Reacties voor: Niet gejailbreakte iPhone/iPod touch ook kwetsbaar voor malware

Gebruikers die denken dat hun privacy geen gevaar loopt zolang ze hun iPhone of iPod touch niet jailbreaken komen bedrogen uit. De Zwitserse iPhone ontwikkelaar Nicolas Seriot noemt risico's waar ook eigenaren van een niet gejailbreakte iPhone of iPod touch mee te maken kunnen krijgen.
Paul Pols -

Reacties: 22 reacties

  1. dat is niet zo mooi

  2. Jammer, maar viel wel te verwachten. Toch schrik ik wel van de contactpersonen; die kunnen ze dan gaan spammen enzo 🙁 .
    Maar dat Apple maar goed blijft controleren. Wel jammer dat die vent dit weer openbaar maakt zodat mensen ermee aan de slag gaan …

  3. De maker van Cydia heeft vervolgens met hulp van BigBoss een applicatie genaamd PrivaCy uitgebracht voor gebruikers met een gejailbreakte iPhone of iPod touch om te voorkomen dat dergelijke privacygevoelige informatie wordt verstuurd.

    Dus jailbraickers komen er beter uit

  4. Haha zometeen zijn de gejailbreakte apparaten nog veiliger als de officiële…

  5. Wat een bangmakerij.
    Ieder platform heeft mogelijkheden om informatie van de gebruiker te achterhalen, zoals het adresboek.
    Juist Apple heeft met de controle op de AppStore de mogelijkheid om dit soort applicaties te weren, of als het toch er doorheen slipt, via de kill-switch de applicatie te verwijderen. Het lijkt mij dat Apple, als ze er achter komen, daarna dan ook gelijk met een rechtzaak deze ontwikkelaar gaan aanpakken…
    De gesuggereerde applicatiefirewall zal trouwens niet werken: De App hoeft alleen maar aan Safari te vragen om een verbinding op te zetten en de info is overgebracht… En Safari is natuurlijk toegestaan…

  6. Origineel geplaatst door TheOnePb
    jammer dat die vent dit weer openbaar maakt zodat mensen ermee aan de slag gaan …

    Hoezo jammer?
    Als hij het kan ontdekken, kunnen anderen dat ook.
    Nu het in de openbaarheid is gekomen wordt er tenminste aandacht aan besteed.

  7. Mensen gewoon jailbraiken, dan kan je dit voorkomen.

  8. Ik heb laatst men iPhone is bekeken ineens was er een contactpersoon toegevoegd genaamt;

    iVip deze had 50 verschillende nummers als mobiele nummer.

    Ik vraag me af of ik de enige ben.

  9. Lijkt mij handig als Apple zelf ook een optie inbakt waarmee je deze gegevens overdracht kunt tegengaan.

  10. Tja, zodra je applicaties gaat installeren, kan het mis gaan. Dat is toch niet anders dan bij een computer? Daar kan ook redelijk eenvoudig je volledige adresboek verstuurd worden.
    Er is schijnveiligheid door de keuring van Apple, daar glipt dus blijkbaar af en toe iets door.

  11. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Ik heb laatst men iPhone is bekeken ineens was er een contactpersoon toegevoegd genaamt;iVip deze had 50 verschillende nummers als mobiele nummer. Ik vraag me af of ik de enige ben.

    En heb jij als ICTer zo’n loon dat jij deze app ff kan kopen 😉

  12. Nee maar dan nog is het raar dat het gewoonweg in een app word gepropt zonder enige reden. Ik vroeg me weliswaar af of dit wel alleen datgeen was dat is gebeurt en niet nog veel meer dingen zijn verknalt in mijn telefoon.

    Die app is toch ronduit troep dat is zoiezo maar ik wou toen gewoon kijken en dan krijg je gewoon een hoop spam in het achterdeurtje binnen.

  13. The iphone was bound to be hacked into on both normal and jailbroken phones as there are too many holes in the system , which is why the jailbreakers can install the jailbreak onto thier iphones as long as this is possible there will always be a risk to non jailbroken phones , apple will never fill every hole and it goes if you can fix it with code you can also break it as well , the more popular the iphone becomes the more the hackers will try to hack your phones , jailbroken or not the future looks not good for apple , both for iphones and mac users.

  14. @Thumper_uk:I really thought the same thing when I read this article.
    But
    the holes are getting narrow…

  15. hoe zit het met apps als Keeper? Dus een app waar je je accounts in bewaar? als iemand dat in handen krijgt ben je GOED de *** natuurlijk he :s De gebruikersnamen en ww’s staan in de secret velden, die zijn veilig toch? (voorlopig athans) waar kan je nou in vredesnaam zoiets nog veilig bewaren, denk alleen op een kladblokje in je keukenla ofso :p

  16. Alles wat gemaakt wordt kan ook gekraakt worden.

  17. Ik wist niet dat de iPhone een keyboard cache bijhield. Wat voor nut heeft dat?

  18. Origineel geplaatst door Mattias
    De maker van Cydia heeft vervolgens met hulp van BigBoss een applicatie genaamd PrivaCy uitgebracht voor gebruikers met een gejailbreakte iPhone of iPod touch om te voorkomen dat dergelijke privacygevoelige informatie wordt verstuurd. Dus jailbraickers komen er beter uit

    ik heb het gedownload
    maar begrijp het niet echt moet je alles on of off zetten ..??

  19. Origineel geplaatst door Mattias
    ik heb het gedownload
    maar begrijp het niet echt moet je alles on of off zetten ..??

    vroeg mij dat ook af, ik vermoed dat Off het uitgaand verkeer tegen zal houden.

  20. @Steven:
    Bijvoorbeeld je zoek acties in google?
    Of ingetypte links?

  21. Hiermee wordt meteen het fabeltje om zeep geholpen dat producten van Apple minder gevoelig zouden zijn voor hackers virussen etc. Het ligt er maar net aan hoe populair een platform is. Grote massa’s zijn interessanter dan een klein publiek. Vandaar ook dat (deels) Microsoft veel meer werk heeft moeten verrichten om kwaadwillenden buiten de deur te houden. Nu krijgt Apple ook zijn portie. Hoewel er natuurlijk grote interne verschillen zijn tussen OSX software (en afgeleiden) en Windows.

  22. @Pieter
    Ingetypte links worden in de history van de browser bewaard. Zoekacties in Google?
    Uit de screenshot is af te leiden dat hier individuele woorden worden opgeslagen. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat dit een aanvulling is op het woordenboek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.