Reacties voor: Nieuw in iTunes 11: tijdelijke afspeellijst maken met Up Next

Up Next is een nieuwe functie in iTunes 11, waarmee je spontaan een afspeellijst kunt maken. Up Next (Volgende in het Nederlands) is handig voor feestjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Dus de zelfde functie als Spotify allang heeft (queue of wachtrij) komt na jaren aandringen eindelijk op iTunes?

  2. super chill zat hier echt op te wachten en het werkt goed

  3. @Jos: Ja dus?

  4. Kleinigheidje: het icoontje van Up Next is in de normale iTunes weergave altijd in beeld in het statusvenster (zolang het huidige afspelende nummer in beeld is; bij meerdere taken zoals synchroniseren moet je het huidige nummer eerst selecteren middels de twee pijltjes aan de rechterkant van het statusvenster). Met de muis erover om het icoontje zichtbaar te maken geldt alleen als je de mini-player gebruikt.

  5. Is hier ook een hotkey voor? Zoals vroeger Winamp de Q had om te queuen?

  6. Ik moet ook zeggen dat iTunes 11 een stuk fijner werkt op Windows dan voorgaande versies.

  7. @Nigel: Mee eens. Ik heb best een langzaam laptopje dat op Windows 7 draait, en daar lijkt iTunes 11 stukken beter op te werken. ^^

  8. Doet bij jullie Windows gebruikers de feature ‘in de Store’ het als je een album open hebt? Bij mijn moeder op de PC niet namelijk en ik twijfel of de functionaliteit niet beschikbaar is op Windows of dat het komt, omdat ze op mijn iTunes account zit (hoewel dat eigenlijk niet moet uitmaken).

  9. Origineel geplaatst door Yingie
    Doet bij jullie Windows gebruikers de feature ‘in de Store’ het als je een album open hebt? Bij mijn moeder op de PC niet namelijk en ik twijfel of de functionaliteit niet beschikbaar is op Windows of dat het komt, omdat ze op mijn iTunes account zit (hoewel dat eigenlijk niet moet uitmaken).

    Bij mij werkt hij prima, ik heb alleen problemen met het afspelen van video’s in itunes. Hij hangt steeds… En nee het zit in mijn laptop die heeft een I7 @2,2 Ghz.

  10. … allemaal leuk als je iTunes 11 op Win7 geïnstalleerd krijgt 🙁

  11. wat is het probleem? Bij mij werkte het vlekkeloos (ook win7- gebruiker), gewoon via de site van Apple downloaden, alles in een keer goed. Mijn itunes 10.7 is foutloos vervangen door 11.

  12. Origineel geplaatst door Stefan Versleeuwen
    Is hier ook een hotkey voor? Zoals vroeger Winamp de Q had om te queuen?

    Ik weet niet precies wat jij bedoelt, maar ik heb wel ontdekt dat als je de option/alt-toets drukt, er een plus-symbooltje naast het geselecteerde lied verschijnt waarmee het lied meteen kan worden toegevoegd. Ook is het mogelijk om de toets gedrukt te houden en dan op een willekeurig lied dubbel te klikken (je krijgt dan wel een popup om te bevestigen dat je de bestaande afspeellijst wilt behouden). Niet super handig, maar handig genoeg.

  13. Up Next is toegevoegd in iTunes op hetzelfde moment dat de functie iTunes DJ is verdwenen. Beide functies zijn niet helemaal hetzelfde

    Nou niet dus. Ik ben wel blij met Up Next, maar gebruikte iTunes DJ om – lekker lui – voor mij nummers te laten kiezen, als achtergrondmuziek. Dat gaat nu niet meer!

  14. Helemaal mee eens. Ik begrijp ook nog steeds de logica niet om een programma up te daten en een pak functionaliteit van de oude versie overboord te gooien. albums groeperen volgens rating, artiest, jaartal, dat soort dingen, kan ook niet meer. ja, het ziet er mooi uit, maar ik voel me een beetje bedot, vooral ook omdat je blijkbaar niet kunt terugkeren naar een vorige versie van iTunes.

  15. @Kris: je kan wel terug keren!
    download de laaste versie 10.7.021
    zet de file iTunes Music Library.xml op desk top.Delete deze in de itunes map (mijn muziek) en dan importeer je de lijst terug via bestand-bibliotheek-afspeelijst importeren selecteer de iTunes Music Library.xml van desktop en laat itunes zijn werk nu maar doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.