Reacties voor: Nieuw patent Apple: audio jack met ingebouwde microfoon

Apple staat bekend om het minimalistische design van haar producten. Door de microfoon van de iPhone in de audio jack te verwerken wordt de behuizing van de iPhone van een gaatje bespaard, waardoor de telefoon er nog strakker uit ziet en de behuizing sterker wordt.
Robin van t Slot -

Reacties: 33 reacties

  1. Meh…geen audio jack onderaan a.u.b
    Betere opname kwaliteit is idd wel welkom.

    Misschien ‘s custom sms tone’s uitvinden zonder te hoeven jailbreaken ><

  2. Zou dat misschien in de nieuwe iPod touch zitten?

  3. @Lars:

    Betwijfel het, Apple zou veel eerder dat patent aangevraagd hebben. Die iPod Touches liggen waarschijnlijk al klaar hoor.

  4. helemaal mee eens , want hoe willen ze dan zo veel iPod`s op 1 dag maken xD@TutorialPoint:

  5. @tsubasa: Inderdaad, ik wil ook custom sms tones!

  6. Ja dat is wel zo, nou ja misschien voor de 5th gen

  7. Origineel geplaatst door Stan
    @tsubasa: Inderdaad, ik wil ook custom sms tones!

    Die maak je toch gewoon lekker zelf met iTunes 🙂

  8. Totdat er ooit iemand een earfoonstekker inplugt, wat blijft er dan vd sound input over…
    (Earphonegate, The Prick of Death enz )

  9. Klinkt als een heel slecht idee. Als ik naar muziek luister is die audio-jack bezet. En natuurlijk NIET met die belabberde Apple oordopjes. Maar met oordopjes zonder ingebouwde mic.

  10. Het patent is ingediend op 23 februari 2009, dus ze zijn er al langer mee bezig.

  11. Weer een manier van Apple om de verkoop van hun eigen oortelefoons een steuntje in de rug te geven. Als ik dan dus mijn koptelefoon aansluit (welke geen mic heeft), dan word de mic in de audio-jack ook afgesloten -> ik kan niet bellen zonder mijn koptelefoon er uit te halen?

  12. Hmm, gebied rond de mini-jack hier is al aardig kapot hoor, gaat snel.

    Ook zou de jack naar beneden moeten worden geplaatst dus, net zoals bij de iPod Touch.

    Leuk idee, maar moet nog goed overna gedacht worden 🙂

  13. @PLi:

    Voor zover ik weet kun je alleen ringtones met itunes maken, maar niet voor je sms.
    Steeds meer mensen gebruiken een iPhone en als er eentje een sms krijgt grijpen gelijk 4 mensen naar hun zak, dekkende dat ze een sms’je hebben gekregen door dezelfde toon te hebben.

    Ja, je eigen sms toon kunnen instellen zal wel op een gegeven moment wel erin moeten =p
    maar goed, geen verdere hijack

  14. Als ik goed naar de foto’s kijk bedoelen ze hier de tweede microfoon die aan de bovenkant naast de audio-jack zit en niet de gewone mic aan de onderzijde. In dat geval kun je nog gewoon blijven bellen.

  15. Ik weet er nog 1 voor apple:

    Synchronisatie over Bluetooth dat scheelt een hele grote stekker, klein stekkertje voor opladen en klaar.

    🙂

  16. @tsubasa:

    ja sms toon kan ook 😉

  17. Volgens mij vergeten een aantal mensen boven mij dat de microfoon bovenin voor noise-cancelling is en degene onderop voor gewone gesprekken. De microfoon in de plug is dus niet om in te praten maar alleen voor het ongevingsgeluid. Je kunt dus gewoon bellen als je oortjes zonder microfoon ingeplugd zitten.

  18. @rubenn:
    Nope, dat kan niet.

  19. Origineel geplaatst door Bjab
    Volgens mij vergeten een aantal mensen boven mij dat de microfoon bovenin voor noise-cancelling is en degene onderop voor gewone gesprekken. De microfoon in de plug is dus niet om in te praten maar alleen voor het ongevingsgeluid. Je kunt dus gewoon bellen als je oortjes zonder microfoon ingeplugd zitten.

    Volgens mij heeft Robin in ‘t Slot dat ook niet helemaal door, want hij schrijft wel degelijk dat het microfoontje in de audio jack bedoeld is om te spreken: “In combinatie met een tweede geluidswerende microfoon zou dit kunnen resulteren in noise cancelling.” Die laatste is natuurlijk de microfoon bij de audio jack.

  20. Origineel geplaatst door tsubasa
    Meh…geen audio jack onderaan a.u.b

    Juist wel – die kabel bovenaan je iPhone is zooo zielig, blijft haken, hangt in beeld etc.

  21. Origineel geplaatst door Jeroen
    Weer een manier van Apple om de verkoop van hun eigen oortelefoons een steuntje in de rug te geven. Als ik dan dus mijn koptelefoon aansluit (welke geen mic heeft), dan word de mic in de audio-jack ook afgesloten -> ik kan niet bellen zonder mijn koptelefoon er uit te halen?

    Dus jij houdt je muziek aan tijdens het bellen? Wel gezellig voor de bellert 😉 Muziek gaat sowieso al op mute zodra je gebeld wordt dus weet niet welk probleem je hier ziet? Neem aan dat je niet belt zonder je mega-koptelefoon af te doen, of wel?

  22. Origineel geplaatst door Poitrrr
    Origineel geplaatst door JeroenWeer een manier van Apple om de verkoop van hun eigen oortelefoons een steuntje in de rug te geven. Als ik dan dus mijn koptelefoon aansluit (welke geen mic heeft), dan word de mic in de audio-jack ook afgesloten -> ik kan niet bellen zonder mijn koptelefoon er uit te halen?Dus jij houdt je muziek aan tijdens het bellen? Wel gezellig voor de bellert Muziek gaat sowieso al op mute zodra je gebeld wordt dus weet niet welk probleem je hier ziet? Neem aan dat je niet belt zonder je mega-koptelefoon af te doen, of wel?

    Het ging er om dat je hem dan ook moet unpluggen..

  23. @TutorialPoint:

    Ze kunnen zoiets gewoon toepassen vootdat ze het patent erop hebben hoor.

  24. Iemand er al eens gedacht dat dit niet eens de hoofdmic hoeft te zijn ? Kan ook de mic zijn die nu zoiezo al bovenin de nieuwe iPhone4 zit tbv noisecancelling, gezien dat de enigste nieuwe mic is die een extra gat in de behuizing veroorzaakt.

  25. Origineel geplaatst door Poitrrr
    Origineel geplaatst door JeroenWeer een manier van Apple om de verkoop van hun eigen oortelefoons een steuntje in de rug te geven. Als ik dan dus mijn koptelefoon aansluit (welke geen mic heeft), dan word de mic in de audio-jack ook afgesloten -> ik kan niet bellen zonder mijn koptelefoon er uit te halen?Dus jij houdt je muziek aan tijdens het bellen? Wel gezellig voor de bellert Muziek gaat sowieso al op mute zodra je gebeld wordt dus weet niet welk probleem je hier ziet? Neem aan dat je niet belt zonder je mega-koptelefoon af te doen, of wel?

    Als je tijdens het bellen naar de iPod applicatie gaat kan je je muziek gewoon weer aanzetten en doorluisteren tijdens het bellen. Altijd handig als je in de wacht staat. 😉

  26. Origineel geplaatst door rubenn
    @tsubasa:ja sms toon kan ook

    leg me dan ook eens even uit hoe je dat precies doet want volgens mij kan het zonder JB echt niet hoor. Ik ben dus benieuwd naar de mogelijkheid die jij gevonden hebt… 🙂

  27. @Poitrrr:

    Er niet vanuitgaande dat de mic om in te praten in dat gat komt maar toch..

    Ik bel heel vaak met de oordopjes in, het geluid van het gesprek komt dan gewoon uit je dopjes. Niks muziek blijven luisteren dus…

  28. Één echte knop? Mijn iPhone heeft er maar liefst 5!!
    Heb ik dan een collectors-item?

    Wie bied…?

  29. Origineel geplaatst door Frankie
    Één echte knop? Mijn iPhone heeft er maar liefst 5!!

    Rob bedoelt waarschijnlijk dat 4 van de 5 te prullerig zijn om een echte knop genoemd te worden

  30. Die microfoon zou ook handig zijn voor de Voice Recorder. Hierdoor kan je je iPhone net zoals een dictafoon vasthouden en dan opnemen wat je wilt.

  31. Mensen, alsjeblieft.
    Je gaat een mic – zelfs een mouse canceller – niet in een gat proppen waar een stekker ingaat.
    Dat is net zo zot als een antenne-handgreep…

  32. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    Dat is net zo zot als een antenne-handgreep…

    Heheh, dat zeiden ze ook over de muis, en moet je nou eens kijken. Na 25 jaar zitten we er nog steeds mee opgescheept.

  33. zeker weer volgens hun 10x beter opname geluid. en dan uiteindelijk 10x slechter. we kennen die apple innovaties nu wel 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.