! misschien toch maar eens aanmelden op consumentenbond ofzo, of een programma als Kassa of Radar kan vaak ook dingen voor elkaar krijgen.
    maar ook naar Apple NL en Tmobile uiteraard.

    @ stensk

    ik zei ook niet dat het vanzelf wel goed kwam. Ook daar zal Tmobile eerst wat aan gaan moeten doen, maar ik weet gewoon zeker dat ze dat gaan doen. want je kunt het niet verkopen (ook niet aan Apple) dat je eerst miljoenen klanten binnenhaalt en vervolgens slechte service of bereik hebt.
    Oh ja……en veel plezier nog he? bij vodafone of kpn
    je zult het vanzelf merken als je factuur op de mat valt en je weer eens over je data limiet gegaan bent.

  96. @Danielle 18 juli 2008 op 15:04
    Ik heb een iphone met 2 jarig T-mobile abo. Maar ik vraag me af of ik het abo alvast kan opzeggen. Anders gaan ze over 2 jaar stilzwijgend verlengen. Ik vraag me af of nu opzeggen een goed idee is.

  97. Wat een rare actie van Vodafone. Eerst geen deal willen sluiten met Apple en dan nu wel meeprofiteren van de hype? Slecht geregeld. Ik heb de kleine lettertjes er maar bij gepakt:
    1.Over 2 jaar zetten ze het automatisch om naar een duurder abonnement
    2.Als je 2 maanden of langer je simkaart in een andere telefoon gebruikt gaan ze ook meer rekenen.

    WTF? Net of vodafone er last van heeft dat ik een andere telefoon gebruik? Het is niet of ze hiervoor dingen moeten aanpassen aan het netwerken (geen visual voicemail-ondersteuning??). De iPhone is nu leuk, maar wie weet wat er over 1 jaar voor telefoon uitkomt…

    Ik laat mijn bestelling bij T-mobile gewoon staan. Bij de Vodafone-deal krijg ik heel erg een ‘net-niet’-gevoel.

  98. Waar ik mij over verbaas is dat niemand het meer over Telfort heeft! Telfort is KPN maar dan een stuk goedkoper. Met de unlocked Iphone is dat een betere optie. Snel HSDPA en geen limiet op aantal MB’s. Ik gebruik dit simonly abonnement al een jaar lang en heb het pas verlengt.

    Voor mijn werk gebruik ik T-mobile, dit netwerk is echt slecht! Vaak no service en wegvallende verbindingen. Ik heb twee jaar met Vodafone gebeld, dit is beter dan T-mobile, maar ook redelijk vaak wegvallende verbindingen. Bereik redelijk goed. Maar KPN heeft toch echt het beste netwerk! Ook 3 G is het meest stabiel. Blijkt ook uit testen. Met het Telfort abo gaat dit prima! Begrijp mij niet verkeerd, ik ben ook jaren bij KPN weg geweest vanwege hun hoge eigendunk en slechte service. Maar als je nu de prijzen vergelijkt, dan is Telfort echt de goedkoopste aanbieding en op een prima netwerk. Dan maar hopen dat je geen service nodig hebt toch?

    Ik was dinsdag in Zurich en de Iphone prepaid is pas over twee maanden te krijgen. Ze geven nu voorrang aan de abonnementen. (dit is zowel bij Swisscom als bij Orange het geval) Dus hebben de hackers nog even tijd. Er zit overigens wel een landen slot op volgens de medewerker van Swisscom. Ik vraag het mij wel af of dat kan, maar ik had het erop gewaagd als de pre-paid te koop was. Maar helaas…

    Pieter

  99. …. Snel HSDPA en geen limiet op aantal MB’s ..

    Hoezo snel 128kbit up/down is niet snel te noemen.

  100. Ik heb een klein probleem. vandaag ben ik in contact gekomen met een Iphone handelaar. hij verkoopt de iphone 16G voor 200 euro per stuk, als ik er vier koop kost mij dit 500 euro. maar dan heb ik 4 van die dingen. helemaal simlock vrij en werkend op alle netwerken. Je zie mijn dubio. De telefoon is net op de markt en nu al worden goedkoper verkocht dan ze in Italie te verkrijgen zijn. Hmm ze zijn nieuw in doos gekraakt en de nieuwe software zit er op. zit hier een adder onder het gras of is dit een ideaal moment om de vodavoon op te zoeken?

  101. @ SWEET EN SOUR : Als het te mooi is om waar te zijn IS het te mooi om waar te zijn ….

  102. @Sweet en Sour:
    Ik zou proberen te achterhalen wie deze persoon echt is, waar hij woont en dergelijke. Dit is absuluut bedrog. Het zijn gestolen doosjes of nepdoosjes uit China.
    Gewoon direct aangeven die vent en er niet intrappen.

  103. @matijs: @jpc:
    bedankt, ik probeer er ook achter te komen wat er dan aan de hand is. zijn gestolen of zijn het immitaties? Ik handel ook niet verder met deze man. hij bied ze aan op Marktplaats. Ik weet genoeg. bedankt.

  104. Ben gisteren even naar de Tmobile store geweest voor meer info over de Iphone. het schijnt dat de verkopers een training gehad moeten hebben. tref ik net die ene die er geen verstand van heeft. maar hier ben ik wel achter gekomen.
    Als je een abbo verlengt krijg je 10 euro korting op de phone. normaal 89 nu 79. goed het is maar een 10tje maar toch leuk meegenomen.
    in de kleine letters van het I-contract staat dat de belminuten maar 2 maanden geldig zijn. (tmobile) dat is toch wel even jammer. je betaald 30 euro of meer en als je iets overhoud aan belminuten ben je ze gewoon kwijt.
    Ik denk ik zeg het even.

  105. @tsjawiedan:
    Je kunt 3 maanden voor je contract einde je contract opzeggen ,middels een mailtje, brief of fax. Je kunt het beste even in je Iphone agende de aanschafdatum zetten. trek er dan drie maanden en een week van af. dan weet je zeker dat je op tijd je abbo opzegt of oversluit naar een goedkoper abbotje.

  106. @matijs:
    Tkx, duidelijke taal.

  107. kan je super sim nu gebruiken op de iPhone van de eerste generatie? Volgens mij is het antwoord nog niet aan bod gekomen.

  108. @koolenboer:
    waarom zou dat niet kunnen?
    je hebt alleen geeen hsdpa snelheid maar wel die van gprs!

  109. Zou je het 3G kaartje van T-Mobile iPhone abo ook in een iPhone 2G mogen gebruiken ??

    (dat die er ingaat en werk is logisch, maar MAG het ook ??)

    Ik ben best wel happy met mijn “oude” iPhone en lees zoveel ellende over de nieuwe iPhone dat ik mijn a.s. woensdag te ontvangen iPhone maar gelijk lekker VIRGEN doorverkoopt.

    Ik kan niets vinden op het internet, alvorens mijn contract te weigeren, geef ik mijn abo nog een kansje, de telefoon dus NIET !!

    reacties graag naar 018@gmx.net

  110. 3g vodafone is ook om te huilen… nog lang niet klaar in nl voor normaal gebruik. ik overweeg abo op te zeggen….

  111. @SneakerStyle – Heb zelf een Iphone uit Belgie gekregen!!! Simkaart erin en klaar was Ruben..;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.