Reacties voor: Nieuw in iOS 6: wekker met favoriete muziek

In iOS 6 wordt het mogelijk om eigen muzieknummers te kiezen als wekgeluid. De wekker krijgt een extra optie, waarmee je muziek instelt als wektoon.
Lees het complete artikel → Nieuw in iOS 6: wekker met favoriete muziek
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 58 reacties

  1. Alweer een functie die al sinds iOS 1.0 aanwezig had moeten zijn.

  2. Mijn mening over iOS is wel veranderd; iOS 6 biedt alleen nieuwe applicaties, geen ingrijpende veranderingen. iOS 5 deed dit wel. Nu moeten we weer een jaar wachten en dan maar hopen dat iOS zijn inmiddels achterlopende interface verbetert.

    Het zijn zeker leuke toevoegingen, maar ze hadden er in 2007 al moeten zijn.

  3. Als ze nou eens een optie erbij zetten om het trillen uit te schakelen wanneer het alarm afgaat!!

  4. Nu nog dat je wekker afgaat als je mobiel helemaal uit staat!

  5. Beter! Hoewel ik inmiddels al wat ringtones heb gekocht voor dezelfde prijs als de volledige tracks 🙁

  6. Zo geweldig nieuws is dat niet.
    Ben het met @Laurent Loots eens had direct erin moeten zitten.

    En nu proberen ze weer met iets komen van kijk wij hebben de wiel uitgevonden.

    Apple steelt ook kei veel net als met de cam voorin.

    Had nokia al jaren.

    Fijn toestel maar overdrijven is ook een vak

  7. Hehe!

    Het zal eindelijk eens tijd worden inderdaad. Ik gebruikte hiervoor al eeuwen PlayAwake.

  8. Overdrijven? Apple heeft t nog nergens genoemd……. Dus het “kijk ons nou maar ff” van de vorige post slaat echt nergens op. Nieuwe functie, in inderdaad een mooi toestel! Maar jouw hele verhaal moet je gewoon voor jezelf houden….

  9. @bodylove: Apple loopt er ook niet mee te pronken dat dit soort functionaliteiten er nu aan toegevoegd zijn. Dit wordt de wereld in geholpen door testers en ontwikkelaars wat de blogs weer oppakken om wat te vertellen te hebben.

    Ja Nokia had ook al een camera, maar op het verkeerde manier en niet goed uitgedacht. Sind Apple Facetime heeft wordt het beeldbellen ook daadwerkelijk gebruikt. En niet alleen van iphone naar iphone, maar ook van iphone naar macbook/ipad/ipod.

    Het gaat niet alleen om of de opties er in zitten, maar ook of het functioneel is en bruikbaar is. Daarnaast heb je ook dingen zoals baterijduur en snelheid. Pas als dit gegarandeerd zullen de functionaliteiten beschikbaar komen.

  10. @bodylove: Overdrijven is ook een kunst. Nergens in het artikel is op te merken dat Apple hiermee het wiel probeert heruit te vinden. Dat lijkt me trouwens ook niet de bedoeling. Je hebt gelijk dat deze feature reeds vanaf het begin aanwezig moest zijn, daar stem ik mee in maar ben blij dat het eindelijk mogelijk is. Apple speelt gewoon in op de noden van hun klanten, weliswaar te laat, en volgens jou steelt Apple weeral omdat een ander toestel dit al had. Misschien tijd voor jou om alle Apple-toestellen links te laten liggen en over te stappen naar iets anders, hoewel ik uit je reactie en instelling kan opmaken dat je waarschijnlijk niet eens beschikt over een iDevice.

  11. @wienen: Precies!… die tril functie mag een optie zijn. Dat is de reden waarom ik een andere heb gekocht.

  12. Ach, Laurent heeft wel gelijk. Als apple een beetje slim is nemen ze gewoon alle tweaks van de jb-scene over en zo komen ze wel aan 300-400 nieuwe ‘functies’. De sms app mag ook wel wat geavanceerder worden zoals het bij BiteSMS is. En wanneer gaan ze nou eens berichtrapporten enablen, dat kan toch niet moeilijk zijn om proper te integreren zoals IphoneDelivery deed. En zo zijn er wel nog een paar simpele dingen dat niet in het geavanceerde iOS zit. Misschien ooit nog in toekomstige versies….

  13. Hey steven,

    Als ik het wil uiten dan doe ik dat.
    Me verhaal klopt zeker wel.

    Het is geen nieuwe functie want er zijn al 100 apps met dat functie erin.

    en als je kijkt naar jailb. die loop vaak verder dan appel zelf en wat goed is neemt apple het over.

  14. Je verhaal klopt niet, ze claimen niet het wiel te hebben uitgevonden, dat vind jij. Dus dat klopt niet. Verder klopt het grammaticaal ook niet wat je schrijft… Dus jouw verhaal klopt twee keer niet 🙂

  15. Nou ja, zeg.
    Dit kon al lang ook zonder jailbreak.
    Heb al een hele tijd een custom ringtone gemaakt en die gebruik ik al een hele tijd als wekker.
    Maar inderdaad, de meest basic functionaliteit is omslachtig of gewoon geblokkeerd.
    Ik zou zo graag de info van berichtencentrum op het lockscreen hebben. (volgende afspraken in mijn agenda).
    Maar ja, dat is niet patenteerbaar dus niet interessant.

  16. @iFeun: Je kan je volgende afspraken op je lockscreen weergeven dmv de cydia tweak genaamd lockinfo. Gebruik ik zelf al tijden en het werkt super!

  17. Leuke toevoeging, die mijns inziens eerder geïmplementeerd had gemogen.
    off topic: Ik hoop echt dat Apple Lockinfo gaat integreren, dat is het enige dat ik nog echt mis. Verder lijkt het mij ook dat ze het infoscherm gaan pimpen. Twee widgets is wel heel erg weinig. Hopelijk komt dit ook beschikbaar voor apps van derden.
    Wat ik verder hoop: Bij de updates naar nieuwe beta’s verschijnt er tegenwoordig een bewegend icoontje. Zou dit een subtiele hint zijn dat de nu statische app iconen “live info” gaan geven? Het is wel des Apple’s om met zoiets te komen.

  18. Je kon toch al langer een beltoon maken van max 45sec. Maar dit was ingewikkeld. Ja de lockinfo zou goed zijn. Met weer enz.

  19. @Wienen: Instellingen > Geluiden > Trillen ‘uit’?

  20. Mhh, werkt zeker niet met spotify, denk dat ik maar eens een paar nummertjes op me ipod ga knallen… Op de een of andere manier gebruik ik me ipod liever als wekker dan mijn android toetsel 😕

  21. Ik wil niet dat de wereld kan zien welke afspraken ik in mn agenda heb staan dus lockinfo aub niet. Of niet verplicht.

  22. Gebruik liever een radiozender dan elke dag ‘t zelfde deuntje

  23. De optie om met radio gewekt te worden zou ideaal zijn dan kan mijn internetradio ook de deur uit 🙂

  24. @mes: Inderdaad. Ik weet van lockinfo, maar mag niet jailbreaken. Moet goed voorbeeld geven binnen bedrijf.

  25. Ik weet niet maar maak me eigen ringtones aandie mijn iphone wekker gwn afspelen! Eigen muziek! Maar mogelijk maakt dit het makkelijker! Maar het was al mogelijk

  26. @sanderevers: Uiteraard configureerbaar. Ik neem aan dat je siri ook uit hebt staan.
    Zo niet, dan moet je eens “today” of “tomorrow” zeggen tegen siri als je je pin nog niet hebt ingegeven.

    @rob: Heb jij een iphone met radio?
    Dat hebben toch alleen windows mobile, android toestellen en nokia’s?

  27. Heb me al die jaren afgevraagd waarom dit er niet in zat en ging er vanuit dat het te maken had met de rechten op de nummers ofzo…. Als ze het er nu ineens in stoppen snap ik helemaal niet meer waarom het er niet vanaf 1.0 in zat…

  28. Deze functie zat al op de eerste iPod touch, maar verdween die niet toen de OS van naam veranderde naar iOS?

  29. Nu nog die functie toepassen in beltonen.

  30. Ik wou hier ook nog van aan toevoegen, hoi !

  31. @iFeun: Haha, af en toe hebben mensen ook nog een wekker radio. 🙂

  32. @herrmaart: nee, niet waar…

  33. Snap het ff niet? Kan altijd al een liedje uit mijn bibliotheek instellen als wekker. Wat is er nieuw? Heb geen jailbreak. Gewoon iPhone 4.

    Edit: Oh nee, toch niet. Kan alleen als ik de wekkerradio van Sony gebruik als ie op het Dock staat.

  34. Mooie toevoeging. Wat ik mis is de optie om het geluid softwarematig te kunnen instellen. Dus dat je instelt b.v: Iedere werkdag om 6.50 aflopen op geluidsniveau ‘3 streepjes’. Nu moet ik iedere avond en ochtend het geluid bijstellen met de hand. Vergeet ik het een keer dan zit ik ‘s-ochtends rechtop in m’n bed van schrik (of mis een telefoontje als ik het in de ochtend vergeet harder te zetten). Zoiets moet toch vast in te stellen zijn? Met de Klok app nu kan het niet, hoop dat het met iOs6 wel kan (ik ken ook geen app van derden waar je het volume kan instellen, kent iemand er wel 1 dan hou ik me aanbevolen voor een tip ;-)).

  35. Goede zaak natuurlijk, maar beetje sneu dat we daarop zo lang hebben moeten wachten.

    Bv beeldbellen kon al prima met mijn oude Nokia N95. Jobs introduceerde het in 2010 alsof het nieuw was. Langs de andere kant, dat had ook al wel weer iets geestigs.

  36. nou… hier heb ik dus niets aan… ik koop geen muziek, ik heb spotify en dat zal ongetwijfeld niet ondersteund worden. Je MOET dus wel gedigitaliseerde muziek op je iphone/ipad hebben staan via iTunes… dus… zo geweldig is deze feature niet.

    En nog steeds is mijn grote wens niet mogelijk en die zou ik ECHT heel graag willen zien.. heb ook al tig-keer naar third party ontwikkelaars gemaild maar die reageren allemaal niet…

    Ik wil heel graag dat de wekker afgaat, en dus niet 1 bliepje, als ik een specifieke notitie in mijn agenda heb staan. Mijn werkrooster (die wisselt) heb ik altijd via iCloud ingevoerd en zo staat het dus ook op mijn iphone en ipad. Dan moeten we wekker dus gaan rinkelen bijvoorbeeld 1 uur voordat mijn agenda punt “werk” begint. Volgens mij is dit zo simpel te maken (althands voor iemand die kan programmeren) maar ik blijf niet snappen waarom het er nog steeds niet is.

  37. Ik hoop dat geluidsvolume valt in te stellen. Steeds weer iedere avond op 3 streepjes zetten en de volgende ochtend weer op vol volume, ik vind het wat omslachtig. Ik zoek een wekker app waar je kan instellen hoe luid het volume moet zijn bij afgaan van de wekker, terwijl het normale volume gewoon ongewijzigd blijft. Hopelijk zit dit in iOs6.

  38. @Eddy: Helemaal mee eens. Doorgaan met geluid tot je reageert

  39. Vanaf 2008 speel ik met de iPhone 3 3s en 4s. Nu zijn ier door de jaren geen echte verbeteringen zekerniet in de layout. Op zich werkt het natuurlijk goed. Maar ben benieuwd wat er gaat komen. En ja je eigen muziek bij de wekker, nou dat is echt een verbetering!!!!

  40. Mensen, ben blij dat het er nu eindelijk in komt. Ik ben het eens dat dit er al in had moeten zitten en dat de wekker functie nog verder uitgebreid kan worden, maar zoals sommigen heel IOS hierover afbranden vind ik wat ver gaan. Het is in mijn ogen nog steeds het beste te bedienen, meest eenvoudige, veilige en stabiele OS voor mobiele aparaten. Ik denk dat Apple nogsteeds een erg goede job doet hierin.

  41. Je kon altijd al wakker worden met de ringtones die je in je phone had gezet.
    40 sec is toch meer dan genoeg? Naar mijn menig moet de wekker altijd zo snel mogelijk uit, wat voor muziekje er ook draait!!

  42. Ze mogen ook wel een optie inbouwen om de snooze tijd aan te passen..

  43. Het werd verdikkie tijd, mijn ouwe Nokia-dumbphone kon dit zonder enige omwegen.

  44. Beetje achterhaald met de opkomst van Spotify! Ik heb iig geen muziek meer op mijn iphone staan.

  45. Mannen, dit gaat over een wekker. Een w-e-k-k-e-r. Niet over de prijs van de nieuwe iPhone, niet over de komende verkiezingen, niet eens over Europa. Een wekker.

  46. @PeterdeWit: LOL. Heerlijk toch die pietluttige “leeghoofd” comments.

  47. @patrick: Ik weet zeker dat deze functie al op de eerste iPod touch zat, voor de introductie van de AppStore en IOS. Ken je klassiekers.

  48. Vet!!! Apple trekt ook alles uit de kast! Wat blijven ze vernieuwen! *sarcasm*

  49. sinds de 3 g heb ik al bij me wekker , me eigen mp3 liedje , ipv die irritante ringtone’s

  50. Straks komt Apple nog met de functie om een bestand via bluetooth te vezenden. Stel je voor dat je gewoon bestanden zonder internet kunt delen, bijvoorbeeld als je in het buitenland bent. Een van de talloze nieuwe functies die toegevoegd zal worden in Ios6.

  51. Nu alleen nog de mogelijkheid om muziek in te stellen als beltoon en ik doe een dansje.

  52. Origineel geplaatst door jeroen
    Beetje achterhaald met de opkomst van Spotify! Ik heb iig geen muziek meer op mijn iphone staan.

    Gelukkig zijn er ook nog mensen die gewoon met iTunes match hun muziek streamen en Apple kennende kun je vast de muziek die niet op de iPhone staat ook afspelen! 🙂 (spotify werkt voor mij niet lekker genoeg, 2x een maand uitgeprobeerd maar ik hou het op iTunes match)

    Trouwens wat een gezeik hier zeg.. Apple voegt stilzwijgend een functie toe en iedereen maar zeuren.. Wees blij dat het erin komt.

  53. @Eddy: In al die jaren dat je dit wilde, was (en is) er een goede optie: heb je al ooit naar ToodleDo gekeken? Valt gewoon te integreren in je agenda (via taken) of werkt op zichzelf. En zo zijn er meer opties, dus klagen heeft geen zin, als de oplossingen er al zijn. Verder kijken dan je neus lang is… “There’s (already) an app for that”!

    Over de hele rij aan negatieve opmerkingen:
    Wat kunnen mensen toch klagen tegenwoordig! Krijgen ze iets in het iOS wat niet meer geregeld hoeft te worden via een 3rd party app, is het nog niet goed… Ik herinner me nog van jaren geleden dat mensen het wilden en toen klaagden dat het niet kon. Nu komt het wel en valt er toch weer iets te klagen (te laat, etc.). Vind dan je eigen telefoon uit, als je het zo graag anders wilt! Maar doe iets anders met je tijd en energie dan klagen! Draag iets bij met je energie, niemand zit te wachten op een klager. EN het belangrijkste: het levert voor jezelf ook niks op. Waarom doe je het dan?

  54. ik zou het wel handig vinden om het gekozen nummer direct via airplay door te sturen. dan kan mijn stereo dienst doen als wekker.

  55. (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval en taalgebruik.

  56. Origineel geplaatst door Hoi
    Hehe!Het zal eindelijk eens tijd worden inderdaad. Ik gebruikte hiervoor al eeuwen PlayAwake.

    Same here! Word al een jaar of twee(?) wakker gemaakt door mij ingestelde liedjes 🙂

  57. Werd tijd. Prima toevoeging en nu nog een radiofunctie !

  58. @Wienen: Als je hier ooit een antwoord op vindt, hoor ik het heel graag!!
    Irritant!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.