Reacties voor: Niet meer dan één iPhone-applicatie tegelijk

Een van de opvallende beperkingen van de iPhone SDK is het feit dat applicaties van derden niet op de achtergrond kunnen draaien. Daarbij mag steeds slechts één applicatie gelijktijdig actief zijn.
Lees het complete artikel → Niet meer dan één iPhone-applicatie tegelijk

Reacties: 6 reacties

  1. Sins wanneer kan je geen muziek beluisteren terwijl je in Safari zit te browsen?!
    Werkt bij mij anders perfect..

    Ook gaat mijn ‘Timer’ gewoon door tellen, terwijl ik iets anders doe..

  2. ook draait TuneWiki op de achtergrond net als MxTube, en dat zijn dus apps van derden…Dus allemaal één grote onzin…

  3. De iPhone Human Interface Guidelines is volgens mij dan ook geen beschrijving van wat mogelijk of onmogelijk is maar eerder hoe ziet een goed iPhone programma er uit. We zullen moeten afwachten hoe streng Apple daarop toeziet als ze programma’s selecteren voor de App Store.

  4. Er zijn een aantal programma’s die toch echt automatisch sluiten. Bijvoorbeeld een MSN applicatie die beweerd door te blijven draaien maar dus mooi sluit, waarschijnlijk komt dit door de powermanagement.. voor mijn gevoel iig dat dus internet wordt afgesloten dus ga je offline. Maar inderdaad. Ik dacht gister toevallig aan een nieuwe mobiel OS waar je gewoon een startbalk heb of systembalk net als in windows waar al je progs open staan. Enige geval waar dit mogelijk is is bij windows mobile. Zou wel mooi zij als iemand dat kan maken en hele kleine balk die non stop onderaan in beeld staat

  5. Ik snap het probleem niet zo.. In de SDK zit ook SQLLite en alle gegevens van wat je zou willen op de iPhone ( zoals contacten, email ) zitten gewoon in een db file. dus wat je nodig hebt kan je zo oproepen.. je moet wel zelf weer even een lijstje maken.. maar goed. lijkt me niet erg moeilijk om te maken zeker niet met de SDK…

  6. Gelukkig haalt de schrijver van dit artikel niet allerlei zooi door elkaar en geeft hij of zij ook nog eens onjuiste informatie.

    De Human Interface Guidelines gaan over hoe het programma eruit ziet. Apple vindt het niet leuk als je 8 kleine knopjes naast elkaar zet of 4 pagina’s moet scrollen voordat je spelletje start (ik noem maar wat).

    In de SDK zijn beperking opgelegd. Je mag alleen commando’s gebruiken die gedocumenteerd zijn. Bij jailbreak applicaties kan je natuurlijk gewoon alles gebruiken wat je wilt, bij de SDK kán je deze dingen wel in je code zetten, en zelfs testen op je eigen iPhone, maar Apple zal die programma’s nooit toelaten op de App Store. Tot die beperking behoort dus andere het niet kunnen laten draaien van een programma op de achtergrond. Een programma sluit standaard af wanneer je gebeld wordt of op de home-knop drukt, maar dit is te overrulen. Dat mag niet met programma’s in de SDK.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.