Reacties voor: Nieuw maximumtarief mobiel internet in EU vanaf vandaag van start

In de EU geldt vanaf 1 juli een maximumtarief van 83 eurocent per MB. De Nederlandse providers hebben al veel lagere tarieven ingesteld via buitenlandbundels.

Reacties: 20 reacties

  1. Redelijk tariefje hoor 830 euro per gigabyte.

  2. In principe betaal je bij Vodafone zelfs nog minder per MB omdat je voor die €2/dag behalve die 35MB’s ook nog 20 min. bellen + 20 sms’jes krijgt 🙂

  3. Beter laat dan nooit. Ik vraag me af waarom de providers de prijzen allemaal zo extreem hoog hadden als het blijkbaar ook gewoon voor deze prijzen kan. Ze vallen nogal door de mand vind ik.

  4. Schaf je de T-mobile “Internet Europa”-bundel, aan voor 1 aug 9,95 (8,36 ex) p/mnd. Na 1 aug. dan betaal je 14,95 (12,56 ex) p/mnd.
    De bundel loopt van moment aansluiten t/m einde van je abonnement. 500 MB p/mnd op volle beschikbare snelheid ter plaatse en daarna 64Kbps

  5. Ben benieuwd wat de providers nu weer voor gejank gaan verzinnen om het terugvallen van de uitmelkacties inkomsten op te vangen…

  6. Wat ze in Frankrijk hebben, zouden ze ook naar NL moeten brengen. Ik betaal hier 15€ voor ongelimiteerd internet (snelheid omlaag na 1GB), ongelimiteerd SMS/MMS en 2 uur bellen. En dat bij Orange, en zonder abonnement (wel sim-only). Voor 20€ per maand krijg je 3GB internet en ongelimiteerd bellen!

  7. Komen ze nu pas mee, ik zit nu voor me werk al 3 dagen in Turkije en heb al 100 euro extra kosten op m’n abbo. Dat terwijl ik geen data aan heb staan en maar 2 à 3 keer per dag bel/sms. Waar dit bedrag vandaan komt? Joost mag het weten.

  8. Bij Telfort betaal je nog steeds 3.50 (staat iig op hun website)

  9. Ach, zo slecht is dat Europa nog niet…. dit zouden de individuele landen zonder EU nooit voor elkaar gekregen hebben. En bedenk: in de komende jaren gaat het nog verder terug naar max 20 cent per MB. Dank Neelie!

  10. Ik blijf bij mijn 3G modem, Aldi Duitsland, 5 Gig voor 14,95 en Belgie MV 12,- voor 2 Gig en daarmee kan ik ook Voipbellen, vaste lijnen gratis en mobiel 3ct per min!!!

  11. T-Mobile heeft overigens wel een buitenlandmaandbundel van €14,95 maar ook die moet voor langere tijd afgesloten worden. Je krijgt dan 500MB datategoed.

    Er is trouwens een aanbieding gaande voor Internet Europa tot 1 augustus. Je betaalt dan niet meer 14,95 maar 9,95 per maand voor 500 MB onbeperkt internet! Je zit er wel dan aan vast tot einde contract, maar daarna kan je het aan en uitzetten per maand.. gelijk gedaan natuurlijk aangezien mijn contract toch verloopt na de zomervakantie. Normaal zou je 14,95 voor 100mb en 1 week betalen.. met deze aanbieding betaal je maar 0.0199 per MB.

  12. De informatie over de KPN EU bundel klopt niet. Je zit hier namelijk niet voor langere tijd aan vast. Je kon deze bundel al elke maand aan en uitzetten maar sinds 1 juni is het ook zo dat de bundel pas in gaat als je dataverkeer genereert. Kom je een maand niet in het buitenland dan wordt er ook geen €10 in rekening gebracht.

  13. Deze bundels zijn helemaal niet nieuw. De Vodafone Blox heette voorheen Internet Op Reis Dagbundel. Ook 35MB per dag voor 2 euro. Nu zit er bellen en sms bij. Wat wel echt nieuw is, zijn de nieuwe tarieven buiten de bundels. 83 cent per MB in de Paspoort landen bijvoorbeeld. Dat was eerst 4 euro geloof ik.

  14. Om eerlijk te zijn vind ik het wel wat hebben om tijdens je vakantie op zoek te gaan naar een open wifi netwerk en zo blij te zijn als een kind als je een spot hebt gevonden!
    Als je er voor werk verblijft kan ik me overigens wel iets voorstellen bij deze buitenlandse data-abonnementen.

  15. Een beetje vakantie adres heeft free wifi?
    Dus waar zou ik mij druk om maken ………

  16. Niet alleen buiten Europa zijn de tarieven woekerprijzen. Hier in Croatie is het geen EU, dus normale tarieven van 8,95€/MB…..
    Als je van Vodafone een sms krijgt in het buitenland staat er keurig 0,05€ voor 20kb, dus gewoon 2,5€/MB. Marketing is nog steeds een vak, ze vertellen h je wel, maar van 0,05€ kijk je niet op, wel van 2,5€!!!!!

  17. 1 Europa? Laat me niet lachen! Een beetje slimme marketeer lacht om deze afspraken en vindt best wel weer een zndere manier om de abonnementen een extra duwtje in de rug te geven. Koop toch gewoon lokaal een simkaartje en geef je nummer door aan de mensen voor wie je beteikbaar wilt zijn. Is verreweg de goedkoopste oplossing en dat blijft het ook volgens mij.

  18. Wat zegt dit over roaming?

    Als ik in bijvoorbeeld Italie ben, zal ik dan maximaal €0.83 (Italiaanse provider) + €0.83 (NL provider) betalen?

    Of betaal ik ongeacht roaming kosten in heel Europa maximaal € 0.83 per Mb?

  19. Tele2 weet kennelijk nog niet van deze afspraken. Dit zijn de tarieven op hun site!
    Binnen Nederland Tarief: Minuut buiten de bundel (Sim Only 1 jaar) €0,30. Minuut buiten de bundel (Sim Only maandelijks opzegbaar) €0,35. SMS buiten de bundel €0,30. Prijs per MB zonder databundel €1,00. Prijs per MB buiten de databundel bij 200MB en BlackBerry 200MB €0,25. Prijs per MB buiten de databundel bij 500MB, 1GB, 1.5GB en BlackBerry 1GB €0,15. Algemeen Afrekenmethode Per minuut. Geldigheid bundel 1 maand.

  20. Dat komt nog eens goed van pas. Telenet rekent in de EU al gemakkelijk €3,67 aan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.