Reacties voor: ‘Alleen duurste iPhone-model krijgt in 2017 een gebogen OLED-scherm’

In 2017 zullen niet alle nieuwe iPhones voorzien zijn van gebogen OLED-scherm. Het geldt waarschijnlijk alleen voor het duurste model, zeggen Japanse bronnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. “Eén daarvan is een duurder model met 5,5-inch OLED-scherm, dat aan de zijkanten gebogen is”

    Oef.., Waar hebben we dat eerder gezien?

  2. Ach we kijken niet op een paar tientjes 😊

  3. @Marc: Oeh, oeh ik weet het!! Bij de Samsung Galaxy S6 Edge en S7 Edge!

    Als dit serieus Apple’s plan is, heb ik met ze te doen. Ik bedoel, hoe is het een goede strategie te noemen als je bepaalde dingen beperkt tot de duurste modellen? Net als met de huidige Plus-toestellen. Ik vind dat echt dom dat optische stabilisatie voor de camera niet beschikbaar is op het gewone model. Als Apple nieuwe functies gaat introduceren als een dubbele cameralens, meer RAM en een gebogen schermrand moeten ze dat bij alle iPhones doen. Line-up moet gelijkgetrokken worden.

    Het is nog niet eens zozeer dat ik tegen het betalen van een meerprijs voor extra functies ben, maar ik wil gewoon niet met zo’n 5,5-inch phablet rondlopen. Ik vind 4,7 inch aardig groot zat, maar wil wel gewoon precies hetzelfde ermee kunnen.

  4. Dan hoop ik toch echt dat ze met 4,7 topmodel komen anders is het voor mij Apple Exit.

    Ik vind 5,5 model echt te groot!

  5. als je je iPhone 6 Plus lang genoeg in je broekzak stopt, is hij in 2017 vanzelf gebogen

  6. @Tom: ze brengen elk jaar 2 modellen uit..waarom ze beide niet dezelfde specs geven is pure marketing. Maar ik geloof dat apple zich idd alleen maar zelf in de voet bijt door zo te doen..beide telefoons moeten dezelfde specs krijgen zodat je sowieso mensen kan aantrekken. Ik kom steeds meer mensen tegen die zeggen van ja als de iphone 6s ook de specs had van de plus dan had ik het gekocht want ik wil geen Plus..en dit zal erger worden. Apple is zijn eigen vijand omdat ze zogenaamd de luxe product willen uithangen terwijl Samsung nu vooroploopt en andere zullen in de buurt komen want die zullen Samsung gaan na doen.

  7. Kom maar op. Weet toch niet wat ik met mijn geld aan moet. Anders maakt de vrouw het weer op

  8. Waarom enkel op de Plus? Dat is voor vrouwen die deze in een handtas kunnen zwieren. Voor mannen is dit simpelweg te groot, past niet in een broekzak tenzij je een Tony Hawk of Eminem bent.

  9. Origineel geplaatst door L8
    Dan hoop ik toch echt dat ze met 4,7 topmodel komen anders is het voor mij Apple Exit.

    Ik vind 5,5 model echt te groot!

    Of je handen zijn te klein 😉

  10. Apple die Samsung na doet, het moet niet gekker worden. Dat hadden we zo’n 5 jaar geleden nooit kunnen bedenken. Straks heeft Apple dit keer een rechtzaak aan z’n broek hangen omdat de Iphone 8 teveel op een Samsung S7 Edge lijkt. Apple wat is er in godsnaam met je creativiteit gebeurd.

  11. Origineel geplaatst door Dromedaris
    Waarom enkel op de Plus? Dat is voor vrouwen die deze in een handtas kunnen zwieren. Voor mannen is dit simpelweg te groot, past niet in een broekzak tenzij je een Tony Hawk of Eminem bent.

    Ik ben geen Tony Hawk of Eninem, en ja, wel een man en ik moet zeggen dat m’n iPhone 6 Plus prima in m’n broekzak past (gewone spijkerbroek) of in de binnenzak van m’n jas.

  12. apple die andere gaat volgen in plaats van zelf te innoveren. Ik kan het gewoon niet geloven. En op andere toptoestellen is oled al de standaard, apple is daar dus al rijkelijk laat mee, en dan zouden ze alleen het allerduurst model voorzien van oled. Het zou getuigen van ultieme arrogantie. Die oled schermen zijn trouwens echt zeer mooi, kan iphone bij lange na niet aan tippen.

    Ik hoop dat het niet waar is en ze in 2017 met 3 topmodellen komen die de concurentie wegblazen qua design, features en hardware. Iedereen zit met smacht daarop te wachten.

  13. Apple heeft als het goed is juist het patent op gebogen schermen. Althans, kan me een bericht hier op iculture herinneren.

    En op de premiummodellen. Whahaha. Betaal al jaren premiumprijzen en Apple pretendeert en zegt zelf letterlijk premium te zijn. Dus dit hele bericht is kaka.

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. @Jan: Jan… Als ik een handtas wil koop ik wel de Plus 😉

  17. Eerder kon ik me nog wel vinden in het niet gebruiken van oled…laten we eerst maar eens kijken of dit foutloos blijft werken, iets wat ik altijd wel kan waarderen bij Apple, geen gadgets om gadgets.
    Echter…nu is het toch wel duidelijk dat het allemaal prima werkt. Nu komen ze razendsnel bij het punt dat ze de boot gemist hebben. Een toestel in die prijsklasse met een scherm wat je ook krijgt in een toestelletje van rond de €200,- is meer en meer onvergeeflijk.

  18. Een gebogen scherm heeft géén nut. OLED is veruit de slechtst denkbare schermtechnologie. Brandt ongelofelijk in en is daardoor quasi onbruikbaar (getuige laatste generatie oled tv’s van LG). Ik kan niet geloven dat Apple zo een inferieur scherm gaat gebruiken. Dan komt BURN IN GATE aan hoor !

  19. @Mark: Oké, maar passen en passen is twee.
    Hij zal qua afmetingen best in een spijkerbroek passen, maar het is toch wel handig als je er dan zelf ook nog bijpast 😉

    En nog prettiger als je dan ook nog een beetje normaal kunt bewegen – lopen, zitten, bukken, hurken etc.
    Kan me niet voorstellen dat dat allemaal (comfortabel) lukt, tenzij je maatje 5XL hebt misschien. De meeste mannen met zo’n phablet leggen ‘m toch eerst ergens neer voor ze gaan zitten en lopen opvallend vaak ermee in de hand 🤔

    Maar los van de praktische afwegingen is het sowieso erg conservatief – of eigenlijk zelfs reactionair – om uitrusting aan afmeting te koppelen. In de rest van de techwereld (bv bij camera’s en auto’s) is uitrusting en ‘luxe’ al lang niet meer voorbehouden aan grote modellen.
    Maar helaas past het wel bij Apple’s huidige beleid, waarbij de iPhone SE en iPad Mini ook al achterblijven in (tal van) specs tov de grotere versies, dus het zou me niet echt verbazen 😢

  20. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Mark: Oké, maar passen en passen is twee.
    Hij zal qua afmetingen best in een spijkerbroek passen, maar het is toch wel handig als je er dan zelf ook nog bijpast
    En nog prettiger als je dan ook nog een beetje normaal kunt bewegen – lopen, zitten, bukken, hurken etc.
    Kan me niet voorstellen dat dat allemaal (comfortabel) lukt, tenzij je maatje 5XL hebt misschien. De meeste mannen met zo’n phablet leggen ‘m toch eerst ergens neer voor ze gaan zitten en lopen opvallend vaak ermee in de hand
    Maar los van de praktische afwegingen is het sowieso erg conservatief – of eigenlijk zelfs reactionair – om uitrusting aan afmeting te koppelen. In de rest van de techwereld (bv bij camera’s en auto’s) is uitrusting en ‘luxe’ al lang niet meer voorbehouden aan grote modellen.
    Maar helaas past het wel bij Apple’s huidige beleid, waarbij de iPhone SE en iPad Mini ook al achterblijven in (tal van) specs tov de grotere versies, dus het zou me niet echt verbazen

    Ik ben niet bijzonder groot (1m83) en mijn iPhone 6s plus zit altijd in mijn linker voorzak van mn jeans, of zelfs nu in de zomer in mijn short,… kan alles perfect doen zitten hurken staan, zonder enig gevaar dat de iPhone maar iets zou plooien… ik twijfelde ook eerst of ik de 6s of 6s plus zou kopen, maar, velen praten over de te grote 6s plus zonder er enige praktische ervaring mee te hebben, het valt reuze mee. Het is geen lomp ding, niet zwaar en is absoluut niet te groot. Wat je niet kan zeggen van Samsungs phablets. Een 5,5 inch is absoluut géén phablet hoor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.