Reacties voor: Nieuw Apple patent: opladen via ongeopende iPhone-verpakking

Apple heeft een nieuw patent aangevraagd om stroom en data naar producten te verzenden zelfs als bijvoorbeeld een iPhone nog in de verpakking zit.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 31 reacties

  1. Haha, Apple weet ook altijd wel iets geniaals te bedenken. Ook geniaal wanneer er een update komt. Normaal zouden de telefoons die nog in vooraad liggen bij de winkels de oude software nog hebben. Nu worden ook deze telefoons geupdate, in de verpakking. Geniaal

  2. Een frontcamera lijkt mij leuker.
    Maar het is wel handig natuurlijk.

  3. En dan is de batterij al lui voordat de eindgebruiker hem in handen heeft.

  4. Wat ik alleen zo jammer vind: vaak zijn die patenten geniaal bedacht maar worden nooit uitgevoerd. De enige reden is dat als er ooit een bedrijf komt die dit wel echt gaat doen (een handige Harry in de verpakkingsindustrie of zo) dat Apple (of welk bedrijf dan ook die een patent indiend) kan zeggen en eisen dat ze nog centen krijgen, want wij hebben het bedacht….

  5. Origineel geplaatst door BatumuliaEn dan is de batterij al lui voordat de eindgebruiker hem in handen heeft.

    Dat hoeft niet per se. Als je dit koppelt aan het bestelsysteem en reserveringssysteem kan je aan de hand van statistieken over verkoop en geplaatste reserveringen een redelijk nauwkeurige schatting maken van de hoeveelheid iPhones die een dag later verkocht worden. Dan laad je ze vanaf 6:00 op en zijn ze opgeladen als de winkel om 8:00 open gaat.

  6. Zeer slim gedaan, terwijl het zo makkelijk is (magnetische inductie, net als met de elektrische tandenborstels).

  7. @Jonathan Hogervorst:

    een accu heeft maar een x aantal laadbeurten. Weet iemand hoeveel bij iphone?

  8. Origineel geplaatst door Rutger@Jonathan Hogervorst:een accu heeft maar een x aantal laadbeurten. Weet iemand hoeveel bij iphone?

    Klopt, daarom wordt de iPhone pas opgeladen als de kans groot is dat ‘ie diezelfde dag verkocht wordt. Meer informatie over batterijen en accu’s van Apple vind je op http://www.apple.com/nl/batteries/.

  9. nah dat noem ik niet “out of the box” denken hoor…
    meer “still in the box”
    😛

  10. Denk niet dat ik zo’n verpakking echt meerwaarde zou geven aangezien ten eerste zo’n verpakking meer geld kost dan een normale verpakking en ten 2e zo’n verpakking een zware belasting op het mileu zal zijn. Denk echt niet dat iedereen zn verpakking netjes terugbrengt en zelfs iets van een statiegeldregeling kost uiteindelijk geld.

  11. Zeer leuk bedacht … echter vergt een investering in zowel etalage (winkels dus – maar die kan je verplichten) en verpakking (van 10 cent naar 15 cent …) en dat laatste is en pijnpunt.
    Ik denk niet dat jij en ik hiervoor nog meer willen betalen … apple producten zijn nu wel hebbedinges maar dan wel aan de prijzige kant.

  12. Apple heeft maar een voorraad zelf van een aantal dagen. Ze zijn hier kampioen mee. Kleine voorraad is economischer. Je bestelde mac bij Apple wordt soms pas na bestelling gebouwd en gaat dan direct per koerier naar de klant

  13. I was right and still am.
    since 1984

  14. Origineel geplaatst door Empekai GuggenheimerApple heeft maar een voorraad zelf van een aantal dagen. Ze zijn hier kampioen mee. Kleine voorraad is economischer. Je bestelde mac bij Apple wordt soms pas na bestelling gebouwd en gaat dan direct per koerier naar de klant

    als jij een mac besteld, dan staat er binnen 24uur verzonden dus dan heb je hem 2-3 dagen later.
    Wordt die mac dan ff zo snel gemaakt?
    Want als je een iest grotere hardeschijf aanvraagt duurt her alweer 3 dagen voor verzending

  15. Wel eens een winkel gezien waar je de iPhone kunt kopen zonder dat er ook eentje ligt waarmee je kan spelen?

    Volgens mij kun je met een iPhone ‘in de verpakking’ nooit de beleving nabootsen die je krijgt wanneer je er eentje in je handen hebt.
    Wel lijkt het me van toegevoegde waarde voor wat respectievelijk Sander Akkerman en Jonathan Hogervorst voorstelden:
    – zorgen voor nieuwste software bij verkoop
    – geen lege iPhone meegeven bij verkoop

  16. (nu weet er vast iemand een winkel te noemen waarbij dat je niet eerst met de telefoon kan spelen, maar goed, dat was mijn punt niet)

  17. Het gaat juist om de datatransfer…… Je kan zo zorgen dat klanten de nieuwste firm en software hebben…..
    Bijkomstigheid is dus dat er wel accu deels vol moet zijn. Daarvoor de oplader….

  18. Origineel geplaatst door Batumulia
    En dan is de batterij al lui voordat de eindgebruiker hem in handen heeft.

    Ja idd, dat dacht ik dus ook al.
    En daarnaast vind ik het beetje raar en overbodig.

  19. Het is een nieuwe toepassing van een bestaande techniek. Leuk gevonden maar uniek?! Ik vraag me af of je daar dan ook patent op krijgt..

  20. Lijkt me niet zo heep nuttig :p

    Trouwens is de review van de iphone 3G S al bijna klaar? 🙂

  21. Dit doet me typisch denken aan startrek!
    Kan thuis zelf ook wel updaten.
    Apple, geef iedereen eerst maar eens een nieuw achterkantje die last heb van scheuren!
    Ivp je eigen bezig te houden met radiografische verpakking

  22. Juist, stoppen met ontwikkeling van nieuwe producten tot iedere bestaande klant tevreden is, dat is slim!

  23. Oei, dan zullen ze toch lang moeten wachten voor ze nog producten uitbrengen! 😉

  24. Beetje absurd, gooi twee technieken bij elkaar en je hebt een patent :S…. beetje jammer

  25. dan kunnen die universele USB stekker alsnog weer weggooien 🙂

  26. Ik zie dit echter als een slechte zaak. Als Apple op ‘afstand’ updates kan pushen, kan iemand anders dat ook. Stel je voor dat je naar een feestje of winkel gaat waar ze een apparaatje hebben staan om al je contactpersonen te kopieren en op je telefoon te verwijderen.. En dat zou dan nog de minst ernstige vorm zijn van de mogelijkheden die er dan zijn..

  27. Origineel geplaatst door ArjanIk zie dit echter als een slechte zaak. Als Apple op ‘afstand’ updates kan pushen, kan iemand anders dat ook. Stel je voor dat je naar een feestje of winkel gaat waar ze een apparaatje hebben staan om al je
    contactpersonen te kopieren en op je telefoon te verwijderen.. En dat zou dan nog de minst ernstige vorm zijn van de mogelijkheden die er dan zijn..

    Idd het lijkt erop dat apple steeds meer controle over je toestel wil hebben.
    Het klopt gewoon niet, je hebt dit toestel toch gewoon gekocht jouw eigendom, waarom mag je gewoon niet mee doen wat je wilt zoals bijvoorbeeld jailbraiken, dat de garantie vervalt oke dat begrijp ik.
    Laat dat ding toch vrij voor alle software die mensen er voor willen maken en die jij wilt.

  28. Origineel geplaatst door Arjan
    Ik zie dit echter als een slechte zaak. Als Apple op ‘afstand’ updates kan pushen, kan iemand anders dat ook. Stel je voor dat je naar een feestje of winkel gaat waar ze een apparaatje hebben staan om al je contactpersonen te kopieren en op je telefoon te verwijderen.. En dat zou dan nog de minst ernstige vorm zijn van de mogelijkheden die er dan zijn..

    Nee, dat kan niet. Er zit een soort labeltje aan de onderkant. Als je het toestel in gebruik neemt, dan trek je dat labeltje eraf. Dan is het niet meer mogelijk om met de iPhone draadloos te verbinden

  29. Dan kunnen we die nieuwe USB lader weer weggooien zeker… 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.