Reacties voor: Nieuw patent van Apple: object- en gezichtsherkenning op de iPhone

Apple zou een patent aangevraagd hebben, die het mogelijk zou maken om object- en gezichtsherkenning toe te passen op de iPhone. Daarmee is bijvoorbeeld authenticatie mogelijk.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 20 reacties

  1. Wel handig, mar nu op de 3G nog!

  2. Zoiets is meer hardware matig.

  3. dikke shit !

  4. Hoe moet dat als je de iPhone in het donker wilt unlocken? Momenteel zijn de foto’s in het donker nog niet denderend…

  5. @HdB: Het is een EN EN situatie, geen OF ๐Ÿ™‚

  6. Is dit wel een nieuw patent? Kan me volgensmij herinneren hier al eerder over gelezen te hebben…

  7. Zal waarschijnlijk nog wel een iphonegeneratie duren, toch minimaal een camera aan de voorzijde nodig.

  8. Dat Xbox 360 filmpje ziet er best wel leuk uit ๐Ÿ™‚

  9. Origineel geplaatst door maxyi
    Dat Xbox 360 filmpje ziet er best wel leuk uit

    Inderdaad, maar of dat allemaal we echt is en zo goed werkt…

  10. Dat filmpje ziet er wel leuk uit. maar denken ze ook echt dat iedereen het zoekt om zonder controller op de bank gaan zitten gamen? ik denk niet dat ze hiermee ook de hardcore gamers gaan betrekken. Ik denk dat alleen de casual gamers (niet dat dat echte gamers zijn :)) er bij betrokken worden.

    ik weet dat deze site niet echt over games gaat maar toch, ik moest dit even kwijt.

    Nog een vraag btw, wat heeft dit eigenlijk met apple te maken?

  11. Deze filmpje had ik al een paar weken geleden op een Turkse site gezien. Zeg maar een gepimde versie van de Wii, als het echt zo gaat werken zonder problemen dan ben ik de eerste die hem gaat halen. Ik had trouwens ook gelezen dat je het kon gebruiken met je huidige xbox360!

  12. @Tommy: Het is een toevoeging op het artikel als het gaat om objectherkenning en gezichtsherkenning. Een techniek waar Apple dus een patent voor heeft voor mobiel, maar Xbox en overige fabrikanten ook al btw al implementeren.

    @Coentje44: Zoek maar eens verder dan kom je er achter dat meerdere fabrikanten er al mee bezig zijn en dat ze al best ver zijn. De eerste demo’s zijn al klaar. Verwachting is eind 2009/begin 2010 eerste versies uitgeven.

  13. Wat leuk dat er alleen over “Xbox” gepraat wordt, en niet over de fabrikant van deze console.

  14. Tekken lijkt me super gaaf te spelen op die manier ๐Ÿ˜€

  15. @Frank: Volgens mij is de fabrikant gewoon Microsoft. En de maker van de game Peter Molyneaux. Dus ben benieuwd wat je bedoelt.

  16. Project Natal toch?

  17. Zeg is Gonnie ziek, of nu toch eens overwerkt?
    Dat ze jullie de kans geeft om ook eens wat te schrijven…

  18. Leuk, zolang het maar niet gebruikt wordt om data te beveiligen. Bij encryptie met een password wordt het password zelf gebruikt om de data te de-crypten. Bij vergelijken met een gezicht of vingerafdruk wordt eerst de vergelijking gemaakt en vervolgens een “ok” gestuurd dat de data ge-decrypt mag worden.
    Op Tweakers hebben ze leuk laten zien hoe je usb sticks met vingerafdrukbeveiliging zo kan hacken dat de vergelijking omzeild wordt en de “ok” toch gestuurd.
    Kortom, pas als het gezicht omgezet wordt in 1tjes en nulletjes en dan gebruikt om de data te encrypten zit je goed, maar dan moet je wel elke keer je gezicht precies goed in plooi weten te houden…

  19. Ach, Apple dient zoveel patenten in.
    Van hoeveel komt uiteinderlijk wat terecht?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.