Reacties voor: NFC in nieuwe iPads alleen voor Apple Pay-aankopen in apps

De nieuwe iPads zijn voorzien van NFC, dat gebruikt kan worden voor Apple Pay binnen apps. Maar betalen in de winkel is niet mogelijk, omdat een antenne ontbreekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. begrijpelijk dat je niet met een iPad kan betalen in de winkel.

    maar een iPad mini als kassa functioneren lijkt mij ideaal. helaas is het niet mogelijk door 1 koper draadje :s.

  2. “Omdat Apple Pay op de nieuwe iPads niet in allerlei winkels gebruikt kan worden, vind je op deze iPads ook geen Passbook-app.”

    Op mijn iPhone5 waar Apple Pay volgens mij ook nooit gaat werken heb ik toch ook gewoon de Passbook-app.

  3. NFC in iPad enkel voor in-app aankopen? Hoe zou dat dan moeten werken? Waar moet je je iPad dan tegen houden? En dan zou het wel werken zonder die antenne?? Vrrrreeeemd.

  4. @Cor: Dit gaat niet alleen om in-app aankopen, dit gaat om aankopen in zijn algemeenheid. Zoals het nu is moet je allerlei gegevens invullen bij een webshop tot aan alle nummers op je betaalpas aan toe. Dat is niet bepaald veilig, zeker niet als het wordt opgeslagen. Sony weet daar inmiddels alles van en zij zijn niet de enigen.

    Apple Pay springt hier op in samen met creditcardmaatschappijen. Zij hebben nu een systeem waar men unieke codes gebruikt die tot niets te herleiden zijn. Die codes vertegenwoordigen je betaalpas en moeten ergens veilig op je iPhone of iPad worden opgeslagen. Daar is de Secure Element voor bedoeld en die zit in de NFC chip.

    Om contactloos te kunnen betalen is er nog een extra deel nodig. Een klein versterkertje en een antenne. Deze zitten wel in de iPhone maar dus niet in de iPad. Daarom kan de iPad niet contactloos betalen maar wel gewoon Apple Pay gebruiken in apps, webwinkels, enz.

    Dat contactloos betalen gebruiken op een iPad zodat deze als kassasysteem ingezet kan worden zou de meest domste zet ooit zijn geweest want dan concurreert het direct met reeds bestaande partijen waarmee ze samen moeten werken. Dat is een garantie voor falen. Daarom is Apple Pay ook vooral een systeem dat reeds bestaande systemen (zoals het token systeem van de creditcardmaatschappijen) integreert. Het sluit verder ook aan bij de denkwijze dat accessoiremakers het maar moeten oplossen zoals men dat nu al sinds jaar en dag heeft. Je kunt beter een betaalterminal hebben die je aansluit op de iPad maar die de door jou gewenste partijen ondersteund. Dan kun je de klant meerdere opties bieden met 1 systeem. Daardoor zijn winkeliers ook eerder geneigd om in te stappen. Kortom, de iPad is geen kassasysteem omdat het anders Apple Pay om zeep helpt.

  5. @meh: NFC=near field communication, gaat alleen over de verbinding. De NFC-chip bewaard geen gegevens. De gegevens worden bewaard op eenzelfde plek als je vingerafdrukken met de touchID.

  6. Origineel geplaatst door ice
    begrijpelijk dat je niet met een iPad kan betalen in de winkel.
    maar een iPad mini als kassa functioneren lijkt mij ideaal. helaas is het niet mogelijk door 1 koper draadje :s.

    laat je fantasie bloeien en bouw hem erin

  7. @Cor: op de betekenis van de afmeting na is de rest volledig onjuist. Je doet je er goed aan om de technische documentatie van dit systeem en specifieke chip te lezen. Daar staat beschreven dat het om een Secure Element gaat en wat deze inhoudt.

    Afgezien hiervan heb je ook totaal niet begrepen wat NFC is. Het is een begrip voor een systeem. Zo’n systeem bestaat uit diverse hardware en software componenten. Het is dus niet 1 onderdeel zoals jij denkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.