Reacties voor: Nieuw op de iPad na iOS 5: gesplitst of zwevend toetsenbord

Met ingang van iOS 5 op de iPad heb je de keuze uit meerdere soorten toetsenborden. Naast het standaard keyboard is er een zwevend toetsenbord en een gesplitst toetsenbord.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Dank voor de reminder, ik had het destijds wel gezien bij de keynote maar was vergeten hoe je dat moest activeren.
    Een logische plek. Ik type dit nu met een gesplits toetsenbord. En ik weet al dat vermoedelijk ook het laatste bericht is. Zelfs op een ad heb ik hiervoor te grote duimen. Maar wachten op siri…….

  2. alleen is het wel zo dat de “verzenden” knop voor berichten in de Facebook app verdwijnt wanneer je werkt met het gespleten toetsenbord. Gelukkig staat Facebook open voor feedback.

  3. Het grootste voordeel van deze variant is dat er meer ruimte is voor de tekst op het scherm

    Dat is toch niet het grootste voordeel?? Het grote voordeel is hierbij het HEERLIJK kunnen typen met je duimen (wanneer de iPad in landscape staat)

  4. “Het grootste voordeel van deze variant is dat er meer ruimte is voor de tekst op het scherm…”

    Het grootste voordeel is imho juist het HEERLIJKE typen met de duimen (wanneer de iPad in landscape staat)

  5. Dit is inderdaad een van de dingen waar ik naar uit keek! Werkt echt top!
    Helaas wordt op deze site weinig licht geworpen op de functionaliteiten die Ipad1 gebruikers niet hebben gekregen met de IOS5 upgrade, maar die wel door Apple waren beloofd! Mirroring naar AppleTV, Multi Gestures om maar eens wat veel genoemde/geroemde dingen te noemen..

  6. Gesplitst toetsenbord echt een VERADEMING. Makkelijk typen met twee handen aan de iPad. Ik vind dit nog een van de leukere toevoegingen!!!

  7. miaschien weer stom om te zeggen maar vind het wel jammer dat de split modus ALTIJD zwevend is. dus geen split keyboard in de basis… of zie ik iets over het hoofd?
    Verder vette update dat iOS 5. Dat jet tegenwoordig sllemaal gratis kan he…!

  8. Wat is die toets met dat rondje langs de optie voor leestekens en cijfers en langs de spatie, want die heb ik helemaal niet

  9. Bolletje is een wereldbol om te switchen tussen verschillende toetsenborden, jammer dat multi gestures niet werkt terwijl assitive touch wel werkt.
    Mirroring met appletv is ook een gemis

  10. Dat toetsenbord splitsen is echt geniaal. Typt heerlijk nu! 😀

  11. @Jesse:

    internationaal toetsenbord, vaak gebruikt voor emoticons van emojii

  12. Even geprobeert omdat het me makkelijk leek dat gesplitste toetsen bord. Is het in principe ook, maar je moet wel veel heen en weer kijken. En daar krijg ik koppijn van! Met het noermale toetsenbord niet. Wellich dat het in de verticale positie beter is, want dan is de afstand tussen de twee helften kleiner. Dat moet ik nog uitproberen.

  13. @emil hoezo heb ik dat niet dan! :p

  14. Origineel geplaatst door r
    miaschien weer stom om te zeggen maar vind het wel jammer dat de split modus ALTIJD zwevend is. dus geen split keyboard in de basis… of zie ik iets over het hoofd? Verder vette update dat iOS 5. Dat jet tegenwoordig sllemaal gratis kan he…!

    Iets beter het artikel lezen:

    “Overigens is er nog een mooiere manier om het zwevende toetsenbord te veranderen in het gesplitste toetsenbord. Je kan het zwevende toetsenbord ‘uit elkaar trekken’ met twee vingervegen naar de zijkanten van het scherm. Vanuit het gesplitste toetsenbord kun je de twee helften weer naar elkaar toe vegen.”

    Werkt prima onderin

  15. Origineel geplaatst door Jesse
    @emil hoezo heb ik dat niet dan! :p

    Omdat je waarschijnlijk in je instellingen maar één toetsenbord gebruikt?

    Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Internationale versies.

    Handig om er bijvoorbeeld Nederlands en Engels in te zetten als je veel in die talen schrijft/typt. De spellingcontrole is namelijk afhankelijk van het gekozen toetsenbord, ben je meteen van die eindeloze mislukte woordcorrecties af als je in een andere taal schrijft.

  16. @r: Splits toetsenbord is niet altijd zwevend. Ook in de basis kun je hem uitschuiven

  17. Switchen tussen apps door te swipen met 5 vingers werkt ook super!

  18. S dat alleen op iPad 2 of ook op iPad 1??@michel:

  19. @Marco:
    Voor zover ik weer ook op de iPad1 ..

  20. @Marco:

    Ja ook op iPad1 (even nagekeken)

    Multi-Touch Gestures for iPad
    This beta release contains a preview of new Multi-Touch gestures for iPad. You can use four or five fingers to pinch to the Home Screen; swipe up to reveal the multitasking bar; and swipe left or right between apps. We are providing this preview before releasing them to the public to understand how these gestures work with your apps. Test them and give us your feedback on the Apple Developer Forums.

  21. @Marco:
    IPad 2, Apple heeft net haar amerikaanse website aangepast.
    Heb mn iPad nog geen jaar en wordt nu al uitgesloten van dingen. Gelijk maar even een klacht naar ze gestuurd. Ook geen 4S meer voor mij. Want als ik die 4S haal, wordt ik in iOS 6 wss uitgesloten van futures waar ik op zit te wachten. Dus gelijk dan maar de S2 halen 😉

  22. Vreemd, werkt niet op mijn ipad 2.
    Multi Gestures werkt wel maar dat had ik al eerder geactiveerd met hack.
    Verder was de ipad voorheen wel gejailbraked.
    Zijn er anderen waar het ook niet werkt?

  23. @Disser24: ligt misschien aan mijn instellingen maar bij mij gaat hij dan gesplitst zweven…

  24. Ik heb gisteren mijn iPad 1 geupdatet naar IOS5. Na installatie kon ik mijn ipad opnieuw configureren, de wifi verbinding opnieuw instellen en was ik bijna al mijn toegevoegde apps kwijt waaronder iBooks waar zo’n 3000 boeken in stonden en alle muziek die ik er op gezet had. Is dit normaal hebben meer mensen hier last van gehad?

  25. @Brenda

    Ja Brenda, als je de keuze hebt gemaakt om hem “als nieuwe iPad ” te configureren klopt je verhaal. Na updaten naar IOS 5, vraagt itunes wat je wil, als een nieuwe instellen of als ……. De naam die je aan je vorige iPad gegeven hebt.
    Maak je de eerste keuze dan is alles van je ipad af. Als het gied is ben je niet alles kwijt want is er vooraf een reservekopie gemaakt. Die kan je weer terugzetten als je hem weer met een kabeltje met je Pc aansluit en je ipad selecteert en het tabje algemeen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.