Reacties voor: Nieuw tabblad ‘Top opgebracht’ in de App Store

De App Store heeft een nieuw tabblad 'Top opgebracht' gekregen. Het bevat de applicaties die het meeste geld hebben opgeleverd. Maar is dat interessant om te weten voor eindgebruikers?
Lees het complete artikel → Nieuw tabblad ‘Top opgebracht’ in de App Store
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. allemaal leuk en aardig voor de makers. beetje roem enzo. maar wij als eindgebruiker kunnen hooguit zien dat het een populair programma is maar je moet er maar net speciaal naar zoeken wil het voor jou nut hebben.

  2. 1x TomTom verkopen = 41x 9292ov Pro verkopen. Doet het dus erg goed die 9292 app!
    Ik vind het wel leuk om te zien omdat ik gek ben op statistieken. Had wel wat uitgebreider gemogen met downloadaantallen etc.

  3. Ik heb zwaar m’n twijfels bij dit rijtje. Dat zou betekenen dat de applicatie Loterij (plaats 9) meer opgebracht heeft als de applicatie Trein (plaats 11). Terwijl Trein al tijden hoog in de App Store staat en Loterij nog maar net komt kijken.

    Zolang er niet bekend is welk algoritme Apple voor deze lijstjes gebruikt hebben ze weinig waarde.

  4. Het zou mij toch verwonderen dat het gaat om de totale winst in vergelijking met andere apps. Volgens mij zou het gaan om de verhouding in percentage en niet het totaal bedrag.

    Toch wel chapeau voor de maker van 9292ov Pro

  5. Doe mij maar gewoon download cijfers. Met wat het opgebracht heeft heb ik niets.

  6. Hmm ik snap dit rijtje ook niet helemaal… Als je idd gaat kijken wie er het meest geld in het laatje brengt.. dan mag 9292ov heel wat keren verkocht zijn tov tomtom, als je naar het geldbedrag kijkt..

  7. …dit soort lijstjes zorgt er volgens mij alleen maar meer voor dat de ‘grotere namen’ altijd overal bovenaan zullen staan, en de kleineren ondergesneeuwd zullen raken.

  8. Origineel geplaatst door iDeveloper
    Ik heb zwaar m’n twijfels bij dit rijtje. Dat zou betekenen dat de applicatie Loterij (plaats 9) meer opgebracht heeft als de applicatie Trein (plaats 11). Terwijl Trein al tijden hoog in de App Store staat en Loterij nog maar net komt kijken. Zolang er niet bekend is welk algoritme Apple voor deze lijstjes gebruikt hebben ze weinig waarde.

    Helemaal mee eens. Ik denk dat het gewoon een lijstje met opbrengsten de afgelopen 30 dagen of zo is. Lijkt me ook logischer, anders zijn het lijstje constant hetzelfde blijven en nieuwe applicatie geen kans maken om daar nog in te komen. Maar zoals ook al gezegd, mij boeit ook echt niet welke app nou het meest opgebracht heeft, relevantie graag.

  9. Leuk om te Zien Hoeveel geld ze van ons afgetroggeld hebben

  10. Het voegt voor mij niks toe, aangezien deze lijst niet snel zal veranderen.

    Off-topic-opmerking verwijderd

  11. Gaat het niet om opbrengsten voor Apple inclusief geld uit opbrengsten om “spontaan” bovenin de lijst komen. 😉 Tom Tom betaald het meest om bovenaan te komen om zo populair te lijken, ov9292 heeft het op eigen houtje gedaan en Navigon betaalt minder dan TomTom omdat het deels zelfstandig daar gekomen is…

    *bukt voor een stortvloed aan commentaar van TomTom aanhangers* 😉

  12. De top10/25 lijstjes gaan altijd over de afgelopen 24 uur en worden ongeveer elk uur berekend (per land).. Dus nu ~ van 13:00 10 sep tot 13:00 11 sep..

    @sleurhutje
    Nee hoor, tom tom staat daar terecht.. Als je een app hebt van 99,99 euro dan hoef je er niet eens zo heul veel apps te verkopen met de huidige aantal die een nummer 1 positie in Nederland ongeveer verkoopt..

  13. Lijstje is volledig onzinnig en klopt niet, er is geen enkele manier waarop loterij in korte tijd zoveel opgebracht kan hebben, tenzij alle andere apps gewoon nul verkopen.

  14. @CasaMan: Hoe weet jij dat? Volgens mij hult Apple zich hierover in stilzwijgen. Ook m.b.t. de top-lijsten voor muziek. Het is voor hun een mooie manier om dingen onder de aandacht te brengen, en zou me niets verbazen als ze het soms een beetje naar hun hand zetten…

  15. Off-topic verwijderd

  16. @jv omdat ik een app heb in die al maanden in de top 25 staat..

  17. Origineel geplaatst door Pete
    Lijstje is volledig onzinnig en klopt niet, er is geen enkele manier waarop loterij in korte tijd zoveel opgebracht kan hebben

    Behalve dan als het lijstje over de voorgaande 24 uur gaat: net uitgekomen en een mega-jackpot op de dag zelf. Greed sells.

  18. Het zet wel vraagtekens mbt tot nieuwe apps die dr ineens tussen staan

    wil meer harde cijfers zien om het leuk te maken

    Kwalitatief gezien zegt het ook een hoop, ik vind het bijv. vrij bizar dat TT het zo goed doet ondanks de misselijke prijs.

    Aan de andere kant komt dat weer overeen met hoe ik tegen TT aankijk .. voor de massa die voor de naam gaat.

    Stereotype TT gebruiker (niet iphone) is bij mij een gescheiden uitkeringtrekkende tokki moeder met 14 kinderen die met haar 23jaar oude Alto jaar in jaar uit elke dag dezelfdde 900mtr lange route rijdt met een TT aan het raam geplakt …

  19. Ja hier kan ik dus helemaal niets mee. Wat zegt dit nu weer? Enige wat ik eraan kan zien is waar Apple het meeste geld aan verdient 😉

  20. Toch geeft dit wel een idee welke apps van betere kwaliteit zijn denk ik..
    Off-topic verwijderd

  21. Ja leuk hoor allemaal, die leuke berichtjes over die fan-tas-ti-sche Appshop/store. Met die handige lijstjes en dingetjes.
    Ik kan ondertussen op onverklaarbare wijze niet op de Nederlandse appstore (via mijn mobiel) komen. Heeft iemand dit al eens meegemaakt, zo ja wat is de oplossing?
    Oja Itunes staat op Nederlands.
    Alvast vriendelijk bedankt. -Edit- En kan ook helemaal geen Frans

    [Red.: Hulpvragen kun je beter op het forum stellen.]

  22. Dit lijstje komt voor uit getoonde bezorgdheid van de ontwikkelaars met betrekking tot de ‘prijzenslag’ in de appstore.

    De ‘top’ lijstjes sorteren op hoeveelheid downloads, op die manier komen duurdere applicaties, die minder vaak gedownload worden, maar blijkbaar wel populair zijn ook in de spotlights.

  23. Ik dacht dat het een rare vertaalfout was. “Top Opgebracht”, dat klinkt toch nergens naar? Bovendien maakt het mij echt niks uit welke app het meest opbrengt.

    Daarbij geeft het meer een beeld van welke applicaties het duurst zijn, dan van welke applicaties het meest interessant zijn.

  24. Voegt voor mij niet echt wat toe.. download cijfers zou ik persoonlijk interessanter vinden.

  25. Origineel geplaatst door Peplijn
    Het zet wel vraagtekens mbt tot nieuwe apps die dr ineens tussen staanwil meer harde cijfers zien om het leuk te makenKwalitatief gezien zegt het ook een hoop, ik vind het bijv. vrij bizar dat TT het zo goed doet ondanks de misselijke prijs.Aan de andere kant komt dat weer overeen met hoe ik tegen TT aankijk .. voor de massa die voor de naam gaat.Stereotype TT gebruiker (niet iphone) is bij mij een gescheiden uitkeringtrekkende tokki moeder met 14 kinderen die met haar 23jaar oude Alto jaar in jaar uit elke dag dezelfdde 900mtr lange route rijdt met een TT aan het raam geplakt …

    Dat is zo’n ontzettende domme generaliserende en kwetsende post, dat ik hoop dat je voorgoed een ban krijgt, eerlijk gezegd.

  26. Meesygedownload zegt mij veel meer.
    Optimaal zou zij meest nu geinstalleerd. Die gegevens heeft apple toch? Anders kunnen de updates niet worden aangeboden.

  27. Van alle categorieen is dit nog wel de minst zinnige. Gesorteerd op aantal downloads was zelfs nog handiger geweest, en zelfs dat is niet echt iets waar een consument veel aan heeft. (er worden nl ook pruts apps vaak gedownload).

  28. Ik denk dat dit een lijst is op dagbasis.

    Er zijn echt wel meer mensen die Trein hebben gekocht dan 9292ov Pro aangezien die pas 2 weken te koop is en Trein al sinds eind vorig jaar hoge ogen gooit.

    Het zou leuk zijn als je bij Appel net als bij YouTube kan spelen met de raporttageperiode. Ik denk dat Trein in de lijst All time een hele goede kans maakt om heel hoog te eindigen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.