Reacties voor: Nieuw Vodafone-betaalsysteem werkt via NFC-chip op simkaart

Vodafone gaat samen met Gemalto een NFC-betaalsysteem uitrollen, dat gebruik maakt van een NFC-chip op de simkaart.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Als dit lukt zouden ze nog wel eens de winnaar kunnen worden

  2. ik lag vanmorgen op mijn knietjes omdat het superkleine sim-kaartje voor mijn iphone 5 prompt op de grond was gevallen. Het is ook zo klein!, zou zo’n chip er nog wel in passen?

  3. Dit is precies de reden waarom Apple items soms niet meeneemt in zijn nieuwe hardware, think diffrent.

  4. Mooi om te zien dat dit mogelijk is. Ik weet nog wel dat hier een paar mensen aan huilen waren omdat er geen nfc chip zit in de iPhone 5.

  5. Kijk, dat is al de eerste plus voor mijn overstap van T-mobile naar Vodafone! 😀

  6. Het zit in je iPhone, maar je iPhone heeft er verder niks aan. Als ik het goed begrijp is dit dus hetzelfde als een NFC chip in een hoesje of een apart pasje met NFC chip in je portemonne. Je iPhone weet immers niet dat er een NFC chip voorhanden is en er is dan ook geen enkele app die er iets mee kan.

    Akkoord geven op een transactie moet dan dus nog evengoed via een ander apparaat zoals nu bij pinnen/chippen.

    Ik zie dan ook nog geen concrete mogelijkheden ontstaan om dit een succes te maken. Of begrijp ik het gewoon niet?

  7. Waarom zou men eigenlijk dit ipv de pinpas gebruiken? Ik zie de meerwaarde hiervan niet echt

  8. Ik snap echt niet wat mensen zien in dit soort oplossingen. Pinpas met iDeal, Creditcard en Paypal. Meer heb je niet nodig.

  9. @garenor: en geld op de bank natuurlijk

  10. Origineel geplaatst door Paul
    Je iPhone weet immers niet dat er een NFC chip voorhanden is en er is dan ook geen enkele app die er iets mee kan.Akkoord geven op een transactie moet dan dus nog evengoed via een ander apparaat zoals nu bij pinnen/chippen.Ik zie dan ook nog geen concrete mogelijkheden ontstaan om dit een succes te maken. Of begrijp ik het gewoon niet?

    Niet helemaal juist. Kijk bv naar minitix (cashlessbetalen.nl). De communicatie tussen NFC chip en betaalautomaat gaat dus via de NFC, maar de uiteindelijke betaling via de backends. Er is wel een iOS app voor minitix waarmee je kan opladen/saldo bekijken etc. Volgens mij ruim voldoende voor de toepassing. In plaats van “shit, geen saldo meer, waar is de oplaadpaal” nu even op je iPhone (of android/winphone) opladen. Er hoeft in principe geen communicatie tussen smartphone en NFC te zijn.

    Ik zie in deze SIM+NFC wel toekomst. Voor elektronisch betalen.
    Voor andere services zoals tickets enzo denk ik dat je wel gelijk hebt, daar zou meer interactie tussen NFC en device moeten kunnen zijn. (immers kaartje online kopen, op je device, mee naar bios.. hoe weet de NFC dat je dat kaartje hebt.. dat moet dan via het device denk ik)

    Origineel geplaatst door garenor
    Ik snap echt niet wat mensen zien in dit soort oplossingen. Pinpas met iDeal, Creditcard en Paypal. Meer heb je niet nodig.

    Nou.. in onze bedrijfskantine hebben we sinds kort minitix ondersteuning (NFC). Ik moet zeggen dat ik dat 10x handiger vind dan chippen (wat eerst alleen de mogelijkheid was). Want nu hoef ik niet meer uit de rij als mijn saldo te laag is op de chipknip. De minitix kan ik gewoon via de iPhone app opladen. (of ik kan automatisch opladen aanzetten, net zoals de OV kaart zeg maar)

    Wat wel irritant is dat 2 NFC devices mekaar in de weg zitten. OV chipkaart bij minitix NFC en beide gaan over de plas omdat ze mekaar storen tijdens de handshake.

  11. Origineel geplaatst door Marco
    Wat wel irritant is dat 2 NFC devices mekaar in de weg zitten. OV chipkaart bij minitix NFC en beide gaan over de plas omdat ze mekaar storen tijdens de handshake.

    Dat is een groot nadeel van NFC, meerdere devices te dicht bij elkaar en het systeem is van slag.

  12. En nu nog goedkopere abonnementsprijzen icm onbeperkt internet en zij hebben mij als klant erbij.

  13. Een NFC SIM werkt alleen in een NFC mobieltje, dus je bent wel degelijk afhankelijk van de mobieltjes fabrikanten. Gaan dus ook niet werken in een Iphone.

  14. @Michel: Ze hebben nu een aanbieding van 10gb internet gratis bij een altijd abonnement. Zo lang het abonnement loopt.

  15. @Michel: Ik heb sinds vorige week het altijd abo en betaal 35 p/m voor onbeperkt bellen naar Voda-nrs, onbeperkt sms en 10gb internet per maand (en daarna snelheidsverlaging) en dan ook nog 140 minuten naar mensen die geen Voda hebben. Maar ja, die heb ik zo onderhand toch al bijna niet meer. Want met dit soort abo’s is vodafone toch echt de fijnste provider en zo denkt mijn vriendenkring er ook over dus dat scheelt dan enorm. Heerlijk.

  16. @Paul: ik heb hier geen verstand van maar als je gewoon data verbinding hebt moet het toch kunnen? Stel er zit op die nfc chip een persoonlijk ID. de winkel scanned de chip en stuurt de betalings aanvraag via internet naar de server. De server ziet dat het om gebruiker die en die gaat met betalingsaanvraag van 212 euro voor een pakje kauwgom. Die stuurt dan naar een gedownloade nfc app om authorisatie hiervoor. Jij krijgt dan op je app een popup. Betaling 212 euro voor pakje kauwgom. Akkoord? Jij klikt ja en server geeft dit weer door aan systeem en natuurlijk de winkel.

    Misschien kan zelfs met een os update de telefoon wel rechtreeks de nfc chip aansturen of iets dergelijks. Dan hoeft alleen de winkelier scanner bericht te doen naar de server en niet heen en weer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.