Reacties voor: Nieuw iPhone-concept gebruikt Cover Flow voor multitasking

Ocean Observations heeft een nieuw concept gemaakt, waarin ze uitleggen hoe je in Cover Flow door openstaande applicaties kunt bladeren... voor het geval Apple ooit multitasking toestaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. super gaaf!

  2. Ziet er erg netjes, logisch en des apples uit. Werkt zo’n zelfde ‘flow’ techniek niet sowieso goed met apps?

    Een echte AppFlow ingedeeld naar thema op elke row, inplaats van 10 pagina’s vol met Apps.

  3. Ziet er handig uit, het idee komt wel al dan niet gedeelteljk van het webos van palm heb ik het gevoel.

    maar hiervoorwil ik gerust 5 euro betalen , zeer handig!

  4. Dit concept zou de iPhone echt helemaal compleet maken. Ik hoop dat Apple dit ziet en er iets mee doet.

  5. Tja, Apple luistert naar niemand, eender hoe goed het voorstel is… snel zullen we dergelijke functionaliteiten dus niet te zien krijgen op onze iPhone.

    Ik zou graag de reacties van iedereen zien indien MS zijn software en hardware zo zwaar zou locken

  6. Wel goed om te zien dat mensen bezig zijnmet een beter uitgewerkte iPhone bediening. Denk ook wel dat Apple is OS4.0, of 5.0, verbeteringen op dit vlak zal moeten doorbrengen.

    De manier om van app naar app te springen is niet handig… Multi-tasking zal op een gegeven moment wel ingebouwd moeten worden.

  7. wie weet zijn dit wel test ballonnetjes van apple zelf om de reacties te pijlen

    volgens mij kan je de link zo herleiden naar iemand die banden heeft met apple of het design team aldaar 😉

  8. Leuke conceptvideos maakt dit bedrijf! Hopelijk gaat Apple er iets mee doen of inspiratie uit opdoen. Als ze zelf al niet soortgelijke ideeen hebben 🙂

  9. Laatste tijd wel veel concepten hier. Probleem met concepten is alleen dat er 9 van de 10 keer niks mee gedaan word. En dus hebben we er eigenlijk niet zoveel aan 🙁

  10. vraag me af wat de meerwaarde is, bedoel als ik tussen apps switch, gaat het voor mij snel genoeg, en onthoudt alles waar ik mee bezig was in de app voordat ik wisselde, dus zie niet zo waarom ze dit zouden doen.

    denk dat het nu juist zo fijn is dat de app word afgesloten en toch alles onthoudt, kijk naar windows mobile, moet je in task manager alles appart afsluiten, zo irritant.

  11. @4saus: Geloof mij maar, Apple lekt niets ! En als ze lekken is het aas om iemand te laten hangen. Dat heeft het verleden wel bewezen.

    Het idee is overigens wel aardig maar ik vind het er persoonlijk niet uitzien.

  12. Origineel geplaatst door coiken
    Tja, Apple luistert naar niemand, eender hoe goed het voorstel is… snel zullen we dergelijke functionaliteiten dus niet te zien krijgen op onze iPhone.Ik zou graag de reacties van iedereen zien indien MS zijn software en hardware zo zwaar zou locken

    Geloof dat jij de laatste tijd een aantal discussies hier gemist hebt over flash enzo. (zei Aus die nog op 3.0 zit omdat hij anders tethering verliest omdat Apple dat voor hem beslist….)

  13. dit zal apple nooit gebruiken het tast het algemene iphone springboard aan en hier is de iPhone juist om bekend.

    vind het er zelf ook rommelig uitzien. een expose functie zie ik nog wel gebeuren.

  14. Ziet er leuk uit maar de iPhone is toch veel te sloom om zoveel apps tegelijk aan te laten staan? Ik heb vaak al problemen als er één spelletje geopend is, laat de 3gs twee keer zo snel zijn; die kan dan ook op zijn top twee of drie (mijn iPhone is mega sloom) apps tegelijk kunnen laten draaien. Maar zo’n hele lijst apps die allemaal aan staan, en dan lekker d’r door gaan bladeren terwijl alles nog volle toeren draait? Lijkt mij niet mogelijk, of dat gaat heeeeel stroef..

  15. ik zeg: patent vastleggen en zorgen dat Apple het nooit mag gebruiken zonder dat ze daar licentiekosten voor moet betalen… dat is tenminste wat ze zelf nu steeds doen…

  16. @coiken:

    Het is ook niet slim om meteen achter elk voorstel aan te hollen als een dolle hond. Ik zie nog wel een aantal haken en ogen aan dit concept.
    Vind het bv. niet helemaal bij de stijl van de iPhone passen op deze manier. Reken maar dat Apple hier al lang over nagedacht heeft.
    Hoe het uiteindelijk wordt geïmplementeerd, dat zien we dan wel.

  17. Gimme gimme!!

  18. Hebben. Hebben. Hebben!

  19. Wat is dit nou weer voor een onzin topic? Het was nog voor de lancering duidelijk van de eerste iPhone duidelijk dat Apple multitasking niet toestaat omdat dit de prestaties verslechterd en waardoor we een half jaar geleden werden dood gegooid met de Push oplossing!? GUI technisch vind ik dit idee te mager omdat het Springboard een stuk kleiner is waar door er minder iconen oppassen (en je dus nog meer springboards nodig hebt), + dat een icoon verdwijnt zodra deze actief is, is natuurlijk waardeloos. Tevens vind ik Coverflow gedeelte veelte klein. Wellicht wel een goed idee voor te mogelijk toekomstige iTablet..

    @ randriese; patent vastleggen??? Dat je bestaande (waarschijnlijk al gepretendeerde Apple) OSX functies in een andere layout weet verwerken tot iets wat wel leuk oogt, betekend het niet gelijk dat het uniek is en daardoor patenteerbaar is.

    @ Nicky Claeys “Ziet er handig uit, het idee komt wel al dan niet gedeelteljk van het webos van palm heb ik het gevoel.”

    Onzin, Safari had dit allang tussen het switchen van pagina’s, whats new? Daarbij zou je dit nooit kunnen kopen omdat Apple (terecht) geen OS/GUI aanpassingen toelaat. (tenzij je een jailbreak hebt).

    @ Andy Hendriks. Gelukkig maar 🙂

  20. En weer een concept wat nergens op slaat. iPhoneClub kan beter weer een keer aandacht besteden aan nieuwe apps. Zoals bijvoorbeeld TwitBit 2.0

  21. Het knappe van het marketingconcept van apple is (dus) dat ze vele vele breinen aan het werk zetten die hun producten (zo goed als gratis) verbeteren. Het scheelt ze heel wat mensen op de R&D afdeling. Redelijk briljant vind ik.

  22. Multitasken werkt prima op m’n 3gs met Backgrounder en Kirikae!

    sommige apps blijven automatisch al op de achtergrond draaien (instelbaar) en als ik de home knop ingedrukt houdt in een applicatie gaat ie naar de achtergrond ipv. dat ie uitgeschakeld wordt.

    dan kan ik in het springboard dubbelklikken op de home knop om een lijstje met alle openstaande taken te krijgen.

    http://www.cultofmac.com/kirikae-jailbreak-app-switcher-for-iphone-ipod-touch/16471

    Ik hoef geen taskswitcher permanent in mijn scherm te hebben zoals de coverflow hierboven….

  23. Origineel geplaatst door Joop
    Het knappe van het marketingconcept van apple is (dus) dat ze vele vele breinen aan het werk zetten die hun producten (zo goed als gratis) verbeteren. Het scheelt ze heel wat mensen op de R&D afdeling. Redelijk briljant vind ik.

    Eerder een ouderwets in zichzelf gekeerd winkeltje geworden. In de tijd van Bruce Togzaninni was de Human Interface Grpup nog in dialoog met developers en wisselde ideëen uit. Dat werkte 2 kanten stimulerend.
    Nu hoor je nooit iets en is men eerder jaloers dan geinteresseerd. Zeker nooit van crowdsourcing gehoord…

  24. @ Monsta: Al eens gekeken naar het nieuwe webos van palm? van onder naar boven glijden met de vinger roept de taskmanager op (idem hier), om een task (applicatie, weergegeven in een card) te sluiten kan je hem gewoon naar boven “wegsmijten” (hier ook).
    dit programma gaat over programma’s beheren en dus NIET over sites, dus de vergelijkingmet safari gaat hier niet, firefox beheer ook al jaren sites met tabbladen. check maar eventjes de site van palm zelf of youtbe

    natuurlijk zal apple dit niet toelaten, daarom hoop ik dat dit tercht komt in de cydia store (wan gratis zal het niet zijn)

  25. Leuk concept welke helemaal niets met multitasking te maken hoeft te hebben. Momenteel zijn accu’s nogal beperkt in accuduur waardoor de gemiddelde smartphone het een dag tot 3 dagen vol weet te houden. Met dingen als multitasking creeer je het risico dat de accuduur heel hard achteruit holt. Apple wil dat niet en limiteert daardoor ook enorm de multitasking mogelijkheden. Daar is op zich niets mis mee aangezien 99,9% van de gebruikers sowieso al niets heeft aan multitasking. Het scherm is simpelweg te klein en er zijn maar een gelimiteerd aantal apps waarbij multitasking handig is (in de vorm dat het op de achtergrond kan blijven draaien maar dat is an sich al op te lossen middels push notifications ware het niet dat de iPhone geen systeem heeft om alle notificaties onder elkaar te zetten).

    Wat de 99% van de mensen willen hebben is fast application switching. Ze willen gewoon makkelijk en snel switchen tussen applicaties. Met een applicatie switcher heb je dan ook geen multitasking nodig en daarmee zou het bovenstaand concept ook op alle iPhone en iPod Touch modellen geïmplementeerd kunnen worden. Er moet alleen nog gekeken worden naar de interactie met het dashboard (die belemmer je nu) en de activatie van de switcher. UIteraard kan deze applicatie switcher ook icm multitasking gebruikt worden op een toekomstig iPhone model die wel over voldoende accuduur beschikt.

  26. @Monsta dat klopt… maar heb je het patent gezien van Apple over hoe je een touchscreen gebruikt? dat is ook zo algemeen als de pleu…

    hoe is dat dan anders, vergeleken met het beheren van je draaiende processen?

  27. als er volgend jaar oktober maar een nieuwe iphone is, anders moet ik nog een ander toestel gaan zoeken wat toch moeilijk gaat worden

  28. @Joop:

    En dat is dus onzin.. ze hebben heus zelf mensen in dienst om alles zo te ontwerpen dat het ook binnen hun design filosofie past.
    De kwaliteit van ideeën uit crowdsourcing campagnes zij nou eenmaal niet altijd heel goed.

  29. Ik vind het er goed uitzien! Precies datgene dat de iPhone mist.

    Kunnen we eindelijk bellen en navigeren tegelijk.

    Direct doorvoeren!

  30. Mwah ik denk niet dat je dit wil, de iPhone processor is hier gewoon ( nog ) te sloom voor…

    @peet
    navigeren en bellen kan al tegelijk:P

  31. Dit gaat em niet worden, zal niet smooth gaan. Ik voorzie haperingen

  32. Zou dit niet te veel geheugen kosten?
    Want zoveel geheugen heeft de iphone ook weer niet.

  33. het ziet er mooi uit maar volgens mij is het niet mogelijk
    de dock op je home pagina is er namelijk door apple ”in ge brand”

  34. Word niet gelaten door Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.