Reacties voor: Nieuw concept voor Britse iPhone-stekker

Zou dit een voorbeeld kunnen zijn voor de nieuwe stekkers voor Apple? Het zou de verpakking van Apple nog kleiner maken.
Lees het complete artikel β†’ Nieuw concept voor Britse iPhone-stekker
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Wauw, dat ziet er handig uit! Ik vind de huidige stekker van de Iphone erg onhandig om mee te nemen dus dit lijkt mij de toekomst.

  2. Leuk idee, maar ik heb mijn twijfels of mensen zulke stekkers gaan gebruiken. Bewegende delen bij een stekker zullen mensen waarschijnlijk eng vinden, bovendien hebben de meeste mensen een instelling van als het werkt dan hoeft het niet anders bij deze dingen denk ik.

  3. In één woord Ge-ni-aal!

  4. De stekker met de inklapbare pinnen die al wordt gebruikt, kan dan toch ook platter gemaakt worden!?
    Desalniettemin een leuk concept..

  5. Los daarvan, de onderste pinnen bij de Britse stekker zitten wel op dezelfde plek, maar zijn breder. Dus combineren wordt lastig.

  6. Chapo hoor, geweldige uitvinding!

  7. +1 voor deze uitvinding. uitbrengen die handel

  8. Degene die dit heeft verzonnen is gewoon Geniaal.
    Ik denk dat apple hierop wel inspringt. Doen ze dit niet is dat een grote domper vind ik.

    Keep up the good work!

  9. Zow… goed concept. Industrial design is zo gek nog niet.

  10. Uit het filmpje komt niet naar voren dat dit speciaal voor de iPhone is. Het gaat hier ook om een 220 volt stekker en die zijn in de UK nou eenmaal lomp groot. Bovendien heb je dus nog steeds een adapter nodig.
    In Nederland hebben wij dat niet nodig omdat we al gebruik kunnen maken van platte stekkers. De adapter maakt dus dat het zo’n grote “stekker” is. De platte stekker die we hier gebruiken is net zo groot als het concept wat hier te zien is.

  11. Top Idee, ik vind dit super.

    vind dat mac al kleine adaptors heeft maar dit is nog mooier.

  12. Voor Nederland is het principe makkelijker omdat we hier geen aarde vereisen aan de stekkers. We kennen er dan ook 2: eentje met en eentje zonder aarde. Die laatst genoemde wordt gebruikt voor bijv. telefoonopladers en voor die duckhead op de iPhone lader. Die is dus al zo klein als de ingevouwen stekker uit het filmpje. Enig vouwmechanisme maakt het dan ook alleen nog maar groter en meer vatbaar voor problemen (je hebt bewegende onderdelen in de stekker op het filmpje, die heb je niet bij die duckhead). Nokia heeft voor de N95 en diverse andere telefoons goed gekeken, hun lader is namelijk netzo groot als de stekker zonder aarde en daarmee ook lekker stevig (steviger dan een vouwmodel). Dat ontwerp zie je steeds vaker trouwens.

    Een reden waarom dit concept niet erg vatbaar is: als fabrikant lever je nu een lader of voeding mee die universeel is voor de gehele wereld. Om te zorgen dat mensen het kunnen gebruiken leveren ze er diverse opzetplaatjes bij zodat je de lader in een wandcontactdoos kunt stoppen. Heb je meteen ook alles als je op reis gaat naar elders in de wereld πŸ™‚

  13. @Dorus:
    Je hebt gelijk. Het ziet er in het filmpje bijzonder handig uit maar in Nederland is helemaal geen bewegend onderdeel in de stekker nodig. Wel zou ik het fijn vinden als Apple de stekker die bij de Iphone geleverd wordt wat compacter zou maken.

  14. Hmm, ik weet het niet, het ziet er wel erg fragiel uit allemaal…

  15. Hopelijk heeft de persoon die dit concept heeft uitgewerkt er al een patent op genomen voor ie de video op youtube gooide, dit kan namelijk enorm veel geld opbrengen aangezien niet alleen Apple hiermee gebaad is, maar evengoed andere electronica giganten.

    Ik doe al min of meer hetzelfde met mijn toestellen, ik gebruik de iPhone stekker om niet alleen de iPhone op te laden, maar ook mijn vrouw haar Samsung F250, de bluetooth koptelefoons en de iPod van mijn vrouw en dan zijn er nog wel enkele toestellen die op basis van USB opgeladen kunnen worden. πŸ˜›

  16. Volgensmij vergeten er een aantal mensen hier dat de “stekker” die bij de iPhone geleverd wordt, niet alleen een stekker, maar ook een ADAPTER is..

    Maar sluit gerust je iPhone direct op de 230V aan als je een plattere iPhone “stekker” wil hoor πŸ˜‰

    Op zich een prima idee die vouwbare UK stekker, maar toch heb ik zo’n gevoel dat het nooit echt door zal breken.. 230V stekkers met vouwbare delen gaan naar mijn idee toch niet echt goed samen met veelvuldig gebruik..

    @Runaque
    Ik doe idd hetzelfde met de opladers wanneer mogelijk.. Alleen een beetje jammer dat men bij Nokia blijkbaar nog niet het licht heeft gezien wat betreft opladen via de USB stekker van m’n E51, dus blijf ik die adapter alsnog rondsjouwen.. =(

  17. Ge-ni-aal !!!!!!!!!
    top

  18. Dame heeft welhasst de minst enthousiaste stem ooit!

  19. Origineel geplaatst door Tristan
    Dame heeft welhasst de minst enthousiaste stem ooit!

    welhasst ? echt geniaal! hebben die Engelsen tenminste ook een normale formaat stekker

  20. Als het ‘bulky’ formaat van de Engelse stekker zo zwaar wegend is om deze oplossing ervoor aan te schaffen dan val je vast over nog veel meer onoverkomelijkheden in deze wereld en heb je hoe dan ook een zwaar leven.

    Vanaf 2’40” begint het pas interessant te worden. Dat zijn ideeΓ«n waar die Engelsen wat an hebben.

  21. Very cool design, well thought thru

  22. wow, ik hoop da die al een patent heeft !!
    anders vraag ik er morgen wel 1 aan πŸ˜‰

  23. Inderdaad geniaal. Hoop inderdaad dat hij zijn patenten huiswerk goed gedaan heeft want anders is ie de klos. Enige struikelblok zijn misschien stenge veiligheidseisen. Kan me bijna niet voorstellen dat niemand anders al iets soortgelijks op zijn minst gepatenteerd heeft.

  24. Ik vind het briljant om de envelop uit de reclame van de Macbook Air terug te laten komen en dan zo de stekker erdoor geprikt te laten zien πŸ™‚

    Helemaal top!

    Voor de rest gewoon lekker je USB kabeltje meenemen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.