Reacties voor: Nieuw Apple-patent: sociaal netwerk met Cover Flow

Een paar dagen geleden werd er een patentaanvraag van Apple gepubliceerd: iGroups. Hierin zou een locatiegebaseerd sociaal netwerk beschreven worden. Vandaag is een nieuw patent van Apple opgedoken waarin te zien is hoe je met Cover Flow door een lijst met vrienden kunt scrollen in een sociaal netwerk-applicatie.
Jelle Ages -

Reacties: 26 reacties

  1. Ik gebruik Cover-flow echt heel vaak. Op een of andere manier blader ik op die manier in de bus/trein toch makkelijker door m’n muziek heen.

  2. Dit kan toch ook gewoon voor je contacten?
    Nu we al Facebook en Twitter integratie in de contactlijst zien in de Andriods is dit gewoon een logische evolutie op de iPhone!

  3. @Frank van manen!
    Zeker waar
    maar om snel ff een liedje te zoeken is het niet fijn en je kunt niet fijn vooruit spoele

    Ze hadden de hele iPhone landscspe en portret moetn maken als je jephonw landscspe houd dat alles in landscspe valt

  4. Cover Flow is mooi met albums, maar toch vooral om te laten zien aan andere. Heel effectief of handig is het niet

  5. Dit is ACHTERUITGANG !!
    Apple raakt met het patenteren van elke snuf die ze kunnen verzinnen steeds meer in het vaarwater van haar eigen developers.
    Deze haken noodgedwongen af, verliezen hun interesse, en omdat Apple dit zelf niet of veel later ter hand neemt stagneert de ontwikkeling.
    Android, HTC en Samsung hebben al lang integratie van contacten en soc. networks, ook met foto’s, weliswaar zonder CoverFlow maar met andere flow dus Apple is te laat en erg dom bezig.

  6. Origineel geplaatst door bart
    Cover Flow is mooi met albums, maar toch vooral om te laten zien aan andere. Heel effectief of handig is het niet

    het is alleen handig als je je eigen muziek goed organiseert en alle namen, artiesten, albumillustraties heb ingevuld.
    kheb zelf 54 volledige albums perfect georganiseerd.
    maar als je 1000 nummers heb van 1000 verschillende artiesten dan is het simpelweg niet prettig omdat je niet kan scrollen

  7. Gebruik het echt bijna nooit. Bij de 1g liet ik het aan mensen zien, hoe handig het is.
    Maar gebruik het alleen als ik toevallig een artiest hoor die meerdere leuke nummers heeft.

  8. Ik ben wel benieuwd naar een sociaal netwerk van Apple, als je k

  9. Ik ben wel benieuwd naar een sociaal netwerk van Apple, als je kinkt naar hoe ze andere markten met succes betreden denk ik dat het wel kan werken. Alleen gaat het wel iets platform onafhankelijk moeten worden. iChat is nooit een groot succes geworden, in Europa althans niet… Maar als ze iets doen doen ze het goed!

  10. Wie weet wordt het wel gebruikt voor adresboek in OS4 ofzo. Waarmee je ook direct de social media acounts aan kan koppelen. Zouden ze in de Mac versie ook eens wat actiever mogen gaan doen.

  11. Ik ben beter in gezichten dan namen onthouden. Om een recentelijk toegevoegde persoon terug te vinden kan het voor mij dus makkelijker zijn om die terug te vinden a.d.h.v. een foto in Cover Flow. Het is even bladeren wellicht, maar het is een handige mogelijkheid.

  12. Bij mij werkt coverflow maar half alle nummers hebben een afbeelding en er worden maar 10 weergegeven

  13. Maakt mij geen ene donder uit maar alles is natuurlijk meegenomen

  14. Cover flow met contacten is er toch allang? Ik heb contractsPlus en als ik me iphone kantel dan wordt het auto coverflow

  15. Ik gebruik het eigenlijk nooit dat coverflow. Het is eigenlijk om een beetje fancy te doen. En ik heb dan wel bijna al me covers er in gezet. Ik kan begrijpen dat iemand met 10gb aan albums geen zin heeft om elke cover er in te zetten.

  16. @Ruben Vandenbussche:

    Covers bij de albums zetten doet iTunes automatisch voor je, dus dat is het probleem niet.

  17. Heb 14 Gb aan muziek en ruim 60% met coverflow, sowieso bij elke artiest 1 voor iTunes. 🙂 Maar gebruik het minder vaak dan de normale functie.

  18. Zonder cover-flow zou ik veel meer moeite moeten doen om mijn muzoek te vinden, ik gebruik het altijd!!! Ook op de mac gebruik ikhet altijd, het is gewoon overzichtelijker voor mij

  19. @ thomas
    Ik ken dat probleem dan moet je in itunes even met rechtermuisknop op het album klikken en dan op ‘albumillustraties verwijderen’ dan weer op ‘albumillustraties ophalen’ dan zet je de muziek opnieuw naar je iphone en dan doen de illustraties het wel. Meestal komt dit probleem voor als je later ‘nadat je illustraties hebt toegevoegt’ nog een nummer in het albumstopt, dan wordt dit numer niet met die illustratie verwerkt. Itunes geeft dan weldeillustratie maar de iphone niet;)

  20. Zoals je rechts op de tekening ziet zit er een soort van scrollmethode in die ook in Time Machine zit. Dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger.

  21. Coverflow was al op de iPod classic. Voor uitkomen van de iPhone. Scrollen deed je met het draaiwiel.

  22. Weer een patent apple heeft alle patents denk ik ook een fart patent , apple is te laat met social netwerk apps , ik zie geen hyver op een apple kloone van twitter of facebook ,

  23. Coverflow is al een decennia oud zowat, maar apple zegt nu opeens: NIEMAND MAG DAT op een social media lijstje toepassen.

    Hoe kansloos is dat?

    Apple met hun achterlijke patenten-gedrag.
    Dit staat ontwikkeling echt keihard in de weg.
    Gelukkig is deze manier van patenteren alleen in Amerika zo geregeld. Hier zouden ze nooit zo’n patent krijgen.

  24. Coverflow is zonder meer erg mooi.
    Maar hoe kun je nu een patent krijgen op visualisatie? Nog even en ik kan als websitebouwer niet meer vrijuit mijn plaatjes op een site animeren omdat er verschillende patenten lopen.

  25. Coverflow is mooi uitgewerkt, maar het is typisch zo’n “leuke” functie die totaal overbodig en onhandig is (mijn mening :-))

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.